Warhammer 40K
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vagy mivel a tyranidok lassan reagálnak így egy kisebb flotta (a kinagyított méretû hajók alapján gondolta a srác) kb 50 hajó gerilla módszerre szépen lassan szétszedi. támad elmegy 1-2 "év" múlva megint és így tovább annyi idõ alatt nem regenerálódik a hajó eleget és lassan szétszedhetõ. de szerintem az se lett volna célravezetõ plusz egy idõ után úgyis tudják a nidák is ,hogy mi a szitu.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Egy hive ship pl már szinte elképzelhetetlenül hatalmas.
A Hive Fleet Behemothot legyõzéséhez pl két teljes Space Marine chapter és az Imperial Navy kellett.
A tyranida "anyahajókra" miért nem tolnak egy "egyszerû" exterminatust ha találnak egyett véletlen? vagy esetleg a mélyûrben szétbombázni???
You mean: You can never satisfy anyone?:)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(augmentrõl Deus Ex jut eszembe míg fejlesztettrõl nem is tudom szoftveres dolgok :D)
Fejlesztett szerintem a legjobb szó (de jó a feljavított is).
...de a "bolter" pl mi magyarul?
Frappánsan visszaadni a sorozatvetõ-vel lehet (mintha anno a novellákban is így fordították volna).
...ugye ork boyz helyettaz ork fijjúk...
Ork Skacok? :)
Egyébként ez elég nagy probléma fordítás szemszögbõl, hogy a kúl nyelvezetét, ami eleve megadja a 40k fílinget, hogyan lehet visszaadni rendesen. Néhány dolog mehet változtatás nélkül, fõleg a latinos nevek "Mechanicum", "Adeptus Astartes, Arbites", stb, meg néhány köznév is maradhat, pl "vox", de a "bolter" pl mi magyarul?
Meg van "hivatalos" magyar szószedet, hogy a 40k könyvek fordításánál mi micsoda szokott lenni?
Csak mert fordult már meg fejemben, hogy csak úgy szórakozásból lefordítok egy könyvet, ami még nincs meg magyarul... Aztán megkeresem a Szukits kiadót, hogy kell-e nekik, vagy szivárogjon ki netre valahogy véletlenül... :P
Mondjuk sejtem, hogy ez a project is úgy járna, mint a többi hobbim, hogy elkezdem, aztán beleunok és szarok bele... :D
Kelbor-Hal-éknak pedig igaza volt, a Császár NEM az Omnissiah!
Persze vannak ellentmondások. A mutánsokat irtja az Inkvizíció, de a "régi", "stabil" mutáns alfajok megtûrtek (ogryn, ratling, squat)...
Egyébként eléggé viszolyognak is az embertelenebb techpriestektõl a normál emberek...
A HH szerint egyébként ugyanúgy kettészakadt Mars is, mint az egész világ, a Mechanicumnak csak egy része támogatta Hóruszt. Voltak ott is csaták, mint mindenhol máshol.
Attól függetlenül hogy a HH sorozat kicsit felborította a Császárról alkotott képet sok emberben, nekem nagyon tetszik, ez a kedvenc idõszakom, a könyvek is jók.
Az élet minden területén ha fel akarod kelteni az érdeklõdést, vagy a befásultságot akarod csökkenteni, csak változtatnod kell. Valószínûleg ez volt a GW taktikája is. Az új fajok (Dark Eldars, Tau) nem hoztak igazi változást a régi fanok számára, ezért a HH-t borították meg.
Ami a Human Webway-t illeti, én itt egy másik problémát is látok: miért nem áll össze az Eldar és Human birodalom? Mindkettõ számára igen hasznos lenne. Az Eldar-ok jövõje biztosnak tûnik, csak az idõ a kérdés, mikor enyésznek el végleg. A Imperium "karjaiban" elég komoly védelmet találhatnak (kezdve ott, hogy egy potenciális ellenfél kiesik), cserébe pedig megoszthatják velük a Webway-t, ami az Iperium számára szent grál lehet.
Egyébként meg persze, nem pihenni ment haza, csak éppen egy büdös szót nem mondott a fiacskáinak arról, hogy mit csinál és miért, úgyhogy ez az általános nézet alakult ki a légiókban róla. Magnusnak is csak akkor árulta el, hogy min dolgozott, amikor már késõ volt, és Magnus épp szétverte a palota védelmét...
Másik, hogy mit össze tiltakozott az Imperial Cult ellen, Lorgar ugye amiatt keresett magának más isteneket. Na de a végeredmény csak az lett, hogy Császár=Isten, úgyhogy kár volt ellenkezni. Fõleg, hogy mint utólag kiderült, a káoszhitet csak egy másik hittel lehet kiszorítani, úgyhogy eleve már az elv is hibás volt, hogy majd hit nélkül is menni fog ez.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A HH sorozat talán már egy kicsit túlságosan is idiótának ábrázolja a Császárt... Gyakorlatilag az egész birodalma összeomlását csak és kizárólag magának meg az elbaszott elveinek köszönheti, na meg annak, hogy totálisan el van szállva magától.
Kivárta az Age of Strife kb hétezer évét, mire elmúltak a warpstormok amik lehetetlenné tették az ûrutazást. Elkezdte a Great Crusade-et, kétszáz évig megállíthatatlanul hódított, aztán az utolsó 50-100 évben meggondolta magát, és hazament pihenni. Neki már elég volt a Great Crusade-bõl. Ezen kúrta fel magát Hórusz, szerintem teljesen érthetõ módon.
Aztán ugye az a két iszonyat pöcs lépése, hogy saját magából csinál 20 klónt, mindegyiket megbizergálja, hogy egy-egy tulajdonsága legyen kiemelt, mert az lesz a jó. Aztán a hívõnek meg a varázslónak, akiknek Õ MAGA választotta ezt a tulajdonságot, hogy az legyen a kiemelt, megtiltja, hogy higgyen illetve varázsoljon. Mégis mi a francra számított?
Lehet, hogy jobb volt, míg a Császár teljesen a homályban volt tartva. Ez a HH nagyon rosszat tett az imidzsének. Majdnem minden megnyilvánulása egy arrogáns idiótának mutatja...
A Final Liberation állítólag közel volt az Epic terepasztalos játékhoz szabályok tekintetében, de ott csak két nép volt (mondjuk tervben volt még három, amibõl nem lett semmi), meg 2. kiadású rendszer...
Egyébként vicces így jópár HH regény után bele gondolni, hogy mennyire is önmaga paródiája a mostani Imperium, és hogy az Emperor pont az ellen küzdött a legjobban, amivé lett.
Ebben a játékban nem csak a Tyranidák, de a kocka is az ellenséged.
Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.
Ugye a Thousand Sons-ban a nikaeai tanácson
A játék nagyon jól néz ki, a grafikák a kártyákon, táblán nagyon szépek, a kis mellszobrok nagyon részletesek (el is döntöttem, hogy nem ezeken fogok festéssel próbálkozni).
Ami még durva, hogy sok helyet foglal nagyon. 80x40cm(asszem) tábla, nyolc pakli, azok eldobós paklijai, két kupac token, négy embernek kb 15x12cm karakterlap, meg kb fejenként 10-15 kártyának hely. Közepes ebédlõasztal már határeset.
Játékmenet elég változatos, mindig van mit csinálni. Na jó, általában ölni kell, de azért van némi stratégiázás is a táblára kirakott buffok gyûjtögetésével (amit erõsen keresztül tud húzni a kocka). Karakterek erõsen különböznek egymástól, egyrészt a speciális képességeik, másrészt a szintlépéseik miatt. Játék elején még nincs túl nagy különbség köztük értékekben, de ahogy lépik a szinteket, úgy specializálódnak is, ami aztán hatással van a játékban hozott döntésekre is (pl nagy erejû karakter nyilván inkább az erõt használó csatákat keresi).
Egymás szivatása viszonylag mérsékelt, konkrétan PvP nincs is, azt kiegészítõben ígérik. Hiányzik is belõle kissé... Kártyákkal lehet egymásnak keresztbe tenni, meg lopni lehet egymástól cuccokat. De vannak koop ellenségek is, amik megengedik, hogy a harcoló játékos maga mellé teleportáljon segítségül egy másik pléjert, és ha gyõznek, mindketten megkapják a jutalmat. Ezek jellemzõen a játék legerõsebb ellenségei egyébként.
Jó csinálni, lesznek még emberek, akiket be tudok rá szervezni, úgyhogy remélem nem lesz szekrény tetején porosodó díszdoboz belõle...
'There will come a time when our Legion is shattered across the stars.
When the powers we spurn become allies to which many turn.
The paths of your future are closed to me,
And they are yours to walk alone.
But I know this.
The war that fires our blood now will still rage in ten thousand years.
Bleed the Imperium. Tear it down, tear it apart. Show no mercy.
But watch yourselves. There is no traitors' unity in the Old War.
Trust your Legion brothers. And trust no one else!'
– The Primarch Konrad Curze.
De a lenti jobban tetszik mert az nagyon depresszíven geci, olyan igazi 40k fíling. :)
Onnantól meg csak fotosop kérdése.
Segítek egyet:
Many will claim that they - and they alone - are my appointed successor.
I hate this Legion, Talos.
I destroyed its world to stem the flow of poison.
I will be vindicated soon, and the truest lesson of the Night Lords will be taught.
Do you truly believe I care what happens to any of you after my death?'
– The Primarch Konrad Curze
Addressing Apothecary Talos of First Claw, 10th Company
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
ilyesmi képeket tudnátok linkelni?
Ugy érem hogy egy idézett, és egy MENÕ kép, szoval nem egy játékbol :D
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

A Lexicanum helyett pedig inkább a Warhammer 40k wiki-t szoktam olvasni, nekem jobban bejön.
Ehun
Egy Imperial Guard komisszár kalandjai, és eltérõen az átlag WH40k stílustól, ez kicsit szarkasztikus, már-már azt mondanám, hogy rejtõi jellegû sorozat, KURVA JÓ! :D
Sajnos magyarul nincs még, ki tudja, lesz-e...
Ja, és alapból a Lexicanumot olvasgatni tessék.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
http://cdn.gamerant.com/wp-content/uploads/Assassins-Creed-3-Limited-Edition-Connor-Statue-1.jpg
Bocs, de nem linkelek, fáradt vagyok.
Szinte mindegy, melyik rendház, csak jól nézzen ki. Black Templar fan vagyok amúgy, bár ez az aláírásomból is kiderül :D
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A kódexek, amit cirádás betûkkel, veretes könyvekbe vetnek papírra, egy másik véglet. Ugyan az, amiért például japánban a szamurájkardokat nagy becsben tartják, pedig gyakorlati értelme nem sok van - harcba aligha kerülnek, otthon meg max. díszek. A társadalomban van egy szinten igény ilyenekre, mert státuszszimbólum, mert van benne valami fennkölt.
Plusz nem vagyok biztos benne, de talán a Fulgrimben az egyik szereplõnél hangzott el, hogy a Terrán dolgozott az Adeptus Ministorumnál dolgozott, és könyveket másolt, kézzel, ennyi volt az élete.
Az Adeptus Mechanicusnál ilyet nem láttam, ott elég hájtekkek a cuccok.