6424

A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • polarka
    Olyat igyekszem nem állítani, amit nem tudok alátámasztani, vagy nem néztem utána! Szláv nyelven a szab-nak mint szótőnek nincs értelme! Utána nézhetsz!

Ok. Annyira azért nem merülök a témába. Elhiszem.

Mellesleg a szavak kialakulása, jelentése,logikailag szerintem követhető. Pontosabban szerintem logikusabb, hogy az alakult ki előbb aminek van jelentése! Ugyanis valamiért, valahogy megszületett az a szó, vagy az a kifejezés, majd erre épül a továbbiakban a ragozás... a szab-szabó-szabja erre kiváló példa. Persze van még ilyen.

Igen, valószínűbb/hihetőbb. De nem zárja ki, h pl. a szablyát átvették és utána ebből keletkezett a szab szótő és abból képezték a többi szót.

Mi bizonyítja, hogy korábban azt a szót használták? Ugye ez nem komoly kérdés? :) Bővelkedünk írásos emlékekben, csak éppen nem szeretik tudomásul venni. A Balaton szavunk, valamint több ma is használt helység és dűlő nevünk írott bizonyíték alapján minimum 1000 éves. Tihanyi apátság alapító levelében megtalálod.

A "bővelkedünk", sztem túlzás a mai viszonyokhoz képest. Akkoriban kb. csak a papok írtak. A helységnevek meg nem csoda, h nem változtak, ha ugyanaz a nép ugyanazzal a nyelvvel élt a környéken azóta.
    Egyébként úgy olvastam, az első szórványemlék a veszprémvölgyi apácák adománylevele (997.). Az volna az érdekes, h akiktől állítólag vannak a jövevényszavaink, azoknak mikori a legrégebbi nyelvemlékük az adott szavakkal. De még ez sem bizonyítana semmit. Mi van, ha csak nem maradt fenn a legkorábbi írás? Mi van, ha szóban már rég használta az egyik nép és tőle vették át, de írásban még nem rögzítette? Mi van, ha a fennmaradt emléket egy másik népből áttelepült (valszeg pap) írta, aki a másik nép szavát használta/módosította? Esetleg tök véletlenül alakult ki két különböző nyelvben hasonló hangsor, ugyanarra a dologra?

A rovásra egyébként is jellemző volt, hogy fába rótták... az pedig nem igazán tartós. Ami kőbe van, az megvan a mai napig. A tatárlakai korongon kb 7000 éves a rót kettős kereszt. Egyéb jelek is értelmezhetőek rajta a székely-magyar rovásírás betűivel. Ezt pedig innen származik a kárpát medencéből! 7000 év! Erre illik minimum odafigyelni... ;)

Igen, de ez egyelőre szintén csak érdekesség.
    Ha vmikor a jövőben szintén nagyon töredékes emlékek maradnak fenn, akkor könnyen lehet, h vkik a nácikat az ősi keleti kultúrák leszármazottainak feltételezik a szvasztika miatt.
  • TDantes
    Én is büszke vagyok a magyarságomra!Ne akarj már úgy beállítani mintha valami hazaáruló magyar gyalázó lennék! Én érdekes, senki magyarságát nem vonom kétségbe, ellentétben veled meg a hozzád hasonlókkal!
  • TDantes
    De, az egy rasszista mocsok oldal. Kész. Ahol zsidók, cigányok, melegek kiirtását, deportálását, meg ilyesmiket mondanak az rasszista.
  • TDantes
    Óh igen? Honnan tudod? Mond már el. Kíváncsi vagyok rá.
  • degenerator
    "Te életedben nem nézted meg még, hogy miről szól az oldal, ahogy a cikket sem amit linkeltem, sőt semmit amiről azt mondják a TV-ben, illetve nem azt tanítják."

megnézte, sőt, mindig nézi, csak blokkolja az agya. "duplagondol"
  • TDantes
    Amúgy egy részt azért csak kiragadok. Szóval, nem mi vagyunk finnugorok, hanem a mi nyelvtanunkat vették át a finnugorok.

Sorolom ezzel mik a gondok:
    Egy: Ha mi nem finnugorok, akkor melyen nyelvcsaládba tartozunk? Persze válasz az nincs.
    Kettő: Nyelvtant az nem vesz át, egyik nép a másiktól. Ez szavakkal megtörténhet, de egy nyelv alapvető jellemzői megmaradnak, és azokat nem veszik át.
    Három: azt írja, hogy mi a magas szellemi színvonalon álló nép, hatottunk a finnugorokra. Hm...milyen magas volt az szellemi színvonal? Egy lovas-nomád népnél? Mi adtunk másoknak szavakat mi...elég érdekes elképzelés. Csak hülyeség az a baj. Ugyanis, egy lovas nomád nép, például bizonyos szavakat nem ismert nem használt. Mint mondjuk a letelepedett népek szavai, amik a földműveléshez tartoznak, ez egy jó példa.
    Szóval, nem ám egy letelepedett néptől vettünk mi dolgokat...nem...hanem az ősmagyarok akik addig soha nem éltek letelepedett életmódot, nem foglalkoztak ilyesmivel...adtak át másoknak szavakat...ez teljesen logikátlan és lehetetlen!
    Szembe megy mindennel amit a nyelvészek, történészek mondanak.
    Az is érdekes, hogy a finnugor elmélet hívei, tagadják sokszor magát a hasonlóságot is...most meg egyenesen mi adtuk a finnugoroknak a nyelvtant...

Azoknak a finn népeknek is, akik sokkal előbb minthogy bármilyen magyar megjelent volna, elvándoroltak északra, oda ahol ma is élnek és letelepedtek...ja...igen...elvándoroltak...és ott vártak ránk, hogy mikor ér oda pár magyar és adja át a nyelvtanát szegény tudatlanságban tespedő finn népeknek...hát hogyne...

De nézzünk mást. Például ilyeneket állít. Megtervezetten érkeztek a magyarok a Kárpát-medencébe. Bocsánát,hogy? MAGYAROK? Jól értettem?

Ugyanis, a magyar nép, a vándorlás időszakában nem volt egységes. Sőt, olyan mint magyar nép se létezett. Az ősmagyaroknak nevzetett törzsek közül az egyiket hívták Megyer törzsnek, erről kapta a nevét az egész nép!
    Na és mivel szó sincs egységes népről, mégis hogyan lehetséges a megtervezett honfoglalás?

Vagy, ismét ha olyan magas szellemi szinten álltunk, miért is hódoltunk be a Kazár birodalomnak? Igaz, sikerült az igát lerázni.

Aztán, ez is tetszik, hogy azért nem lehet ott a finnugor őshaza ahol, mert ott túl hideg volt a klíma. Nem élhetett senki az Urálnál. Az a baj, hogy a jégkorszak már vagy négy ezer éve véget ért, a szóban forgó időszakra. A klíma igencsak más volt.

Ja a nagy bizonyíték, hogy azóta is találnak mamutokat...khm...a föld alól igen. Megmaradtak, konzerválódtak. És? Ez hülyeség...látszik olyan írta akinek fingja sincs a témáról...az hogy 10ezer éve meghalt tetemek kerülnek elő a föld alól, nem azt jelenti ,hogy ott évezredekkel később nem lehetett élni.

Aztán, az első magyar nyelv emlék ősibb mint a finnugor nyelvemlékek. Ugyanis csak a későbbi korokból van például finn nyelvemlék.
    Aha...csak egy egy baj...a finn ugor népek közül csak nekünk volt saját országunk. Akiknek nem volt saját országuk, azoktól sokkal kevesebb emlék van.
    Aztán hogy 23 millió finnugorból 15 millió a magyar, és hogy lehet hogy a többi nép olyan kicsi...talán azért mert mint mondtam csak nekünk volt országunk, a magyarság a legnépesebb az összes közül. Megint egy nagy nulla amit állít.

Aztán, ilyenek mint Anonymus forrás? Pffff...szó szerint veszik a hun-magyar dolgot? Kérem, Dzsingisz kán is Attila leszármazottjának mondta magát...persze ez baromság, de mondani mindent lehet...

Aztán: ,,Magóg után magoroknak " Aha...az nem baj hogy a honfoglalás előtt nem volt egységes a hét törzs és azok közül csak egy vallotta magát megyernek, a Megyer törzs...és még egyszer...innen származik a magyar név.

Akkor, a korai magyar templomok olyanok mint az örmény templomok? Egy: A korai magyar templomok román stílusban épültek. Az ebben a korban épült templomok, mindenütt román stílusban épültek. Ezért hasonlítanak

Persze, itt a cikk szerint arról van szó, hogy az építészeti stílusunk megegyezik az őshazában élő örményekkel...ja...csak az a baj ,hogy mikor még az őshazában éltünk disznóólat se építettünk, nem hogy templomot...de ez ne zavarjon ám egy cseppet se.

Még arról hogy megszervezett volt-e honfoglalás. Azt az érve a szerzőnek, hogy nem lehetséges szervezés nélkül és kész.

Nos, ez megint csak hatalmas baromság. A népvándorlások nem megszervezettek. Fel lehet sorolni egymás után a népeket, és egyik sem szervezetten ment új hazát keresni! Ez nem így működik! Hanem, egyik nép kitúrta a másikat, kicsi volt már az őshaza, kevés az élelem, ellenség bukkant fel...vagy mások okból az emberek egy csoportja elvándorolt. Addig vándorolt, amíg új hazát nem talált. Ez minden esetben így volt. Ja..kivéve nálunk mi? Árpád bekapcsolta a GPS-t, meg nézte az úti térképet, és ki adta a parancsot,hogy mely koordinátáknál lesz meg a Kárpátok, és most mindenki arra menjen...persze...

Az más kérdés, hogy a honfoglalás előtt is eljuthattak ide néhányan a hét törzsből, ugyanis a kalandozás, a népvándorlás mint mondtam nem egy szervezett dolog. Tudhattak róla, hogy nyugaton valahol van egy olyan föld amit könnyű elfoglalni.
  • Balumann
    "Rasszista mocskokkal én nem társalgok"
    Annyira tudtam, hogy ez lesz a hárító szöveg (pontoabban erre voltam kíváncsi, ezt fogod-e írni). Kár, hogy sem én, sem a kuruc.info nem rasszista. Cigányok akik gyilkolásznak meg lopkodnak, azoknak az... akik ez ellen egy szót is mernek mondani...
    Te életedben nem nézted meg még, hogy miről szól az oldal, ahogy a cikket sem amit linkeltem, sőt semmit amiről azt mondják a TV-ben, illetve nem azt tanítják.

Nem is szándékoztam veled társalogni, csak egy rólad alkotott véleményt közöltem. Ami most megerősödött bennem.
  • Tetsuo
    Az Aradi Tizenharom kozott sem volt sok magyar nevu, megis meghaltak a magyar szabadsagert! Mert ugy gondoltak, a Szent Korona orszaga kulonleges.
    Es sok kulfoldi a mai napig azt gondolja, azert is akarjak mindenaron felvasarolni..
  • degenerator
    "Nagy valószínűséggel 100 éve egyikőnk őse sem volt magyar"

hát a tied nagy valószínűséggel tényleg nem:)

az enyém igen.
  • Tetsuo
    Ki allitja az ellenkezojet?

Ezt irtam a #88ban es a #94ben is. Vélt allitasok ellen hadakozol, ezert nem tud erdemben hozzad szolni senki sem.

Ha az oseid itt eltek a Karpatmedenceben, akkor valoszinuleg magyarok voltak esetleg ciganyok, nemetek, totok, egyeb szlavok.. De ez NEM attol fugg, h a genjeiben hany % zsido, nemet, szlav akarmi..
    EZ A VISELT KULTURATOL FUGG, SEMMI MASTOL. Attol, h mi szerint el. Hogy magyarnak vallja magat, v nem. Hogy melyik nemzet hagyomanyait apolja..

Csak ez szamit. Es ha mar senki nem apolja 1 nep hagyomanyait, akkor halott az a nemzet. Akkor integralodott 1 mas nemzetbe, v kiirtottak, de mindenkeppen megsemmisult.
    Jelenleg a Magyar Nemzet is efelé halad. :( Ha vki buszke mer lenni a magyarsagara, szol a hazaja erdekeben, akkor Magyarorszagon kikialtjak neonacinak es olyanokat vagnak hozza, mint amiket Te irtal ebbe a forumba..
    Nemetorszagban, USA-ban, Nagy-Britanniaban, Japanban, Franciaorszagban, Szerbiaban, Szlovakiaban, Spanyolorszagban stb. pedig a tobbseg nem megdobalja a hazaszeretoket, hanem veluk egyutt erez.
  • degenerator
    az ükapám is magyar volt, annak az apja is magyar volt, és neki a szülei is magyarként éltek.

ez elég sok generáció. és mind magyarnak érezte magát, magyarként élt, és szolgálta a hazáját békében, háborúban. magyarnak nevelte a gyerekeit.

ezek után számít, ha 400 éve bekerült a családba esetleg egy német?
  • degenerator
    én mondtam neked, hogy nem megy a szöveg értelmezése. felesleges szélmalomharc:)
  • degenerator
    egyszer mutattam egy nagymagyarország térképet, hogy nézd, ilyenek voltunk. az addig normális csaj elkezdett rángatózni, üvöltözni, hogy csak ijedten pislogtam, s habzó szájjal közölte, hogy ez soha nem létezett, mer csak osztrák magyar monarchia, és stb. és kérdeztem, hogy azelőtt? azelőtt meg törökök. és azelőtt? azelőtt se volt...
  • Muki100
    Akkor ideje lenne végre elhagynod a topikot, sőt az SG-t is...
  • Etelkozi Vata
    .
  • TDantes
    Kurucinfó...gratulálok. Ha onnan tájékozódsz, akkor fölösleges bármit mondanom. Rasszista mocskokkal én nem társalgok.
  • TDantes
    Mit seggarcozol mi?

Ide figyelj te nagyon magyar! Fogd már fel végre, a magyar az egy kevert nemzet! Nagy valószínűséggel 100 éve egyikőnk őse sem volt magyar!

Hogy valaki ennyire tudatlan legyen, ez már egészen hihetetlen!
  • Balumann
    Ezekben ott vannak, hogy milyen bizonyítékok, források alapján állították fel.
  • Balumann
    Bár hozzászólni a témához nem nagyon tudok, eddig csak a kuruc.info -n olvasott Elhazudott történelmünk-et olvastam - és logikusnak találtam - más olvasmányt így nem nagyon találtam még ezzel a témával kapcsolatban és kutató sem vagyok. De az számomra is egyértelmű, hogy fel sem fogod mennyit jelent ha meghamisítják a történelmet, és egyáltalán nem látom, hogy te egyáltalán foglalkoznál azokkal amiket pl. Solt írt, csak a saját tudásodat fújod amit belédvertek.

"Mindenhol élnek hülye rasszista mocskok. Na és? Mi köze ennek a magyar származáshoz? Semmi."
    Ennyit értettél meg abból, amit írt? Te is rasszista lennél, ha úgy nevelnének/oktatnának, hogy ez a nép kergetett fel és tartott rettegésben ezer évig. Ezért lenne fontos helyretenni a történelmet, nem csak a miénket, mindenkiét.

Ezek után nem tudom ki az, aki veled ért egyet.
  • Tetsuo
    Minden tiszteletem a felvidekieke, a vajdasagiake es az erdelyieke!
    Naluk senki nem orzi jobban a Magyarsagot, a mai napig!
  • Tetsuo
    A te ukapadrol van szo, seggarc. LOL nem tudod ki volt? Na errol beszeltem..
    De en nem "vitatkozok" veled, mint Solt, ez volt az utolso hsz. hozzad.

Menjel, nezzed a Balazs-show-t, oda nem kell "olvasni"..
  • TDantes
    Az ükapja mi? Ja...az ükapja aki lehet nem is volt magyar...hanem valamelyik nemzetiséghez tartozott...

Az önálló gondolkodás mi? Hogyne...
  • Tetsuo
    Mint lathatod, 1enlore tulporgo, "mindent tudo" tinedzserek irogatnak, akik leszarjak a hagyomanyokat, idejetmultnak tartjak a hazafisagot, viccnek a nemzeti tudatot.
    Sajnos Magyarorszagon ez van, sulykoljak belejuk folyamatosan, mossak az agyukat, iskolaban, TV-bol.. mar tobb generacio igy nott fel.
    Ezert is van veszelyben a nemzet. A kiscsavo apja is viccnek tartja a nemzeti gondolkodast, de meg a nagyapja is.. senki nem tudja elmondani neki, h pl az ukapja az eletet is odaadta (volna) Nagy-Magyarorszagert..
    A gyerekei pedig mar valoszinuleg a buzik jogaiert allnak majd ki, lecserelve a Piros-Feher-Zoldet a szivarvanyszinre.. onallo gondolkodas nelkul, azt csinalva amit a tobbseg.
  • TDantes
    Te nem tudsz le írni egyetlen egy kurva szót?
  • TDantes
    Igen én ennyire retardált vagyok.
    Például, kellene nekem egy bizonyíték, mind erre amit előadsz. Például az egyiptomi piramisokról, és benne talált hieroglifákról számtalan bizonyíték van.

Szóval, valami ilyesmit.
  • Solt
    Valaki aki érti, hogy miről beszélek, és tudja, hogy melyik nép nevét adtam meg neki válaszként írja be ennek a ...
  • Solt
    Te komolyan retardált vagy! :D Én vagyok a marha, hogy egyáltalán reagálok...

Ott a válasz te balfék... :D
  • TDantes
    Jó hagyjuk.

Nem tudsz válaszolni. Nem tudod a nép nevét. Nem tudod mikor történt. És nincs bizonyíték. Akkor mégis miről is beszélsz?

Akkor gyere vissza ha majd lesz valami a kezedben.

Egyszerűen szánalmas az erőlködésed. Vergődsz itt, és állítasz mindenfélét, de egy konkrét keresztkérdésre sem tudsz választ adni.

Ezt így nagyon kevés baszki. Többel állj már elő.

Jó tudod mit, akkor valamilyen bizonyítékot mutass már fel legalább, ha egy kérdésre sincs válasz.
  • Solt
    Na idefigyelj! Komolyan mondom, iszonyatosan türtőztetnem kell magam, hogy ne mondjak valami cifra jelzőt rád! Egészen elképesztő, hogy a jó büdös fenébe van valakinek bátorsága a magyar történelemről blogot írni, aki még a nyelvet sem érti. Ráadásul "igaz" címszóval.

Nagyon komolyan, és immáron minden rossz indulat nélkül kérdezem. Nem látsz, vagy a szövegértelmezés nem megy? Tulajdonképpen teljesen mindegy melyik verzió a helytálló, csak legalább ne legyél nagyképű. Mert ez így együtt SOK!

Afelett már átsiklom, hogy én az első hozzászólásodra kb 3 oldalnyi saját magam által készített választ adtam, és erre te egyszerűen nem reagálsz. Pedig ugye szokták volt mondani, az alapok fontosak.

Arra a kérdésedre Te ..., hogy ki rót a boszniai piramisba, már VÁLASZOLTAM! Mégpedig a:

#138: "Ki róhatta oda? Ki használta? Kinél jelkép ez? Kinél van jelentése? Méghozzá írásbeli, mind a mai napig! Ezek a kérdések!"

ÉRTED? ELOLVASTAD? ÖSSZE TUDOD RAKNI VÁLASZNAK?

No, ha elolvastad volna az első hozzászólásodra adott válaszaim garmadáját, akkor a fenti sorban szereplő kérdőjelekre egyértelmű lenne a válasz, ás nem kéne égetned magad ezzel az iskolás szintű szövegértelmezéssel amit prezentálsz!

Ha pedig a kérdőjelek ellenére nem egyértelmű a válaszom, akkor az a minimum, hogy úgy ahogy van, törlöd a blogodat. Foglalkozz inkább a tiszavirág párzási szokásaival... mindenkinek jobb lenne...
  • TDantes
    És akkor most mit csináljak? Verjek meg minden szlovákot ha találkozok vele? Pattanjak lóra és foglaljam el Szlovákiát? Vagy mit akarsz?
    Mindenhol élnek hülye rasszista mocskok. Na és? Mi köze ennek a magyar származáshoz? Semmi.

Szar ügy, igen ez egy rohadék banda aki így viselkedik...ÉS?

Ez nem újdonság. Ez mindig is így volt. A gyűlölködés sok ezer éves dolog. Csak a normális ember túl lép rajta és megoldást keres, a nem normális meg pampog, és csak tovább szítja a gyűlöletet.
  • TDantes
    Tudod mégis csak megpróbálkozom még egyszer. A kérdésemre egy szóval kell válaszolni. Egyetlen szót kértek. Nem linkeket, nem hosszú litániákat, nem sértegetést.

Kezdjük ezzel az egyszerű kérdéssel: Mi volt annak a népnek a neve, ami a piramisba kettős keresztet rajzolt?

Egy nevet kérek semmi mást! Menni fog? Tud bárki válaszolni, erre a nagyon egyszerű kérdésre? Mondom, egy nevet kérek csak! Semmi mást! Nem hiszem hogy ez olyan nehéz feladat.
  • Garrett27
    Ha neked ennyi nem elég, akkor csak sajnálhatlak...
  • harcu
    Mi meg a románt használjuk káromkodásnak. És akkor mi van?
    Amúgy meg térj magadhoz, nem minden szlovák akarja a magyarokat kipusztítani, viszont legalább ugyanannyi magyar akarja a szlovákokat. És nem minden nap tömegesen magyarokat a szlovákok.
    Ha meg mindenképpen igazságot akarsz tenni, akkor csatoljuk vissza a Dunántúlt az olaszoknak, vissza a nagy Római birodalmat!
  • Garrett27
    Te figyelmen kívül hagysz egy nagyon szomorú és magyarságot fenyegető veszélyt!

Tudod, mit tanítanak a szlovák gyerekeknek az iskolákban? Van róla egyáltalán fogalmad?? Mikor ezerszáz éve a magyarok betörtek "ide", a szlovákokat északra kergették és ezer éven át rettegésben tartották őket, ezért ünneplik a Szlovákiájukat olyennyire nagy tisztelettel.
    Tudtad, hogy mi lapul az ennyire elvakított szlovák nép lelkének bugyraiban? Semmi más, csak az, hogy egyszer s mindenkorra ezt a magyar nyelvet és vele együtt a magyar népet el kell tüntetni a föld színéről, ismétlem: egyszer s mindenkorra!

Hiába a sok maszlag a szlovák-magyar jószomszédi viszonyról, meg a sok fölösleges duma ami folyik csapból, tévéből, szlovákokat, Nagymorvai birodalmat és stb-t "bizonyító" szlovák történészek állítólagos megcáfolhatatlan dokumentumairól, egy lényeg él a szlovákokban: a magyarokat innen elkergetni, mint ahogy ők ezt állítólagosan tették ezer éve! El tudod képzelni, miért van a sok magyarverés, nem egy, amelyiket nagy dobra vernek, hanem a SOK magyar verés?!
    Mikor buszra száltál és haverodhoz magyarul szóltál, szóltak már meg a magyar nyelv használatodért? Nos én ezt, mint oly de oly sokan, számtalanszor átéltem. Ha ilyet még nem láttál, akkor hagyd abba ezt a pocskondiázást és fikázást, és inkább védd a magyarságot, mert amíg ti itt veszekedtek, hogy sumér vagy nem sumér, addik a kitalált nép a magyarokat minden oldalról késsel jól szurkálja és azon igyekszik, hogy végre beteljesedjen az, amire a legjobban vágynak.

Csak mellesleg megjegyzem, szlovák fórumokon ha egy hozzászóló le akarja szólni a másikat, mert az badarságokat beszél, ennyit ír le: "co si madar?" magyarul: "mi van magyar vagy?" Ők a "magyar" szót káromkodásnak használják! Felfogtad? És ti mindnyájan akik itt vitatkoztok??
  • Hegi90
    hogy hogy csak lehetséges? Ha annyira hasonló, akkor (nem egy) valaki biztos próbálkozott vele. Persze lehetnek köztük kapcsolatok...
  • Zerénd
    Megyer vagy Magyar, írásilag tök mindegy. Anno csak a mássalhangzókat írták le. Ezért lehetett kerecsenből karácsony is.
    Ja ha már karácsony! Megtudná é azt valaki mondani, a szomszédos népeknél mi a karácsony elnevezésüknek szó szerinti Magyar fordítása?
  • Tetsuo
    Egy nép a történelmi ismerete, származása és kultúrája nélkül olyan, mint egy fa gyökerek nélkül..
  • andersh
    "Bolond ember az aki azt kutatja ami volt"
  • HUmanEmber41st
    Ha rákeresel a Bosznia piramis szókapcsolatra, érdekes dolgokat fogsz találni.
    Szemir Oszmanagic is érdekes feliratokat talált a fent említett piramisok járataiban levő nagy köveken. Mint kiderült, az írás 36 jeléből 20 megegyezik a székely-magyar rovásírás jeleivel. A feliratokat lehetséges, h magyar nyelven lehet értelmezni.
  • HUmanEmber41st
    Most értem haza, még nem olvastam végig, de azt hiszem sűrűn fogok ide írni.
    Előlegbe annyit: Balaton
    Baál a tón azaz Baál Isten szobra a tavon. Monda szerint a tó közepén volt egy kis sziget rajta Baál szobrával azaz bálvánnyal. Erről kapta a tó a nevét-monda szerint-.