6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Solt
    Olyat igyekszem nem állítani, amit nem tudok alátámasztani, vagy nem néztem utána! Szláv nyelven a szab-nak mint szótőnek nincs értelme! Utána nézhetsz!

Mellesleg a szavak kialakulása, jelentése,logikailag szerintem követhető. Pontosabban szerintem logikusabb, hogy az alakult ki előbb aminek van jelentése! Ugyanis valamiért, valahogy megszületett az a szó, vagy az a kifejezés, majd erre épül a továbbiakban a ragozás... a szab-szabó-szabja erre kiváló példa. Persze van még ilyen.

Mi bizonyítja, hogy korábban azt a szót használták? Ugye ez nem komoly kérdés? :) Bővelkedünk írásos emlékekben, csak éppen nem szeretik tudomásul venni. A Balaton szavunk, valamint több ma is használt helység és dűlő nevünk írott bizonyíték alapján minimum 1000 éves. Tihanyi apátság alapító levelében megtalálod.

Arról pedig nem beszélve, hogy sok emlék pontosan azért nem maradt fent, mert kedves judeo-krisztián, önmagukat kereszténynek tituláló "barátain" tűzzel vassal irtottak mindent, amit ők pogánynak tituláltak. A rovásírásos emlékeink pontosan így ( is ) pusztultak el javarészt...

A rovásra egyébként is jellemző volt, hogy fába rótták... az pedig nem igazán tartós. Ami kőbe van, az megvan a mai napig. A tatárlakai korongon kb 7000 éves a rót kettős kereszt. Egyéb jelek is értelmezhetőek rajta a székely-magyar rovásírás betűivel. Ezt pedig innen származik a kárpát medencéből! 7000 év! Erre illik minimum odafigyelni... ;)
  • polarka
    Te ismered a szláv nyelveket és költői kérdésként kell értelmezni, h "Ez szláv nyelven levezethető így?" vagy te sem tudod, csak rákérdezel, h hátha már vki elmeséli?

Egyébként sztem az ilyen szavak ragozásából levezetett dolog érdekes, de nem vmi erős bizonyíték arra, h ki vette át kitől melyik szót. Az erősebb érv volna(nyilván az sem mindent eldöntő), ha régi írásokból derül ki, h melyik nép használta korábban és gyakran.

Ha meg már a szablyánál vagyunk. Melyik szavat kezdték korábban használni? A szablyát, a kardot, a kést, a pengét, esetleg a vágót vagy vmi teljesen más szót használtak a tárgyra eleinte? És mi bizonyítja, h abban a korban valóban azt a szót használták? Tudtommal élőbeszéd nem maradt fenn a kérdéses korszakból és írásos emlékekben sem bővelkedünk.
  • Solt
    Nehogy már még engem állíts be értetlennek! Mondtam kezdjük OTT, ahol bekopogtattál ide! Első hozzászólásodban szereplő dolgokra, valamint a szubjektív blogodra reagáltam! Ha nem akarsz válaszolni, vagy nem tudsz, akkor mond azt... nincs azzal gond...
  • TDantes
    "Az a baj már századszor mondom el, nem az érdekel, hogy...áh..úgy se válaszolsz arra amit kérdezek. Hagyjuk . Teljesen felesleges. Bocsánat mindenért. Ha nem válaszolsz nem válaszolsz.

Ugyanis én nem azt kérdeztem hogy milyen nyelvtani bizonyítékok vannak, a sumér -magyar rokonságra. Nem azt kérdeztem mit jelent a kettős kereszt.

Még egyszer nem fogom elismételni. Sajnálom hogy nem érted, vagy nem akarod érteni amit kérdezek. "
  • Solt
    HALLOD TE IGAZÁN NEM IS TUDOM MI!!!!!!!!!!!! :D Ott van, hogy ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉN ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍRTAM!!!!!!!!!!! MI KELL MÉG??????????? :D :D

Komolyan sírok már rajtad, tőled, mit tudom én... :D
  • TDantes
    Tudod, le írtam egy mondatot. Hogy ne idézgess. Ne linket adj. Hanem te magad...áh tök mindegy.

Az a baj már századszor mondom el, nem az érdekel, hogy...áh..úgy se válaszolsz arra amit kérdezek. Hagyjuk . Teljesen felesleges. Bocsánat mindenért. Ha nem válaszolsz nem válaszolsz.

Ugyanis én nem azt kérdeztem hogy milyen nyelvtani bizonyítékok vannak, a sumér -magyar rokonságra. Nem azt kérdeztem mit jelent a kettős kereszt.

Még egyszer nem fogom elismételni. Sajnálom hogy nem érted, vagy nem akarod érteni amit kérdezek.
  • TDantes
    Amúgy nem csak én vagyok ezen a véleményen , vissza kéne olvasni..csak én vagyok olyan hülye hogy le állok vitatkozni...
  • Solt
    Nehéz... nem tudom mit véthettem előző életemben... tuti finnugrista lehettem... :D
  • Solt
    #21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21#21

Kezdésnek? Rögtön az elején, rögtön az első hozzászólásodra! Hmmm? Hmmm? Hmmm? Szólj, ha még mindig nem veszed észre!
  • TDantes
    Kértem , kértem és nem adtál. Hiába olvasok vissza, te semmire nem adsz magyarázatot.

Még egyszer.

Egy: Vegyük először az állítólagos piramist. Rendben, elhiszem hogy ott van a kettős kereszt bevésve( mondjuk arra hogy ez igaz, jó lenne valamilyen bizonyíték. )
    Kik vésték oda? Melyik nép? Ne beszélj félre. Mond meg, X nép volt és időszámítás előtt/után ekkoriban történt. Konkrétan. Kérlek, ellenségeskedés nélkül. Csak a kérdésre válaszolj.

Kettő: sumér-magyar. Jó. Tegyük fel ,a talált ,,leletek" meg a sumér nyelv a rokonságot bizonyítja. Jól van. Hogyan mi módon a rokonaik?
    Az őseink?Mi módon az őseink konkrétan tőlük származunk? Akkor ők honnan mentek Mezopotámiába, és hogy kerültek utána az őshazába? Magyarázd el, mi a kapcsolat! Ugyanis erre se adtál semmilyen választ ,csak letámadsz. Fejtsd ki! Ne másoktól idézgess. Te fejtsd ki, ha már ennyire értesz hozzá, és foglalkozol a témával.

Három: nem nagyon értem mit akarsz a szavakkal. Te azt hiszed, azzal ledegradálják a magyarságot, ha azt merik mondani egy szóra, az nem magyar eredetű. Erről szó sincs. A magyar nyelv megsúgom éppen azért nagyszerű mert nem csak egyszerűen átvesz szavakat.

(Egyébként, jelzem attól hogy nem linkelek be egy oldalt sem, a Google segítségével, furcsa módon egy másodperc alatt számtalan oldalt lehet találni ami jövevény szavakkal foglalkozik, azokat elemzi. )

• degenerator
    az a bizonyíték, amire nem tudunk a jelenlegi dogmákkal választ adni, hamisított, vagy nem is létezik.
  • Tetsuo
    Legalabb neked legyen eszed! :) Hagyd mar, ezzel..
  • Solt
    Jaj BOCSÁNAT! A korrektség kedvéért, mert ugye a személyeddel semmi bajom, csak a stílussal és a mondandóval... összekevertelek Mike at Home-l. Ő akart akasztani minket, és ő volt a feljelentő is! Erre rosszul emlékeztem! Ezért elnézést! A többi mondandóm viszont ül... ( mármint a stílusod a régi regeddel, és a te mondandóddal kapcsolatban! )
  • Solt
    Na ebben a pillanatban fejeztem be veled! Egy helyben kőrözünk! Számold meg, hogy hányszor kértél magyarázatot, én hányszor mondtam, hogy legalább olvasd el amit írok... ott van, hogy SZERINTEM mi miért...

Nem... Te erre a legmagasabb szinten teszel... innentől kezdve nékem egy hittérítő vagy! Erre nekem nincs időm!

Aki pedig ezen sorokat szintén olvassa, az fogadja meg a tanácsom... alaposan járjon utána mindennek...

U.i.: Üldözési mániád van! ( szerintem )

További jó szórakozást mindenkinek, ehhez én már öreg vagyok...
  • TDantes
    Na egyébként. Ezt most úgy általánosságban .

Egy. Nem kéne úgy csinálni, mintha én valami hazaáruló szar magyar lennék, szemben veletek akik igaz hazafiak. Én is igaz hazafi vagyok.
    Kettő: én azzal, hogy nem tartom magam hunnak, és nem érdekelnek az áltudományos maszlagok, nem degradálom le a magyarságot!
    Szerintem inkább éppen azok degradálják le, akik olyasmiket állítanak ami nem igaz, tévhit, áltudomány. Mint a románok-rómaiak elmélet. Ezzel csak magukat hozzák szégyenbe.

Három: Úgy gondoljátok itt valami nagy össze esküvés van, ami direkt meghamisítja a magyar történelmet. Hogy mi kisebbnek érezzük magunkat emiatt. Ami ostobaság. Sajnálom, de semmi ilyesmiről szó sincs.

Négy: a történelem az tudomány. Nem hazafiságból, és nem magyarság szempontból vizsgáljuk. Hanem bizonyítékok, tények, logika alapján.

Öt: És így érkeztünk el a problémához. Mint mondjuk a sumér elmélet. Amire persze azon kívül hogy így igaz és kész, más magyarázatot nem kaptam. Mi az hogy sumér-magyar? Miben áll ez rokonság? Kik ők nekünk? Őseink? Testvéreink? Hogy van ez? Hogy lehetnek a rokonaink, ha máshol, máskor és másképp éltek mint mi? Addig mi magyarok mit csináltunk? Vagy még nem is létezzünk? Akkor meg hogy rokonaink? Az ősein akkor? Ükapáink? Hogy lehetnek az ükapáink , ha a sumérok kihaltak? Sokkal-sokkal azelőtt minthogy egyetlen hun vagy magyar vagy szkíta is meg jelent volna ? Ezt kéne elmagyarázni. Pontosan, hogy és mint van ez a rokonság. Nem az érdekel, hogy meg találták a boszniai piramisban a kettős keresztet. Nem ez érdekel. Hanem amiket felsoroltam. Ha ez egy épkézláb elmélet lenne, meg lenne a kérdéseimre a válasz is.

Persze vannak itt érdekes dolgok. Mint mondjuk az Uráli-Altáji elmélet, amin belül is több ág van, mint például hogy a sumérok is mint nép az altáji nyelvcsaládba tartoznak. Erre persze semmilyen bizonyíték nincs.

De mint elmélet nagyon érdekes, és ez jobban megmagyarázza a dolgokat mint az állítólagos piramisban talált állítólagos kettős kereszt.

Hat:támadás, és személyeskedés helyett normális választ várnék. Persze hiába,a tudom úgyis. Igen, ezt magamnak is mondom, meg úgy mindenkinek. Ideje az indulatokból vissza venni. Majd kiderül kinek megy, és kinek nem.

• Solt
    Hogy kerülhet oda? Oda rótták? Sziklában van... bizonyíték? Most erre mit mondjak, ha az erről szóló híradások hazudnak, és az egész csak PS, akkor én is hazudok...

Ki róhatta oda? Ki használta? Kinél jelkép ez? Kinél van jelentése? Méghozzá írásbeli, mind a mai napig! Ezek a kérdések!

Keresem a régi HSZ-t tőled... türelem...
  • TDantes
    Értettem az előbb is boszniai piramist. Nyugi. Csak tudod...hú...na jó...kezdjük előrül nyugodtan. Nagy levegő...nyugi.

Szóval, mégis hogy kerülne oda kettős kereszt? Áruld már el. Kik írták oda? Mikor írták oda?
    Ja, és hol van erre a bizonyíték? Egy komoly honlapon szeretném látni, ahol elismert régészek, történészek is bizonyítják. Nem olyanok akik búcsúban lőtték a diplomájukat. Nem egy egy 5 perc alatt fotoshop-olt hamisítványra vagyok kíváncsi. Valódi bizonyítékra. Mutasd fel! Ez az első.

Utána magyarázd meg, mégis vajon kik és mikor írták oda? És hogy lehet őket kapcsolatba hozni a magyarokkal?

(amúgy nem tagadom hogy másik név is az enyém volt, nem tudom használni, azért van új. De soha nem jelentettem fel senkit, és semmit. Jó lenne ha olyannal nem vádolnál ami nem igaz. Vagy tudod mit? Mutasd már be, azt a hozzá szólást, ahol én bárkit is, az sg.hu-n feljelentettem. ) Az a baj a bizonyítással hadilábon állsz.
  • Solt
    Ezek az emberek az én kereszteim... Dantes, Rundstedt, stb... néha én sem értem mit vívok velük...
  • Solt
    Látod, azt sem tudod miről mondasz véleményt! A boszniai piramisban találtak rót kettős keresztet. Ha valamit lehurrogsz, előtte járd körül a témát. Nem miattam, magad miatt...
  • degenerator
    egyébként szerintem nem érdemes most ezen rugózni. 2010 után jobboldali kormány lesz, vélhetőleg elkezdődnek hiteles tudósokkal nagyszabású kutatások.

talán valami kiderül.
  • Solt
    Igen? Mit műveltél pár hozzászólással korábban? Várj csak, megkeresem neked a régi regedet... szeretnéd, hogy idecsemegézzek belőle párat? Kedves TomDantes, vagy TDantes? Mikor melyik igaz?

De, hogy a sajátos logikai eszmefuttatásodra is reagáljak. Ha nekem az ük ük ük ükapám a rokonom, akkor az azt feltételezi, hogy egy időben éltünk? Hmmmm? Az, hogy van rokoni kapcsolat a sumérsággal, az azt jelenti, hogy egy időben léteztünk? Te tényleg ilyen logika alapján írsz blogot is?

Egy rendkívül őszinte, szívből jövő jó tanácsot fogadj meg tőlem, ha ez a téma téged valóban érdekel, és nem csak hit térítesz ki tudja milyen célból. Az összes eddigi olvasmányaidat tépd össze, nyomj egy format c:-t a merevlemezeden ( a buksidban ) és telepíts újra mindent! Ha valóban érdekel ez a téma téged, akkor sok dolog más megvilágításba fog kerülni... ( legalább alap dolgokban nem fogsz csúsztatni )
  • TDantes
    Milyen kettős kereszt? Milyen sziklában? Mi van már megint?

Milyen egyházam?

Azért támadsz le TE engem, mert a tényekkel foglalkozok?

,,görbe lábú, besenyő üldözte, szólopkodó, tömeggyilkos, barbár, pogány, műveletlen igaz magyarok gyülekezete" Én ilyet mikor mondtam?Áruld már el.

Istenem...te nem vagy normális.
  • degenerator
    érdekes, hogy te mindig izraellel, zsidókkal jössz, a blogodban meg holokauszt-tagadásról fejtegetsz.

érthető, miért zavar ennyire ez a téma:)
  • TDantes
    Most mire vársz te tőlem indokot? Arra hogy mely szavaink iráni, meg türk eredetűek? Vagy mire?

Arra nincs indok, hogy vannak türk eredetű szavak...arra bizonyíték van.

• Solt
    A rótt kettős kereszt a sziklában, ami ugyébár a székely-magyar rovásírás GY betűje, melynek jelentése EGY, vagyis Isten, persze semmit nem magyaráz. Az véletlen. Csak úgy ott van. Egy lefolyó kis patakocska belevájta az évezredek alatt. Arról ugye meg nem is beszélve, hogy ezt a témát is érintem a linkek közt. Elolvastad? Nem is kell erre válaszolni...

Sokkal egyszerűbb lenne, ha hirdetnéd, hogy híveket keresel. Az egyházad neve lehetne a görbe lábú, besenyő üldözte, szólopkodó, tömeggyilkos, barbár, pogány, műveletlen igaz magyarok gyülekezete. Ettől a kormánytól még támogatást is kapnál... ( az a baj, hogy ez nem vicc ) ugyanis az MTA is államilag támogatott... ő kis ezt VALLJÁK... mert ez maximum vallás lehet, de semmi köze több szálról is egy irányba mutató tényeknek. Mint például, genetika, régészet, vallástudomány, művészettörténet, nyelvkutatás... stb
  • TDantes
    Szerintem meg kicsit vegyél vissza az arcodból.
  • TDantes
    Soha nem árulkodtam, nem jelentettem fel senkit és semmit. Ja, és a haverjaidnak mond azt hogy tömeggyilkos. Ne nekem.

A suméroknak nem tudom mi jó franc köze van a honfogláshoz,te mondtad hogy a magyarok és sumérok rokonok. Még mindig várom a magyarázatot hogy két nép amit tér és idő választ el, hogy lehet rokon. Magyarázd már el, hogy lehetnek rokonok a sumérok és magyarok.

Amúgy, érdekes. Most is te támadsz, te fröcsögsz, és engem vádolsz.

Nem tudom kettőnk közül mégis ki személyeskedik( meg hazudozik... kötekszik ...stb)
  • degenerator
    ez tomdantes, a magyar mentalitás topikban bebizonyította, hogy képtelen az értő olvasásra, minek foglalkozol vele?
  • Solt
    "A szavaknál ugyanez, persze a magyar nyelv nagy része, idegen szavakból áll...bocs megint ezt mondom, de ez nyilvánvaló, annak aki olvasott már erről. Persze türkök, irániak...lehetne sorolni a népeket, ahonnan a szavak jöttek"

INDOKOT! Honnan veszed ezt? Fejezd ki nekem mondjuk azt bármilyen egyéb nyelven amit Jézus mondott, a kenyérről és a boról. Lesz bármilyen nyelven ebből szó szerin TEST-VÉR??? Igen? Vagy a másik. Az állítólagos szláv jövevény szavunk, a szabja. Kérdem én, a szótőnek van szláv nyelven jelentése? Mert magyarul van. Szab, vagyis vág! A szab-ó mit csinál az ollóval? Ő is vág igaz? Vagy amikor kivágott egy mintát mit mondunk? Le-szab-ta. (hát ezért szab-ó!) Mit csinál az, aki egy éles tárgyal hadonászik? Ka-szab-ol. Mit csinál az aki szab-adkozik? Megpróbálja magát kivágni valami alól igaz? Ez szláv nyelven levezethető így? Most akkor ki vette át kitől?

Rengeteg ilyen példa van, amit mástól átvettnek nyilatkoztatnak ki, de csak magyarul értelmes a szótő! Mivel ragozó a nyelvünk, tessék már azon egy picit elgondolkozni, hogy vajon honnan-hova közlekedhetnek ezen ősi, rég kialakult szavak. Onnan ered, ahol a szótőnek van jelentése, vagy onnan, ahol az égvilágon semmit nem jelent a szótő!

Megint csak vagdalózol bele a nagyvilágba, kijelentéseket teszel, de valahogy nem találok elsöprő érveket! Hol bujkálnak?

Kis csemege

Még egy kicsi...

Szeretnék valami hasonlót látni tőled... bármit... epekedve várom, hadd szedjem darabokra....
  • Solt
    Nagyon sokat töprengtem azon, honnan ismerős nekem ez a gerinctelen stílus, és ez TDantes név. Rájöttem. Te voltál az, aki kb egy évvel ezelőtt TomDantes néven a magyar mentalitás topikban fel akartál akasztani minket csupán azért, mert nem egyezett a véleményünk. Majd amikor már nem bírtad cérnával, feljelentetted a topikot, mondván politizálunk. Mindig is politizáltunk ott, de a te árulásodnak köszönhetően hetekre bezárták.

Már ott, akkor nem egyszer falhoz állítottam mondandódat, amire rendre csak fröcsögés volt a válasz. Most is ez megy. Gondolod az, hogy "igaztörténelem" címszó alatt most összezagyválsz mindent, attól nálad van a mindentudás szelencéje? Nem akarok a labilis ( kis tömeggyilkos ) lelkedbe gázolni, de nincs nálad...

"Egy komolyabb oldalon téged körbe röhögnek ha elő állsz a magyar sumér elmélettel. Semmi köze az ég világon a kettőnek egymáshoz. ez nem igaz. Megcáfolták. A komoly tudomány megcáfolta. Ennyi. Ismerem az úgymond ,,érveket" csak az a baj, ez mind kitaláció."

Szerinted! Ezt tedd hozzá! Nem ismersz te semmilyen érvet, mert elolvasni sem vagy hajlandó. Fújod megint a magadét mint a pereces. Három hozzászólást linkeltem ami tőlem származik. Van bennük rengeteg állítás! Válassz ki egyet, idézd ide. Majd cáfold meg! Rajta! Az, hogy kijelentéseket teszel "komoly tudomány" címszóval, az maximum a lecke felmondása. Zsigerből. A komoly tudományod hülyeségeit reggelig lehetne boncolgatni... kezdve onnan, hogy fizikai tényeket is hajlamosak az MTA úgynevezett független szakemberei semmisnek tekinteni.

"Sumérok...tudod mikor éltek? Tudod hol éltek? És azt tudod mikor volt a honfoglalás? Tudod hol volt? Gondolom igen."

Mi a jó franc köze van a suméroknak a honfoglaláshoz? Áruld el, hogy ezt, hogy raktad össze? Mielőtt kirohansz gondolkozz!

"Arról nem is beszélve, hogy a vallás a kultúra is teljesen más! Akárcsak a kinézet, életmód! Minden különbözik!"

Ne haragudj, de Te tudod, hogy miről beszélsz? Hogy mersz egyáltalán ilyet leírni? Mi az alapja! Mutasd be nekem, hogy miben különbözik! Én bemutattam miben egyezik! Hajrá!

A többihez nem mondok semmit! Sokkal előtte már ott a válaszom, de egyszerűen tudomást sem veszel róla! Tipikusan csak arról van szó, hogy aki felületesen olvassa ezt az egészet, azt megtud téveszteni. Amit te művelsz, az nem építő vita, hanem cirkusz. Hittérítő cirkusz. Lelked rajta, ( ha van ) csináld csak.

Viszont aki ezeket a sorokat, ezt a nemtelen vitát olvassa, azt megkérem, hogy korrekt módon olvasson utána, vagy pedig abszolút semmit ne jegyezzen meg ezekből egyikőnktől sem.

Ennek így, semmi értelme....
  • degenerator
  • Moslékos dézsa
    Testvérek vagyunk szeresük egymást éljen a cioniznus .

A Tizenharmadik törzs

A tények új megközelítést követelnek mind a kazár zsidóság és a többi zsidó közösségek viszonyának a problémájában, mind pedig abban, meddig lehet elmenni annak a feltételezésében, hogy ezt a kazár zsidóságot tekintsük a nagy kelet-európai zsidó települések magjának... Ennek a településnek a leszármazottai - azok, akik ott maradtak, ahol voltak, azok, akik az Egyesült Államokba vagy más országokba vándoroltak ki, és azok, akik Izraelbe mentek - alkotják ma a világ zsidóságának jelentős többségét.

Ezt akkor írta, amikor még nem volt ismert a holocaust teljes nagysága, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a világ zsidóságának túlnyomó többsége kelet-európai - és így talán kazár - eredetű. Ha ez így van, ez azt jelentené, hogy őseik nem a Jordán folyótól, hanem a Volgától jöttek, nem Kánaánból, hanem a Kaukázusból, amiről egykor azt hitték, hogy az árja fajta bölcsője volt, és hogy genetikailag közelebbi rokonai a hun, ugor, magyar törzseknek, mint Ábrahám, Izsák és Jákob ivadékainak. Ha beigazolódnék, hogy ez a valóság, akkor az olyan kifejezés, mint "antiszemitizmus", elvesztené az értelmét, mert olyan tévedésen alapszik, amiben egyaránt osztozik a gyilkos és az áldozat. A kazár birodalom története, amint a múlt homályból lassankint felmerül, kezd a legkegyetlenebb tréfának tűnni, amilyent a történelem valaha is űzött.
  • Hegi90
    pl, hogy témába is vágjon: miért ne lenne közünk a finnekhez? És ehelyett milyen közös dolgokat lehet felfedezni a szkíta-avar-hun (kül. ezeknek a népeknek hol élnek a mostani leszármazottaik?) stb és az ősmagyar nép között?

de azért ne ilyen egysoros szösszenetet dobj oda a tudásra szomjazóknak :D
  • TheRock18
    megkérdezném,hogy mire vagy kíváncsi...de látom,csak kötekszel
  • Hegi90
    akkor kérlek mesélj nekünk a kutatómunkádról az ügyben, ne csak beszólásokkal dobálózz :P
  • Tojesz
    Egy előadás, amin nem is olyan rég vettem részt.
  • TheRock18
    nem ide tartozik,bár eddig se arról beszéltünk,ami a téma,de ez érdekes:
    [URL=http://barikad.hu/node/32178]kinek mit jelent ma a "Nagy-Magyarország"?[/URL]
  • Tetsuo

Ugy irtad, mintha mondta volna vki is eme forumon, h a genetikai szarmazas a legfontosabb.. azt talan 1 masik topikban olvastad.
  • Tetsuo
    A topik cimeben is ott a kerdojel.
    En speciel nyitott vagyok, nem "hiszek" semmit.
    Te kb az ellenkezoje. Vakon hiszed, amit eled raktak altalanos iskolaban es amit a (nem magyar tulajdonu) tv-ben latsz.
  • TheRock18
    ok,cső