A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ilyen szép térképeket bárki tud rajzolni, de ilyen alapon a Gyûrûk ura is bizonyíték, hiszen van benne térkép is, meg részletesen kidolgozott õstörténelem, sõt még nyelveket is alkotott J.R.R. Tolkien bácsi.
Én javallom TD véglegese kitiltását innen! Minek õ ide? Linkelt már õ hasznosat 5 éve?
Nagyon helyes hivjad a moderatort mar en is akartam kérni õket hogy kicsit megneveljenek téged. Mert vicc mar hogy kajalni se mehet az ember mert minden percben hergeled a topicot. Érdekes privátban nem írsz nekem... Nem válaszolsz csak publikusan a témától eltérõen trollkodsz itt.és meg neked állj följebb hihetetlen... Te tudod mit? Most elmegyek aludni reggelig kitombolhatja magat mindenki. De ha reggel meglátom hogy rombolod a topicot en fogom kérni a moderátorokat hogy tiltsanak ki innen téged

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar õstörténelem! Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

van.
minden állításom mögött bizonyíték áll

😄D😄😄

Ez egy cikk 41 bõl a nagy budapestbõl amikor megtalálták Árpádot, na Dantes ezt lesd!

Éry Kinga

C. Lalueza-Fox et al. 2004. Unravelling migrations in the steppe: mitochondrial DNA sequences from ancient central Asians

C. Keyser et al. 2009. Ancient DNA provides new insights into the history of south Siberian Kurgan people. Human Genetics.

Van még kecskeméti, és jászboldogházi henkey könyv meg ez is jó:

C. Keyser et al. 2009. Ancient DNA provides new insights into the history of south Siberian Kurgan people. Human Genetics.
Hol?

Ne trollkodj és nem leszel törölve.
Az is trollkodás, ha azt hazudod nincs forrás, holott M és C keyser, Izmagulov, Henkey, Kiszely, Ginzburg, Petrovski, Kim, VV bunak, Mikhail Gerasimov, Tóth Tibor, Éry Kinga, Lipták Pál, nemeskéri , gáspárdy neve jólcseng és fel fel tûnt már itt párszor 2009 óta. Danti Danti te kis troll! XD
Tetsuo
Te meg egy elb@szott troll vagy. Ez látszik már egybõl. ;-)
Ahddub természetesen megjelölte a forrást már régebben és most is, ez is világos szerintem mindenki számára (csak neked nem).

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Megkértem az admin-okat. Szerintem döntsenek õk . Te minden vagy, csak nem pártatlan, és ahddub trollkodását bezzeg nem törlöd. Azt bezzeg nem zavar, hogy soha semmivel nem támasztja alá amit állít, és semmire nem hoz bizonyítékot, forrást, stb.

forrást, bizonyítékot és szakirodalmat kértél, írtam, leszartad, akkor megkapod képben, ha esetleg nem tudsz olvasni XD
Henkey nyilatkozta

"– Felméréseim – az orosz Ginzburg és a kazak Iszmagulov vizsgálatait alapul véve – jelentõs mértékben igazolták a közép-ázsiai eredetû népekkel, a szkítákkal, szarmatákkal, uszunokkal, továbbá az ogur-törökökkel, késõ avaroknak is nevezett onogurokkal való rokonságunk hagyományait."

XDXD
Te olvasod amit írok ?
Neked minden áltudomány, de ez csak a szubjektív véleményed elég alja és szabálytalan stílusban . Egyebkent nem nagyon emlékszem,hogy te bármikor is küldtél volna forrást.. Emelett megint szabályt sértesz és ebbõl elég. Ahogy mondtam lezártam az offot, innentõl kezdve ha rinyálni és trollkodni van kedved privátban írj, de õszintén nem szivesen társalognék veled mert amit elmondtam azt elmondtam.

Forrás? Bizonyíték? Szakirodalom? Ha nincs, a házigazda ezt törölje!

-905
+90%

XD

A cro magnid sok típus õse pl keletbalti, borreby is!
A keletbalti tungiddal keverve az uráli típus.
A medence kõkora mediterrán típushoz köthetõ, pont ahhoz mint a szumír jemdet nassré. A mediterrán tauriddal keverve adja a pontusi típust honalapítóknál e kettõ vegyesen 14,1% forrás Lipták. A szumír mebertant én Kiszely a föld népei Ázsia címû kultuszmûben olvastam, ott õ felsorol számtalan antropológust akiknek az eredményét közli, ha érdekel kikeresem.
az embertan maga a bizonyíték, hiszen ez földrajzi helyekhez, régészeti kultúrákhoz kapcsolódik. elmagyarázom. Az Andronovói kultúra embertana a cro magnonid C típus vagy más néven andronovó típus, miért érdekes ez? mert tungiddal keverve kapod a turánit! 90-10% arányban. Ez a típus a honalapítok 24%-a. Henkey és Kiszely mûveikben kitér ezekre Henkey forrása izmagulov és _ginzburg vizsgálati eredményei. Ezért adtam meg õket is. genetikailag az Andronovo 905 R1a1 és 10% C3 szintén õseuropid és mongolid 90-10%. Forrás M és C Keyser at all Siberian kurgan people.

DANTINNYÓ SAKK-MATT! XDXD
Erre van genetikai terkeped?

Ahdubbal amit beszelünk régi téma. A fórumra egy tonna forrás, videó, kép, genetika került bemasolasra a témából, tehát köztudott a téma nem csak halandzsa. Most is bemásolt egy uj videót és uj térképet is ( nekem új) . Szóval megfelelõ a kommentje. Emelett kulturáltan is érvel, példát vehetnél róla ha erre vagy kivancsi.

Kedves Trolldantes, egészen pontosan mire vagy kíváncsi?
mondok példát. Andronovó embertana Izmagulov, Ginzburg, Henkey, Kiszely.
Az ordoszi hunok és a madák kre 2. évezred közepe vége felé különültek el az andronovótól. A mada a magyar az ordoszi pedig a hun. aztán majd jönnek az egyesülések.
Mindenre amit állítasz. Ott áll a fejlécben. Ez a szabály. Vagy te talán kivételes vagy?

Kedves Trolldantes, egészen pontosan mire vagy kíváncsi, hidd el ha megírod megadom a forrást!
Kedves házigazda. Idéznék a fejlécbõl: ,,Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli) "

Nem kéne talán ahddub fórumozónak ezt megtennie?

Es azt mondod õk is magyar águak?

Ordosz egy település, ma Kína ott találták meg az Andronovó kultúra emberi és tárgyi hagyatékát, ez késõbb a Xiongnu de akkor már szibériai, altáji és ázsiai elemekkel bõvülve.
Ordoszi hun az milyen?

Ebben a topicban en mondom meg ha tetszik neked ha nem. Ha nem bírsz magaddal ne csodálkozz a törlés miatt, mert az a legkevesebb ha támadod a fórumot. Ahhoz is megvan a jogom, hogy a moderatort rad iranyitsam és soron kívül banoljanak téged vagy a haveri troll körödet ( megint) pár hónapra. Szóval azt javaslom neked gondolkodj mielõtt írsz és ezzel lezártam az offot

Zéró ne trollkodj, szólj hozzá a Magyar õstörténethez inkább! Milyen tudományág bizonyítékai alapján állítasz és mit?
Továbbá a fajok is földrajzi helyeket jelölnek
Ha a bizonyíték kritérium, akkor de, mondtál ilyet. Egy olyan témáról kértél ápdétet, ami full seggbõl van elõrántva.

Azt meg nem te fogod nekem megmondani, mit csináljak. Majd törölgetsz, úgyis olyan jól belejöttél.

A krónika nem bizonyíték, hanem kincsestérkép! Ami alapján megtalálod a kincseket (bizonyítékokat) vagy nem, a miénk alapján jöttek a is kincsek.
a krónikáink a nimródi idõktõl indulnak, de a vízözön elõtt is volt élet.
Pl a medencében, Aral tónál, Kaukázusban innen népesült be Mezopoó is.
Sehol nem mondtam olyat hogy bizonyíték leszarva... Szóval ne túráztas a fölösleges kamu offodal , éppen most is õstörténelem temazas megy ès ebbe ronditasz bele. Vedd elsõ figyelmeztetésnek ezt a kommentet, csak akkor szólj hozza ha a témához tudsz hozzászólni érdemben a topic szabályzata szerint

Na ezen szarok be, egyik kommentben bizonyítékokat követelsz, RÖGTÖN A KÖVETKEZÕBEN meg bevallod, hogy bizonyítékok leszarva, a szempont az, hogy neked tetsszen?!

A Medence azon népe amelyik kivándorolt mediterrán volt. Õk a Jemdet nassr Szumériában.Azért érdekesek mert a talpas kerámiáik, a rovás jeleik mellett az elnevezéseik is eléggé magyarosak. Országuk neve FényÚr országa hun a fény szumírul gar pedig az ország. A kamukreálók tévesen Kiengirnek vagy Kangárnak fordították le de létezik egy Hungár változat is. törökül is Kün a fény innen a Kende , Kündü méltóságnév is! magyarban is megvan a HUNy szó ami hunyorít, elhuny, lehunyja a szemét a fénnyel kapcsolatos jelentéstartalmú. Kérdésedre a válasz valszeg Hungárnak nevezték magukat a Medence lakó is.történik valami amikor a Szubartui taurid fajta nép (Árpádok pl) és a déli Hungár mediterránok együtt elhagyják a folyamközt és két irányba vándorolnak. Az északi ás a majkopi kultúra a déli pedig a baktriai. Van egy afgán falu Tepe Fullol ahol szumír régészet került elõ és a régi neve Kush Tepe , Kush Nimród apja. A majkopi rész a kurgánba a baktriai meg az afanaszjevói kultúrába olvadt utóbbi az Andronovó ami már magyar. innen két ág van egy a Mada vagy Mitanni késõbb méd és az ordoszi Hun.
Õskárpáti eredetrõl vannak friss információk? Mostansag nem figyelem, de régen nagy kedvencem volt a magyarok "medencei" eredete.

Azthiszem elég a vitákból... mindenki tudja a topic szabályt, szépen zölden ki is van írva, de röviden aki nem értené: kommentnél kulturált érvelés a minimum, lehetõleg forrás felmutatása, a másikkal nem személyeskedûnk, a topicot, közzöséget nem lehet hergelni. Aki ezeket nem tartja be az nem kívánatos. Lehet máshol el van tûrve a "szarkeverés" de itt nem. Köszönöm a figyelmet és további jó fórumozást!

Zenty: <#eljen>

www.smart-bus.hu

Tetsuo
Avatara elõadásmódja irritáló számomra, de két dolog egyértelmû:
1. Avatara-nak nagyon nagy tudása van a témát mint történelmet és a vallásokat illetõen.
2. Amiket állít, nem feltétlen igazak (ezt õ is szokta mondani, bár nem mindig), viszont kortárs emlékek és késõbbi krónikák, feljegyzések szerint mondja, amit. Érthetõen, összekapcsolva, mondaszerûen meséli el, de semmit sem talál ki maga!!!
A vallástörténeti részek pedig abból a szempontból is érdekesek, mert Avatara gnosztikus vallásúnak tartja magát, pont a komoly, évtizedes szakmai kutatása hatására.

uwu420, téged nem ismerlek, de gyanítom, hogy a trollkodás miatt kötekedsz és nem egy egészséges szkepticizmus vagy megalapozott tudás miatt teszed.
Emlékeim szerint nem nagyon vagy képben sem az egyetemes ill. magyar történelem terén sem teológiában vagy vallástörténetben, de "mégcsak" a mûvészettörténethez sem konyítasz ill. eddigi hozzszólásaid alapján ezen témákban még amatõr módon sem merültél el. Ami persze nem baj, de akkor hogy jössz ahhoz, hogy itt kioktass és egyáltalán cáfolj bármit is?!

Az igaz, hogy a magyarság õstörténetét sokan meglovagolják olyanok, akiknek nincs meg a szakmai tudásuk (Avatara nem tartozik közéjük), csak lelkes amatõrök stb. de te õket sem bírálhatod hitelesen, mert az érveid nem érvek.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Nézz utána annak, hogy mennyire kitaláció...

www.smart-bus.hu

Amelyik népnek elvehetik a múltját, annak elvehetik a jövõjét is.

Minden magyar tudja, mi történt jeruzsálemben meg betlehemben 2000 évvel ezelõtt, de egyetlen magyar sem tudja, hogy merre jártunk a honfoglalás elõtt.

Az õseink még tudták, hogy honnan jöttünk. Fontos volt számukra. Annak köszönhetõen veszett el a mi valódi múltunk, és éltünk aztán szolgaságban minden korban a kereszténység felvétele óta,
hogy a magyar ember megtagadta õsei valódi kultúráját.

Az örök élet ígéretével megvesztegetett pokollal beterrorizált keresztény ember futva egy hamis ígéret után, egy idegen nemzet rabszolgatartó kultúráját a kereszténységet ápolta és adta tovább a sajátja helyett. Emiatt gyökértelenné váltunk. Ma már hiába is keressükk a saját valódi kultúránkat, már nem találjuk.

Elveszett, talán örökre.

Idegenek által rákényszerített emberirtó rabszolgatartó vallásnak köszönhetõen sokan még ma is megtagadják pogányként megbélyegzett létezésében is meggyalázott õseinket, a vért, megtagadják õseik valódi kultúráját, és tudtukon kívül idegen nemzet gyilkosainak a szolgálatában állnak.

Ezek a gyilkosok ezer éve pogányságra hivatkozva irtanak mindent ami magyar, ezer éve gyûlölve üldözik a mi valódi kultúránkat, hogy a rabszolgaságra a kereszténységre cseréljék fel. Gyûlölve, pogányságra eretnekségre hivatkozva máig gyalázzák honfoglaló õseinket. Kiirtották felbecsülhetetlen kulturális emlékeinket, a múltunkat, a valódi történelmünket, és a kultúránkkal együtt kiirtották azokat a magyar embereket is, akik az õsi kultúrát ápolták volna inkább, az idegen nemzet által terjesztett kereszténységnek csúfolt ember és kultúra irtó rabszolgatartó métely helyett.

A magyar ember mint az elmúlt ezer évben továbbra is õsei fennmaradásáért és a saját kultúrájáért küzd, hogy ki ne törölhessék azt végleg.

Nem lesz könnyû ez a harc, az emberek egy nagy részét megvesztegették, hogy ha meggyalázzák õseiket, és idegen vért követnek, akkor örök életük lesz majd haláluk után. Ennek köszönhetõen veszett oda ez nemzet.

Koppánynak volt igaza!

https://fxmason.blogspot.com/

strepsils

Ezek a nagy tanítások!
Beteszek ide egy ottani hozzászólást, amivel teljes mértékben egyet értek:
Nos:
1. a Würm 110.000 évig tartott (ha a Holocént leszámoljuk, mert nem tudjuk, hogy interstadiális vagy interglaciális-e) s nem 70.000 évig;
2. három eljegesedésbõl (stadiális) és 2 enyhébb szakaszból (interstadiális) áll, tehát nem egy folyamatos 70.000 éves eljegesedés;
3. az európai jégpajzs a sarkvidéktõl a kb. 50 szélességi fokig tartott, tehát jó távol maradt a mediterániumtól, nem ment túl az Ural hegységen (ott is fagyos volt a talaj, de nem volt folyamatos jégpajzs) és nem érintette a brit szigeteket,(amelyek még nem váltak el a kontinenstõl) s a tengerpartot;
4. a Kárpát-medencében volt valaha tenger/tó, de a pliocénra (5 millió éve) feltöltõdött, a holocénban semmi ilyen nem volt, ergo nem volt ok felmenni a magasabb helyekre sem.
Eddig hallgattam az elõadást (kb. 11 perc), de ennyi elég is volt belõle. Én híve vagyok az alternatív tudománynak, ha az szembeszáll a dogmákkal, de a valós tényeknek ellentmondó elképzeléseknek nem tudok tapsolni. Sajnálom...