A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
cs istvan #1594 Enyhén szólva nem vagyok szakember. Főleg szubjektív érzelmektől vezérelve szoktam megszólalni.
Én csak azt látom, szubjektíve, hogy a polgári történetírás (kísértetiesen hasonlítván a marxista történetíráshoz) egyetlen mondatot sem tud leírni vagy kimondani anélkül, hogy ne emlegesse vagy sejtesse a gazdasági okokat és "összefüggéseket" ; azt tanítván, hogy ha van étel , ital és pénz, akkor minden ember automatikusan boldog és semmi más nem érdekelheti vagy motiválhatja őket.
Igen figyelemreméltóak e tekintetben pl az NGC televízió tudományos-ismeretterjesztő műsorainak az agyrémei, amelyekből megtudhatjuk azt, hogy pl a középkorban a Chartres-i székesegyház felépítése , a templomos lovagrend megalapítása stb stb a pénz és vagyonszerzés célja által motivált üzleti vállakozások voltak.