6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
ahddub #5111 -
Anonymusx #5110 Nekem semmi bajom a nemzeti szocializmussal, sőt, de ő elég komolytalannak tűnik.. -
#5109 Na, már megint ezek az előítéletek. ;-)
Amúgy pont azért lehet komolyan venni. -
Anonymusx #5108 Én nem néztem bele a videóiba,de egy ilyen embert nem tudom mennyire lehet komolyan venni.
http://hunhir.info/index.php?pid=fhirek&id=10150
http://kepviselofunky.blog.hu/2012/02/13/indiai_apokalipszis_kutatokent_tert_vissza_a_wannabe_nyilas -
ahddub #5107 A magyarok génmarkerei a kőkorban, ahova Hungarians van írva az Szubartu az Árpádok ősfészke.
-
#5106 [URL=http://www.youtube.com/watch?v=E1X99puXmT0]"Kalandozások"[/URL] -
ahddub #5105 hagyd a marháját!
Savaran, Zenty meg egy két emberrel tudsz érdemben is tárgyalni arról amiért ez a topik létrejött, ez pedig a magyarok őstörténete.
Vannak alaptények amiket nem lehet megkerülni. Erre a bizonyítékokat az embertan, a genetika a független nyelvészet és a régészet szállítja. Útmutatónak ott a Krónikáink információi.
Az Árpádok magyarul beszéltek mert az árpa, álom, gyula (gyújtó), előd, ősbő, ügyek magyar szavak, ezt lecsekkoltam ujgúr, török és kazah ismerőseim segedelmével!
Ami török bennünk az a vajk, kende, tas pl mert ezek meg törökül értelmesek. De ez nem azt jelenti, hogy törökök vagyunk, mert akkor mi a magyarázat a magyar szavakra, de az igen, hogy úniónkhok ők is tartoztak. Itt megdől kiszely és vámbéry, újabban Vona elmélete, hogy a magyar egy török nép volna.
Az Árpádok taurid fajú szubartui, magyar nyelvű nép. A szumírok pedig medenceiek, és ők is kapcsolódnak hozzánk. -
#5104 #5024.
Te egy sz@ros troll vagy, semmi más.
Szívesen segítene mindenki, ha érdeklődéssel térnél be ide, ha tényleg keresnéd a tudást, de te nem azért jöttél, ez nyilvánvaló.
A "Mesefilm" tényleg meseszerűen mesél, de nagyobb biztos tudás van benne, mint amit te valaha is tudni fogsz a magyarság eredetéről!
Sajnos, ezek után senki nem fog téged komolyan venni, minden kérdésed hiábavaló lesz. Az értelmes, konstruktív érveket és ellenérveket fogjuk itt megvitatni, amiből te kimaradsz, mint ahogy az értelem szempontjábol mindig is kimaradtál.
Túl udvariasak voltunk eddig, hogy ennyi bizalmat adtunk egy trollnak, de az ilyeneket fel kell ismerni és bannolni, mert romboló hatással van a közöségre!
Remélem a házigazda is így gondolja. -
Zero 7th #5103 Nem nézek mesefilmeket, már többször mondtam.
Egyébként nem az én dolgom ezzel vitatkozni, a készítőjének kell bizonyítania, és nem nekem, hanem a világ összes történészének.
"Hajrá!"... -
#5102 :D kicsit mesterkélt ez a cikk de igazából nem is ez a lényeg lehet hogy igaz, én kételkedem, de a magyarok kírtásával kapcsolatban nem állja meg a helyét, csak példának okáért a kővárakat nem bírták bevenni, annak ellenére hogy volt ostromfelszerelésük, nem véletlen hogy a "második honalapítónk" erősen macskakörmözve szorgalmazta a kővárak építését. -
fonak #5101 Na jó, Dzsingisz kánról beszélünk ugye? Akinek áldásos népirtó tevékenysége 700 millió tonnával csökkentette az emberiség széndioxid-kibocsátását? Igen, nagy környezetvédő volt, tudom a mongolok nemzeti hősként tisztelik. :)
A hunok nem tettek néptelenné földrésznyi területeket, és nem is vádolta őket ezzel senki. -
ahddub #5100 Timúr a Kaukázusi Kummagyariát pusztította. -
#5099 Timur más "tészta" a tatárjáráskor még Timur sehol sem volt, arra akartam kilyukadni hogy a mongolokról olyan "hiteles" a korabeli európai "beszámoló" mint hajdanán a hunokról, azt hittem leesik a kissé bonyolult érvelésem, kicsit egyszerűbben kellett volna megoldanom... -
fonak #5098 Hát Timur konkrétan nem is járt errefelé, így keresztény egyházi krónikák nem számoltak be a kegyetlenkedéseikről, csak a muszlimok (mivel közép-ázsiában, Iránban, Indiában vitték végbe a legnagyobb hentelést, az áldozatok meg muszlimok voltak nagyrészt). Persze biztos elfogultak azok is. A hunokat nem emlegettem, sok közük nincs a mongolokhoz azon kívül, hogy mindkettő lovas hódító nép volt. De hozzájuk nem kötődnek olyan stílusú mészárlások, a mongolok specialitása volt, hogy ők tényleg célul tűzték ki egész vidékek elnéptelenítését, ez volt a stratégiájuk. -
Zenty #5097 Ez egy game.... -
BladeW #5096 Ez egyébként kísértetiesen összecseng egy másik legendás máguskirály történetével (Khelben Arunsun), aki feljegyzések szerint kb 960 évet élt (414-1374). Mystra kiválasztottja volt, valamint több évekig vezetett egy "Hárfások" nevű titkos szervezetet.
Forrás -
#5095 Kb ugyanilyen "hiteles és pártatlan" egyházi krónikák számolnak be a hunokról, mert ugye aki rómát legyőzi az csak barbár lehet, ezek a "barbárok" később megtanították a "művelt" európát hogy létezik a világon fehérnemű, a vizet nem csak meginni lehet hanem fürdeni is lehet benne... a ruhát nem zsinegekkel hanem gombokkal összefogni, nem esünk le a lóról ha kengyelt rakunk rá és még sorolhatnám napestig, a középkorban az egyház volt a propaganda... -
fonak #5094 Hát azért a mongolokra tényleg jellemző volt, hogy hullahegyeket hagytak maguk után amerre mentek. Dzsingisz kán és utódai (pl. Timur Lenk) a történelem legpusztítóbb, legkegyetlenebb hódítói voltak magasan. -
Zenty #5093 Igy van, akkoriban nem volt nagyon menő a nemzetieskedés , azt jóval később hozza a történelem. A népeket akkor is inkább emberi erőforrásnak tekintették és pont ezert ahogy mondod nem állt érdekükben irtani a munkaerőt. -
ahddub #5092 Alcsoportjai vannak a térképen is mutatja, a szkítákban mind megvolt, nem igaz ,hogy spec. szláv pl -
#5091 Csakhogy amit hivatalosan megtanulhatsz magyar "történelem" címen abból nem derül ki hogy a jövőben miért is akarhatnak majd kiírtani a gyermekeidet ."Elég a magyarból 6millió is..." ugye ilyenek felsőbb körökben elhangozhatnak .
A te liberális felfogásoddal tényleg nem beszélhetünk magyar jövőről.
Amúgy egyetértek nem feltétlenül kell itt genetikával bizonygatni a magyart ugyanis minden le van írva a népek 'legendázásaiban' csak kell valaki aki feltárja ezt: Nimród ,a magyar máguskirály
ezzel vitatkozhatsz hajrá :D -
Zenty #5090 R1a térről vannak uj eredmények km térség tekintetében? -
#5089 Szia! Én is örülök :D -
ahddub #5088 A tatárok mikor kivonultak Erdélyben agyonvertük őket, ezt se tanítják pl. ha kilettünk volna írtva , hogyan győzünk?:D A mongoloknál vereségnek tanítják a csatát!!!! itt meg genocídum...A keveredés viszont igaz, főként a városokban. A flavak, mezővárosok lakossága viszont ősmagyar! henkey. -
Zenty #5087 Szia regen láttalak itt örülök ;) -
#5086 1. Persze, valakinek nem érdekes valakinek igen. Miért zavar téged, hogy sok magyarnak ez érdekes?
2. Az általad vélt dilettáns állítást cáfolja szinte minden genetikai tanulmány. Ezért is érdekes.
A magyar genomot jellemző markerek nagyon ősiek, európai népek közül a legősibbek és a jellemző genom viszonylag egységes maradt, a mongolok, törökök stb. általi pusztítás és más népek asszimilációja ellenére!
-
Zenty #5085 Lehet :) -
#5084 A tipikus minket kiírtottak maszlagot és a szlovák meg román keveréke a magyar szöveget réges rég egy messzi messzi galaxisban találták ki, konkrétumok nincsenek pl a tatárjárásról stb. tömegsírok tömkelege stb stb. nem tudjuk továbbá a százalékos mértéket sem, valószínűleg csekély a túlélőkéhez képest, egy idegen hatalom sose írtja ki a lakosságot mert nem érdeke legalábbis abban az időben -
#5083 Egy nem reprezentatív felmérés esetén is szinte kizárt hogy pont a fordítottja legyen igaz, ezen kár kattogni. -
#5082 Bár ahddub tisztázta egy gyermeteg félreértésedet, én még hozzátennék valamit:
1. Magyarországot nagy kezdőbetűvel írjuk.
2. Nem tilos "rasszok alapján listát készíteni" az EU-ban sem, így készítenek is sokhelyen. Pl. Nagy-Britanniában, Franciaországban, Hollandiában stb. a munkahelyek jelentekzési lapján vannak a rasszra vonatkozó rovatok, amit a jelentkezőnek ki kell töltenie. -
#5081 A genocídumokra nincs bizonyíték, mármint a mértékére. -
Zero 7th #5080 Ha nem reprezentatív, akkor az éppen azt jelenti, hogy nem alkalmas messzemenő következtetések levonására, és óriási módszertani hiba mégis megtenni. -
Zero 7th #5079 A történelmünk során két-háromszor majdnem ki lettünk irtva, és "idegenekkel" újra feltöltve. Nem tudom, mi a tököm értelme van genetikázni, jól kiderül belőle, hogy európai keverék vagyunk. Éljen, kinek meglepetés ez? -
ahddub #5078 Ezek nem rasszjegyek pl turáni vagy pamíri, hanem régiókban gyakori génmarkerek. A mintaszám általában kicsi, mégis készülnek ilyen statisztikák százalékosan. Szerintem 100-200 fő közötti anyagból dolgoznak. -
#5077 Mindenesetre ad némi támpontot:) Alap téziseket leszűrhetünk belőle, mivel nem "Alsómocsoládon" nézték az embereket, nyilván több régióból választottak alanyokat így nem reprezentatív de használható alapfelvetések tisztázására. -
MasterMason #5076 Ugye nincs sehol feltüntetve, hogy mekkora mintából készült ez a lista. És mivel magyarországon és más európai országok között is sok helyen tilos rasszok alapján bármilyen listát vagy statisztikát vezetni, így ennek pontossága igencsak kérdőjeles. -
ahddub #5075 A mai magyarok többsége őseurópai, lehet ez a Medence Zenty? :D
-
ahddub #5074 Szkíta szarmata rokonság kész pássz.
Éry térkép és a népek elhelyezkedése ősmagyarok embertana.
-
ahddub #5073 Van antropológiai is forrás: Tóth Tibor
-
#5072 Félre ne értsd! A "bizonyíték" vagy a forrás nem a térkép, hanem az iró/irónő életműve. Illik kicsit utánajárni, elolvasni néhány könyvét, mielőtt belekötsz. (Hogy tudjad egyáltalán, mibe kötsz bele.)
Az alább felsorolt nevek néhánya legalább ismerősen kell, hoggy csengjen minden lelkes érdeklődő számára, különben azt kell feltételeznünk, hogy nem is annyira érdeklődő...