6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #394 Jaj? Mérges vagy? :D :D Ki személyeskedik? Ki mondta, hogy hülye vagy? :D:D:D:D Viszont, ahogy látom ideges! :D:D:D
A kérdésed viszont hülye! :D Amiket kérdezel, már vagy 50x reagáltam rá... persze ezért meg én vagyok a hülye! :DD::D
Jó dühöngést! ;) -
Solt #393 Igen, igen, igen, ó igen, igen, igen! :D
"Mert most akkor onugorok, hungarusok, magyarok, vagy, szkíták vagy türkök vagyunk? Vagy mindez egyszerre?"
Te az olaszt, hogy hívod? Itáliainak, olasznak, taljánnak? Ez a 3 ugyanazt jelenti?
Szerinted egy nemzetnek EGY neve van? Vagy ahol említik, ott úgy említik, ahogy a lejegyző hívja őket?
No ez a házi feladat estig! :D Szerbusz!
-
TDantes #392 Na akkor estig hogy valami változatosság legyen, mond meg melyik nyelvcsaládba tartozunk, és kik a rokonaink.
Nem kell belinkelni semmit! NEM KELL ! TE MAGAD, A KICSI KEZEDDEL ÍRD LE PÁR SZÓBAN! NEM HOSSZAN, HANEM KOMKRÉTAN, ÍGY:
MAGYAROK AZ XY NYELVCSALÁDBA TARTOZNAK, ÉS EZEK A ROKONAINK: X , Y, Z
Na most hogy így kiemeltem, remélem le tudod írni konkrétan, Ja és
NEM KELL A SZEMÉLYESKEDÉSED, NEM KELL HOGY LEHÜLYÉZZ, EZEKRE SINCS SZÜKSÉG. RÖVID, KONKRÉT VÁLASZOKAT VÁROK TŐLED, MÁR NAPOK ÓTA, DE KÉPTELEN VAGY RÁ. SOHA SEMMIRE NEM ADSZ VÁLASZT. DE HÁTHA MAJD MOST-
Köszönöm előre is. -
TDantes #391 Igen az elején a hun szó, az a hun származást jelenti. De azért mondták hogy hunok, mert tévedtek. Körülbelül úgy tizedszer írom le ma, hogy fogd már fel, tévedtek. -
Solt #390 Köszönöm, kedves vagy! :D Még szerencse, hogy nem a te véleményeden múlik, hogy mi illik rám! Azért értékelem az igyekezeted! :D
Egyelőre köszönöm ezeket a kellemes perceket. Sajnos estig nem leszek. Isten bizony hiányozni fogsz! :D
Te kis Hun-ugor... :D -
TDantes #389 Most mondtam: hun-ugor. Ez latinul a hungarus.
És ne dühöngj. De abbatörődj bele, bizony régen az emberek tévedtek. Mert most akkor onugorok, hungarusok, magyarok, vagy, szkíták vagy türkök vagyunk? Vagy mindez egyszerre?
A korabeli források tévesek. Nem voltak hülyék. De akkor még sok dolgot nem tudhattak, amit ma már igen. Például azóta kiderül, hogy a Föld gömbölyű . Pedig régen azt állították hogy lapos. -
Solt #388 Abból! :D Sőt, a finnek voltak a HUN-ok, csak a szlávok elkergették őket északra! Nem is, elegük lett a kiegyensúlyozott időjárásból, és fagyott legelőre, meg szinte művelhetetlen földekre vágytak! :D
HUN+UGOR... az! :D Honnan szeded ezeket? Adj már néha valami linket, ha már én is fárasztom magam ilyenekkel! Kíváncsi vagyok ki mond ekkora okosságokat!
Te figyu! Ha hun-ugorok, akkor az a hun az elején honnan van? Biztos a kabar, vagy zsidó származásra utal nem? :D:D:D -
TDantes #387 El mondom a viccet, ez rólad szól pontosan.
A románok be akarják bizonyítani, hogy márpedig ők a rómaiak leszármazottjai. Ezért sok régészeti ásatást végeznek, találnak is egy táblát, amin az áll: Ave cezar vavan . Na örülnek is, mert itt a bizonyíték. Ki állítják meg minden, bár a vavan szót nem tudják meg fejteni. Egyszer az öreg székely elmegy és megnézi a táblát, és lekezd éktelenül röhögni. Megkérdezik, hogy mer röhögni , mikor ez egy nagyon fontos bizonyíték a római származásra:
-Hát csak azt-mondja az öreg székely- a táblán az áll: A véce zárva van.
Pontosan rád illik ez. -
Solt #386 Mindenki hülye Uram! Aki régen élt, az nem is ember! Csak a mai TUDÓSOK a zsenik. Persze csak akkor, ha államilag elismert! Mondjuk valami kitüntetéssel. A többi az nem ember!
Ha minden más forrást kizársz, akkor értem, hogy miért hiszed, hogy igazad van! A legegyszerűbb dolog azt mondani, hogy rosszul tudták! Meg kéne vizsgálni! Azért mindenki csak nem volt már hülye anno...
Latinok alatt latin nyelvterületet értettem. Pl Róma. Amit írtam, ugyanis római forrás. HUNGARUS Vajon miért? -
TDantes #385 Amúgy az a HUNGARUS jobb ha tőlem tudod, HUN+UGOR szavakból ered. Tudod..ugor a finnugorok egyik ága.
Jó mi? Nem semmi poén ám ez! Vagyis azt mondták hogy hun-ugorok.
-
Solt #384 Ja értem! Azért, mert ez az oldal neve, már csal! :D Világos! Ez aztán az érv! Gratulálok, tökéletesen megmutatja, hogy miért a finnugor elmélet a hivatalos mind a mai napig! Ennél a mentalitásnál minden szó kevesebbet mond.
Emlékszel biztos a Bibliára: "jöhet-e valami jó Galileából?" Vagyis néktek mög van írva az "igazság", minden más hülyeség! Köszönöm... -
Solt #383 A népvándorlás az már csak olyan... kiszorítósdi... kergetőzünk, kimerülünk, megpihenünk, aztán egyszerre pont minden fél úgy gondolja, hogy minek menjünk tovább, azt helyben marad. Egyébként közülünk és a kunok közül hova lettek a besenyők?
Nocsak? Kettős honfoglalás elmélete? Ezt te vallod? Vagy igaznak tartod?
Én nem tudom merre mentek volna... ha engem kergetnek, nem azt nézem hol jó nekem, hanem futok... lehet a régi magyarok büszkébbek voltak! :D Igaz, hogy kergetnek minket ezek a besenyő srácok, de itt jó nekünk, meg különben is... kimerültünk... csücsüljünk le.. :D
Értem, ilyenkor monda! :) Az, hogy a fehér ló mit jelent, az nem számít. Szvatoplukot azért kérdeztem, mert ugye a hozzád hasonlók meg szeretnek Morva birodalmazni... szerettem volna a kedvedben járni! Ha volt, ha nem, a monda akkor is több mint érdekes! -
TDantes #382 Azért mert a latinok is tévedtek. Azért hívtak minket így. Egyébként meg nem a latinok mondták, hanem latinul, mondták.
De figyelj ,már, akkor most hunok, szkíták, türkök...ezt mind mondták ránk. Mind téves persze. Vagy neked mind igaz?
Azt meg már le írtam, hogy mi a kapcsolat a magyarok és hunok között. Keresd meg. Olyat soha nem mondtam,, hogy semmi közünk hozzájuk. -
TDantes #381 Csabavezérfreeblog .hu. Nemzetközileg elismert , történész oldal.
Amúgy ismered a viccet a románokról, hogy Ave Cesar Vavan? Na körülbelül ez is olyan. -
TDantes #380 A népvándorlás az olyan dolog, hogy az egyik nép szorítja a másikat, azt egy megint másik nép és így tovább. Bizony, ez a népvándorlás.
A besenyők minket nem csupán kergetni akartak. Ezt fogd ér fel. Ők minket szorítottak egyre nyugatabbra, míg őket a kunok. Az egész nép jött..érted...mert népvándorlás. Kellet nekik a terület. Nomád nép volt, és a nomád népek, egész családjukkal, mindennel együtt vándoroltak. Ezért nomádok.
Onnan tudtuk hogy nem kell tovább mennünk, mert:
Egy kettős honfoglalás elmélete.
Kettő: nem volt hova tovább menni. Mégis merre mentek volna? Róma felé? A Keleti Frank, vagy ami lett belőle ekkortájt a Német-Római birodalom felé?
Három, a besenyők kimerültek. Egyszerűen a nép kifújt. Mindenfelé ellenség, nem volt országuk, területük amit védelmezhettek volna velünk
szemben. Folyamatosan támadták őket a kunok. Mindezért végük lett, annyi, kész a nép kifújt.
A fehér ló az egy monda. Nem kell teljesen komolyan venni. Egyébként akkor volt Szvatopluk? Azért kérdem, mert például a veled hasonló elvet vallók, azt mondják sosem létezett a Morva birodalom...most akkor az volt vagy sem? Ez is érdekes. -
Solt #379 Tessék
Kellett hozzá a google, és kb 1 perc! :D -
Solt #378 Ki küldte neked a latin ABC-t? Nem vagy te egy kicsit egoista? Nem körülötted forog a topik! Belinkeltem mint érdekességet? Szeretnéd, ha kitöröltetném? Attól jobb lesz? Megnyugszol tőle? Szólj nyugodtan! -
Solt #377 Nem vagyok a barátod! :D Még rémálmomban sem! :D Az én ironizáló stílusomat meg ne vedd át, neked nem áll jól! :D
Azért kezdtem el megint röhögni, mert képtelen vagyok már komolyan venni téged. Egymás után hazudtolod meg saját magadat, és még csak észre sem veszed. Sőt, még hangsúlyozod is. :D
Ha nincs közünk a hunokhoz, akkor a latinok miért hívtak minket HUNGARUS-nak? Ők is tévedtek mint a görögök? :D -
Solt #376 Na álljunk meg! Kit értesz magyar alatt? Útlevél, vagy vállalás kérdése ez nálad? -
Solt #375 Sorold fel nekem ezeket az országokat abból az időből! Városokat, várakat! Komolyakat!
A népvándorlás, meg, hogy kergetek valakit az neked ugyanaz? Hogy lehet, hogy amit ti kalandozásnak hívtok, ott a magyarok nem vittek magukkal szarvasmarhákat, meg családot? Csak nem azért, mert az "katonai akció" volt? Ha azok az átok besenyők minket kergetni akarnak, akkor miért komplett famíliával teszik? Miért nem jöttek tovább? Honnan tudtuk, hogy nem kell tovább mennünk? Meg sem próbáltuk? Miért álltak meg a besenyők? Hol volt az állítólagos szláv birodalom, akiket mi innen kitessékeltünk? Miért küldtek Szvatopluknak FEHÉR LOVAT ARANY NYEREGGEL? -
TDantes #374 Mégis ki kérte a latin ABC-történetét?
Mert én biztos nem. Tudod, az egyiptomi piramisok hieroglifáiról van sok fénykép, esetleg az is ott van mellette melyik jel mit jelent.
Na, egy ilyet mutass már fel a boszniai piramis kapcsán. Köszönöm előre is. -
TDantes #373 Igazad lebuktam. Én találtam ki az egészet. Hunok vagyunk. Nem igaz ám ez ez a finnugor dolog. Azért mondom, hogy tönkre tegyem a magyarságot. Mert ha finnugorok leszünk, akkor végre jól kihalunk vagy ilyesmi.
Ja, és még mielőtt komolyan vennéd, ez megint csak irónia, kedves barátom. Éppen az ellenkezőjét kell érteni. Remélem világos, ne legyen félre értés. -
TDantes #372 Volt egy szokás ám a...az szokás. Mond már mégis, mi a büdös lófütyköst ér a genetika, ha egyszer már eleve a honfoglalók egy része sem volt magyar?!
-
Solt #371 ABC
ABC 2. -
TDantes #370 Komolyabb országok. Igen. tudod, várakkal, városokkal. A vándorló magyaroknak meg mintha kurva kevés városuk lett volna. De lehet én tévedek, és sok volt mindenfelé, csak az ilyen ocsmány nemzetgyalázó finnugoristák letagadják.
A besenyők. Az is egy vándor nép voltak. Családostul, szarvasmarhástul, sátrastul, mindenestül. Őket a kunok szorították, ők meg minket. Ezt hívják népvándorlásnak.
De gondolom a népvándorlás is baromság, és csak én hazudok itt össze-vissza. -
Solt #369 A Te blogodban lévő állítások mellett hány fénykép szerepel? Hány hivatkozás, forrás? Eddig, hány hivatkozással, fényképpel, link-kel, forrással támasztottad alá a halandzsádat? -
Solt #368 Ki mondta, hogy nem volt keveredés? HAZUDSZ! Én azt mondtam volt egy szokás! Nem azt, hogy egyáltalán nem volt keveredés! Én azt mondtam az érvelés hibás, hogy azért nem ér semmit a genetika mert kevert nép vagyunk! Ha olyan kurva kevertek vagyunk egyébként, akkor hogy a viharba egyezik a madjarokkal a génállomány? -
Solt #367 :D:D:D:D:D:D:D:::DD:D:D:D:D
Édesapám... te kész vagy mint a matek lecke! :D Komolyabb országok mi? :D Meg kergettek mi? Annyi szarvasmarhával, családostól elszaladtunk a lovon érkező besenyők elől! :D Mond, Te hallottál már a kijevi krónikáról? Olvass bele a kedvemért! Könyvtárban megtalálod!
Láthatja mindenki, hogy megpróbáltam, de ez a figura! :D Pereces... -
TDantes #366 Érdekes, a haverod előbb azt írta, nem igaz mert nem vagyunk kevert nép, mert magyar csak magyarral házasodik. Szerintem beszéljétek meg mik a képzelgéseitek.
-
TDantes #365 Micsoda remek cikk! Tisztára hihető, mint amikor az UFO-k elraboltál Józsi bácsit, és elvitték a Jupiterre.
Na most, tudom én már csak ilyen rohadék vagyok, de esetleg abból a 20 azonos jelről valami fényképet láthatnák? És nem csak egy szakvéleményt, mert ügye senki sem tévedhetetlen...lehet tévednek ezek a derék magyar kutatók...szóval..valami ilyesmi kellene. Az már bizonyíték lenne. -
Solt #364 Persze! Igazad van! Akkor mindenki tévedett, ma meg az MTA tudja a frankót. Aki mást mond menjen pszichológushoz! ( lásd: blogod )
Ironizáltál mi? Na hagyjál már! :D Most akkor ne ironizálj! ROKONOK A SPANYOLOK MEG AZ OROSZOK? Válaszolj kérlek szépen.
Apafej, ha én neki állok dühöngeni, akkor... ajaj... :D Csupán felhívtam rá a figyelmedet, hogy INKORREKT a viselkedésed!
"De még egyszer, a nyelvcsalád, az nyelvrokonság. Ugyanazt jelenti a két szó.
Nyelv-ROKONSÁG"
Na-na! Ne kezdjünk el csúsztatni! ROKONSÁGRÓL van szó, nem csak nyelvrokonságról! Ácsi!
Továbbá OLVASS! Több órányi anyagot linkeltem... ha belekukkantanál, akkor picit fogyna a lendületed!
-
TDantes #363 Érdekes, hogy még a honfoglalást sem ismered.
Szóval. Nyugat. Nyugatra mégis, szerinted hova mehettünk volna? Itáliába? A Német-Római császárságba? Nem mehettünk volna nyugatabbra. Ott már komolyabb országok voltak, bár akkor éppen válság volt arra felé. De kitúrni őket, nem ment volna. Nem volt más , egy ilyen népnek megfelelő hely, csak a Kárpátok. Van elég legelője, vize, földje, és emelett jól védhető.
Besenyők. Igen, törődj bele. Nem mi voltunk a puszta urai. Nem is besenyők persze. Minket a besenyők támadtak, őket a kunok A kunokat évszázadokkal később a mongolok intézik el.
De a besenyőkkel ellentétben mivel nekünk ekkor már volt országunk, fennmaradtunk. Ők nem, felmorzsolódtak az ellenségeik között, a maradékuk itt telepedett le.
De gondolom ez is baromság, én meg hazudok .
-
#362 Erre mondjak nehanyan, koztuk nyelveszek, torteneszek, hogy: ezt sulykoltak az emberekbe 1850-tol, napjainkig.. meghamisitott adatok, tehat nem igaz.
Ez all mar az elso hsz-ben is..
-
TDantes #361 Nem vagyunk se szkíták, se türkök. A korabeli források tévedtek. Nem hülyék voltak, hanem tévedtek. Akkoriban még nem voltak történészek, nyelvészek. Sok tudomány nem létezett, vagy gyerekcipőben járt. Tévedtek. Ennyi.
Egyébként nem ismertem el soha. Tudod, ironizáltam. Ismered a szó jelentését, vagy mellékeljek a szótárt?
Egyébként meg mi a faszt dühöngsz? Nyugodjál már le. Az egy dolog ha hülyeséget beszélsz, de ezért nem kéne idegesnek lenned.
De még egyszer, a nyelvcsalád, az nyelvrokonság. Ugyanazt jelenti a két szó.
Nyelv-ROKONSÁG
És százkettedszerre mondom el. Évezredek teltek el, az egy nyelvcsaládba tartozó népek külön válása óta.Konkrétan a finn és a magyar között vagy 5 ezer év.
Évezredek alatt, minden megváltozott, egy dolog maradt viszonylag változatlan, a nyelv alapvető jellemzői.
Mi lenne ha ezt értelmeznéd és felfognád? Dühöngés nélkül kérlek. Dühöngés nélkül. Menni fog? Ha nem, akkor ne is válaszolj inkább. -
#360 Ezt en elobb irtam a topikba, mint te.. mindenki tudja h a magyar 1 "kevert" nep.
A genetika pont ezt a kevertseget igazolja, sot bizonyos markerek alapjan azt, h tobb rokonsag van pl a perzsak fele, mint a finnek fele.
Ezt viszont nem csak veletlenszeru genetikai mintakat alapulveve szamoltak, hanem tudatosan kivalasztott osi markereket. Nezz utana, mennyire megbizhatoak az ilyen vizsgalatok (nagyon).
Persze nem fontos a "genetikai" szarmazas, nem akarja ez alapjan verni a mellet senki sem, csak annyi, esetleg hazudtak nekunk, koholmany volt az a finnugrista elmelet.
S hogy miert? Az egy megint erdekes tema, amit el tudsz bagatellizalni.. -
Solt #359 Így van! Így akarnak pénzt keresni, vagy kisebbségi komplexusuk van, vagy feltűnőségi viszketegségük... nyughatatlan nacionalisták. Pfúj... Sőt, a piramist is ők hordták oda, mivel látták a Képes Krónikában! :D :D -
#358 biztos Szakács Gábor és Friedrich Klára vésték oda titokban egyik éjjel xD -
Solt #357 Ha van türelmed olvasd végig EZT, és EZT! Egy korábbi vitára adott válaszom... sok dolog ide is vonatkozik... -
Solt #356 Ezeket vérnáci hungaristák vésték oda, az eredmények pedig hamisítottak! Neked is tudnod kéne, hogy itt mindig is germánok meg szlávok éltek. Ide minket a besenyők kergettek. Ide, Európa közepébe. Aztán Mi úgy megijedtünk a nyugattól, hogy tovább már menekülni sem mertünk. Meghúztuk magunkat, majd körbenéztünk, és összeloptunk mindenkitől mindent ami megtetszett, majd csináltunk belőle egy REND-SZERT! Ami körülöttünk mindenhol csak töredékekben van meg, az nálunk egész. Ez nem számít...
-
Solt #355 "Rendben. Ha a nyelvcsalád mellet minden más eltér...de elárulnád, akkor miért csak a nyelv egyezik meg? Semmi közünk a finnugor népekhez, csak megegyezik a nyelvtan?????????????"
Drága bogaram, Te hittérítő! Az orosz és spanyol példádra szeretnék visszatérni! Egy nyelvcsalád? Egy. Rokonok? NEM!
MELLESLEG OLVASD EL A LINKEKET! MERT A VÁLASZAIDBÓL TÖKÉLETESEN LÁTSZIK, HOGY NEM TESZED! ( nem kiabál, kiemel )
Ha nem fejezed be a sértegetést, akkor adj egy nevet hozzá légy olyan kedves! Amikor én paraszt vagyok, akkor névvel, elérhetőséggel teszem! Tedd te is ezt, vagy fékezzél, de nagyon gyorsan!
Tehát elismered, hogy szkíták vagyunk? Vagy azt akarod mondani, hogy az "ostoba" görög krónikások akit lovon láttak azt szkítának hívták?
"A türk származás ma már tudjuk téves. A korabeli történet írok, se történészek ,se nyelvészek nem voltak. De tény, az ős magyarságra nagy hatással voltak a türk népek. Ez a szavainkban is felfedezhető."
Így van! Mindenki hülye volt anno. Fogalmuk nem volt róla miről beszéltek! Hát persze... az összes krónikás, nyugattól Bizáncig ostoba barom volt. Azért hívtak anno minket magyarokat úgy ahogy, hogy a sok hungarista, magyarkodó vérnácinak most legyen mire hivatkoznia! Ebben így megegyezhetünk?
"Őseink annyira buták voltak hogy...na most, azt magyarázd már meg, például a földműveléssel kapcsolatos szavaink mind idegen szavak. Miért? Mert a magyarok nem műveletek földet. Arra amit nem csináltak szavaik sem voltak. De magyarázd már meg, hogy akkor e-szerint ,arra is voltak szavaik az őseinknek, amit soha nem csináltak? Jó hogy nem már a modern számítástechnikára meg űrhajázásra is voltak szavaik..."
LINK OLVASÁS!!!! AMIT BELINKELTEM MINIMUM 3-4 órás anyag! FUSS NEKI, vagy zsibbadj el!
"Aztán, nyelvcsalád=nyelvrokonság. PONT.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Pont mi???? Neked komolyan ilyen szelektív a memóriád? Mi a célod? Áruld már el. PONT TE ISMERTED EL tegnap, hogy baromságot beszéltél az orosz-spanyol rokonságról! Erre most beírod ugyanazt! Hát öreg, azt kell mondjam, hogy ezek után vagy tényleg ilyen buta vagy, vagy pénzt kapsz ezért...