A magyar őstörténelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Savaran

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Nem vagyok valami nagy nyelvészet rajongó, de Kiss Dénes észrevételei tényleg nagyon érdekesek!

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

L Viper
Nézzétek Kiss Dénest! Imádom hallgatni.
Nyelvünk legmélyebb múltját tárja fel, hétköznapi példákkal fogalmazva:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0U5o5dP-A4&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=yjUgXcKwcss

http://www.youtube.com/watch?v=BoJtjqk8uC4&feature=plcp
Frusztrált vagy és nem látod a fától az erdõt.....

Most neked is és másnak is elmagyarázom mi a helyzet a fórumon:
Ez egy nyilt fórum.
Ez pedig azt jelenti, hogy még a "rossz múltuak" is írhatnak ide ha betartják a szabályokat. A szabályokat pedig mindenkinek be kell tartania. Neked is. Ennyire egyszerû.

Ha szelektálnék( tehát lenne ban lista, meg ilyenek) akkor mehetne a magyar õstörténelem a zárt topikok közé. Szerintem ezt senki sem akarná a fórumon.
Egyébként azért választottak házigazdát a fórumra, hogy a lehetõ leggyorsabban megoldódjon a trollkodás és a fórum hergelésbeli problémák. Meglátásom szerint egyre jobb a helyzet, de idõbe telik még mindenki megszokja.
Én pedig nem lehetek itt non-stop, de a lehetõ legtöbbet megpróbálom megtenni. Ennyi.

Most pedig megkérek mindenkit a no offolásra és kérném a téma építõ folytatását. Köszönöm.

L Viper
Én is az vagyok akkor <#wave>
nyilván én vagyok troll
L Viper
Ne páviánozzál, felesleges 😊
Mindenki átnéz ezen a sokreges, sokszorosan kitiltott provokátor trollon. Bár újabban mutat némi javulást, talán még nem menthetetlen.
na mi van öcsém, nyíltana zsidók mellé állsz a magyarok ellen?
legyél ember, hagyd fenn a megjegyzésemet!
jackoneill90

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

L Viper
"A rovásírás azért van megkülönböztetve ezektõl, mert más az írásmód. A rovás technikája más karaktereket követel meg, ezért sorolják õket külön íráscsaládba."

Ez téves. A rovás, mint alfabetikus írásmód késõbb alakult ki bizonyos jelekbõl és õsvallási jelképekbõl (A mai napig sok jelünk eredeti jelentése megmaradt és ezért lehet használni nem csupán alfabetikus írásnak, de manapság inkább csak ezt erõltetnék, holott több ennél, de lehet kizárólagosan betûzni is). A rovásjelek lekerekített alakjából jobban értelmezhetõ ez.

Felül a ló jelünk lekerekített alakaja. ( A legelõ lovat jelképezi )
Alatta kemény anyagba vésve, karcolva, faragva. Egyértelmû, hogy melyik jelkép a régebbi, melyikbõl ismerhetõ fel a ló.

De pl az ég jelünk is elég jó példa. Felül az égboltot tartó oszlop, amint tartja az eget. Ennek továbbvitele tulajdonképp a mondáinkban is szereplõ égigérõ fa is.
altta ugyanez vésve, karcolva:

De lehetne még példákat hozni a föld jellel, (rovás f)
A LY (Lyuk, forrás, stb.)
Ami még érdekes, hogy a betû, fõleg a magánhangzó kihagyások is szépen a magyar nyelv szabályaira épülnek és a rövidítés és összerovás megoldások is követik a magyar nyelv szabályait.

Rögtön az elsõ mondatban pontatlanul fogalmaz. De a bevezetõ legalább jól hangzik.
Ez így nem teljesen igaz hogy az a 4 féle írésrendszer van Európában. Amiket felsorol mind az alfabetikus írásrendszer tagjai, és az eltérést gyakorlatilag az abc-jük adja, de jellemzõen különálló hangokat jelölnek.
A rovásírás azért van megkülönböztetve ezektõl, mert más az írásmód. A rovás technikája más karaktereket követel meg, ezért sorolják õket külön íráscsaládba. Merthogy rovásírásból se csak egyféle van, csak a technológia miatt kényszerûen hasonlóak.
De egyébként a folytatás az teljesen frankó.
Savaran

Savaran
Azért álltak itt meg mert folyamatos phürroszi gyõzelmeket arattak, a tatároknak nem volt olcsó itt a "gyõzelmük".

jackoneill90
Igen és miért álltak meg itt a törökök tatárok? Mehettek volna tovább is. Valakik a nyugaton tehettek valamit hogy arrafelé nem menjenek.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Nagyon jó, de nálam el van csúszva... :S ( 16:9 )

www.smart-bus.hu

Savaran
Hol vannak a manysik és a hantik? Na és az Urál hegység? XDXDXD
Viccet félretéve szerintem nagyon jó😊

Raktam ki hátteret. 😄

Vélemény?

Kitört a háború a rovásírás körül

„A székely–magyar rovásírás kazárosítására tett bárdolatlan kísérlet tehát tetten lett érve” – hívta fel a figyelmet nemrég a Magyarok Világszövetsége. Július 13-án kiadott közleményükben az ellen tiltakoznak, hogy a Magyar Szabványügyi Testület Rovás munkacsoportja olyan beadványt készített a Nemzetközi Szabványügyi Szervezetnek (ISO), amely együtt kezeli a székely–magyar, a Kárpát-medencei és a kazáriai rovásírás jelkészletét.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

A magyarság õsei sosem voltak zsidók, ezt a zsidó megszállók hazudják, vágyuk és álmuk egy zsidó Magyarország. Könnyebb dolga lenne így egy világkormánynak. Viszont a jelenlegi politikai elitünk zsidó. Beleértve a kommunista-liberális, hirtelen nemzeti konzervatív Orbánt is! Még a Jobbikban sem vagyok biztos, hogy magyar lenne. A többiek pedig biztos , hogy nem! Viszont a cionizmus egy süllyedõ hajó, ráadásul nekik köszönhetjük trianont (teodor hertzl és a szabadkõmûvesek), a bolsevizmust (rákosi-rosenfeld mátyás, kun-kohen béla) ne legyenek illúzióitok, a bolsevizmus itt zsidó ölt magyart helyzet volt. Teljesen indokolt volt a fehér terror, szemet -szemért alapon, és megkímélte az ártatlan zsidóságot. A nyilas túlkapásokat viszont elítélem, mert ott faji alapon öldöstek, hasonlóan a zsidó-bolsevikekhez. A jövõ Magyarországa csak nemzeti lehet, kõrös-sumér-szkíta õstörténettel a nemzetek Eurázsiai úniójában ammen!
L Viper
Köszönöm.
Boldog szülinapot! :-)

Csaba vezér
Sok-sok, érdekesnél-érdekesebb elõadás.
Elõadások
Tárgytalan, Viszont az teljesen légbõl kapott állítás, hogy a Kabar törzs zsidó lett volna.

Kicsit OFF leszek bocsánat. Olvasom a kurucon Marton Veronika válaszát Komoróczy írására, és azt kezdtem el keresni, hogy mi a bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a kazár elit fölvette a zsidó vallást? Mert a kazárok a VII. században a tengri vallást gyakorolták, azt tudjuk Movszesz Daszhuranci-tól, de a zsidó vallásra nem találtam bizonyítékot. Ha valaki tud valami közelebbit, és megosztaná, azt megköszönném.

ON

Savaran
Nem hülyeség, ha nincs mohács és nics a török-habsburg duó, akkor óvatos becslés alapján is 40-60 millós nagyhatalom lennénk kb. majdnem a mai Németország szintjén, persze akkor egészen máshogy alakul a történelem.

Ez most OFF volt, bocsánat😊

cikasz
Sziasztok.
Új vagyok errefelé és feltennék egy nem túl távoli történelmi kérdést.
Ha nem ide tartozik akkor bocsánat és töröljétek.
Nem tudom mennyi a valóságalapja, de régóta foglalkoztat a dolog.
Magyarország szétszabdalása végsõ soron a Törököknek köszönhetõ? Ugyanis amikor itt bandázott a török annyi sok Magyar ember halt meg, hogy amikor kivonultak olyan kevés volt a lakosság, hogy a határ túloldaláról kellett "betelepíteni" embereket. Ez aztán oda vezetett, hogy azok a területek amit ugye lecsatoltak végül nagyon "elmagyartalonodott" (de hülye szó bocs).
Mert szvsz ha teljesen Magyar a lakosság nem hiszem, hogy elveszik azokat a területeket.
Ha hülyeséget írtam akkor javítsatok ki.
köszönöm

http://www.akciofigura.hu

IGEN!!! Ez a MAGYAR (h)õstörténet! és van az 30 000 is!
Savaran
Kitüntetett figyelem illeti az elsõ linket, remek összefoglalás bár vannak azért hiányosságok, de megéri áttanulmányozni.

Savaran
Ezek már voltak linkelve, akik olvasták már azoktól elnézést kérek, az "újoncok" számára egy kis alapozás:

10 000 év

antropológia
Székely "varéze"
Genetics

privátot küldtem

Na látom a régi troll új köntösben visszatért provokálni! Ne foglalkozzatok vele, bolondlukból, bolond szél fúj 😄 Ennek örömére egy kis tudomány! 😄

A keresõben találtam egy nyelvi link csomagot.

lopbisz régi írása: link csomag

Úgy látszik érdemes a keresõt is használni, kitudja még milyen csomag kommentek lehetnek.

Jól jöhet az alap ismertetõhöz.

Kérnék mindenkit, hogy értelmetlen provokálásokra ne válaszoljatok.

Hogy ki állított ilyet? Gondolom Te itt: #4743

Ez nekem szólt? Nincs idõgépem, így sajnos nem tudok utánanézni. Te kifogásoltad a genetikai vizsgálatoknál, hogy nem kielégítõ bizonyíték. Na nekem az sem kielégítõ, hogy valahol azt írják, hogy "feltételezhetõen". Mert a makogás az nem beszéd, olyat a majom is tud...

Savaran
Tessék utána nézni Mario Alinei munkásságának....aztán folyt. köv.

Neked a tudásod veled született? Valahonnan veszed a mondandódat... erre lennénk kíváncsiak, de, ha nem, hát nem...

Viszont, ha nem vagy hajlandó elfogadni a topik szabályait, akkor ne lepõdj meg, ha a hozzászólásaid törlõdnek...

www.smart-bus.hu

tessék utána nézni!
Ez mind csak feltételezés, nem bizonyíték.

Szerinted mit csinált , ha nem beszélt? csak mutogatott? s az erdõben? s éjjel? amúgy írd be valamelyik keresõbe, hogy az emberi beszéd eredete és kapsz bõven forrást.
ki állitott ilyent, én annyit hogy az ember õsidõk óta kommunikál, s mivel voltak hangszalagjai, nyelve meg ajkai , több mint valószinû hogy artikulált hangokkal is! Ami az általad emlitett állatokra nem jellemzõ, ugyebár?
Arra adj forrást például, hogy az ember "jópár százezer éve beszél"...

"közismert dolgokra"

Régebben közismert volt az is, hogy a föld lapos. Közbe hazugság volt.
Tehát szimpla közismertség nem bizonyít.

Ha forrásal nem tudsz szolgálni akkor azt mond. Forrást akkor kérünk mikor valaki tényekrõl beszél. Szimpla szavakat, állítisokat senki nem fogja elhinni.
Tehát nem lesz komolyan véve a fórumon és vitát is generálhat ha értelmetlen sértegetések, nagyzolások, minõsitgetések is társulnak hozzá

Igen, ez rendben van, de azt ugye nem állítod, hogy a farkas kommunikációja egyenértékû az emberével?

de bizony, a farkas például jelekkel és hanggal, az elefánt is, a delfin is. az más káposzta, hogy a fülünk sem az infra- sem az ultrahangokat nem tudja érzékelni! DE az övék igen! S persze kibocsátani is tudnak ilyen hangokat.
Már megbocsáss, de ez nem egészen így mûködik! Ez nem szakmai fórum, hanem lelkes "amatõrök" gyûjtõhelye... Ráadásul eléggé szerteágazó irányokból közelítjük meg a kérdést, és nem hiszem, hogy itt mindenki mindenhez ért.

Ha közölsz valamit mint tényt, akkor legalább egy alkalommal illene valami forráshivatkozást is közölni, hogy az aki nincs képben, az utána tudjon járni...

Ha most én vázolnám neked mondjuk a Szent Koronával kapcsolatos ismereteimet, akkor neked nem lenne igényed valami alapra, hogy a mondandómat mégis mire alapozom?

www.smart-bus.hu

Na de az még nem beszéd! A farkas, elefánt, delfin nem beszéddel kommunikál, legalábbis a jelenlegi tudásunk alapján. Az embert az állatvilágból elvileg a beszéd emelte ki.