19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Diafilm -
Joke1RS #15526 Akkor 8GB rammal sokat ne várjak, ugye? Most töltöm le, kíváncsi vagyok mi történik 6mag, 2gb vga 8gb ram.
-
formula1996 #15525 Emerico amit megosztottal videot fb-n most neztem igaz amit asszem alex irt hogy naplemente napfelkeltebe sokat javult meg faszan nez ki, de pl silverstoneba deli 12orakor meg nem mondanam hogy dx9 vagy dx11en vagyok ugyanaz a gyenge kinezet. -
Az nem baj, az a baj hogy ugyanolyan csúnya maradt mint amilyen volt. -
Érdekes nézni mennyire sok RAM-ot zabál.
-
Betyarkoro #15522 Nekem a menü is laggol.
Megnyitom a race vagy practise menüt a főmenüből és leesik 18-20 fps-re. Aztán mikor húzgálom az egeret látszik hogy a kijelölés az egérhez képest le van maradva. :D -
Hogy replayben, melysegelesseggel egyutt mennyi fps em van, le se merem irni :)) -
Sziasztok!
Én is kipróbáltam és nálam is kevesebb lett DX11-el az FPS, konkrétan kb. a negyedére esett vissza DX9-hez képest.
Konfig: i5 6500 - 16GB DDR4 (2400MHz) - R9 380X
Egyelőre még csak a WEC 2017 MOD-al próbáltam, szerveren futó SPA (AC konvert) pályával.
Full grafikán 1080p-ben DX9-el, 90-110 FPS, DX11-el pedig 20-30 FPS maxos antialiasing és ultra pp-vel ill. úgy is h mindkettőt kikapcsoltam. Olyan mint ha CPU limitem lenne, de megnéztem és nincs (30-40% között mocorognak a magok).
Majd kipróbálom gyári tartalommal is, hátha ott nem lesz ekkora difi, bár a grafikai megjelenés engem sem nyűgözött le. Ha nincs felhúzva az antialiasing, akkor ugyan olyan rácsosak pl. a fák mint AC-ban, de még lehetne sorolni. :) -
Solt #15519 Ha van kedved csinálhatnál egy képet GPU és CPU kihasználtságról. -
Igazabol rosszabb lett mint volt, kikapcsolt pp vel is lassabb lett, bekapcsoltat meg erobol megoldja a videokartya, semmi valtozas.
Itt komolyabban bele kellene piszkalni, hogy dolgozzon a gep rendesen.... -
Betyarkoro #15517 Hát én úgy vettem ki hogy mindent átpakolnak studiófiókba mivel ahhoz van hozzáférésük.
Egyébként erről is beszéltek tegnap:
dondi - Today at 12:08 AM
why does it download 11GB if I have no subscriptions
isn't there a way to download a "lite" version, so that I can choose what to subscribe manually?
twhtly - Today at 12:11 AM
you are automatically subscribed to first party content. you would need to unsub from that.
dondi - Today at 12:11 AM
I did
I mean, even before the first launch, it downloads 11gb of data
dondi - Today at 12:12 AM
what's the point of it
dondi - Today at 12:13 AM
if everything is on the workshop
Marrs - Today at 12:17 AM
@dondi there is a long story behind that... I see your point and we will probably make that more user configurable in the future.
dondi - Today at 12:19 AM
I guess it has something to do with the move into steam?
Marrs - Today at 12:21 AM
@dondi yes and no... originally I wanted to implement it like you suggest when we moved to Steam, but some people at ISI did not think it was a good idea to ship a game with no content and wanted things pre-installed... pre-installing it from the workshop was a compromise we ended up with. One that many people have complained about since. So we're listening and we'll make changes.
-
Raadasul a textura dinamikusan foglalja a helyet, es az eroforras is ahhoz igazodik. Annyit dolgoz fel belole, amire a beallitasokhoz, felbontashoz, megjeleniteshez szukseg van. A videokartyakon van RAM boven, 1-2 generacioval gyorsabbak is mint a rendszer RAM, a belso adatatvitel is eleg gyors, a valodi "kimenet" mar csak a szukseges mereteket tartalmazza. -
Hellboy76 #15515 Majd archivalom a mostani isi palyakat es osszehasonlitom az ujabban letoltottekkel.
Most egy db-ig ugy lesznek sztem, mint Kunos-ek: Egy javitas utan 6-8 kissebb, majd ujra nagyobb, stb. Majd osszekalapaljak, ha akarnak belole vmit kihozni, foleg dlc-k miatt. -
Nem mintha nem ferne el, de kicsit azert remenykedtem, hogy a "felesleges" 15GByte-os Cache konyvtar azert megszunik:) Abban csak az eredeti ISI/3PA tartalmak vannak benne, az S397 nem. Bar lehet, az meg a open beta miatt maradt meg, mert az alap program meg ISI, es majd ha vegleges lesz minden (program/tartalom) az S397-tol, akkor megszunik vagy "sajat" cache-suk lesz.
Nem tudom mit terveznek atalakitani ajat tartalomra (DX11 es frissitesek), de azert az eredeti 72db tartalom eleg sok. -
Textúra méretet nagyon nagyon könnyű növelni, a poligont nem annyira. Ha módosítasz egy modellen, akkor újra kell uv map-ot generálni meg a textúrát is újra kell csinálni... -
Természetesen a bétát töltöttem le és a post process effektek is ultrára voltak állítva, nyilván volt valami kis különbség, de sokkal szebb nem lett... -
Hellboy76 #15511 Koszi, azert is irtam, mert sokak atsiklanak a felett, hogy miket kell torolni/letiltani.
En is teszteltem a zart betat, de csodalkoztam is, hogy egy het es kiadjak nyiltra, na mindegy, ezt ok tudjak.
Nekem meg mindig fura a 20, 40megas texturameret ezen az ujdonsult Nola palyan, masik oldalon meg a szalagkirlat lapokbol van, mert sporolnak poligont. Fogalmam sincs ezeknek a hattererol, de pl cars-ban sincsenek ilyen texturak a latvany viszont meg van oldva. Ac-bol konvertalva pedig ezt az albedo dolgot mintha kezelne a progi sz@r textura eseten is. Na mindegy, ahogy Alex is mondta, majd ev vege fele megint ranezunk... -
Betyarkoro #15510 Le van írva meg nyilazva:
https://www.studio-397.com/2017/05/open-beta-with-directx-11-and-virtual-reality-support/
Mindegyik cucc workshop linkje is ott van. -
Betyarkoro #15509 Jó hagyjuk ezt az atomerőművet.
Rfactor 2 gépigénye túl van misztifikálva. Neked venni kellene egy 30ezres budget cpu-t és egyből normálisan futna a dx9 build. Értsd sok ai autó élsímítás minden szarral maxra húzva.
"Persze, ennel azert sokkal tobb ido kell a rendes atallashoz". Én tartom magam ahhoz hogy szimplán benézték. Tisztán látszik a reakciójukból hogy váratlanul érte őket. Az is kiderült hogy a zárt bétában állítólag egyik konkrét build után lett ilyen szar az fps.
Ez a performance ami most van nem reprezentatív mert már elismerték hogy elkúrták. :D
Na más. Simcompany:
Állítólag 100 ember tesztelte. :D
-
Hellboy76 #15508 Mondjuk jó lenne egy részletes tutorial, hogy mit is kell csinálni az egyszerű földi halandónak, ha ki akarja próbálni. -
Betyarkoro #15507 De feliratkoztál az új tartalomra?
Mert ezt is ilyen gagyi módon csinálták meg hogy a régi ISI silverstone-ról le kell iratkozni és az újra meg fel. Alább linkeltem a workshop-ot az újhoz. -
A bétát töltötted le ugye? Mert az alap játék ugyan úgy dx9es. A bétát külön ügyeskedve lehet csak leszedni. Szidhatod hogy ugyan olyan, de lehet hogy csak te nem csináltál jól valamit 
Állítólag clean install sokat segít, legalábbis a hivatalos fórum szerint. (Trackmap állítólag bekavar, de nagyon sok más mod is) -
gondolom nem kapcsoltad be a post process effecteket, anélkül ugyanolyan mint volt -
Azoknak elvileg j lesz, akiknek eleve atomeromuvuk van, es kicsit szebbet szerettek volna. Vagy azoknak, akik mar a VR-t hasznalnak (es eleve atomeromuvuk van hozza). De aki "csak" fps-t szeretett volna, az valszeg bukta:)
Persze, ennel azert sokkal tobb ido kell a rendes atallashoz, ez valszeg egyelore valoban csak Beta, mukodik, hasznalhato, tesztelheto.
Ha rendesen belenyulnak a render engine-be is, talan valamivel tobb lesz az fps. Akinek fps gondja van, azon nem segit, de akik eddig is hasznaltak, kapnak egy kicsit szebb es VR-es programot.
Ahhoz hogy valoban sokal gyorsabb legyen (dupla kornyeke), sokmindenhez kell majd hozzanyulni (fizika, periferia, hang). -
Letöltöttem én is, fps ugyanannyi maradt (minden maximumra lett állítva), viszont ugyanolyan ocsmány mint volt, ment is rögtön az uninstall, nem hiszem el hogy ezen dolgoztak ennyit.(silverstone-t + dw12-t próbáltam, elvileg mindkettő teljesen fel lett újítva)
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2017.05.02. 08:10:08 -
Joex22 #15502 Hátha...
1, Korábban részletezett mappa törlése
2, Nvidia/Amd rf2 profil törlése
3, Grafikus driver frissítés
Ha így sem, akkor a S397 jön. -
bottleopener #15501 Nekem is lassabb lett.
Még ha javítanak is a tempón, nem vagyok benne biztos hogy megéri-e egy kis csillogásért feláldozni a régi tartalmakat, amiken az albedo nincs beállítva. -
Megneztem en is, ez igy nem lesz jo;)
1280x720px-ben nem megy fullscrren-ben (valamiert nem kapcsolja at), igy keret nelkuli ablakban megy. Az fps az atlag 50 helyett jo ha megvan 40 (de inkabb kevesebb). A postprocess allitas nem izgatja, attol nem lesz tobb.
De elindul FullHD-ben, sot meg megy is, es meg az fps sem kevesebb!. Igaz, csak 5-10 masodpercet, aztan kikapcsol a gepem;D Ahhoz kepest nem rossz, az AC/CARS/iR azonnal kikapcsolja a gepet:DD
Lehet hogy az ISI-nek lesz igaza, es erre az engine-re nem lehet rahuzni a DX11-et, vagy legalabbis attol nem lesz gyorsabb;)
-
Betyarkoro #15499 patch előtt:
patch után:
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.01. 23:56:02 -
Én állítottam oda vissza, szokásos RF effekt, semmi nem változik fps terén :) Gép alig dolgozik , hiába veszem lejjebb fps akkor sem nő . -
Sokan voltunk TS-n. Itt most az írom, hogy akik bekapcsolták az effekteket rendesen
1. Volt akinek kb ugyanaz volt az FPS
2. Kicsit gyengébb
3. Fossá szaggatta magát
Tehát az eredeti mondás, hogy szebb és gyorsabb lesz, nem igaz. Még.
De holnap mélyebben tesztelgetem -
No most én nem igen láttam senkit, akinek jobb lett volna, így valóban felmerül a kérdés, hogyan van ez tesztelve, vagy miért nem azt adják ki ami tesztelve van ? Ez így óriási égés szerintem .... :) -
Betyarkoro #15495 Hát azt én is: -
Hát, vártuk mint a Szent Grált, de ez olyan messze van a "kész"-től hogy nagyon. De nem török le, mert anno már egyszer léptek jó irányba (64bit) hátha ez is ilyen és egy-két javítás után rendben lesz.
De azért egyszer megnézném hogy is tesztelik le ezeket. -
Betyarkoro #15493 De legalább van élsímítás. :D -
És a Simco Clio mod : 20 FPS átlagban ...
-
Betyarkoro #15491 Akkor tulajdonképpen le lehet mindenről isi-ről iratkozni ami pont most nem érdekel és feliratkozni majd szépen sorba a studiósra. :D -
Betyarkoro #15490 Ja igen. Baszakodás: http://steamcommunity.com/id/studio-397/myworkshopfiles/ -
formula1996 #15489 UPDATE: Kint a többi pálya+autó frissítés is, viszont újra fel kell iratkozni csak már a Studio397 műhelyéből, az ISI féléket törölték.
@Betyarkoro: igen erre próbáltam utalni
, fut a régi tartalom is csak a PP teljesen furcsa színeket ad illetve sok helyen a világos részek kiégnek, pl fehércsík,nap,fehér feliratok,fehér táblák stb.
Utoljára szerkesztette: formula1996, 2017.05.01. 22:16:59 -
Betyarkoro #15488 Azt mondták minden modpálya működnie kell az új verzióval.
Ha van vmi custom shader akkor azt kell igazítani az új verzióhoz. Ha ez nem sikerül akkor max annyi történik hogy nagyon világos lesz egy-két helyen a pálya.