19779
  • mumus70
  • Alexease
    Szerintem az rF2-ben minden olyan dolog (rendes arnyek, tukrozodes, shaderek stb.) fps zabalo, ami utolag kerult beepitesre az "eredeti" ISI (pl. F1C – ~15 eves) programok ota:)

Persze az ISI azert ketszer is komolyabban belenyult az elmult evekben, voltak komolyabb fejlesztesek (rF1 – foleg grafika, rF2 – inkabb fizika), de azert az messze nem olyan, mint amit 5-6 ev alatt "nullarol", napi szinten (AC, iR) vagy "lenullazva" (CARS) irnak meg.

Az hogy most az rF2 "mar DX11", az jo mert "szeb", tobb a lehetoseg es van VR. Talan nehany het vagy honap alatt, meg fps-re es mukodesre is jo lesz a korabbi allapotokhoz (DX9) kepest.
    De ahhoz, hogy valodi elore lepes legyen (fps es latvany), ahhoz sokkal jobban bele kell nyulni es at kell irni az alapokat. Es inkabb ez a kerdeses resz, mert az S397 elegge eltokelt, de ezek a dolgok eleg melyen gyokereznek az engine-ben.
  • Betyarkoro
    Igen?

Nekem úgy tűnik a két tükröződés az igazi fps ölő.
  • ManoNegra
    Kipróbáltam Indianapolisban is, a gyakorláson, időmérőn, versenyen ugyanez. Pedig nagyon jó lenne.
  • shiet
    rF2-ben az árnyékkezeléssel van gond, az árnyokok okozzák a legnagyobb fps esést.
  • lac coo
    Jah, igazad lehet, valami shader , vagy arnyek a realroad miatt.....
    Nekem DX9 is jo lenne mar, fullon az se sokkal rosszabb.Csak meglenne a stabil 80...
  • Alexease
    Nalam is koronkent bemennek a box-ba (Silverstone) :) Meg nem jottem ra, kozben el kellett menjek.
  • Alexease
    A tobbiekhez kepest illene tudni, de azert itt komoly elmaradasok vannak GFX engine-ben es fejlesztesben:/
    Nehez osszehasonlitani egy olyan programmal, amit 4-5 eve napi szinten DX11-re reszelnek es optimalizalnak. Talan majd most:)

De tuti van valami anomalia a rendszerben, remelem tudjak mi az, es tudjak mit lehetne tenni.

- Egyedul, cockpit nelkul,hozza a "fix" 120fps-t.
    - 10 AI-val cockpit-tel 50-60fps.
    - 10 AI-val cockpit nelkul 70-80fps.

Es a cockpit 40-50-es FOV, elore tolva rendesen, nem motorboritason ulok 120 fokos korpanoramas FOV-val:D

Nem hinnem, hogy a nyers poligon szam nem tetszene neki. Azert vannak AC palyak, amelyek durvan 2-3x poligon gazdagabbak: reszletes aszfalt; 3-4 kamu realroad reteg; "3D" fu, ami szinte annyi mint maga a palya.
    Olyan, mintha a mozgo (arnyek veto, fogado, tukrozodo, fizikas) dolgoknal akadna meg.
  • ManoNegra
    A Chevrolet-et próbáltam ki, az nagyon jó lett!

Az direkt van az AI-nál, hogy időmérős köröket nem mennek, és egy öt körös versenyen mindegyik bemegy a boxba? Vagy ezt be tudom állítani valahol?
  • Gadfly13
    "Ez állítólag AC spa track. Gondolom a kocsi is valahonnan konvertálva van."

Nagyon régóta elérhető már rF2-re az AC-ból konvertált SPA pálya. Mi is épp ezen megyünk most WEC2017-ben, ha érdekel akkor az itteni felső bannerre kattintva oda találsz, ahol ki tudod próbálni. (....és még szinte u.a. a Porschet is meg tudod hajtani)
    Liveview itt: LINK
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2017.05.07. 18:07:41
  • lac coo
    Szoval nem mondtam, hogy igenytelenseg az egy monitor, csak, hogy illene futnia harmon is ;)
  • simcompany
    Holnap folytatjuk

• Ingy2
    Biztos én vagyok az igénytelen de egy 42 colos tv-n nagyobb fovval remekül elvagyok
  • ManoNegra
    Kipróbálom, köszi!
  • simcompany
    akinek ilyenre van igénye
  • Betyarkoro
    Ja láttam reportot már hogy DX9 és DX11 teljesítmény azonos volt olyan kondícióban ahol nincs ismert bug.

Nekem még minidg van 40% különbség.
  • lac coo
    En rohadtul keveslem, nyilvan az ember belenyugszik egy monitoron, eleg azt jol van, nm szamit ha effektiv ez meg lassu, de harom monitoron nem is tudom mi kellene neki....SLI 1080ti ? :) Jot en csak akkor mondok majd, ha meghajtja a processzort....
  • Ingy2
    Most próbáltam a legújabb buildet. FHD, Ultra beállítással minden maxon USF2000 Silverstoneban 19 AI. Az átlag fps az elején 74 volt de menetközben 88-100 között ugrált.(GTX 980) Kezd jó lenni a cucc, ez már support
  • Betyarkoro
    Lehet URD PX-ből van.
  • macleody
    Assettoban is van, bár mintha nem ugyanaz lenne.

Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.05.07. 12:46:49
  • formula1996
    Talán URD az auto
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro

Ez állítólag AC spa track. Gondolom a kocsi is valahonnan konvertálva van.
  • tobias88
    pedig nagyon látszik a különbség, érdemesebb dx11re frissített tartalmat használni
  • Betyarkoro
    DX9 és DX11 rFactor 2 telepítés egyszerre a gépen:

1. Válts át DX9-re és töltsd le a teljes buildet.
    2. Másold át a teljes rFactor 2 telepítést máshova. Pl. Steam\steamapps\common\rFactor 2 - DX9.
    3. Állítsd át steamen az rFactor 2 beállítását az open beta-ra.

Amikor steamen keresztül indítod a játékot akkor a DX11-es béta fog elindulni.
    Viszont amikor a DX9-es másolat Launcher könyvtárában található Launch rFactor.exe -t indítod el akkor a DX9-es verzió fog elindulni.

Másik módszer ha DX9 build van steamből telepítve:

1. Másold le az rFactor 2 telepített könyvtárát valahova. Pl.: Steam\steamapps\common\rFactor 2 DX11.
    2. Az előbb lemásolt könyvtárból töröld a Bin64/Plugins és UserData könyvtárakat.
    * Az első 2 lépés kihagyható viszont akkor a teljes játékot le kell újra tölteni.
    3. Töltsd le és csomagold ki egy könyvtárba: SteamCMD
    4. Csinálj egy parancsikont a SteamCMD-nek és helyezd el valahova. (exe mellé vagy az asztalra ahol könnyen eléred).
    5. Jobb gomb a parancsikonon és tulajdonságok.
    6. A cél mezőben a "steamcmd.exe" után add hozzá a következőket:

+login steam_loginod steam_jelszavad +force_install_dir "C:\út\a\Steam\SteamApps\common\rFactor 2 DX11" +app_update 365960 -validate -beta v1108-dx11-open-beta

7. Alkalmaz és OK.

Két katt a parancsikonra és az 1. lépésben lemásolt DX9 verziót frissíti DX11 verzióra.

Ezután a Steam\steamapps\common\rFactor 2 DX11\Launcher\Launch rFactor.exe -vel tudod futtatni a DX11 es verziót. A DX9-es verziót meg rendesen steamből indítva.

Ezután mikor a parancsikont lefuttatod a steamCMD frissíteni fogja a DX11-es verziót az éppen aktuális verzióra.

Ha ezt a verziót törölni akarod akkor csak simán jobb klikk és törlés a könyvtáron.
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.06. 22:45:59
  • Betyarkoro
    Christopher Elliott postolt tegnap egy egyszerű majdnem teljesen automatizált módot arra hogy a Shaders és Cbash könyvtárat kiűrítsük.

Azt írja hogy normális körülmények között ezeket a fájlokat soha nem kell törölni. Ez csak az open beta-ra vonatkozik.

Manuálisan csak ki kell törölni a két könyvtár tartalmát.

1. C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\Shaders
    2. C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\cbash

Viszont kiemeli hogy csak a tartalmát töröljük ki és ne magát a könyvtárakat. Azt hogy miért nem magyarázza meg.

Batch fájllal:

1. Hozz létre egy üres txt fájlt ClearShadersCbash.txt névvel.
    2. Illeszd be a következő sorokat:

del /F /Q "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\Shaders\*.*"
    del /F /Q "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\Log\CBash\*.*"

Korrigáld a fenti rFactor 2 elérési útvonalat úgy hogy az megegyezzen a gépeden lévő telepítés útvonalával.
    3. Mentsd el.
    4. Nevezd át: ClearShadersCbash.bat -ra.

Ezentúl csak 2x kell kattintani a ClearShadersCbash.bat-ra ha ki akarod űríteni a tartalmát a könyvtáraknak.

ModDev-nek kicsit módosítva:

del /F /Q "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\ModDev\UserData\Log\Shaders\*.*"
    del /F /Q "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\rFactor 2\ModDev\UserData\Log\CBash\*.*"

Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.06. 22:21:53
  • bottleopener
    Én abban a kevés időben amit szimezéssel töltök mostanában, 80-90%ban gyári tartalommal használom.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2017.05.06. 17:45:24
  • simcompany
    a usf2000 fasza, azzal szoktam csapatni
  • Betyarkoro
    Játszik itt valaki hivatalos tartalommal?

Van érdeklődés a dx11-re frissített hivatalos tartalmak iránt?

Én nem igazán vagyok rápörögve hogy úristen mikor lesz már minden hivatalos cucc dx11-es.
  • Adam Jonas
    Ez a tartalmakra vonatkozik leginkább. Gondolom a RaceRoom sem olyan hülye, hogy hotlapper szoftvertől várja a világmegváltó bevételt.

A képlet egyszerű: hibajavításból nem tudnak pénzt szerezni, ellenben egy-egy kiadott pályával/autóval meg igen. Innentől kezdve, amíg nem megy olyan össznépi nagy sírás-rívás, mint a múltkori laggos szerverek terén, addig nagyjából tesznek ezekre nagy ívben. (Több, mint fél éve jeleztünk egy auto-kuplungos problémát, ami előtte nem volt rossz; akkor megígérték, hogy 2 héten belül ránéznek és javítják....nos, azóta sem történt semmi.)
  • Betyarkoro
    Hát ha kicsit utánna olvasol.

Az EULA szerint a jogok az a "RaceRoom Entertainment AG"-nál van.
    Sector 3 meg "Sector3 Studios AB".

Sector 3 a fejlesztő meg a public arc de igazából a másik dirigálhat mivel az ilyen shareholder cucc.

raceroom.com-on infó:
    RaceRoom Entertainment AG
    The company is the central publisher, licensor and main contractor for RaceRoom.
  • Adam Jonas
    Igen? Ne mondd már nekem, hogy egy szaros zászlószabályra 1 évet kellett várni :D
  • Alexease
    Az ISI nem leszarta, hanem nem volt motivacioja (bevetel):) Persze, ok baltaztak el az elejen.

Az R3E sem szarja le, csak igazabol mas a koncepcio, masok a celok, celkozonseg es felhasznalas. Naluk remenykedtem egy komolyabb dologban (fizika, gumi, FFB, szimulacio), de igazabol megertem a "mukodesuket".

Az iR kenytelen toloni, mert viszonylag "szuk", de legalabbis erosen "korlatozott" reteget celoztak be (csak online, elofizetes, draga tartalmak, nincs AI vagy sajat szerver stb.). Komoly koltsegeik vannak (minden szkennelt, tobb foldreszen szerverparkok), es "ki kell" szolgalniuk az elofizetoket, nem fer bele a problema: hasznalhato futamok, mukodo szerverek, lehetoleg minnel szelesebb korben/gepeken futo es bugmentes program.

Az S397 fonoke szim. rajongo, most "kapott" egy eleg jo "jatekszert":) Tolni fogja, meglatjuk mi sul ki belole;)

De az AC csinalta a legjobban: 2-3 ev fejlesztes, techpreview, early access, azonnal elvezetes es mukodo dolgok, folyamatos de fokozatosan erkezo fejlesztesek (online, AI), az egyszeru/olcso/ingyenes licencekkel felepitett tartalom, aztan olcso, profi DLC csomagok.
  • lac coo
    Problema ertes, megoldas , fejlesztes szempontabol AC, IR es a szegenyes lehetosegekhez kepest Riezza emlitheto. Tobbi mindenki leszar mindent.
  • Betyarkoro
    "értjük a problémádat, csak nagyívbe lesz*rjuk"

Sector 3-nak kb 0 beleszólása van arra hogy r3e-ben mit fejlesztenek.
  • Adam Jonas
    Sajnos teljesen igaz, amit leírtál...és megint a grafikát foltozzák az Unreal Engine 4 bevezetésével, ahelyett, hogy az alapfunkciókat tennék bele/javítanák.

Pont a minap volt levelezés formájában egy kisebb szóváltásom az egyik bétateszterrel/szervezővel az egyik bajnokság szervezését illetően. Nagyságrendileg ott is az jön le, hogy "értjük a problémádat, csak nagyívbe lesz*rjuk" - ergo úgy vannak vele gondolom, hogy amíg a számukra szükséges összeg befolyik a bankszámlára, addig nincs gond.
  • Betyarkoro
    Azt állítja sector 3 hogy ami gtr3-ba bekerül az vissza fog kerülni r3e-ba is.
    Tehát ez alapján minimum az unreal engine 4-es grafikus motor már meg lett erőssítve. Illetve már promóképek is voltak róla.
  • Alexease
    A RaceRoom nagyon jo lehetett volna, a kinezettel, tartalommal, hangokkal noncs gond. Foleg a sok licencelt sorozat miatt lenne jo. Ha valoban hasznalna az ember (jo az offline is!), akkor meg az arazasa is eleg jo.
    De sajnos valoban maradtak a kozmetikazott rF1 stilusnal es gumiknal, kicsit kontrolleresitett, "jatektermesitett" kezelessel. Az arkadtol azert messze van, de hianyzik a szimes erzes (kormany, ffb, gumi).

Es amiota bejelentettek a GTR3-at, raadasul ismet "masik csapat" (a szokasos SimBin penztologatas), az R3E megitelese is necces.
    Eddig is "lehetett tudni", ez a "jatektermi platform", a fejlesztesekkel es tartalom eladogatasokkal, inkabb a kovetkezo dobozos programot kesziti elo (engine, tartalom, bevetel).
    Nekik is az lenne az igazi kaszalas, ha az ismert huzo nevet (GTR3) adnak ki multiplatform-ra, latvanyosabb grafikaval, mar kesz tartalommal, amit majd fokozatosan oda is be lehet DLC-zni.

Az eddigi hozzaallasuk alapjan felo, hogy a GTR3 sem lesz szimesebb, vagyha (kicsit) igen, akkor az R3E nem fogja megkapi az uj dolgokat:/
  • ManoNegra
    A RaceRoomhoz csak grafikailag hasonlítottam.

A stabil verzió nálam játék közben 60%-on pörgeti a videokártyát, a frissített 100%-on, de 100-120 fps körül mozog az új tartalmakkal. GTX 1060 6Gb
  • tobias88
    Elég GPU igényes a játék, szóval az ilyen patchek jót fognak tenni. Raceroomhoz ne hasonlítsuk, az egy fél árkád valami, semmi értelme