19779
  • guftabi96
    Egy kicsit lehet félreérthető voltam, meg bevallom egy picit kínai is amit írtál, de:
    Alapból az FFB-vel nekem nincs semmi bajom, viszont amikor kockásra van fékezve a gumi, akkor iszonyatosan remeg/ráz a kormány. Biztos komolyabb kormányoknál ez nem gond, viszont a G27-ből borzasztó hangok jönnek ilyenkor, kb mint ami szét akar esni. És kegyetlen hangos. Engem nagyon idegesít (és nem csak engem, hanem a körülöttem élőket is). Ezt akarom valahogy megszüntetni.
  • simcompany
    Igen, csak ugye mások az autók paraméterei. Pici különbség van
  • formula1996
    Lehet hülye kérdés de a fizika minden autó alatt ugyanaz ?
  • simcompany
    Nem gondoltam erre, minek?
  • Betyarkoro
    4/5/2017 (3) : Build ID :1799885
    - Improved performance when rendering 3d geometry (AMD FPS improvement)
  • mtom1984
    Nagyon köszönjük a modot, nagyon jó lett! Viszont nem lehetne a két évadot különszedni?
  • Joex22
    4/5/2017 (2) : Build ID :1799547
    - Fixed issue with config and AMD cards
  • formula1996
    +1 Legalabb egy eve nem mentem 10-20percnel tobbet egyszerre, kiveve most hetfon a simco gp2n teszteltem viszonylag sokat es eskuszom megfajdult a csuklom benne (amugyis fajos kondi miatt de ez meg szet is razta), masik meg hogy tenyleg baszott hangos nem zavarna de este aki aludna otthon azt igen :D Ha talalsz ra valami megoldast mindenkepp jelezd :D

Videokartyara visszaterve nekemsincs idom heti 2-3oranal tobbre szimulatorozni azert nem adnek ki erte 90ezret. Sot egyedul az rf2 miatt vennek uj gepet mert ez ami szarra akadja magat full low grafon is mezonybe autozva, nyaron meg indulnek valami bajnoksagba mostmar
  • Betyarkoro
    Ide dobj te is infót és egy performance logot:

https://forum.studio-397.com/index.php?threads/official-dx11-beta-radeon-performance-radeon-users-only.55358/#post-890424
  • Alexease
    Az FFB/kormany beallitasnal van "filter", azt erdemes emelni, ha nagyon kozvetlen/remeg/kemeny stb.
    A controller.json-ben (sajat, betoltott) van "offroad_multipler" (vagy valami hasonlo;P), az a palya szelen levo durva visszajelzeseket csokkenti.
    Es van "min_FFB" (ez is vagy hasonlo;P), amivel az alap kozep ertekeket lehet allitani. De van meg saturacio (gorbe) allitas is az FFB nyomatek kimenethez. Ezek is JSON-ben.

Mind kormany fuggo, mas kell egy regi/uj vagy fogaskerekes/szervos FFB-hez.
  • Joex22
    "High és Ultra setting kifejezetten az állóképek készítésére jó"

Ezt Marc Offermans írta a Discord csatornán. Illetve úgy fogalmazott, hogy menet közben alig észrevehető a változás Medium-tól felfele, viszont nagy fps esés tapasztalható. Ha megy ultra-n is jól, akkor szerencsés vagy és természetesen nincs értelme lejjebb venni.
  • guftabi96
    Üdv mindenkinek!
    Elnézést, ha volt már ilyen kérdés, SG-n még eléggé el vagyok tévedve (ph-n szoktam fórumozni, de ott nincs rf2 topik, az ams meg kb halott, viszont örömmel láttam, hogy itt mindkettőben van élet).
    A kérdésem a következő lenne: a gumi elfékezéséből adódó FFB effektet lehet valahogy gyengíteni? Elhiszem, hogy nagyon nagy vibrációt okoz a való életben is, csak nekem meg kb szétesik tőle a G27, és olyan hangokat ad ki, hogy a holtakat fölkelti. Szeretném valahogy minimálisra venni ennek az effektnek az erejét, de nem tudom, hogy mit kellene állítanom.
    Választ előre is köszönöm!

Emerico
    Köszönjük a modot! Már vártam nagyon.
  • simcompany
    SIMCO WTCC 2016-2017 v1.00 letölthető
  • Betyarkoro
    https://www.studio-397.com/2017/05/the-road-ahead-open-beta-explained/
  • lac coo
    A 3monitor app az nincs most benne, vagy bugos az overlay, vagy mi van vele ? Amiota kitoroltem a json-t nem tudom elocsalogatni...
  • Betyarkoro
    4/5/2017 : Build ID : 1798231
    - New GFX, PHYSICS, cpu thread scheduling
    - "Contact Support" button added in the Launcher (quick way to report issues)
    - Performance profiling & performance recording tool (CTRL+F)
  • Betyarkoro
    Nem élsímításra gondoltam. Hanem a textúra szűrőre. Az az AF. .D Azt nyugodtan bekapcsolhatod szerintem legalább 8x-ra nem fog látszódni az fps-en.

Másik úgy néz ki ma jön az első dx11 patch. :)
  • bottleopener
    Miért szopatod magad? :D
  • Alexease
    Es DDR2 333MHz, vagyis 4GB-bol is a roszabb:)))
    Nem hasznalok semmi AA-t, felesleges, engem nem zavarnak a pixelek. Meg eleve csak 1280x720px-ben megy, skalazva van nativ-ra (FullHD-ben is megy, az fps se sokkal kevesebb), de a gepnek ki van a bele, ha FullHD-ben indul szinte azonnal kikapcsol a gep:D
  • Solt
    Ugyan, semmi gond! Szerencsére csak virtuálisan haraptad le a fejem! :)
  • Solt
    A 480 átlagosan pár százalékkal lassabb, az 580 átlagosan pár százalékkal gyorsabb a 6GB-s 1060-nál, szóval ha ezek közül választasz kicsit összetettebb a kép, hogy az ember mi alapján döntsön. Mondjuk ha BF1, vagy egyébb újabb DX12-s cím is érdekes neked, akkor érdemesebb az AMD-t választani. Ha azonos áron vannak, akkor érdemesebb 1060-t, mert az kevesebbet fogyaszt, ha olcsóbb a 480/580 legalább 5000.-Forinttal, akkor az a jobb választás, mert ez már cirka kompenzálja a nagyobb fogyasztást pár év alatt. És akkor ott van még a FreeSync, ami elég nyomos érv szerintem, főleg hosszabb távon, mert GSync monitor még most sincs 130000.-Ft alatt. Viszont megint más a helyzet, ha kizárólag csak régebbi motort használó játékokkal játszol, mert azokban az NV driver valamivel kisebb CPU terhelése miatt valamivel jobb eredményt kaphatsz azonos teljesítményű kártyák esetén... szóval összetett a sztori, de tényleg nem akarok ezzel offolni.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.05.04. 11:46:42
  • tobias88
    "Nem a DX12 a lényeg, hanem az átlagos létesítmény, mert nyilván játszik az ember mással is!"
    -
    Szerintem a legtöbben nem játszunk más játékokkal, legalábbis a masterses tapasztalat ezt mutatja. Így a dx11es teljesítmény számít egy szimulátorosnak

Legtöbbünknek van maximum napi 2 órája (inkább 1) játszani a munka, sport, stb mellett. Azt a kettőt nekem meg elviszi az Assetto Corsa és az Rfactor 2. Aki napi 2 óránál többet tud rászánni játszani az szép és jó, de biztosan máshonnan veszi el azt az időt (pl nem sportol heti 4szer, nem dolgozik, stb)
  • formula1996
    Tenyleg ne offoljuk szet a temat. En kezdtem, csak kivancsi voltam hogy hany gigas a gtx1060a :) Valoszinuleg maradok az rx570nel ha bemegy 60k alá, annyiert szerintem jó vétel ar/ertekben. A 1060as draga jelenleg nagyon (legalabbis nekem).
  • Solt
    Nem a DX12 a lényeg, hanem az átlagos létesítmény, mert nyilván játszik az ember mással is! Az alapján cirka egykutya a 480/1060/580 vonal, de mint látod, az AMD részről van pár kiugró eredmény, szóval érdemes lenne több szempontot figyelembe venni... ha már ugye évekre veszi, egy esetleges monitor csere esetén vesz mellé egy FreeSync monitort (cirka 60-70K) és máris klasszisokkal jobban járt ami a vizuális élményt illeti.

De mint írtam, nem kívánok ezen vitázni senkivel, van ellenvélemény, ez már nekem elég. Majd az érintett eldönti merre indul...
  • Betyarkoro
    Bocs benéztem. Nem tudom miért 470 néztem 570-helyett.
  • formula1996
    Ha jol tudom a tesztek a kartya megjelenesekor keszultek viszont azota frissultek mar tobbszor a driverek es gyorsultak az RX 4xx kartyak. Prohardveren olvasva most inkabb az nvidia driverek szarok nem az amd-é. De egyebkent mind fogyasztas, hofok teljesitmenybe full hdra gtx 1060 6gb best buy de nekem nem er annyit inkabb lejjebb veszem egyel az arnyekot minden jatekba azt jóvan az úgy :D
  • tobias88
    Jó lenne az Rfactor2-vel foglalkozni ebben a topikban.

Mellesleg GTX1060 és RX480 kapcsán én azért is döntöttem az előbbi mellett, mert dx11ben jobb (meg lehetett kapni). Ez számít jelenleg, a dx12-es teljesítmény nem. Belinkelhetsz dx12es játékot, de nincs a piacon dx12es szimulátor és sokáig nem is lesz. Amire meg kijönnek, lehet hogy lesz dx13 vagy Vulkan2...
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.04. 11:25:27
  • Solt
    Gondolod azután a hsz után leállok veled NV vs AMD vitát folytatni? Mint halottnak a csók... Csupán jeleztem, hogy zöldséget beszélsz, innentől az érintett ha úgy gondolja utána jár jobban, ha nem, így járt. Azért, hogy legyen valami kiinduló pontja: LINK
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.05.04. 11:16:17
  • Betyarkoro
    Én előbb néztem 20 látható kocsival 20 ai + én. Utolsó helyről indulva rajtrácson 61 fps. Silverstone + USF2000
  • Betyarkoro
    Látom téged is kemény fából faragtak.

Személyeskedéssel kezdesz ahelyett hogy vmi cáfolatot mutatnál be.

De azért érzed az iróniát hogy a fizetett hirdetés után egy fórumozó társ beírta hogy bizony i5 és r9 380 videókártyával "Nekem még sajna mindig diavetítés (i5, R9 380) és baromira ingadozik pl. Nola-n. "

Az utolsó paragrafus az én személyes véleményem.

Ami előtte van az meg tény.
  • tobias88
    "High és Ultra setting kifejezetten az állóképek készítésére jó"
    -
    Úgy látszik hogy ez tényleg gép és egyénfüggő. Nekem ahogy írtam abszolút fullon 2560*1080ban nem néz be 50 alá. Viszont csak frissített contenttel próbáltam, de majd lehet hogy ma megnézem olyan tartalommal amire itt írtátok hogy lehúzza a gépet

Nagyon szép is, az AI is agresszív, úgy érzem offline sokat fogok vele menni az elkövetkező hetekben
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.04. 11:07:51
  • Solt
    Fizetett hirdetésünket olvashatták!
  • Joex22
    Olyan, mintha kódból 30 FPS limit lenne a visszajátszásos menüben. Full képernyőn a visszajátszás pedig már tényleg jó. (de igaz, hogy FPS gyilkos). Gondolom ezt könnyebb lesz kijavítani. :)

Marc Offermans amúgy írta, hogy a PP-t ne vegyük Medium fölé, mert nagyon eszi az FPS-t és alig észrevehető a vizuális különbség (High és Ultra setting kifejezetten az állóképek készítésére jó).
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2017.05.04. 10:52:56
  • Betyarkoro
    És csak 4 giga rammal. Hát ez tényleg szép. :D

Anisotropic filter-t nem raktál rá?
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.04. 10:45:03
  • Hellboy76
    Nekem még sajna mindig diavetítés (i5, R9 380) és baromira ingadozik pl. Nola-n. Amint visszafordulok az épületek felé, kb feleződik a kezdeti fps.
    A driver frissítés még eddig kimaradt. Abban még bízom. Meg azzal együtt megint törlöm a szükséges könyvtárak tartalmát/fájlokat.
  • formula1996
    A replay nem mukodik jol ezt jeleztek a legelso close beta verzioknal mar, gondolom nem azaz elsodleges most.

Rx470 mar volt 59ert is az uj rx570 meg 10dollarral kevesebb az indulo ara csak kezdeti keszlethiany van mindenhol emiatt magasak az arak. A gtx1060 6gigas jobb kartyak kb 90k az mindenkepp 25-30k tobblet kiadas annyit nem adok ki egy videokartyara heti pár óra jatekert. 3gigas meg tenyleg 1-2even belul limites lehet:/
  • Alexease
    Pakoltam friss vDriver-t, visszaallitottam mindent alapra, PP medium, program high, igy startnal es mindenhol megvan a ~60fps (±5fps).
    A lehetosegekhez kepest, nekem igy (egyelore) jo lesz;)
  • tobias88
    Lehet, de én használom a másik monitort is közben, tegnap pl meccs ment rajta este és néha leállt. Teljes képernyőnél a régi dx9es ilyenkor meg állandóan átváltott vagy lefagyott. Nem tudom hogy az újjal mi a helyzet.
  • Betyarkoro
    Ki kell tenni teljes képre a visszajátszást. Nekem akkor nem akad. Vmi szar a menübe több menü is lehúzza az fps-t a játékban.
  • tobias88
    Persze, 6os. Én biztosan nem vennék 3asat, megéri a plusz pénzt. Évekig használhatod ha akarod így miközben sok játéknak már 2gb a minimum

"formula1996
    Elvileg ez unedited, valakinek sikerult ilyen kinezetet kicsavarni belole? :D "

Nekem ilyen fullon (átlag 70 fps)
    Viszont az is igaz, hogy a visszajátszás 3 fps-el megy egy eléggé top gépen
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.04. 09:41:40