19779
  • tobias88
    Nem tudom volt e már, tegnapi és azt írja hogy neki maradt ugyan annyi az fps
  • Adam Jonas
    Azt nézem a Studio-397 fórumon, hogy sokaknál a 2-4 GB-os videókártyát is csak 1 GB-osnak látja. Nem lehet véletlenül, hogy ez lesz az egyik nagy 'bibi', hogy a program rosszul olvassa ki a hardver adatokat?
  • Adam Jonas
  • Betyarkoro
    Ezekután neked még van bátorságod UI-t tesztelni? :D
  • Joke1RS
    Nem is vagyok felháborodva. Valami alap dolgot cseszhettek el, ami megfogja az egészet. Majd megoldják. Addig is berakhatnák az új UI-t, meg a bajnokságot.
  • mumus70
    Én is visszatettem.... no mindegy, el kell könyvelni hogy az rF2 is olyan mint az ország, 10 évvel a világ mögött kullog......
  • simcompany
    ennyike. ez egy teszt
  • Joke1RS
    Ahogy páran már leírták, valamit elrontottak. Mindegy, hogy kikapcsolom a pp-t, vagy maxon van, ugyanúgy szaggat még a menüben is. Kitöröltem azt a három mappát, az sem segített. Most visszatértem a dx9re és fut rendesen.
  • goldboy
    Egyébként VR-ban nem fontos a max. grafika, meg az effektek(kikapcsolt effektekkel, med. grafikán kb. ugyanazt látod, más simekben is így van)
  • tobias88
    Nekem is ugyan ilyen gépem van, csak 1060as a kártya, szóval remélem dx11et tudom majd élvezni

Eddigi legjobb VR élményem egy repülő szimulátorban volt, ott a kezed is ott volt ahol a VR-ban, mert ugyan ott volt a két kar a játékban is. Idővel jó lesz ez, csak kellenek nagyobb felbontású VR szemüvegek meg hozzá kesztyűk amiknek a helyzetét a játékokban is értelmesen megcsinálják. Nem most lesz, az biztos
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.02. 14:48:03
  • Alexease
    A leirasa alapjan: Intel i7 4790k, 16GB Ram, GTX 1080.
  • Alexease
    Nalam sehogy:)
  • lac coo
    En nem ertem, milyen gep kell, hogy VR rel tartsa a 90 fpst...:)
  • Betyarkoro
  • goldboy
    halkan megjegyzem VR-ral jól fut, SRS mod is megy apróbb anomáliákkal...
  • Adebayor
    kigyullad a VR készülék lehet :D
  • lac coo
    Azt kulon megneznem VR rel ho gy fut...:)
  • Alexease
    "Le kellene irni", hogy a jelenlegi DX11 "fejlesztes" elsosorban a VR "lehetoseget" tartalmazza; 2-3 a renderrel kapcsolatos, "alig lathato" dolgot ("onarnyekolas, onfenyek"); es egy erosen beta PP-t, kulon bekapcsolassal.
  • tobias88
    Szerintem sokkal fontosabb, hogy érezd a pályát és nem pedig az, hogy lásd. Dx11, több fps, szebb grafika plusz pont, de eddig is játszottam vele így nem csalódtam akkorát. Idővel jobb lesz
  • simcompany
    Neked is leírom. A beállításoknál be kell kapcsolni az effekteket, különben semmi nem változik. Ülj le, egyes.
  • formula1996
    Szerintem lehet abba is van valami hogy a beta moddereknek volt. Nekik viszonlag eros gepuk van, ha jol emlekszem McNolo,Senormen gtx1070-gtx970 szintu grafkarikkal nyomjak meg a tobbsegnek ez volt. Ok arrol szamoltak be hogy 90,100FPSrol nott 150re kb. Azert kerdeztem csoportban tegnap hogy milyen vidikartyaval nyomjatok. De ezekszerint az open beta megse jo. Valaki egyebkent jelezte is a close beta forumban egybol hogy nagy az fps drop a closehoz kepest. Kivancsi leszek mi lesz. Nekem 7eves HD5830am van eddig is kepregeny volt az rf2 high beallitason most is az maradt, viszont aki irta hogy 1giga keves Assetohoz megcafolom mert nekem tukrozodesen es arnyekon kivul minden maxon van es nem szaggat egy pillanatra sem.
  • Adebayor
    Nem a grafika a lényeg :D
    Az oké, hogy én nem vagyok annyira igényes, de az baj, hogy még annó az ISI is így gondolkodott :D
    Mondjuk mindig is rosszabb gépem volt, és minden játékkal kb közepes grafikával játszottam. Így kialakult bennem, hogy nem a grafika a lényeg :)
  • mumus70
    Na én is belekukkantottam. Indult egyből simán, azon kívül, hogy a magyarítást és a GID-et elnyelte örökre, semmi problem nem volt. A sebesség full semmit nem változott, a grafika full semmit nem változott, továbbra is bűn csúf randa 19. századi látvány. A next gen szimek legeslegvégén kullog továbbra is. Ami változott: a szememet immár kisüti a műszerfal, a kijelző használhatatlan lett, egy nagy fénylő katyvasz az egész ami kisebb számokkal van. Talán a féklámpa erősebben világít. Ezzel vége is. Hurrá sok hűhó a semmiért. :D Ennél több szót nem is érdemel, ülj le, rF2, egyes. Lapozhatunk, fáradjon ki, kérem a következőt........ :p
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2017.05.02. 13:28:20
  • Hellboy76
    Azt hiszem én meg sem próbálom a tesztelést ezek után. :)

Bütykölöm tovább Marrakech-t.
    Cam fájl rendben, néző és egyéb hangok a helyükön, nézők, lelátók, sátrak cserélve.
    Még vmi normál domborzati textúrázás kell és az összes fa cseréje (billboard, jobb textúrák)
  • Gadfly13
    Mondjuk szívemre teszem a kezem, nem azért váltottuk le az AC-t annak idején (SRS) rF2-re, mert majd jönni fog hozzá a DX11.
    Van ez így, hogy félre siklik vmi a megjelenéskor, de ezért is figyel ott a "beta" jelző. Nem halogattak/tologattak mint ahogy más csapatoktól ezt megszokhattuk. Most legalább érkeznek hozzájuk az adatok, így lehet könnyebb és gyorsabb is lesz nekik az optimalizálás. Viszont ha mégsem így lesz.....akkor akiknek az rF2 által adott élmény fontosabb (és itt direkt nem szimulációt írtam ) sem fognak kétségbeesni.
  • Betyarkoro
    Ezek: http://steamcommunity.com/id/studio-397/myworkshopfiles/?appid=365960

• Betyarkoro
    Hát nem tudom felhúzni mert szar.

Dx9 buildet ki tudom maxolni ezt meg nem. Feltöltöttem 3 képet h mifaszán fut. közbe meg:

18 fps a menübe. :D bezárom ezt az ablakot és lesz 1100. Ugyan így random fps drop showroomba meg garage-ba.
  • Joke1RS
    Nos, kipróbáltam. Silverstone, nem gyári autóval fpsmin eddig 72 volt, most pp high 13. Először pályabetöltés után kilépett, másodszor sikerült elindítani. Gondoltam kipróbálom gyári autóval, megint kilépett. Amúgy melyik pályák/autók frissültek dx11re?
  • tobias88
    Csak azért gondoltam, mert eléggé beállt 2048 környékére azon a két képen. Azért is gondoltam, mert lenti videón 4300 megát használt. Gondolom nem húztad fel annyira.

Az amúgy nem probléma, ha sok memóriát használ ha lehet, sőt, az a célszerű mivel onnan gyorsabban tud töltögetni, kidobni meg bármikor kidobhat dolgokat. Például ha van hely a gpu memóriában, akkor az összes kocsit érdemes betölteni az elején

A baj ott van, ha kevés memóriával nem fut jól, de itt ahogy olvastam nem azzal lesz a gond
  • simcompany
    Újra és újra ugyanoda lyukadok ki. Oké beta. Nem jól sikerült, talán nem kellett volna publikálni. Lesz majd jobb. Oké. De valaki rámondta az áment, hogy ez így kimehet. És ez a valaki a tesztelők véleményére hagyatkozott.

Továbbra sem értem, hogy ezt hogy a picsába tesztelték. Csak Nasa gépeken? Nekem nincs szar gépem, mondjuk hogy erős közepes. De ha egy ilyenen letesztelték volna, rögtön láthatják, ez így nem oké.

Mindegy, dráma nincs, mert a DX9 része nem változott, azon továbbra is ez a legjobb szim.
  • Betyarkoro
    Nem. 4gigás van. :D Az amit látsz az hogy menniyt használ a videóramból.
  • Hellboy76
    Megint oda lyukadunk ki, hogy 350-400e-ért kell összerakni egy gépet, hogy egy 12-15 e-s játék elfusson rajta.
    A zárt bétánál nem volt ennyire rossz a helyzet, ezt eléggé mellé lőtték most. Egész nyáron még reszelhették volna, így is az lesz,de most meg azért megy a köpködés...
  • tobias88
    2 gigás videokártyád van? Mert az rendesen vissza fogja. Nekem a régi gépen 1 giga volt és be be szaggatott Assetto Corsa-val, mert 1 giga nem elég neki minimumon sem. Ugyan az a probléma. Ki kell dobni pár dolgot a memóriából és az ssd-ről kell beolvasnia ami elég sok idő
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.02. 12:45:28
  • Betyarkoro
    Ja az.

Vmit elbasztak. Fejlesztők is beismerték.
  • Betyarkoro

• Gadfly13
    Ez a 10 GB RAM használat elég extrém. Mi futott nekik még a háttérben? :)
    Azért kételkedek, mert amikor a procit néztem a feladatkezelőben, akkor nálam a RAM "csak" 4 GB környéki foglaltságot jelzett.

Szerk:
    Na majd meglesem. Mi ez, MSI afterburner?
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2017.05.02. 12:40:33
  • Betyarkoro

Aha
  • tobias88
    Programozóként mondom, hogy ez azért nem így van. Memóriába nem csak betölteni kell, hanem azt használja is a cpu. Ha ssd-ről is használja a lapozófájlt, az akkor sem lesz olyan gyors. Persze az lenne jó, ha minden az L1 catchben lenne, de nyilván nem lehetséges.

OFF:
    L1 cache reference 0.5 ns
    Main memory reference 100 ns 20x L2 cache, 200x L1 cache
    Read 4K randomly from SSD* 150,000 ns 150 us ~1GB/sec SSD
    Read 1 MB sequentially from memory 250,000 ns 250 us
    Read 1 MB sequentially from SSD* 1,000,000 ns 1,000 us 1 ms ~1GB/sec SSD, 4X memory
    Read 1 MB sequentially from disk 20,000,000 ns 20,000 us 20 ms 80x memory, 20X SSD

Szóval csinálhatsz nagyobb lapozófájlt, csak nem sokat érsz vele. SSD-n 4szer, HDD-n 80szor lassabb lesz az olvasás 1 mega közvetlen olvasásánál. És ez a leges legjobb eset
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.02. 12:40:28
  • tobias88
    Pár hét és kiderül, hogy ez tényleg valami rossz build csak és javulni fog vagy nem érdemes dx11el foglalkozni. Utóbbi esetben sajnos akkor lehúzzák a rolót idővel az rf2-nek, mert így is csak a fanatikusok / szimulátor imádók játszanak vele, a sok pénz meg a billentyűzetes gyerekek által jön be
  • Betyarkoro
    Ugyan úgy fog menni. Erre van a lapozófájl. 5 sec helyett 25sec-lesz a betöltés.