19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Betyarkoro #15647 Én láttam többet is meg linkeltem be is képeket. -
Betyarkoro #15646 Én nvidiából venném a 6gb verziót. Most néztem egyik 72 másik 87. Iponon első találat.
http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=GeForce+GTX+1060
http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Radeon+RX+470
A két kártya között van 1400 pont különbség passmark-ba az kurva sok. Ha már ennyit ráköltesz akkor vedd a drágábbat mivel úgyis évekre veszed és hosszútávra okosabb kiadni azt a +10e-t mint később szívni a fogad hogy hát de.
A másik https://prohardver.hu/teszt/egyedi_gtx_1060_rx_480_rx_470_radeon_geforce/teszteredmenyek.html
A tesztek magukért beszélnek. Bazdmeg 3 amd játékban szarabbul teljesít az amd. :D Theif sniper dirt rally. Dirt rally-ba még a pálya mellett is volt amd zászló meg szerintem még most is.
De am a hitman is amd játék. Ott az amd rávert 1 fps-t az nvidiára.
Szerény véleményem szerint nvidia mellett szól a shadow play-is. Ami addig nem kell amíg nincs. Amikor már van és megszereted akkor meg olyan hogy faszért nincs? Az a néhány játék ami támogatja az ansel-t az is poén ha érdekel az ilyesmi. Na meg vannak ezek az envidia exclusive szarságok mint pl killing floor 2-ben szétrobbannak a testek meg folyik a földön és falon a vér. Ez is olyan hogy amíg nincs meg amd-d van addig minek tök felesleges? Aztán mikor van egy nvidiád és be tudod kapcsolni akkor meg hú de állat lelőttem a kezét és szétrobbantottam a fejét.
-
-
formula1996 #15644 Elvileg ez unedited, valakinek sikerult ilyen kinezetet kicsavarni belole? :D
-
formula1996 #15643 Full hd-n :D Enis meglepodok rajta hogy hogy birja :D
Egyebkent 1060bol 6gigasad van? Ha vegre helyrerazodna a keszlethiany a boltokban (pcx,ipon) vennek uj gepet. Rx570 4GB vs GTX1060 3GB gondolkodok. De azt javasoltak inkabb az amd kartya a 4giga miatt. 65nel nem akarok tobbet kiadni érte:/ -
Lényeg a lényeg, több FPS-em van és szebb is sokkal. Persze a régi videokártyákon lehet nem teljesít jól, de nem várhatja el tőlük senki hogy a 3-5 éves kártyákra is optimalizálják.
"formula1996
aki irta hogy 1giga keves Assetohoz megcafolom mert nekem tukrozodesen es arnyekon kivul minden maxon van es nem szaggat egy pillanatra sem."
Milyen felbontáson? Full HD-ben kevés, néha be be tudott szaggatni a régi gépen és a statisztikából látszott, hogy a gpu memória megtelése okozta.
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.03. 23:13:40 -
Nissan GT500 2013 + Silverstone 2012
i7 4790k, 16gb ddr3, GTX 1060
2560*1080, FXAA, borderless, ultra post effects, 20 látható ellenfél
1, Minden fullon kivéve: Road és Enviroment reflections low, texture filter 2x
Így van rajtnál minimum 60 fps-em, versenyben meg inkább 90, éjszaka 100. Ami fontos még hogy a GPU-t 100%on használja, a CPU-t 20%on, szóval ez is okozhatja a gyengébb FPS-t néhányaknál.
2. Abszolút maxon minden
50 fps a minimum és az átlag 70, szóval még így is játszható és szerintem elképesztő a különbség a dx9hez képest
Remélem majd folyamatosan frissítik a régi modokat.
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.03. 23:06:03 -
újra kellett indítanom hozzá...
Visszajátszásnál eléggé szaggat viszont szerintem láthatóan szebb, nekem tetszik az irány -
Betyarkoro #15639 Options->Display->Heads up display = off. -
Hudokat hogy is tudom kikapcsolni? Rég volt már hogy ezeket levettem. Én mindent maxra tettem kivéve a reflectiont és egész tűrhetően (60 feletti fps) megy 2560*1080ban és sokkal szebb is
-
Aham, ha jól értelmezem, akkor ha beta-ra rakom, akkor mindig letölti a beta-t.
Maga a DX9-re ment valami frissítés -
Betyarkoro #15636 Azt mondtad hogy 50-70 millió?
Hogy is van ez akkor? :D -
Betyarkoro #15635 As part of our ongoing promise to regularly provide bug fixes and minor improvements quickly, here's a couple of updates to the DX9 version of rFactor 2 we've put out today.
Added the updated content we released for the open beta on Monday to the base install, so our users on the stable build can enjoy these updates too.
Fixed: AI driving the inside line on their in-lap.
Nem kell váltogatni.
https://steamdb.info/app/365960/depots/
Itt lehet látni hogy az openbeta része nem változott. -
Adebayor #15634 és erről hol van hír? mi változott? changelog? -
Nekem csak 60+900 mega ... -
Érdemes átrakni egy DX9-re, akkor lefut egy frissítés, majd vissza beta-ra, és akkor is. -
Azért nem kellene álltalánosítani, nézeteltérések mindig lesznek és sajnos vannak szarabb napok amikor az ember néha erélyesebben fogalmaz.
-
1 nullát elnéztem :))
100 ezer egy autó és 7-8-9 milla poli replayben . -
5.5GB update? 
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én meg azt mondom szánalmas ez az egész társaság, aztán én valszeg be is fejeztem 10pár éve tartó szimes topikolást, lehet hogy ez a kockaság amiről beszélnek az emberek, sz@r az egész Pcars-s, iRacinges, Assetto-s, GTR-s meg ki tudja még mi társaság ahol ez a hülye egymás ölése megy.
még soha nem figyelmeztettek, hát had zárjam így hogy én törölhessem magam. -
Betyarkoro #15627 Hát figyelj.
Poligont mérni ahogy alex mondta hülyeség. Én azért mentem ebbe bele mert az hogy ac 50-70 milliót mozgat baromság. Az hardver limitáció.
Én arra akartam rávilágítani hogy a 2 játék azonos részletességgel dolgozik ha polygonokról van szó. Erre hoztam egy autót példának. Illetve linkeltem egy official forrást ac-nél.
Most ezzel a frissítéssel. Fixeltek egy rakás meglévő hibát az engine-be illetve rfactor 2 megkapta -PONTOSAN- ugyan azt a post process technikát ami-t ac-használ.
Na most innentől kezdve az igazi különbség az a megvilágításban van. Jelenleg szerintem még mindig per-vertrex lightning van a játékban. Na most ha túl lesznek ezen a dx11-en akkor jöhet a per-pixel lightning implementációja.
dx11 és per-pixel lightning fogja elhozni állítólag azokat az apróságokat ami teljesen modernizálja akinézetet.
Pl.: lesz normális éjszakai árnyék. https://www.youtube.com/watch?v=PiyW5-zYaaU
Ha nézed első percbe. A játékos kocsija előtt a másik kocsi nem vet árnyékot. Ez egy olyan probléma amit nem tudnak dx9 és vertex lightninggel megoldani.
Na dehát ez a jövő. Ez lehet megint fél év vagy 1 év. Mindenesetre ha kompetens grafikát akarnak akkor úgyis implementálni kell. -
Hat en nem tudom, elso nap vettem meg en is rf2-ot, de mindig arra jutottam, hogy leginkabb a poligon az ellensege es a tukrozodes....Realroaddal meg napszakkal semmi baj . Nyilvan ott sem a natur poligonszam fekteti ki, mert rf1 is birta millioszamra t1 texturaval. Meg kell ildani a modern gyors shaderezest, en ebben hiszek. -
Ezert kellene inkam ams hez hasonlitani....
Nem is en hoztam fel AC t.
De azert realroad ide vagy oda , azert nehezen viselem a hulyenek vagyok nezve ....;) -
Az AC-val teljesen felesleges technikailag hasonlitgatni (render, poligon, sebesseg).
Az rF2 alatti aszfaltot poligononket, dinamikusan shader-eli, texturazza, szamolja/figyeli/valtoztatja a tapadast, tukrozodest stb.
Nem koronkent ir at egy szamot, amitol nagyobb lesz a tapadas es sotetebb a teljes palya aszfalt (AC):)
Ez azert durvan zabalja menetkozben az engine-t.
Es az rF2-sem kozvetlenul a lemodellezett "aszfalton" megy. A 3D-ben, object-ket, dinamikus deformalodassal szamolt gumik miatt az "keves". Dinamikusan szamolja ala a palya geometriabol es egyebekbol generalt "3D utkozo feluletet" (ha jol emlekszem 1×1col vagy 5x5cm?!?!).
Ha kidobalnank mindent az rF2-bol, ami az AC-ban nincs (realroad; palya tukrozodesek; reflektor fenyek/arnyekok; palya vilagitas fenyek/arnyekok; rendes 3D gumi deformalodassal (nem csak latvany:P); stb.), az rF2 is lehetne gyors:D
-
Betyarkoro #15623 Hát igen. De legalább eljutottunk oda hogy 50-70 millió poligon baromság. D: -
A natur poligon szamolgatasnal tobbet eszik az azokra kerulo shader/textura/transparent/feny/arnyek szamolgatas.
Egy rosszul (felkeszen, optimalizalatlanul) osszerakott "valami", durvan beakaszthatja a dolgokat. Nagyon nem midegy, hogy 1 vagy 8bites atlatszosagot szamolnak valahol, es azokra (azokon keresztul) hogyan szamol (on)arnyekot. Es meg sokminden;)
A lenyeg, az egyszeru poligonszam nem sokat szamit. -
No , csak nibcs szuksegem bizonyitekra eg es fold a ket auto, es abban akar 25 kulonbozot is be tudok rakni, nem rokkan meg tiznem lowpoly alatt..
Reszemrol lezarva. Akinek szep az rf annak szep, mit banom en . Nekem valoban gtl....
Azert ne magyarazzzk meg, higy a fekete az feher....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.05.03. 15:38:09 -
Betyarkoro #15620 Hát ha több mint 50000 akkor le kell csökkenteni valamilyen úton módon. Mivel a hivatalos ajánlás is 50e körül van....... Ennyike. -
15 enemy auto is felezi az fpst, a cockpit kijekzes szinten levesz vagy huszat, sok mindennel kell kezdeni valamit.... -
bottleopener #15618 Engem az érdekel, hogy kezdenek-e valamit az árnyékrendszerrel és a tükröződésekkel. Ezek voltak eddig problémásak teljesítmény szempontból.
Ha ezekhez nem nyúlnak, és közben csak post process effekteket adnak hozzá, azzal semmit nem érnek el.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2017.05.03. 15:26:46 -
Akkor lehet haromszoget szamol. . De ott a Simco Clio, hany poligon. No az mar nagy falat harom monitoron.... -
Nem is en hoztam fel AC t :)) -
Ha már így szóba került ez... Átlagosan egy-egy pálya mennyi poligonból áll? (Akár itt, akár másik program esetén) -
Betyarkoro #15614
-
Betyarkoro #15613
226895 triangles mazdán.
Ha 5 oldala van a polygonnak ac-ba akkor 75000 polygon a kocsi. Ha 6 akkor meg 56000. Ez pont egybevág azzal amit aris a belinkelt topikban mond miszerint ac-ban egy kocsi 55-65k poligonból áll.
-
Senki nem mondta, hogy nulla, maximum leírták, hogy ez meg az nem tetszik.
Tarts ki amellett, amit írtál, senki nem akarja a véleményedet megváltoztatni/befolyásolni, de jó lenne, ha nem minden 2. posztban az AC-val hozakodnál elő. Ha nem sikerül, majd szólok egy adminnak, akkor majd ő megoldja helyetted, de ezt gondolom, Te sem szeretnéd.
Vissza a topikra:
Javasolnám, hogy felülre, a linkek közé kikerülhetnének ezek az optimális beállítások DX11-hez, később is jól jöhetnek még. (Alex...Aleeex! :D ) -
Semmifele fanatikus nem vagyok, megvan minden jatek, melyikhez hasonlitsuk amit bevesz a kisszivetek es nem sertodes a vege ? :))
Bar ha nem hasonlitjuk akkor legalabb nem latszik milyen gagyi....
Nem is ertem ezt a topikot , tegnap meg arrol ment a rege , hogy nulla ma meg mar szipiszupi !? :))
En kitartok amellett : ronda , lassu .pont. -
szaboz80 #15610 @lacoo:
Látom, hogy AC-fanatikus vagy, melyet tiszteletben tartok és örülök neki. Épp tiszteletem jeléül jelzem, hogy rossz topic-ban vagy, a helyes URL: https://sg.hu/forum/tema/1324301258
Kívánok további sok sikert! -
Mondjuk mert jelzi az AC :)Bar sok a nulla, remelem nem neztem be ...:) Egymilla egy auto legszebb lodja.... -
Betyarkoro #15608 Ezt az 50-70 milliót a seggedből húztad ki igaz?
http://www.racedepartment.com/threads/car-models-for-assetto-corsa.53795/
Rfactor 2 kocsik is állnak állítólag legalább 50e polyból.
Egy ac pálya nem hiszem h 2millió polinál többől áll. Na meg ugya a lod erőssen beüt.
De gondolom a cáfolásom már vmi bizonyítékkal fog jönni.