6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
harcu #73 Az árpádsávos lobogó nem ősi magyar szimbólum, hanem valamelyik királyunknak megtetszett a piros - ezüst sávos lobogó, talán pont spanyol királyi udvarban, és azonnal magáénak érezte. A magyar lobogó sokkal inkább a piros alapon fekete turul volt, de az nem olyan szép, viszont legalább honfoglaláskori. -
#72 nézz csak meg pár régebbi festményt,meg stb.-ket az árpád-sávos lobogó elég régi
ha megnézed még az anjou pajzson is rajta van -
#71 Sok dologban egyetértek veled, a gond az, hogy te ugyanúgy sem nem érvelsz, sem nem indokolsz. A "nyilvánvaló", az kérlek, nem érv.
A nyelvrokonságon nincs mit vitatni (viszont ha nem csak a mennyiséget, hanem az "ősiséget" is nézzük, akkor ott vannak az türk és iráni eredetű szavak, amelyek a legalapvetőbb, egy vagy párszótagos fogalmainkat képezik (évszakok, színek, fegyverek stb.)), a gyenge pont nem itt van. Hanem ott, hogy a genetikai rokonság és a nyelvi rokonság azonossága egyátalán nem evidens. Előbbit pedig senki nem vizsgálta, pontosabban igen, csak éppen olyan területen (Szeged környékén), ahol a régebbi markerek a történelem dúlásai miatt már jóformán nyomokban sincsenek meg.
"Na de hogy, úgy néztünk-e ki, valaha régen mint a hunok, vagy a későbbi ,,mongolok"? Természetesen igen. Van aki ezt kétségbe vonja? Szerintem senki. Ez nyílvánvaló dolog."
No, látod, itt a probléma. Hogy ez neked "nyilvánvaló" dolog, csak úgy a semmiből. Akkor én meg megsúgom, hogy nem nyilvánvaló. A mongoloid rasszba tartozó típus csak egy bizonyos, számos ugyan, nem a többséget kitevő részét alkotta bizonyos kutatók szerint a honfoglaló magyarságnak. Lásd erről emlékeim szerint (ergo a forrást illetően tévedés joga fenntartva) Magyar Attila kísérleti régészeti segédanyagát.
Tény egyébként, hogy az "etruszk", "sumer", és "Orion-csillagkép"-dolgokat meghallgatni sem érdekes, mert hát teszem azt, egyes bolgár írók ugyanezektől eredeztetik magukat, szerintem ha nagyon megtúrjuk, még néhány usákok-beli is írt ilyen marhaságokat magukról. Az utóbbi elmélet amúgy egy bazi kompetens vaskohász eszmefuttatása. Ezzel arra próbálok kilyukadni, hogy írni aztán bárkinek bármit lehet. Én azt sajnálom, hogy rengeteg embernek nem az igazság kell, hanem valami hősies. Rengeteg ember nem "lemond" egy valószínűbb, jobban leérvelhetőbb, de talán kevésbé világverő nézőpontért, hanem szalmaszálakba kapaszkodik. Rengeteg ember a múlttal, ősi sumer-eredetével veri a nyálát (noha egyik őse rác volt, a másik meg valami sváb...), mivel a jelenben ő maga nem tud letenni az asztalra semmit. ...más kérdés, hogy sokukat nem is hagyják. Mindegy. Én szívesebben lennék valami magát magyarnak valló, betelepült, barbár-állatbőrös szláv fattyú, akinek jó a kunyhó is, ha az igaz - ugyanúgy katonákat adott a családunk a Hazának.
Az Árpád-sávval meg azért tessék óvatosnak lenni, valóban igen ősi jelkép, legjobb tudomásom szerint a legősibb, biztosra vehető jelképünk (de akkoriban nem nemzeti!!) de nem honfoglalás-kori. A csavar az egészben, hogy eredetére nézve az sem "mélymagyar", hanem talán aragón mintájú, de fejből én is azt tévedek, ami csak jól esik. -
#70 am hallgatom a műsort :) -
#69 szívben,fejben akkor is összetartozunk...89év után is visszatérnének MO.-hoz :) "Becsületem a Hűűűűsééég" :) -
Solt #68 Kedves egészségedre! :) Igazi szellemi terülj terülj asztalkám az az oldal! -
Solt #67 Persze, hogy van, de nem azért, mert a karodon rót írás van! :D
Egyébként erre kevés a rokonság kifejezés... TEST-VÉR-ek... Önmagukban pedig a székelyek a legtisztább HUN utódok... -
#66 Előadás a rovásírásról1
Előadás2
Múlt héten hallgattam meg őket ismét, igen érdekes még másodjára is -
#65 viszont a székely-magyar rokonság tuti van,akármit mondotok,sőt a karomon is rovásírással van tetkó...úgyhogy tuti,hogy összetartozunk
ha megnézitek az magyar ijakat,nem térnek el a régi szkíta ijjaktól...
hiába mondjátok
az avar,hun,szkíta,székely örökség,akkor is minket illet,és a őseinkhez tartoznak -
#64 Ha utána jártál volna akkor tudnád hogy a finnugor nyelvcsaládba úgy soroltak minket hogy kb 50 szót hasonlítottak össze... -
Solt #63 Régészet erre a válasz. Tessék megnézni a "talált tárgyak osztályát", majd amelyiken jól azonosítható székely-magyar rovás jelek vannak, azoknak a korát megnézni, nem pedig az ilyen gyerekes gúnyolódásokkal próbálkozni... egy picit komolyabb oldalon már a stílusért megkapnád a "hiteltelen" jelzőt...
Mellesleg, minő véletlen, ennek a fejtegetése is szerepel azon linkek közt, amik szerinted nem érvek.
És még Te írod, hogy "aki képtelen elfogadni" Nem semmi... van itt bőr a pofin... -
Solt #62 Az első mondatodat sértő! Ez téged minősít! Érvelj!
A második mondatod pedig hazugság! Ugyanis, ha valóban végig olvastad volna, akkor ilyet nem állítanál. Van ott érv, maximum figyelmen kívül hagyja az Úr. Hogy ezt miért teszi, az legyen az Ön dolga.
Mindenesetre figyelemre méltó az a strucc politika amit követsz. Biztos alapos okod van rá... mindegy mi az, legyen a Te kereszted innentől kezdve.
U.i.: Rágd át magad még egyszer a hozzászólásokon, vagy cserélj lemezt... elakadt... -
#61 fejlett írással jöttünk ide,sőt már megvolt a főzi elvünk is saját fűszer és ízvilággal -
TDantes #60 Érdekes, miénk a legelső írás? És a sumérok? Egyiptom? India? Kína ? Ezek az ősi civilizációk? Vagy ők is magyarok voltak? -
TDantes #59 Nem. A szomorú az tudjátok mi? Hogy hülyeséget hordtok össze.
Ugyanis, végigolvasva a sok szép kommentet, még mindig nem látok más érvet, csak annyit, a finnugor rokonság hazugság és kész. Semmi más. Semmi több.
Viszont, ismét mondom ott a nyelvtan. Nem félre oktattak, ez nem hazugság. Nem kitaláció. Hanem súlyos érvek. Ja, persze aki képtelen elfogadni, az higgyen a csodaszarvas mondában. Nyugodtan. Csak más a hit, és más a történelem.
Nos, a magyar nyelv márpedig a Uráli nyelvcsaládba tartozik. Azon belül a finnugor, azon belül az ugor ágba.
Ezzel mi a gond? Nem elég dicsőséges nektek? Vagy mi?
Aztán, ha nem igaz, cáfoljátok már meg. Bizonyítékkal. Tényekkel. Na gyerünk. Nem olyanra gondolok, hogy hazugság és kész, ezzel el van intézve!
Segítség képen, ami a nyelvcsaládba tartozást bizonyítja, nem az azonos szavak, fel kéne fogni, senki nem beszél és nem keres azonos szavakat. Csak aki nem ért hozzá.
Ami a nyelvrokonságot bizonyítja: toldalékok használata, jelzők használata, számnevek használata , nincsenek nemek , nincs birtokos ige, igeragozás hasonlósága, névszók, hangrend.
Nos, ezeket kellene megcáfolni. Na csak rajta, én várok kíváncsian.
Nézzünk mást. Hunok? Nos, azt senki nem mondta, hogy nincs közünk a hunokhoz. De nem vagyunk hunok. Se szkíták se avarok. Én magyarnak érzem magam. Hát ti? Aki hunnak érzi magát, hívja a diliházat. Ugyanis hunok nem léteznek. Kihaltak. Aki egy nem létező nép tagjának érzi magát az dilis, kérem tisztelettel.
Nos, hogy őseink lennének? Testvéreink? Rokon nép? Ez utóbbi biztos. csak tudjátok az a baj, nem úgy ahogy azt ti elgondoljátok. A hunok több néppel is kapcsolatba kerültek, jobban mondva uralkodtak felettük. Az uralkodó réteget adták. Így volt ez Attila halála után is. Sőt még jobban, ugyanis a hunok nagy része vissza tért Ázsiába.
Igencsak lehetséges, hogy a hunok lettek azon törzsek uralkodói amikből később kivált hét törzs...a magyarok ősei...
Ja..csak ez megint nem olyan dicsőséges...nem is jó...persze bizonyíték nincs rá, de ez logikus és hihető elmélet.
A többi? Az csak össze vissza handabandázás. Érvek?Logika? Bizonyítékok? Ilyesmit miért nem mutattok fel?
A hunok, annyira a mi őseink mint a románoknak a rómaiak.
Aztán, ilyenekkel ne is fárasszon senki. Sumérok? Azonos szavak?
A sumér holt nyelv. Ráadásul csak az akkádokon keresztül ismerjük. Senki nem tudja hogy ejtették a sumér szavakat. Az egész sumér dolog egy légből kapott ostobaság.
Mongoloid törzsek...mi? Hogyne...egyébként igaz csak baromság a kifejezés. Nomád-lovas nép. Ez helyes. Főleg, hogy valójában olyan nép sincsen hogy mongol, ez csak egy felvett név, miután a puszta népeit a merkit Dzsingisz egyesítette...de nem baj, ezt csak úgy megsúgtam.
Na de hogy, úgy néztünk-e ki, valaha régen mint a hunok, vagy a későbbi ,,mongolok"? Természetesen igen. Van aki ezt kétségbe vonja? Szerintem senki. Ez nyílvánvaló dolog.
Ja, amúgy a végére a topik kérdése is hibás. Igaz vagy hamis a finnugor nyelvrokonság? Így helyes. A válasz pedig : igen. A finnek ősei sokkal korábban elvándoroltak, oda ahol most is élnek. Ellenben az ugor törzsek, nem vándoroltak el akkor még, és maradtak Ázsiában.
Még valami a végére. Tudom, az a ,,magyarázat" hogy a finn rokonságot azért ,,találták ki" mert kevésbé dicsőséges mint a ,,hun"
Nos, én a hunok dicsőségét nem tartom sokra. Mit is tettek? Hódítottak? Öltek? Hát ez kurva nagy dicsőség ám...a igazi dicsőség, ha egy nép fenn marad, nem pusztul ki, épít és nem csak rombol! Hol vannak ezeknek a nagy hódítóknak a városaik? Hol vannak ezek a népek? Sehol.
Ellenben mi több mint ezer év elteltével is létezünk. Ez igazi dicsőség.
Persze tudom, mindez teljesen felesleges leírnom. Ugyanis, ti magyarság kérdést csináltok a tényekből. Az ilyenekkel pedig nem lehet vitatkozni. Nincsenek észérveik. Lefogadom, mindjárt hazaáruló, magyarság mocskoló, meg zsidóbérenc leszek, de mindegy. Ezt kapja az ember az igazságért.
De azért reménykedek, hátha van akiben fény gyullad ki, legalább egy kicsit, és elgondolkodik a dolgokon.
-
#58 -
#57 LOL
Azert utananezhetnel, h mit hoztunk mi Europaba.. (pl az evoeszkozoket, pl a ma ismert ruhazatot, stb).
Mindamellett nehany tortenelemtudos, aki tovabblepett az akademiai dogmakon es nem olyan voros a diplomaja, ugy gondolja, h lehet mar elobb is itt voltunk, sot Szent Istvan elott is volt nepunknek Szuz Maria imadata..
Vannak akik meg azt is velik, a magyaroke az elso ismert irasos emlek, vagyis mienk a legosibb iras.. a megdobbento az, h ezek nem kocsmapult mellett szuletett elmeletek.
Nezz utana. -
#56 Ez nagyon értékes oldal! Köszi a linket! -
#55 inkább a történelemmel foglalkozok,meg a kulturánkkal,mint,hogy tv-t nézzek
a tv agyromboló...
én inkább okosodni próbálok évek óta,minthogy a mónikasót,meg a józsi barátot nézzem xD -
#54 Ha nem érdekel a múlt, minek olvasol ilyen fórumokat??
Menjél Balázs-show-t nézni, vagy amit akarsz..
Még valami:
Ahhoz, h tudd hova tartassz, meg kell tudnod, honnan jottel..
Mivel (rajottel -irtad), a jelen tarsadalmunk nem hordoz ertekeket, igy nem marad mas, mint a multunkbol, hagyomanyainkbol meriteni, regi szellemben cselekedni. Talan jobb, mint a fogyasztoi tarsadalom zombijanak lenni.. -
Solt #53 Na azért fontos a múlt ismerete, hogy ilyen mentalitású emberek minél kisebb számban nőjennek fel. Pont azért tartunk itt, mert elhitették a mátrix lakókkal, hogy "Élj a mának", mert csak az "ÉN" a fontos, a többi, a másik nem számít. Az eredmény ismert... -
#52 werkfilm őőő..ha neked olyan kevés időd van akkor azt miért pont az sg-n töltöd? -
#51 vagy egy maradi alak aki pazarolja az idejét -
Solt #50 Tudom, hogy a mongoloid, és a barbár mit jelent. Azt nem értem milyen forrásból veszed ezeket! Pár dolog:
Azt mondod a HUN-ok rokonai vagyunk. A HUN-ok a Szkíták utódai. ( ez factum ) Ha ez alapján van egy Szkíta - HUN - Magyar folytonosság, akkor, hogy mondhatsz olyat, hogy "hit nélküli"? Tisztában vagy a Szkíta műveltséggel? A hitrendszerükkel?
Úgy látom elég kevert a tudásod. ( ez nem sértés ) Javaslom, hogy ITT nézz körül. Keresd ( így elsőre ) Pap Gábor előadásait... mondjuk kezd az 5.-el. Ja, és szerintem Vele ne állj le vitázni... :D -
#49 A csúnya beszédet kéretik elhagyni!
Próbáljatok meg intelligensen beszélni a témáról. Pro es kontra..
-
#48 kurva jó vagy...
"elkurvult random nép vagyunk mint bármelyik más, alkoholizmus és drogfüggőség a két lehetőség egy felnövő ember számára. "
ez a mondat téged minősít,nem a népemet...
aki ápolja hagyományainkat,megemlékezik hőseinkről,ünnepeinkről,szívében magyar,büszkén jár,tiszteli a magyar tricolort és az árpád-sávot...felnéz az ősökre...az magyar -
#47 majom fűlegelő kínaiak vagyunk akik végigmészárolták a fél világot mire sikerült találni egy olyan helyet amit jól bevédhetünk a visszavágni kívánó népek elől.
de őszintén szólva ki a f*szt érdekel mi volt 1000+ éve, semmi közünk már ahhoz
elkurvult random nép vagyunk mint bármelyik más, alkoholizmus és drogfüggőség a két lehetőség egy felnövő ember számára. -
#46 aha és akkor miért a Kaukázusi vidékről származnak a megmaradt tárgyi emlékeink? -
#45 lehet,csak kicsit ideges vagyok:S
a mongoloid törzs és a barbáron,mit nem értesz?
mi egy hit nélküli barbár törzs voltunk réges-régen...
elég gazdagok,mert nagyon jó harcosok voltunk
az arany fűtött minket,és elindultunk kalandozni
azért vagyunk mongoloidok,mert valahonnan mongólia környékéről származhatunk -
#44 Tudod, az egészben mi a legszomorúbb? Hogy az iskolákban még mindig a finnugor elméletet tanítják, ahogyan azt valamikor a "sógoraink" találták ki. -
Solt #43 Én sem mondtam, hogy "ideszartak", csupán a mongoloid, és a barbár az amit nem értek...
Kicsit csiszolhatnál ám Te is a vitastílusodon... -
Neoncsoves #42 Nem sok hasonló dolgot látok a finn és magyar nyelv között... szal fail -
polarka #41 Micsoda érvek! -
#40 nah akkor okosítsál már ki,te mit tudsz jobban? mesélj,hallgatlak -
#39 és csodálkozik ha 1-est kap a töri tanártól:DD -
#38 én soha nem mondtam,hogy minket ide "szartak" európa szívébe...
ide jöttünk...és inkább mutatkoznak közös jegyek az ázsiai népekkel...
mit gondoltok kik ellen emelték a kínai nagy falat...bezony a vad HUN hordák ellen...nyílvánvaló,hogy nem a alföldből nőttünk ki -
Solt #37 "mongoloid barbár törzsek lehettünk 526ig...majd csak aztán indultunk el európába"
Őőő... :) -
#36 ajánlom figyelmetekbe az Atilla a Hun és az Atilla az Isten ostora c. filmeket
mongoloid barbár törzsek lehettünk 526ig...majd csak aztán indultunk el európába
az atillát nem azért írtam így,mert nem tudom,hogy kell írni,hanem azért,mert így írták régen.. -
Solt #35 Találsz pár linket pro és kontra... szemezgess! ;) -
#34 fú várjatok már, az ősmagyarok nem pont ellenkező irányból indultak?
rokonság? alószínű. de eredet...hát sanszos, inkább valamilyen ázsiai nép...