6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
#113 valaki csak akkor lehet okos,ha papírral tudja igazolni,hogy nem hülye?
tudod azt vallom,hogy a papír azoknak kell,akik anélkül nem érzik magukat okosnak
lehet valaki okos tudományos fokozat,meg diploma nélkül is -
Vlala #112 Valamikor igaz volt. A honfoglalás idején Magyarország még főleg magyarokból állt. Azonban jött a tatár, a török, az osztrák, az orosz... velük szépen összekeveredtünk.
Ezért nem értem a tudatlan bunkókat a "100% magyar" feliratú pólókban.
Magyarország a magyaroké? Oké. Akkor jó lenne, ha meghagynánk nekik, és mind a tízmillióan elhúznánk innen a francba. -
#111 csak megkockáztattam, hogy van-e valami ilyesmi végzettséget, ha már ilyen evidensen állítasz valamit. -
#110 nem hiszek a tudományban..nah remélem megnyugodtál :) -
#109 de az szeretem a legjobban, mikor már valaki annyira beleéli magát, hogy egy korábbi állítását is meghazudtolja :D. Hallgatom vagy fél órán keresztül, és a végén kérdezek kettőt, aztán meg csak tátognak :P
Tisztelet a kivételnek. -
#108 ne kötekedjél -
#107 kb (: -
#106 Nagyon egyszerű: csak meg kell nézni a román klónjaitok hasonlóan elmebeteg eredetmítoszát, és rögtön rájössz, hogy NEM azt oktatják nálunk az iskolában. Ennyi. Nektek a szkíták az agylövésetek, nekik meg a Római Birodalom, egyébként meg ugyanazt a szintet hozzátok, elhisztek mindent, ami tetszik, ami meg nem, az meg úgyis zsidó... -
#105 Különben ez az egész hunozás meg ilyen-olyan ősi eredet engem mindig az óvodásokra emlékeztet, mikor mondják, hogy az én az apám leverné a tiedet. -
#104 tán MTA-as, Nobel díjas történészprofesszornak tetszik lenni? -
TDantes #103 Nem, dugom homokba a fejem, de tudom amit tudok. Semmi közük sem lehet a székelyeknek semmiféle piramishoz. Mégis hogy építették volna? Meg mikor? Amikor a piramisok keletkeztek még székelyek se voltak...és az ősmagyarság soha nem épített semmilyen maradandó épületet.
Ami logikátlan az logikátlan. -
#102 Valoszinuleg az is a vesztunk, h beengedtunk ide valogatas nelkul mindenkit.
Nem akarok zsidozni, ne feszegessuk a temat. A velemenyemet ugyanis tilos elmondanom roluk, a magyar torvenyek szerint.
-
#101 "Fontos kimondanunk, hogy az őrültmagyarkodás tulajdonképpen egy közvetett, nem szándékos nemzetgyalázás. Ugyanis, ha minden tradíció ősforrása a szkíta-hun-avar-magyar kontinuitással azonosítható, ha minden nyelv őse a magyar volt, ha minden kultúra a magyar kultúra derivátuma, lecsapódása és lefokozódása, akkor a magyar az az ethnosz, amelyik a Föld valamennyi népénél alávalóbb, hiszen a legmagasabbró! zuhant alá. Nyilvánvaló, hogy az őrültmagyarkodók nem ezt akarják állítani, de szellemi tompaságuk, renyheségük és korlátolt stupiditásuk következtében nem látják át, hogy elméleteiknek milyen összefüggései vannak és lehetnek. Például az, hogy akaratlanul, szándéktalanul és valóban közvetetten egy nemzetgyalázás szolgálatába állíthatók ezek. Mert semmiféle magyarázat nincs arra, hogy a mindenekfelettiség, ami a magyaroknak állítólag sajátossága lenne, miért süllyedt ilyen mélyre?" (A nemrég linkelt cuccból) -
#100 Ezek jelenlegi kutatasok, meg nincs pontos eredmenye.
En nem hiszek benne, de alapbol elutasitani es fejunket homokba dugni, a legnagyobb butasag.
Nem mondom, h Fridrich Klaranak igaza van, de mivan ha igen?
Nem mondom h a Tatarlakai lelet megdonthetetlen bizonyitek (mivel a romanok megsemmisitettek), de mi van ha telleg az volt?
Mi van ha telleg hamisitott tortenelmet sulykoltak nekunk?
Te tudsz mindent, en nem.
En olvasok "alternativ tortenelmet" is, mert lehetsegesnek tartom, h esetleg hazudtak nekunk. -
#99 Hát ez nem meglepő, tekintve hogy valószínűleg utólag kerültek oda. -
TDantes #98 Tudod mit? Ez nem is baj. Ne is érdekeljen. Higgy benne, ha te attól boldogabb vagy. Hiszen a fizika szerint ne, létezhetnek szellemek sem, mégis sokan hisznek bennük. Semmi gond ezzel. Sőt, lehet még tényleg vannak is szellemek.
Csak más a hit kérdése. Meg más a tudomány. -
TDantes #97 Tényleg vendégszeretőek vagyunk. Ezért mondja a sok mély magyar, hogy húzzon haza mindenki Izraelbe, meg oda ahonnan jött...jó látni ,hogy a vendégszeretet nem veszett ki szittya testvéreimből. -
#96 Tisztellek ezért! ;) -
TDantes #95 Na most, az ilyesmitől csak még komolytalanabb az egész. Boszniai piramis, meg székely rovás írás benne.
Tudod ezeknek a szavaknak van értelmük, csak nem egy mondaton belül.
Az a baj, erre nem is lehet mit mondani. Aki ebben hisz...mondom: Uri Geller meg az ó-egyiptomi csávó aki beszél a madarakkal, ha jól emlékszem. Ez ilyen kategória. Kacsa magazin. -
#94 A magyarok arrol is hiresek (voltak), h vendegszereto nep, szivesen keveredik mas nepekkel, de a hagyomanyokhoz ragaszkodik.
Igy el tovabb magyarkent, (LOL) fuggetlenul a kinezettol.
-
TDantes #93 A te ősöd Attila volt ? Érdekes...tudod olyan vagy mint aki fel lépett az Uri Geller ,,sóban", és ó-egyiptomi nyelven kezdett el beszélni és értett az állatok nyelvén. Na ez körülbelül ennyire hiteles.
Bár van aki akit is elhitte. Én is nyitott vagyok sok mindenre, de ó-egyiptomi nyelven se tud senki. Mint ahogy te sem vagy Attila leszármazottja. Én sem. Egyikünk sem. Törődj bele.
-
#92 jó tudni...:) ;) -
#91 engem nem érdekel,mit mond a töri tanár,mit mondanak a könyvek
tisztelem,amit megszerettem!
nálam a tricolor,árpád-sáv
Turul,Magyar Gárda és annak oroszlánja
az ősöket,hagyományainkat,a kereszténységet(hitem van,bár templomba nem teszem a lábam)
rovásírást is tanulgatom,hogy tudjak írni,olvasni
minden gyűjtök,ami kicsit is magyar,vagy a népemhez tartozik
és vallom,hogy avar,szkíta,székely,hun, az mind magyar...
a többi magyart is a testvéremként szeretem,de csak,ha nem árt a másiknak,és építi a hazát...megvédi,nem sajnálja sem a verítékét,sem vérét,sem életét...
jóra neveli a jövő nemzedékét,haza szeretetre,Isten tiszteletre és megőrzi hagyományainkat
megtanulja főzni a régi magyar ételeket :) amiket pl. én kifejezetten imádok -
TDantes #90 Igazad van, a rassz kérdésben. Azért a korabeli források alapján leírt magyarok képe, azt gondoltam nyilvánvaló mindenkinek. Az hogy már akkor sem mindenki ugyanúgy nézett ki? Már a honfoglalás előtt is igen kevert népnek kellet lennünk, és akkor még olyat bele sem vettünk a számításba, hogy a nem magyar, alá rendelt törzsek ügye.
A szavaknál ugyanez, persze a magyar nyelv nagy része, idegen szavakból áll...bocs megint ezt mondom, de ez nyilvánvaló, annak aki olvasott már erről. Persze türkök, irániak...lehetne sorolni a népeket, ahonnan a szavak jöttek.
A többivel egyetértek. Főleg az árpádsávos zászló tetszett mindig. Amikor meg magyarázza valaki, hogy az milyen ősi zászló...nos én szívem szerint egy tiszta vörös zászlót szeretnék lengetni. Csak attól félek félre értenék, hogy ez valami ,,komcsi" dolog...pedig az egyik ősi zászlónk tiszta vörös...na mindegy.
-
#89 lol a 2 ugyanaz. -
#88 A lenyeg nem a genetikaban van, h ki honnan szarmazik, v milyen szinu a haja, ill milyen nepekkel keveredtek az osei;
hanem h milyen hagyomanyokat apol, milyen kultura szerint el, milyen orokseget visz at.
A magyaroknak 1850ig volt egy komplex eredetelmeletuk, amire sok kozvetett bizonyitek volt. Termeszetesen azt egyikunk sem tudja eldonteni, h az osi erdetmitosz igaz v nem.
!Az erdekes az, h ezutan 1000rel jottek a koholmanyok, az (al)tudos nezetek, amik gagyi ervekkel tamadtak, ill elhallgattattak az addigi hagyomanyos nezetet, amit pl Matyas kiraly is vallott: a szkíta osoket..
Az egyoldalusag ahogy a tankonyvekben elhallgatjak a tobbi nezetet, az ami felhaborito.
-
#87 nem biztos,hogy muzulmán,lehet iszlám...ezt a kettőt sajna gyakran keverem :S -
#86 elég hihetetlen,hová süllyedt egy nép,akitől európa retteget,akik megállították a rómaiakat,és több kiló aranyat kaptak azért,hogy békét hagyjunk nekik,milyen hatalmas nép voltunk...
100más népnek parancsolt a ősünk Atilla...és mégis hova jutottunk?!
annyi mindent kényszerítettek ránk...pont ránk?!...akik megvédték európát a töröktől...attól,hogy ne muzulmán vallás legyen itt is
nagyobb volt a hun birodalom,mint a két római császárság együttvéve...és mégis...most semmibe sincs beleszólásunk -
#85 ránk szinte mindent :S -
Daza500 #84 Már akkor is ránk kényszerítettek valamit... -
TDantes #83 Egy komolyabb oldalon téged körbe röhögnek ha elő állsz a magyar sumér elmélettel. Semmi köze az ég világon a kettőnek egymáshoz. ez nem igaz. Megcáfolták. A komoly tudomány megcáfolta. Ennyi. Ismerem az úgymond ,,érveket" csak az a baj, ez mind kitaláció.
Sumérok...tudod mikor éltek? Tudod hol éltek? És azt tudod mikor volt a honfoglalás? Tudod hol volt? Gondolom igen.
Arról nem is beszélve, hogy a vallás a kultúra is teljesen más! Akárcsak a kinézet, életmód! Minden különbözik!
A legmélyebb tisztelettel, minden gúny nélkül, hozd már össze a két népet. Magyarázd már meg hogy van ez. Hm? Kíváncsian várom. Nem pár száz hanem évezredek vannak a két nép között. Kíváncsi vagyok ,hogy képzeled ez mind ezt. Meséld el, szóval a magyarok ősei, belső Ázsiából el talpaltak Mezopotámiába, ahol teljesen eltérő életmódot kezdtek el élni, megváltozott a hitük, monda világuk, világ felfogásuk.
Közben...a banda másik fele még néhány ezer évig éldegélt Ázsiában, és később ide jött honfoglalni?
Vagy hogy? Esküszöm, nem áll a szándékomban senki sértegetése, de ez egy nagy marhaság. Tévhit. Nem igaz dolog.
Vagy, bizonyítsd be, és magyarázd meg, hogyan történhetett mind ez. Gyerünk. -
#82 meghallgattam a hangfelvételt
tehát a rovásírás igen is HUN...tehát magyar
így ez a mi ősi nyelvünk,amit a 10. századig használtuk,utána ránk kényszerítették a ma használt latin betűs ABC-t -
harcu #81 Így van, csak akkor még rovásírással írták. :) -
#80 Tatárlakai lelet. -
harcu #79 Pista bácsi pedig ufót látott. Kérdezték is az újságírók, hogyan történt:
-Hát úgy vót, hogy megyek haza kurva sötétben, egyszer hűmiapicsaez, osztán már megint kurva sötét vót. -
#78 nem értelek...boccs -
#77 Valószínűsíthető, hogy székely-magyar rovásírást fedeztek fel a boszniai Nap piramisban. Két erdélyi kutató, Székely Gábor és neje, Friedrich Klára tanulmányozásuk alapján állítják: a Piramis deszkáin talált 39 jelből legalább 20 azonos a székely rovásírás karaktereivel. A felfedezésről Friedrich Klára angol nyelvű tanulmányában számolt be a boszniai kutatóknak, a tanulmány alapján pedig megválasztották a piramisokkal foglalkozó nemzetközi tudományos konferencia alelnökének. -
#76 akkor milenne ha az elég régi mintázatot lengetnék az aktuális magyarok és nem a ~80 éves náci zombi változatot ? :() -
#75 Az Anjou pedig egy ősmagyar név! -
harcu #74 ha megnézitek az magyar ijakat,nem térnek el a régi szkíta ijjaktól...
Dehogynem, nagyon is eltérnek, csak nem látod. A magyar sokkal fejlettebb, de egyébként valóban mind része a nagy pusztai nomád népek által közösen fejlesztett íjtípusnak. Viszont akkor ez alapján kínaiak vagyunk. Vagy mongolok.