A magyar őstörténelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
www.smart-bus.hu
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Alma Mater - A kunhalmok, mint az Alföld piramisai
"A környei rovásfelirat a keskeny íjközép-csonton, idõben jóval megelõzi a
jánoshidai és a szentesi rovásemléket és préselt vereteivel együtt a VII. század közepe
elõtti idõre határozható meg. A környei rovásfelirat tanúsága: az ugor vonatkozású
nyelv nem a griffes-indás bronzöntvényekkel jelzett népcsoport kizárólagos
jellemzõje, hanem már megvan töretlenül ugyanannál az avar népnél, a VII. század
elsõ felében, sõt a VI. században is.
Nyelvileg nem lehet az avar népet a VII. század végén kettészakítani, mivel
az ugor-avarok a környei rovásfelirat tanúsága alapján nem a VII. század végén,
hanem a történeti források adatai szerint 568-ban költöztek be a Kárpát-medencébe
Az elsõ ugor-avar honfoglalás ekkor kezdõdött és nem a VII. század végén. Az ettõl
eltérõ feltevéseket, a környei ugor nyelvû avar rovásírás mind halomradönti.
László Gyula, A „kettõs honfoglalás"-ról: Arch. Értesítõ. 1970. 2. szám, 161 — 190
http://epa.oszk.hu/01600/01614/00009/pdf/nyjame_12-14_1969-1971_135-157.pdf
www.smart-bus.hu

www.smart-bus.hu
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Video a magyar-irani rokonsagrol.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
www.smart-bus.hu
Matolcsy erre azt mondta: "Mi büszkék vagyunk, hogy Ázsiából jöttünk. Kisgyermekeink fenekén 100-ból 30 esetben hat hétig kis, piros pont van, mint a japán kisgyermekek fenekén." Hozzátette, hogy ezt japán tudósok mondták neki. Az ázsiai kapcsolat hasznosságáról elmondta, hogy a kínai tárgyalások elején mindig a magyar-kínai közös kapcsolatokat emlegetik.
Egy kis MTA-s vergõdés...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
A lényeg, hogy a románok által középkori nagyhatalomként számon tartott "Románia" nem más mint a Magyar Királyság puffer zónája😊 (ütközõország) pont úgy mint a hajdani Szovjetuniónak a "keleti blokk" országai.
www.smart-bus.hu
A finnugor tanszék konyhája idén is várja a kóstolni vágyókat, ahol hagyományos mari, mordvin, finn és udmurt ételeket készítenek, amelyeket udmurt házi sörrel lehet leöblíteni.
??
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=472950752725407&set=a.303668109653673.73607.303384639682020&type=1&ref=nf#
Kiszely István - A magyarok eredete
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Éry Kinga Szkítiába helyezte a vezetõsírok taxonómiáját
Az öreg kicsit túlzásba vitte a szentimentális dumát. De ez még belefér számomra.
Lehet ám hogy ez olyan dolog, hogy ahány nyelvész annyi féle képen csoprtosít.
Ennek tükrében tényleg én tévedtem, és hibátlan a bevezetõ is.
Ez azért jó, mert így a videó tökéletesnek mondható, amit nyugodt lelkiismerettel lehet terjeszteni, nincs benne semmi félrevezetõ.
Sajnos jellemzõbb hogy olyan anyaggal próbálják erõsítani a nemzeti öntudatot ami nem hiteles, és ez káros, sajnos ehhez vagyok hozzászokva, ezért vagyok ilyen gyanakvó.
De köszönöm hogy megosztottad velem a vdeót, nagyon tanulságos volt.
Jól mondja, amikor egyszerûen írásrendszereket említ csak. Teljesen jó az a bevezetõ mondat.
"Természetesen senki nem állította hogy csak hangokat jelölnek a rovásírás betûi"
Ezt írtad: "amiket felsorol mind egy írásrendszerbe tartoznak, mind alfabetikus írások amik hangokat jelölnek"
Erre mutattam neked példákat, hogy több, mint egyszerû alfabetikus írás. Miért is írta Bonfini ezt a rovásról: "kevés jellel sok értelmet fejeznek ki"
Megerõsítik ezt rovásemlékeink is, ahol szintén ugyanez látható. Aki komolyabban foglakozik a témával az tudja, hogy ezzel az alfabetikus írásba erõszakolással sérül eredeti használata ennek a páratlan kultúrkincsnek.
Amiket felsorol azok íráscsaládok, nem írás rendszerek, és olyan íráscsaládok amik egy írásrendszerbe tartoznak.
Egyébként lényegtelen apróság, csak egy megjegyzés volt, fura hogy még mindig nem érted.
Én még azt is megérteném ha a rovásírást te nem tartanád alafabetukus írásnak, de attól még az.
Természetesen senki nem állította hogy csak hangokat jelölnek a rovásírás betûi, ezt csak te találtad ki mintha én mondtam volna. Csak egy csak-ot tettél hozzá végül is, de ez nem elfogadható húzás érveléstechnikailag, és etikailag sem.
Attól még hogy alfabetikus írás, és hangokat jelölnek a betûk nem jelenti azt hogy nem lehet a jeleknek szimbolikus eredete.
www.smart-bus.hu
Vannak alfabetikus és nem alfabetikus írásrendszerek ugyebár, de erre külön nem tér ki a bevezetõben. Minek is térne ki, felesleges. Nekem legalábbis.
Teljesen egyértelmû, amit kifogásolsz. Ott vagy eltévedve, hogy a rovásról azt hiszed, alfabetikus írás és csupán hangokat jelöl.
Ezt próbáltam neked levezetni a #4796 -ban, hogy több annál. Aki ismerkedik vele, eleinte csak úgy használja, mint betûírást. Aztán elkezdi a hangzókihagyásokat alkalmazni, majd azon jeleket is bevonja, amik nem csak hangokat jelölnek, mert számos ilyen is van. Ezek ismerete nélkül nem is lehet megérteni a rovásemlékeinket.
Ezért is lesz nehéz az Unicode-ba beleerõltetni, mert sérülni fog az írásrendszerünk azon komplexitása, hogy nem csupán betûírás, (De ha valakinek ez a "heppje" használhatja kizárólagosan úgy is, mint hangokat jelölõ betûírás, de ez valahol a rendszer degradálása.) Arról nem is beszélve, hogy sokszor használatosak betûink mint önálló szavak. Pl a "GY" jelünk, mint eGY. A régrõl fennmaradt emlékekben gyakoriak és látható, hogyan használták, nem egyszerûen betûírásnak csak.
Például:
A kép minden sarkában ott van az "egyisten" felirat. (Egy Us Ten - "egy östen")
Külön is le van írva, de az "e" hangot, ott sem teszi ki a mondat elején.
eGy az Isten
Georgyius Musnai Djako.
(Az alsó sorban leírja a saját nevét (latinosan) és egyházi titulusát is a készítõ) Musnai György diako (djako) (diakonus)
Ha nem lenne egyértelmû, én azt kifogásoltam hogy kijelenti, hogy négyféle írásrendszer van. Közbe amiket felsorol mind egy írásrendszerbe tartoznak, mind alfabetikus írások amik hangokat jelölnek.
Ha leírod hogy téves, azt is illik odaírni hogy szerinted miért. Jó hogy írtál sokat, csak éppen másról. Ha nem egyértelmû amit leírok, nyugodtan rákérdezhetsz.
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
http://www.nyest.hu/renhirek
Nézzétek meg hogy lehet az egyszerû betûíró rovásból eljutni vagy inkább visszajutni a "hieroglíf" szótagírásig.
Vigyázz az sg-t már az "ufo-k" is olvassák:
www.smart-bus.hu