6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • vegicsek
    És ez hogy is követekzik a gondolatmenetemből?
  • TDantes
    Ma már unkák vagy inkák, és Fekete István, a hun-magyar rokonság az teljesen bizonyos. Ugyanis ,egy magyar film az Indul a bakterház is megörökítette.

A következőről van szó, elhangzott a filmben egy bizonyos mondat:
    ,,Hun van a Szabó bakter?"

Ebből mindenki láthatja, hogy bizony, a hunok és magyarok azok ugyanazok.
    Persze tudom, vannak olyan nemzetgyalázók, akik szerint itt a kérdés azt jelenti hogy ,,Hol van..." de ez nem igaz. Itt Szabó bakter hun származására kérdeztek rá.
  • Rumcájsz61
    Hogyne lenne átfedés a mezopotámiai kultúrával. Mi is építettünk az ötvenes években csatornákat.
  • Rumcájsz61
    Vagy az Inkák. Bár őket meg Unkáknak hívták Fekete István szerint.
    Összezavarodtam:)))))
  • vegicsek
    Rendben, akkor mellőzzük a jelzőt, elhamarkodott volt.
    Egyébként köszönöm, átnyálaztam, és nemértem miért támadtad TDAntest, de a #245-ben végre leesett.
    A nyelvrokonságból egyenesen következik az, hogy testvérnépek vagyunk a finnekkel, ezt így találod az értelmező kéziszótárban, ezen ne vitatkozzunk.
    Azzal pedig hogy az orosz és spanyol kultúrában ugyanúgy nincs átfedés, mint a finn és magyar kultúrában, csak TDantes-t igazolod, miszerint semmi akadálya, hogy a finneket testvérnép tekintsük pusztán a nyelvcsalád alapján.

Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, hogy a te értelmezésed szerint a rokonsághoz azonos szokások kellenek. Hozok egy egyszerű példát, a haverjaid nyilván azonos stílusúak, a családod meg simán lehet a személyiséged szöges ellentéte, akkor is a családod.pont
  • Rumcájsz61
    Sok értelme nincs, mint ennek a topicnak. De azért csak beírom.
  • reaper4
    szánalom
  • TDantes
    Pontosan így van.
  • TDantes
    Nem. Ezek a nyelvtani jellemzők,csak az Uráli nyelvcsaládban azon belül a finnugor nyelvcsaládban vannak meg.

Bár egyes elméletek szerint az Altáji nyelvcsalád is ide tartozik, lásd: Uráli-Altáji nyelvcsalád elmélete.
  • Rumcájsz61
    Szerintem meg a mayákkal vagyunk rokonok, mert ők is beszéltek a szájukon által. És nem utolsó sorban a "maya", "magyar", egy tőröl fakad.
  • TDantes
    Tehát akkor szerinted az azonos nyelvcsaládba tartozó népeknek semmi közük egymáshoz ? Érdekes felvetés.

Csak tudod...akkor miért tartoznak azonos nyelvcsaládba? Véletlenül, vagy miért?

Egyébként azért, mert egy nyelvcsalád tagjai, valaha régen pár ezer évvel ezelőtt, a törzsek együtt éltek. Aztán az egyik törzs erre, a másik arra ment, megváltoztak szinte mindenben. Egy valami nem változott, az alapvető nyelvtani jellemzők. Innen lehet tudni, hogy egy nép melyik nyelvcsaládba tartozott.

De ha van jobb magyarázatod, azon kívül hogy én hülye vagyok, szívesen hallgatom. Mond el.

Ja, és azt is mondtad, hogy csak minimális az egyezés a magyar meg a finnugor nyelvek között. Én felsoroltam, hogy nem, elég sok az egyezés. Azt is mondtad ez nem igaz. Akkor várom a cáfolatot, ott van tételesen felsorolva. Kérlek, most az egyszer valami konkrétummal is állj elő. Ugyanis, az hogy én hülye vagyok, meg minden hazugság, nem bizonyíték.
  • Solt
    Nagyon kedves vagy, értékelem, de ez a veszély nem fenyeget. Viszont, ha már a javaslatoknál tartunk, szerintem ne írd be mindenkinek, hogy nem jó a helyesírása... nem sok értelme van... ( szerintem )
  • reaper4
    ez de szar :D
  • Rumcájsz61
    Ez csak javaslat volt. Nehogy kimerülj.
  • Rumcájsz61
    No, neked is jobban kéne a helyesírásodra figyelni.
  • Solt
    Ne haragudj, de ezt nem Te fogod eldönteni!
  • Rumcájsz61
    Ha írni is alig van időd, ne írjál.
  • Muki100
    Lehet mert a ritkán lakott pusztákon mondjuk 1-2 évszázadig együtt éltek? De attól még nem rokonnép.

Más nyelvekkel is össze tudják hozni a magyart majdnem ennyire, más kérdés hogy azok a népek legalább tényleg hasonlítottak is miránk.
  • Solt
    Látom végigolvastad a topikot! Hungarista? Tudod miről beszélsz? Kétlem...

TDantes azt mondja, ami éppen eszébe jut... nyálazd végig a topikot, aztán tegyék fel ilyen kedves kérdést!
  • vegicsek
    Te kötöd az ebet a hungarista karóhoz, hogy egy fikarcnyi közünk nincs a finnekhez, TDantes pedig a nyelvrokonságról beszél, olyan érvekkel amikre te cáfolatot nem tudtál felmutatni.
    Ki a hülye?
  • Solt
    Mármint neked lehet, nekem nem? :D Egyébként nem nagyon értem a kritikádat ilyen téren... én senki helyesírását nem kritizáltam! Még a TDantes műveit sem... pedig az aztán nyelvtanilag... no meg ugye nem is szívem csücske az Úr!
  • Solt
    Írni is alig van időm! Így is tartozom még másoknak válasszal... A zinternet :D ilyen... majd, ha könyvet írok odafigyelek jobban! ;)
  • Rumcájsz61
    Nekem lehet.
  • Rumcájsz61
    Át kell nézni mielőtt elküldöd.
  • Solt
    Mellesleg sok az elütési hibám is... nem tudok utólag korrigálni... ez van! ;)
  • Solt
    Mint ahogy Neked is! ;)
  • Solt
    A többiktől elnézést kérek, amiért ilyen paraszt stílusban beszélek TDantes-l! Ez a jó ember kb egy évvel ezelőtt TomDantes néven egyszer már eljátszotta ugyanezt amit itt most is előad, csak akkor egy másik topikban!

Nem kéne vele foglalkoznom, de olyan szinten kiverte nálam a biztosítékot, hogy nem bírom szó nélkül hagyni a ( szerintem ) baromságait! Eleinte normálisan írtam neki, de egyszerűen már a nyitó hozzászólása, a belinkelt blogja bicskanyitogató! Úgy indít, hogy pszichológushoz küld mindenkit akinek más a véleménye, majd "hülyék vagytok, megmondom a frankót" stílusban berobbant ide... egy ideig elnéző voltam vele, de elfogyott a türelmem...

Elnézést! Természetesen mással normális hangnemben óhajtok "vitázni", tehát akinek észrevétele van az ne ijedjen meg ettől a primitív stílustól amit prezentálok! Másnak ez nem jár... TDantes már eljátszotta minden bizalmam most is, és kb egy évvel ezelőtt is...
  • Rumcájsz61
    Nos a helyesírásoddal neked is problémád van. :)))))
  • Solt
    Őszintén mond meg nekem! Te ezért pénzt kapsz? Mert, ha ingyen csinálsz magadból bohócot...

"A másik, nyelvcsalád= nyelvrokonság. Nos, az azonos nyelvcsaládba tartozó népek, nem rokonok? Semmi közük egymáshoz, csak öööö akkor miért tartoznak egy nyelvcsaládba ha semmi közük egymáshoz?"

Igazad van! A spanyolok és az oroszok testvérnépek! Mi sem természetesebb! Sőt mi több... ezek alapján a britek és az irániak is testvérnépek! :DDDDDDD :D:DDD :D:D:D

Könyörgöm csináld még! Kurva régen röhögtem ennyit! :D Te kis blogger! :D:D: :D
  • Rumcájsz61
    No itt is éljenek a félműveltek:))))))))))))))
  • TDantes
    Figyelj, azt állítod hogy csak minimális az egyezés. Nos, tévedsz. Ott van felsorolva. Ezek a nyelvtani egyezések. Azon kívül hogy hülye vagyok, van más érved? Jó lenne hallani, hogy ezek közül melyik a nem igaz:

* nagyszámú toldalék használata
    * számos nyelvtani eset használata (az indoeurópai 4–7 esetnél jóval több, a magyarban például 18)
    * magánhangzó-harmónia (hangrend) az ősi szavaknál
    * nincs nyelvtani nem
    * a jelző megelőzi a jelzett szót
    * a jelző nincs egyeztetve a jelzett szóval
    * számnevek után egyes szám áll
    * a névszói állítmány gyakorisága
    * a birtoklást az indoeurópai nyelvekkel ellentétben ige nélkül, birtokos személyjellel és részeshatározóval fejezzük ki. Az indoeurópai nyelvek ugyanerre egy birtoklást kifejező igét használnak
    * birtokos személyragozás (kutyám, kutyád stb.)
    * tárgyas igeragozás (az ugor nyelvekben és néhány további uráli nyelvben)

Na halljam, melyik a nem igaz? Ne személyeskedj, mond meg, melyik a nem igaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Második dolog. Azt mondod, azért nincs semmi közünk a finnekhez mert nem egyezik a kultúra, szokások, hagyományok.
    Rendben, de van rá példa, hogy egy nyelvcsaládba tartozó népek, nagyon különböznek.
    Ezt tagadod?

Aztán azt mondod, nem a nyelvcsaládról, hanem a rokonságról van szó.
    Kérlek, szerinted én mégis mi a búbánatos francról beszélek? A nyelvcsaládba tartozásról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most erről volt szó.

A másik, nyelvcsalád= nyelvrokonság. Nos, az azonos nyelvcsaládba tartozó népek, nem rokonok? Semmi közük egymáshoz, csak öööö akkor miért tartoznak egy nyelvcsaládba ha semmi közük egymáshoz?

Ezt is elmagyarázhatnád.

Persze lófaszt se fogsz válaszolni, hanem személyeskedsz, megmagyarázod hogy ezt meg megválaszoltad, meg az mind hazugság amit én mondok és KÉSZ!
  • Solt
    Zsibbadj el ezzel a nyelvtani dologgal, mert ez kb wikipédia szint. Másolás, beillesztés! Ha ez alapján akarsz nekem rokonságot bizonyítani, akkor maximum annyit érsz el, hogy még annyira sem veszlek komolyan, mint eddig!

Perecet vegyenek... perec van eladó... bla, bla, bla...

Azért nem egyezik, mert régen elváltak mi? Na jól van... komolyan mondom... ááá... inkább nem mondom. Merem állítani, hogy egyszerűen fogalmad nincs, hogy mit beszélsz... PROPAGANDA!

"Mint ahogy az orosz népviselet sem egyezik a spanyollal, vagy olasszal. Teljesen más. Pedig a szláv orosz nyelv is indo-európai és a spanyol is. Mégis más teljesen a két nép . Érdekes mi?
    Na ezt hogy magyarázod ki?"

Marha egyszerűen! Úgy ahogy már a 2. komolytalan, és nívón aluli megnyilvánulásod után kellett volna! Kiröhöglek! Egyszerűen ekkora ökör hasonlatot marha régen nem olvastam. Ezzel az érvel nekem adtál igazat, csak annyira kis bugyuta vagy, hogy ezt sem veszed észre! :D

Ha nem tűnt volna fel, ROKONSÁGRÓL megy a vita! Nem ( csak ) nyelvcsaládba tartozásról! Vagy most ezek után az jön, hogy mivel a szláv is, meg a spanyol is indoeurópai, akkor rokonok??? Lefordulok a székről Isten bizony! :D :D
  • TDantes
    Nem csak arról van szó hogy ragozó nyelv. Ennél sokkal többről. A szavak amint már vagy századszor mondom, nem érdekesek, mert rengeteg az idegen szó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fogd már fel, hogy nem a szavakról van szó! Mit nem tudsz ezen felfogni?

De mégegyszer a kedvedért az egyezések:

* nagyszámú toldalék használata
    * számos nyelvtani eset használata (az indoeurópai 4–7 esetnél jóval több, a magyarban például 18)
    * magánhangzó-harmónia (hangrend) az ősi szavaknál
    * nincs nyelvtani nem
    * a jelző megelőzi a jelzett szót
    * a jelző nincs egyeztetve a jelzett szóval
    * számnevek után egyes szám áll
    * a névszói állítmány gyakorisága
    * a birtoklást az indoeurópai nyelvekkel ellentétben ige nélkül, birtokos személyjellel és részeshatározóval fejezzük ki. Az indoeurópai nyelvek ugyanerre egy birtoklást kifejező igét használnak
    * birtokos személyragozás (kutyám, kutyád stb.)
    * tárgyas igeragozás (az ugor nyelvekben és néhány további uráli nyelvben)

Itt nem csak a ragozásról van szó. Már ha ismered valamennyire a nyelvtant, meg hogy mit jelent a ragozás.

Szokások, hagyományok, népviselet? Na most, a finn népek, nagyon régen elváltak az ugor ágtól, és teljesen más fejlődési utat jártak be. Nem nomádok voltak, hanem letelepedett nép. Ezért nem egyezik.

Mint ahogy az orosz népviselet sem egyezik a spanyollal, vagy olasszal. Teljesen más. Pedig a szláv orosz nyelv is indo-európai és a spanyol is. Mégis más teljesen a két nép . Érdekes mi?
    Na ezt hogy magyarázod ki?
  • Solt
    Én ilyet nem állítanék, hogy rosszindulatú vagy, de sem Friedrich Klárát, sem Hervay Tamást nem merném emigráns klubba sorolni! :)
  • Solt
    Tehát az a tisztelet teljes névsor, aki ezt aláírta, az mind hülye? Kemény szavak! Ne haragudj, de személy szerint nekem hitelesebb egy Dr. Marácz László, vagy egy Friedrich Klára érvelése, mint egy szimpla "hülyeség" kijelentés Tőled!
  • hollófernyiges
    Javíts ki ha tévednék de nekem ez egy kanadai emigránsklubnak tűnik és erős a gyanúm hogy a sok doktori cím javarészt ügyvédeket meg fogorvosokat takar. De lehet hogy csak rosszindulatú vagyok :)
  • Solt
    Ragozó nyelv mind a kettő! Ennyi! Nincs több egyezés! Maximum pár szó! Egy rokonság megállapításához pedig KEVÉS a nyelv egyeztetés! Főleg, ha az ilyen elenyésző, mondhatni nulla! Szokások, hagyományok, népviselet, népművészet? Ezek egyeznek a finnekkel? Hmmmm??? Mert a szkíta-hun vonallal egyeznek kedves Uram!

És mint javasoltam... OLVASD EL ami az ember ír neked!
  • hollófernyiges
    Mondom akkor kevésbé udvariasan, a beadvány ebben a formájában egy hülyeség, nincs komoly szervezet ami foglalkozna vele amíg Napóleon-meg Habsburg-anekdoták meg a genetikai felvetés (senki sem állítja hogy genetikailag hasonlítanánk a finnekre, nem is kell, még a finnugor elmélet szerint sem) képezik az alapját. Egyedül a kettes pontban lehet valami mert azokról a fickókról nem tudok semmit így belekötni sem tudok :)

"-Ez a megyer törzs. A nevünk innen van"
    Ez mondjuk vita tárgya, attól hogy az egyik törzset így hívták még lehetett a gyűjtőnév magyar/megyer. Ugorok között gyakori a m-r tartalmú névnép.
  • Solt
    Szerinted kedves Uram! Szerinted! Perec vegyenek! Perec van eladó... perecet tessék...
  • TDantes
    Vagy hazudsz vagy tévedsz. Nem tudom melyik. De van nyelvtani egyezés. Még a kurucinfó is azt írta hogy így van...ott van a cikk linkje...csak ott azt állítják, hogy a nem nyelvrokonok vagyunk, hanem mi tőlünk vették át a nyelvtant a finnugorok. Szinte szó szerint ez áll ott. De az egyezést elismerik. Szóval jó lenne eldönteni hogy akkor mi van, és mit is állítunk?

Egyébként már elmondtam egyszer, hogy mik a nyelvtani egyezések. Cáfold már meg. Tehát, mondjuk a névmások használata. Na most a finnugoristák szerint megegyezik. Szerinted nem? Vagy nem igaz hogy mindkét nyelv nagyszámú toldalékot használ? Vagy hogy a jelző megelőzi a jelzett szót? Vagy hogy nincs nyelvtani nem? Ez sem igaz?

Erre felelj már. Vagy ez nem bizonyíték? Vagy ez mind hazugság? Nem is igaz? Nos?