6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Zenty
    Forrásokat
  • DantesHUN
    Csak a következőkről feledkezel meg:
    Magyar kutatók mindenféle befolyás nélkül már a finnugor nyelvrokonságot kutatták. -Itt már bukik az, hogy az egészet az király szervezte, pénzelte.
    -Nincs olyan, hogy ,,németországból hozott " valakit, hogy téged idézzelek, márcsak azért sem, mert nincs olyan hogy ,, Németország " a tárgyalt korban. De bocs, ez csak szőrtszállhasogatás volt részemről.
    De nézzük konkrétan : Budenz Marburg-ban tanult.
    Hunfalvy már itt született és tanult, majd Berlinben is.

Hát ez nem épp azt mutatja, hogy tipikus ,,osztrák ügynökök". Nem Bécsben tanultak, nem a bécsi Burg-ból jöttek.

Most emlékeztesselek, hogy Berlin és Bécs között igen rossz volt a viszony? Tehát Hunfalvy mint lehetséges osztrák ügynök, a osztrákokkal éppen igen rossz viszonyban lévő Berlinben tanultak?
    De ha már Hunfalvy: kezdetben még a török-magyar rokonságot se vetette el. Sőt,

,, Habsburg-összeesküvésről szóló elképzelések szerint a terv központi végrehajtója Hunfalvy Pál volt. Magyarellenességének fő bizonyítéka, hogy német származású volt, éppen ezért rendszeresen Hunsdorferként emlegetik. Nem mellesleg 1849-ben, a Habsburg ház trónfosztásakor a debreceni országgyűlés jegyzője volt, tehát aligha mondható Habsburg-pártinak. Fő bűne, hogy Magyarországra hívta Budenzet, aki később megnyerte az ugor–török háborút. Arról, hogy Budenz ekkoriban még inkább a török rokonságot pártolta, nem tudnak. Hasonlóképpen fogalmuk sincs arról, hogy az akadémián Hunfalvy tartotta az első előadást a lehetséges sumer–magyar rokonságról (mely akkor még tudományos körökben is komolyan felmerülhetett), tehát egyáltalán nem a „kizárólagos finnugor rokonítás” támogatója, hanem nyitott, kereső kutató volt."

http://www.nyest.hu/renhirek/akiknek-el-akarjak-venni-a-multjukat

Miről is van szó? Arról ,hogy az állítólagos ügynök Hunfalvy, nem elég hogy az ,,ellenségnél" tanult, a török-magyar és sumer-magyar rokonsággal is foglalkozott, és nem vetette el egyből. Ez ismét nem igazolja, hogy az udvar ügynöke lett volna. Épp ellenkezőleg.

-Volt indítékuk? A királynak? Miféle indítéka? Tudom, az erre a válasz,hogy a magyarokat meg kell törni, és a múltjukat elvenni, stb, stb. Hamis rokonságot adni.

Ez csak azért nem stimmel, mert ilyet az Udvar sosem csinált. Elnémetesítést, azt igen. Rá kényszeríteni a magyarokat mondjuk a német nyelv használatára. Azt igen. Mint II. József, bár az ő szándéka elvileg jó volt...de ez messzire vezet, nem megyek bele.
    Abszolutizmust bevezetni, azt igen, azt is akartak.
    Beolvasztani a birodalomba azt igen.
    A németesítés nem egyenlő a hamis múlt kreálással!

De igazából, mind ez szócséplés. Egyszerú kérdés ez: van bármi bizonyíték arra hogy Hunfalvy , Budenz ügynök volt? Tegyük fel azok voltak, minden kétség nélkül elfogadom, amint előkerül, egy írásos bizonyíték a bécsi Burg-ból, esetleg egy megbízó levél, bármi!

Martinovics, aki tényleg ügynök volt! róla van írásos bizonyíték. Nem is kérdéses az ügynök volta. Ha előkerül bármi ilyesmi Hunfalvy, Budenz, vagy bárki más esetében, azt elfogadom tényként.
  • Csaba vezér
    Piliscsillag, Napcsillag.
  • uwu410
    47.737793, 18.915115
  • Csaba vezér
    Kordit nem tudok, de Dömöstől haladj a Királykúti úton /később Macskások-nyilasok dűlő/ dél felé kb. 2,5 kilométert. Ott lesz jobb oldalon a Vadálló-kő. Most kevésbé látszik.
    Utoljára szerkesztette: Csaba vezér, 2014.08.13. 11:42:46
  • e57
    Tudsz adni koordinátát, hogy Earth-ben meg tudjam nézni? Én nem ismerem azt a környéket. Nézegetem, de nem találom. Mondjuk javarészt nyári képek vannak a programban, nem tudom mennyire látszik.
  • Csaba vezér
    Semmit nem értesz.
  • uwu410
    Én értem amit mondasz, de ahova az erődöt jelölted, ott nincs semmi.
    Azon elgondolkodtál-e már, hogy az a bizonyos "kopás" miért volt ilyen kíméletes az "erődhöz vezető fallal"?
    A tudomány mai állása szerint az erődök nem szoktak elkopni. Ha földig rombolják, akkor is ott kéne lennie a maradványoknak.
    A legnagyobb probléma az elmélettel, hogy nincs ott mesterséges anyag. Természetes úton keletkezett sziklák állnak ott. Még ha egyedülálló lenne, érthető lenne a gondolkodásod, de sok ilyen van. Erőd maradványból is van pár a világon, van mihez viszonyítani. A képzelőerődön kívül semmi nincs amire alapozni lehet az elméletet.
  • Csaba vezér
    "A képeken a vadálló kövek vannak, a szöveg úgy hivatkozik rá mint annak az erődnek a falai, de az erőd egy másik helyre van jelölve."
    Tanulj meg szöveget értelmezni, addig csak butaságokat kérdezel.
    "Vannak azonban olyan elméletek mely szerint ezek a feltűnően szabályos alakzatba rendeződött „természeti” képződmények a pilisi erődrendszer (Esztergom, Visegrád, Buda, Fehérvár) részei voltak. Ugyanis a Prédikálószék gerincein végvonuló falrendszer hasonlít a visegrádi várból a Salamon toronyig lefutó és a vele párhuzamos másik, helyenként erősen, a sziklaalapokig lekopott faltöredékhez."
    Az idézett szövegben keresd meg a részei szót!!!!!!! A vadálló kövek az erődrendszer része és nem maga az erőd, mivel csak egy falsávról van szó!!!!!! Sehol sem írtam, hogy a vadálló kő erőd.
    "... a magasból követve az elővédművek vonalát, a 600 méter magas fennsíkon egy kb. 900x420 méter alapterületű vár falainak az alapja tárul a szemünk elé. Habár ezek a falak egészen a szikláig koptak, a mészhabarcs porladék mégis kitűnően kirajzolja a főkaputól induló fal nyomait a két északi bástyával együtt, de még a vár belső falainak a nyoma is jól kivehető."
    Keresd meg a szövegben az elővédművek szót!!!!!! Ez a vadálló kő. Megvan, segítsek?
    Mi a különbség az erőd, az erődrendszer és az elővédmű szavak között? Amíg ezt nem tudod hülyeségeket kérdezel!
    "...kellene hogy legyen ott 1-2 ember által megmunkált kődarab."
    Valakinek biztos megtetszett és elbontotta, vagy elvitte a cica.
    Utoljára szerkesztette: Csaba vezér, 2014.08.13. 10:35:16
  • uwu410
    Én minden évbe felmegyek oda, egyik kedvenc helyem, de az probléma, hogy nincs ott fal. A képeken a vadálló kövek vannak, a szöveg úgy hivatkozik rá mint annak az erődnek a falai, de az erőd egy másik helyre van jelölve.Egy 900x420m területű erőd nagyon nagy, kellene hogy legyen ott 1-2 ember által megmunkált kődarab, ha volt ott valami, de nincs. A humusz nagyon vékony, ahogy az egy hegytetőn illik, gyakorlatilag kilátszik a termett talaj, ami olyan kőzet ami idősebb a homo sapiensnél, nem rejtheti magában egy erőd maradványait, ezért a nyoma kellene hogy legyen ha állt ott valami, de közönséges tufás andezit ami a képeiden látható. A módszereddel, gyakorlatilag minden andezittufa képződményre rá lehetne sütni hogy valaha erőd volt. Természetesen ez hülyeség, és csak a dilettánsokat lehet így megtéveszteni, aki tanult geológiát, és vizsgázott kőzetfelismerésből, azt biztosan nem.
  • Csaba vezér
    "A cikkben látható villogó ábrán miért tüntette fel az erőd feltételezett helyét a vadállókövek mellett, miközben a szöveg arról szól, hogy a vadállókövek kőzete az erőd részét képezték?"
    Azért tüntettem fel mert ennek a feltételezett erődítménynek a nyomai már csak a műholdfelvételen látszódnak, másrészt nem mindenki tudná és látná, hogy miről van szó. Ezért kellet a villogó ábra.
    "Ha a Prédikálószék gerincén végigfutó falakat valóban emberi kéz alkotta vagy formálta és ezek a védművek ugyanazt a célt szolgálták, mint Visegrádon, azaz a vízvétel biztosítását, akkor a közelben nemhogy folyóvíz és kikötő volt, hanem a völgyzáró falak méretéhez viszonyítva itt egy hatalmas várnak is állnia kellett."
  • uwu421
    Köszönjük szépen a moderálást, szerintem sincs helye sértő támadásoknak. A továbbiakban a mondandóm a topik közönségéhez szól.

Én továbbra is a vadállókövek ősi falairól szeretnék beszélni. Nyilván érdekes mozzanata lenne a magyar őstörténetnek egy ilyen régi erőd története. Mivel a szerző is itt van köztünk megkérném, hogy nyilatkozzon, tarthatónak ítéli-e meg az állításait? A cikkben látható villogó ábrán miért tüntette fel az erőd feltételezett helyét a vadállókövek mellett, miközben a szöveg arról szól, hogy a vadállókövek kőzete az erőd részét képezték? Nyilván nem lehet véletlenül mellérajzolni, és véletlenül beforgatni a térképet.
  • j0nNyKa
    offért mostantól nekiállok pontot osztani, és törölni.
    ez bizonyos tagoknál azonnali kitiltást jelent, mert már régen 20 pont felett vannak.
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2014.08.12. 13:44:58
  • Tetsuo
    Ezt úgy hívják, szalmabáb érvelés. ;-) Az eredeti témát elhagyva többen erről vitatkoznak majd, ha behúzod őket a csőbe.
    Szerinted, ha az általad említett cikkről "bizonyítod" hogy áltudomány, az azt jelenti, hogy Csaba vezér által linkelt cikk is az, szerintem pedig nem.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.08.12. 10:53:38
  • uwu420
    Van ezen az oldalon egy másik cikk is.
    A vadállókövek ősi falai.
    Ehhez mit szólsz? Érdekel miért áltudomány?
    Leírom ha megmaradhat a hsz-em, csak hosszú lesz.
  • Csaba vezér
    Etruszk-Magyar nyelvemlék.
  • ManoNegra

Zenty, Savaran, erről szó sincs! Nézzétek meg a videót amit Tetsuo linkelt, választ kaptok a kétségeitekre.
  • Zenty
    A meghívott vendégeknek inkabb gazdasági okai vannak szerintem
  • Solt
    Szerintem nagyon is sokat számít, hogy a Szent Korona egy múzeumi tárgyként van kezelve, vagy éppen a törvényhozás középpontjában van. Nem tudom ez kinek az ötlete volt, és azt sem tudom, hogy tudatos volt-e, de ez egy jelentős lépés. Szerintem pozitív irányban mennek a dolgok, ha nem így lenne, akkor nem lehettek volna ott a meghívott vendégek a parlamentben...

Bőven van még tenni való, és messze nem tökéletes minden, de léptünk előre...
  • Zenty
    Azert mert a parlamentbe raktàk a koronát még nem jelent pozitív változást. Kovértől például lehetett hallani finnugor dicsőítését és fikàzta az alternatívot nem is olyan régen... A lényeg nem az igazság felé megy teljesen a mérleg
  • Solt
    Szerintem ennek nem kéne törvényszerűnek lennie... a bevételt meglehet ezek nélkül is csinálni. A házi bodzaszörpöt, sört, sült kolbászt ugyanúgy el lehet adni, a fakardok, puskák helyett meg kismillió olyan dolog van, aminek a gyerek örül... Egyszerűen csak szabályozni kellene azt, hogy mit lehet árulni, és mit nem. Így is sorban állnának a kereskedők. :)
  • Solt
    Amióta a Szent Korona bekerült a parlamentbe, én nem látom ilyen gyászosan az állam szerepét. Az egy olyan húzás volt, ami engem is alaposan meglepett anno...

Ha optimistán állunk a dologhoz, akkor felfoghatjuk úgy is, hogy egyet léptünk előre. :)
  • Savaran
    Sajnos sose fogják hivatalosan elismerni hogy bármi közünk lenne a szkítákhoz, a türkomongol származáselmélet tökéletesen helyettesíteni fogja a finnugor elméletet.
  • Zenty
    Az is gyanús, hogy az állam is támogatja... Nem tudom a szervező, hogy áll hozzá most, de régebben nagyon nyomatta a török propagandát. Elutasítva a szkíta és a km vonalat... Köztudott, hogy a finnugor elmélet sokáig nem tartható fent ezért szerintem keresnek egy pótcselekvést, ami eltereli a figyelmet a km-ről.
  • Tetsuo
  • ManoNegra
    Ez szinte törvényszerű, ha elér egy bizonyos ismertséget egy ilyen rendezvény, akkor a szervezőnek mérlegelnie kell, hogy a bevétel is számít vagy csak a minőség. Viszont sokkal fontosabb az, hogy a meghívott országok komolyan veszik, és vallják a rokonságot, és ezt jó látni!
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.08.09. 08:03:49
  • L Viper #5557
    Ugyanez a szimbolika figyelhető meg Délebbre: Olaszország, Varese: KLIKK...pdf
    A két hely távolsága, megközelíthető útvonalon kb 220 km.
  • L Viper #5556
    Ha már Kurultaj a téma, (Jász, Kun, Árpád magyarjai, Avar, Hun rokonság.)
    Linkelek pár videót a Svájcban elszigetelődött rokonaink lakhelyéről. A művészetük, szimbolikájuk, ősi írásuk egyezése döbbenetes a Kárpát-medencével. Ami örvendetes, még ma is tanulmányozható, mert nagyon vigyázzák régi épületeiket, temetőiket, stb. Nagyon megérne komolyabb vizsgálatokat.
    Sajnos a hangminőség csapnivaló, de azért még érthető:

Még egy videó:

Ez meg Kiszely könyvéből egy kivonat:
    Egy régebbi írás.
  • Solt
    Lent voltam ma... picit szomorú vagyok... Az első Kurultajon nem lehetett ilyen cukros szénsavas szarokat kapni, most tele van. Plusz belga sör, bajor kolbász, stb. Az elsőn nem voltak bóvlik, most tele van fakarddal, fapuskával, stb szarsággal, aminek szerintem semmi helye nem lenne ott.

Kicsit vurstli jelleget öltött az egész... :(
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.08.08. 21:08:21
  • ManoNegra
    A Kurultaj a keleti nyitás fontos része + VIDEÓ

A huszonhét meghívott nemzet küldöttségeinek részvételével a Parlamentben kezdődött az idei Kurultaj, Európa legnagyobb hun-türk hagyományőrző ünnepe. A meghívottakat az Országgyűlés felsőházi termében köszöntötték a házigazdák, közöttük Lezsák Sándor, a Kurultaj fővédnöke.
  • BladeW
    Ez megmagyarázná a pilisi piramisok rejtélyét, valamint, hogy miért nálunk található a Föld szívcsakrája.
  • Savaran
    A zsidók hiszik ezt magukról én úgy tudom.
  • Eneff
    És arról mi a véleményetek, hogy a magyarok egy másik világból vándoroltak ide? Az megmagyarázná a nép felsőbbrendűségét.

forrás: ŐSEINK NAGY KOZMIKUS UTAZÁSA
  • szenyor Lopez
    Tűrt kategória mi? Budenz 22 évesen jött Budapestre. Akkor tanult meg magyarul. Három év múlva az mta tagja volt. Megtűrt, elnyomott... szegény huszonöt éves fiatal kölyök. Kezdem sajnálni. Aztán végig bp-en maradva okoskodott olyannal szemben, aki életének jó részét külföldön töltötte (Vámbéry). És a végén győzött a(z) (i)gazság.
  • L Viper #5549
    2010-ben Szőcs Géza Genetikai vizsgálatokat akart kezdeményezni, őstöri témához, hogy ezzel is segítsünk pontot tenni, ha nem is az összes, de legalább pár vitás kérdésre. Aztán ebből sem lett semmi. Szőcs Géza meg nem ad interjút ebben a témában.
  • L Viper #5548
    Jól látod
  • szenyor Lopez
    Lol, ez ám a válasz. Naszóval: az országot a habsburgok épp vaskézzel irányítják. Ekkor "jön rá" az egyik kutatónk, hogy talán mégsem a törököktől származik a nyelvünk, hanem finnugor rokonság van. Elhív németországból(!!!) egy kutatót, hogy támassza alá ezt az elméletet. Aki idejön, rövidesen az mta tagja lesz és az elmélet szószólója. Tehát összefoglalva:
    - a habsburgoknak megvan az indítékuk a magyar nyelv történelmének átírásához.
    - van hozzá ember, akit át lehet fordítani.
    - lehet hozatni németországból ehhez segítséget
    - van pénz finanszírozásra (hisz ha VALÓBAN el akarták volna nyomni, akkor az mta-tól megvonnak minden forrást, az ajtót beszegezik, sóval behintik).
    És ezek után te úgy gondolod, hogy a habsburgoknak ehhez az ügyhöz tényleg semmi közük. Értem.
  • L Viper #5546
    "A MTA a kidolgozott kutatásokat elveti, bűnös nacionalista bélyegezésben részesíti, így akarva hitelét veszejteni. De ha egy kidolgozott elméletet tudományos érveléssel nem tudnak megcáfolni, vagy bármi oknál fogva a MTA nem cáfolja meg, csak hatalmi szóval való visszautasítást, vagy a teljes elhallgatást használja, akkor jogos a feltételezés, hogy a benyújtott tudományos kutatásnak igenis nagy a bizonyító ereje. Egy hivatalos intézettől elvárja a nép, a nemzet, hogy iktassa feladatai közé e nemzetérdekű kutatások valós, minden más érdektől független felülvizsgálatát, s a nem bizonyítható hamis és káros, a nemzettől idegen eredeztetést hirdető elmélet beszüntetését, mert az nemzetellenes. "

Lásd: Tárihi Üngürüsz kiadásának akadályozása.

Még egy kis olvasni való...

• szenyor Lopez
    "Ilyet senki se mond. "

Hazudsz. Ott van leírva.
  • L Viper #5544
    Nem Hunfalvyék miatt linkeltem, hanem azért, mert itt elhangzott, hogy nem volt Habsburg befolyás.