1184
-
MaRee #610 Szerintem itt simán találsz segítőt ha felrakod valahova őket, én is szívesen segítek. -
Hi!
A Horus Heresy társasjáték lefordított szabálykönyvéhez és lapjaihoz keresek a világban jártas lektort.
Ha valaki segítene a fordítás átnézésében és kijavítgatásában, írjon.
-
Zero 7th #608 Hm. Az egyik könyv utószavában írt kicsit az író az előzményekről. Nekem új volt.
Volt egy gyűjtögetős kártyajáték Horus Heresy címmel, ami félúton meghalt, és állítólag az _A_ hivatalos HH sztori. A fő sztorielemek és történések le vannak fektetve, az írók azokat öltöztetik fel. Elvileg mindent tudni lehet már, ami a sorozatban történni fog. Nem mintha kéne a spoiler, csak érdekes, hogy van...
A másik, ami nekem még úgy egészében új, az John Grammaticus, meg az "örökkévalók (perpetuals)" úgy általában. Ezzel sehol máshol nem találkoztam, a HH-nak meg elég fontos szála. Tehát vannak ilyen teljesen szimpla, átlagos emberek, akik sosem halnak meg, sőt, ha meghalnak, regenerálódnak? És a Császár is egy ilyen? Van egy császár-alfaja az emberiségnek (attól most eltekintve, hogy a Császár mellette még pluszban a legdurvább emberi psyker is)?
Találkoztatok ezzel bárhol máshol a HHn kívül? -
Nulla7 #607 Lett a Relicnek kiegészítője:
http://www.fantasyflightgames.com/edge_npm_sec.asp?eidm=229&esem=1&epmi=s
Ha esetleg érdekel valakit. -
MaRee #606 

Én ezt birom még :D
Amúgy is k.jó oldal ez az encyclopedia dramatica érdemes hungaryra is rákeresni :D -
darkling #605 Na most majdnem felébresztettem a családot, épphogy sikerült elfojtanom a feltörekvő sírvaröhögést :) -
http://1d4chan.org/wiki/Warhammer_40,000
egyébként 2 napja ezen röhögök -
MaRee #603 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
-
Ehm... golden throne :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nulla7 #600 Szerintem pont a 40k-specifikus kifejezésekkel van a legkevesebb baj. Azokat elég egyszer felfogni, és minden regényben ugyanaz. Na meg azt egy angol anyanyelvűnek is meg kell ám tanulnia!
Nekem a legtöbb gondom a régies kifejezésekkel van, mert abból van milliónyi, egy író annyit használ, amennyit ismer, és ez nem feltétlen fedi a többi író szókincsét. És mániájuk, mert ez a "low gothic" nyelv koncepció szerint.
Bajnak nem baj, mert tanulok így, csak mondom, hogy legtöbbször ezeket kell szótáraznom. (E-olvasó beépített egynyelvű szótárai valami hihetetlen hasznosak és kényelmesek) -
nem feltétlen lenne hülyeség egy magyar kiadónak kiadni az angol könyveket, én úgy látnám értelmét, ha a végén lenne egy kis miniszótár vagy szószedet, amelyben a warhammer specifikus kifejezések, fordítások le vannak írva, hogy minek mi a megfelelője, eddig milyen megnevezéssel szerepelt, hogy az ember be tudja azonosítani, olvasás közben elég legyen a végére lapozni és ne kelljen a neten bogarászni, hogy most mégis mi a csudáról is van szó -
Nulla7 #598 Nem írtam, de egyébként a Betrayer (HH24) nagyon bejött. Pont az egyik legkevésbé érdekelt eddig a World Eaters légió, de ez a regény nagyon bejött. Igen vicces, ahogy a legbrutálagresszívebb légiót sikerül tragikusnak beállítani. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Plusz a második primarchot látjuk káoszherceggé emelkedni. Az első Fulgrim volt az előző könyvben.
Meg most végzem ki a Mark of Calth-ot (kezd elég lenni Calth-ból most már amúgy), ebben volt egy sztori, amitől kirázott a hideg, a vélhetően látens psyker csóka E/1-ben adja elő ahogy megkörnyékezik a démonok és végül megszállják. Úgy, hogy közben semmit nem tud róluk, mert ugye Imperial Truth, sötétben van tartva. Brutális, nagyon üt. -
Hát tényleg elég nehéz belefutni egy igazi Wh40k rajongóba akivel lehetne csámcsogni a témán. Az asszony kezdte el olvasni a Horus Heresy-t mert nem tudta elképzelni hogy miért olyan jó ez az univerzum
-
Nulla7 #596 Heh, hát annak nem lesz sok teteje. Akit angolul érdekel, az szerintem már úgyis beszerezte magának, nem várt magyar kiadóra. Mint ti meg én. Én biztosan nem fogok Szukitstól könyvet venni, egyrészt már megvannak, másrészt e-olvasón amúgy is kényelmesebb. Nem tudom, ti hogy vagytok vele.
Másrészt meg vagyunk vagy tízen az országban(na jó, túlzok kicsit), akit egyáltalán érdekel a téma. -
Tudok róla, a Warmaster. Csak úgy értem ami eddig kijött úgy utolsó. Egyébként igazad van,az elején lévő kötetek valahogy tartalmasabbak voltak. Az utóbbiakban sok az elhúzó semmitmondó rész.... Szukits bepróbálkozik az angol könyvek értékesítésével, hát kíváncsi leszek milyen sikerrel
-
MaRee #594 Nálam a Sabbat Mártír volt a csúcs, onnantól kicsit Drizzt Do'Urdenes lett, olyan semmitmondóak voltak a regények, szinte semmi nem történt egyikben sem, de azért jöttek évről-évre. A Megváltás még nem az utolsó, még lesz egy kötet. Remélem arra valami igazán nagy durranást tartogat az író, mert az első 5-6 amilyen jó volt, a többi legalább olyan sz@r. -
Végeztem a Gaunt könyvekkel,hát mit mondjak az utolsó "Megváltás" kötet vége eléggé elcsapott lett.... -
Nulla7 #592 Na jó, csak ez épp latinul is pont ugyanezt jelenti.
latin ventus = angol vent
anus = anus
Ezért mondom, hogy ez nem lehet véletlen. -
chaos marinenak még jó is lenne, nurgle büszke katonája... -
MalusDarkBlade #590 Biztos nem gondoltak erre, annyira latin lázban égnek :D -
Nulla7 #589 Na jó, ez nem lehet véletlen. Ilyen hiba nem maradhat benne ártatlanul, szerintem ezek az írók szívatnak minket.
Több regényen keresztül az egyik főszereplő neve Ventanus. Leírva regényenként százszor. Nem hiszem el, hogy nem tűnt fel senkinek Games Workshopéknál, hogy az egyik főszereplő neve Szellőző Segglyuk...
Olvasom a regényt, és folyamatosan ezen kell röhögnöm... Szagló Végbélnyílás, az Ultramarín kapitány, Calth Megváltója. Röhej. -
darkling #588 A szerepjátékozók figyelmébe:
Dark Heresy 2. kiadás + Game Master's Kit -
MalusDarkBlade #587 Erre annyit tudok nyögni, hogy beteg :D -
MaRee #586 Necroissant 
-
MalusDarkBlade #585 MaRee: én és fanja vagyok az Inquisitor-os oldalnak, én is jókat röhögök rajta sokszor. -
Zero 7th #584 HH23, Angel Exterminatus -
MaRee #583 Melyik könyv ez? -
Zero 7th #582 ÁÁÁÁÁÁááá, már megint...
Központi sztorielem, hosszasan felvezetve, hogy egy techmarín elbasz egy kísérletet egy űrhajón, kisugárzódik az energia az űrbe. Megállapítják, hogy ez akár száz fényévre is ellátszik.
...
Jó, és ha száz év múlva meglátják, hogy történt valami ott, akkor mi van?!
Oké, mentség, hogy az Eye of Terrorban történik a dolog, meg hogy a későbbi történésekből ítélve nem száz fényére voltak egymástól az ellenséggel, hanem gyakorlatilag formációban repültek, olyan gyorsan megtámadták őket. Ami egy újabb debil ötlet, mert addig nem látták egymást. Ráadásul nem warpban haladtak, hanem realspace-ben, ami egy egytized galaxis átmérőjű warpstormnál megint igen vicces dolog...
Tudom, folyton csak nyavalygok a 40k könyvekről, de igazából élvezem őket. Csak vannak dolgok, amitől hülyét tudok kapni, és azt szoktam ideírni. Sem ömlengeni nem akarok, hogy milyen fasza, sem túl sokat spoilerezni, hátha olvassátok majd még ti is. Szal azt azért képzeljétek hozzá mindig, hogy "fasza ez a könyv, de..."
Most épp az Iron Warriorsról és Perturaboról tudok meg egyre többet, ez a légió eddig teljesen fehér folt volt, alig volt róluk információm. Perturabo egészen normális arc, még lojalista mércével is, perpill egyáltalán nem káoszos a légió, csak lepaktáltak Hórusszal. Még teljesen szpészmarínok. Kíváncsi leszek, lesz-e megkáoszosodás, és hogyan. -
Zero 7th #581 Heh, tényleg jó.
Seydon miért akkora lóbaszó állat? -
MaRee #580 Aki esetleg nem ismerné ezt az oldalt, ez egy CGI 40k film oldala, de nem is ez a lényeg. Rengeteg warhammeres meme és vicces kép van, konkrétan napok óta ezek nevetek, csak sajnos senkivel nem tudom megosztani mert nem értik
-
Zero 7th #579 Igen, tényleg jó. Utolsó regény kimaradt, mert nem volt még megírva, mikor odaértem, azt majd pótolnom kéne. Néha azért kicsit erős, pl amikor laspistollal warbosst öl, de hát ugye HERO OF THE IMPERIUM!!!, majdnemhogy elvárt tőle az ilyesmi. :P -
Van itt valaki rajtam kívül, aki a Ciaphas Cain-ciklus rajongója? Nem jelent meg magyarul, de olvasta valaki?
Főleg Imperial Guard-os cucc, és zseniális. Még a WH40K univerzumtól elvonatkoztatva is. -
A Horus Heresy-re. Engem legalábbis zavar az, amit abban összehoztak... -
Zero 7th #576 Konkrétabban mire gondolsz?
Ha a Horus Heresyre, akkor én nem érzek lényegi változást. Grimdark az abszurditásig, gyaszat, thereisonlywar. A fő sztorielemeket eddig is lehetett ismerni, a regények, amiket felhúztak a vázra meg szórakoztatók, stílus, hangulat rendben. Hülyeségek régebben is voltak, a felrobbanó nyílt felszínű hidrogéntavon máig röhögök. :P
Meg nem gondolom, hogy ez sokat változtat a 40k jelenén a világ szempontjából. -
Zero 7th #575 Eh, regények.
Know No Fear: hosszas leírás arról, ahogy egy hatalmas hadihajó lezuhan Calthra. Az űrben rakták össze, soha nem lett erre méretezve, darabokra szakad a légkörben és részletekbe menő leírás a pusztulásról, amit a becsapódás okoz.
Fear to Tread: Sanguinius zászlóshajója lezuhan egy földszerű bolygóra. Megemlíti, hogy sosem lett erre tervezve. Aztán FELSZÁLL.
Tökön bököm magam... -
Én inkább azt gondolom, hogy extrém rémisztő az, ahogy a világgal elbánnak / elbántak az írók az elmúlt jó 6-7 évben... -
Zero 7th #573 Én meg lassan kezdem azt gondolni, hogy ennyire nem lehet hülye a Császár, ez már biztosan szándékos. Szerintem megunta az életet az Öreg Éj alatt, és egy ilyen rohadtul komplikált de baromira látványos módját választotta az öngyilkosságnak. -
Szánalmas hazugságokkal tömik a szerencsétlen primarchok fejét, csak azért, h előhozzák belőlük az állatot.
Ha belegondolsz, a Primarch-ok az emberiség abszolut elitjei. Ha innen nézzük az tényleg szánalmas, hogy ilyen könnyen meg lehet ingatni őket... -
MaRee #571 Fulgrimé tényleg elég szomorú történet, de nekem a kedvenc regényem a sorozatból.
Ebben az érában még én sem csípem a káoszt, később is csak azért mert a Birodalom szembe megy önmagával.