1165
ntGRfNd.jpg
  • R4ng3r
    Pont most olvasom a Fulgrimot Meg a hír hallatán berendeltem gyorsan az Eisenhorn trilógiát... Hát igen valószínűleg sok időbe telne mire utolérnénk fordításban az angol könyveket,de azért léphetett volna úgy a gw hogy csak az adott országokban tiltja be a forgalmazást nem pedig mindenhol csak a 3 nyelv kivételével.... Valljuk be sok pénztől és rajongótól esik el a cég szóval WTF kategória amit csinálnak.
  • R4ng3r
    Hát remélem ezek után jól megzuhannak a részvényeik és észreveszik hogy mekkora hülyeséget csinálnak!
  • darkling
    A GW-nél már régen elmentek otthonról. Csak és kizárólag a pénz érdekli őket, bár ennek fényében nem igazán értem ezt a lépést és sok más hasonló dolgukat, lásd Space Hulk 3. kiadású társas, amit ha újra kiadnának degeszre kereshetnék magukat.

Ugyanitt 5. kiadású W40K szabálykönyv eladó 4.500 Ft-ért
  • [NST]Cifu
    Na bakker, a GW-nél teljesen elmentek otthonról? O.o

Pedig a részvényeik elég jól emelkedtek mostanában...
  • MaRee
    Még most is csak a Fulgrimnál jártak a magyar fordításban, ami ha jól tudom kb 2006-ban lett kiadva angolul, tehát kb soha nem érnénk utol a sorozatot úgysem. Mindenesetre kár, nekem a kedvenc sorozatom, sokról marad le, aki nem olvas el pár kötetet belőle.
  • R4ng3r
    "Kedves Warhammer rajongók!

Szomorú kötelességünknek teszünk eleget, amikor arról kell tájékoztatnunk minden Warhammer, Warhammer 40.000 és The Horus Heresy olvasót, hogy 2014-től az említett sorozatok magyar nyelvű kiadása megszűnik.
    Erről a döntést nem a Szukits Kiadó, hanem a Games Workshop, a sorozatok jogtulajdonosa és egyben angol nyelvű kiadója hozta. Nem csak a magyar nyelvű kiadást szüntetik meg, hanem az egész világon leáll a könyvek megjelenése. Egyedül az angol, a német és a francia nyelvű kiadás marad meg, de azokat is saját kezébe veszi a jogtulajdonos.
    Sajnos nem csak az újdonságok hazai megjelenéséről kell ezentúl lemondanunk, hanem teljesen bizonytalanná vált a már megjelent, régebbi címek további terjesztése is. Bár a kiadott könyvek értékesítésére némi haladékot kaptunk, az bizonyos, hogy azokat sokáig már nem árulhatjuk."
    Szerintem ez elég szomorú hír.....
  • Zero 7th
    Az ötlet jó, már én is gondolkodtam valami ilyesmi alapfelálláson, hogy mekkora jó játékot lehetne csinálni...

Csak egy kicsit nagyobb léptékben. Mondjuk a pléjer kapna egy éppen durván lezúzott, fleet-based chaptert, néhány száz marínnal, és teljes kontrollt a chapter fölött, újoncok képzésével, járművek kirinyálásával a mechanicumtól, stb. Lehetne az egész open-ended, egy Frontier/First Encounters jellegű generált galaxisban, lehetne benne egy rakás féle küldetés néhány emberes akcióktól kezdve nagy flottás űrcsatákig, át lehetne térni a káoszhoz, stb.

Ha megnyerem a lottóötöst, alapítok egy céget és legyártom. :P
  • MaRee
    Jövőre jön a Warhammer 40k: Storm of Vengeance
  • kiskorúbézoltán #423
    Az inkvizitor.hu-n megtalálod őket, hogy a klub helyileg hol van azt nem tudom, mert pár éve elköltöztem Szolnokról.
  • R4ng3r
    Hát nekem ez újdonság,nem nem csak pc/konzol,az egész 40k univerzumban érdekelt vagyok.
  • kiskorúbézoltán #421
    "nincsenek wh40k fanatikus ismerőseim"

Az adatlapodon Szolnok van megadva, ott pont van 40k klub, persze csak ha nem kizárólag pc-s/konzol játékokban vagy érdekelt.
  • [NST]Cifu
    Nem csak a csőd miatt kaszálták, de alapból nem kapott a folytatás lehetősége akkora kiemelt figyelmet a THQ-nál, mint azt eredetileg szerették volna. A játék ugyanis nem volt kiemelkedő siker, pedig nem csak a fejlesztésre, de a marketingre is szép összeget áldoztak. Ehhez képest látványos sikert nem ért el, sem eladási, sem kritikai téren.

Hatalmas lehetőségek voltak a játékban, de sem egyjátékos, sem többjátékos módban nem hozta az elvárásokat. Egy anno domini Space Hulk 2 játékba jobban bele tudtam élni magam. Sem történet, sem zene, sem grafika terén nem alkotott maradandót, játékmenet szempontjából pedig másolta a kismillió árkád hack&slash nézd a hátam konzol játékot.

Amúgy számomra az egyik komoly hiba a játékba, hogy nagyon durva volt a linearitása. Oké, ebben a stílusban normális, de szerintem ennél szabadabb kezet is adhattak volna a játékosnak...
  • R4ng3r
    Maximálisan egyetértek,nekem nincsenek wh40k fanatikus ismerőseim szóval magam vagyok a témában, de anno a Soulstormra rá tudtam venni pár havert hogy toljuk multiban... A Space Marine-ról még annyit hogy elvileg a következő részekben Titus fellázadt volna a rend ellen, nah ez aztán elég érdekes szálnak hangzik így.....
  • Zero 7th
    Jó kis gyaszatolás, de semmi extra. Egyszer játszottam végig, meg többször már nekiálltam újra, de annyira meg nem jó, hogy másodszorra is lekössön.

A multija is egész frankó egy darabig, a dreadnought-os játékmód kifejezetten bejön. Csak a halálba hypeolt karakter testreszabás megölt minden 40k hangulatot... Kissé röhej, amikor egy Black Templar, egy Blood Raven, egy csiricsáré tarka, meg egy hello kitty rózsaszín marín alkot csapatot...

Összességében egy korrekt játéknak tartom, de ennyi. Korrekt. Nem több. Nincsenek igazán nagy hibái, játszható, a kampány hozza a hangulatot, a multiban vannak jó ötletek... és mégsem játsszuk a 40k fanatikus haverokkal. Szal igazából nem bizonyult tartósnak, amikor megjelent, toltuk vagy két hónapig, aztán annyi.
  • R4ng3r
    A Warhammer 40k Space Marine játékról mi a véleményetek? Elvileg trilógiának szánták de a csőd miatt kaszálták a másik két részét....
  • [NST]Cifu
    Nem kell vele foglalkozni, itt eszi a fene egy ideje, csinálja az újabb regjeit, és ilyesmire áldozza az idejét. Ebből már lehet következtetni az életminőségére. :)

De hiába... Purge & Cleanse the heretic! :)
  • Zero 7th
    Nyilván, persze, én nyalom Cifu seggét, még véletlenül sem arról van szó, hogy borzalmasan kicsinyes és szánalmas, amit művelsz...

Az egész besértődött, újraregisztrált, idejövős rinyálás erősen a "nagy sikerű" Street Fighter mozifilm egyetlen értékelhető párbeszédére emlékeztet:

"
    Chun Li: [to Bison] It was twenty years ago. You hadn't promoted yourself to general yet. You were just a petty drug lord. Huh! You and your gang of murderers gathered your small ounce of courage to raid across the border for food... weapons...

[indicates her binds]

Chun Li: ... hmph. Slave labor. My father was the village magistrate. A simple man with a simple code: justice. He gathered the few people that he could to stand against you.

[laughs]

Chun Li: You and your bullies were driven back by farmers with pitchforks! My father saved his village at the cost of his own life. You had him shot as you ran away! A hero... at a thousand paces.

Bison: I'm sorry. I don't remember any of it.

Chun Li: You don't remember?

Bison: For you, the day Bison graced your village was the most important day of your life. But for me, it was Tuesday. "
  • R4ng3r
    Most rendeltem meg akció keretében a Horus Heresy 4 könyvét mert a legelső már megvolt, én a gaunt-os könyvekben le vagyok maradva kb 3-4 könyvvel.
  • Zero 7th
    Én a Prospero Burnsnél hagytam abba, amikor még az volt a legújabb. Azóta nem jutottam odáig, hogy letöltsem az újakat, egyéb chapter-regényeket olvastam.

Lassan frissítenem kéne a gyűjteményt, mert kifogytam a teljes sorozatokból, már csak ilyen trilógia első, meg első két könyve, meg ilyesmi van meg... Meg hiányzott egy pár befejező könyv, a Gaunt's Ghosts utolsó könyve, meg a Soul Drinkers vége tuti kimaradt.
  • R4ng3r
    De nagy a csönd ebben a topicban, valaki olvasta már a Horus Heresy könyveket?
  • [NST]Cifu
    Amennyire a képekről meg lehet állapítani azt, hogy mit csináljon a karaktered, a "kezedben" lévő kártyákkal határozhatod meg, és ezt a paklit kezeled, ez a mikromanagement része a játéknak. Maga a csata a másik játéktér.
  • Zero 7th
    Aha, köszi. Én addig jutottam, hogy kártya, aztán abbahagytam az informálódást. Lehet, hogy egy letöltést megér majd megnézni, de ezt a számítógépen kártyázást azóta nem értem, hogy először megláttam a Windows 3.0-ban a passziánszt...
  • [NST]Cifu
    Egy kör alapú taktikai játék lesz, ahol a játékos "kezében" lévő kártyákat kijátszva tudja a csata menetét befolyásolni. Bizonyos fokik ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a Wh40k-ban is voltak/vannak különféle kijátszható kártyák, csak ugye itt az egész erre épül. No meg a játék gazdasága is, lévén alapvetően free-2-play game, de valódi pénzért lehet vásárolni benne - feltehetően kártyákat is.

Amúgy azt ígérik, hogy jön PC-re is, bár eddig csak az iOS és Android portról voltak képek.
  • Zero 7th
    Ja, valami kártya cucc ez, és lehet, hogy csak mobilra.
  • Zero 7th
    Lesz MÉG EGY újabb 40k game, Space Wolf a címe, free to play körökre osztott MMO, vagy valami ilyesmi. Ez, ha jól számolom, az ötödik játék, mióta a GW elkezdte osztogatni a licenszet, mint a cukorkát.
  • Fletley9
    az alapja ceruzával lett felrajzolva aztán temperával kihúzva. Ugye spae marines boritóról középső figura amit csoporttársam digitalizált be, abból arányosan felnagyítva, és gyakorlatilag "rácsmódszerrel" kitolva a falra (1,8x1,2 méteres)
  • [NST]Cifu
    Szép, ceruza tussal kihúzva?
  • [NST]Cifu
    Szvsz nem is ütközik annyira a canon festésekkel, legalábbis elég sok modellen volt/van fekete vállvérttel...

[center]

• Fletley9
    hmm picit nagy lett ha valakit zavar bocsi, szerkeszteni nem tudok :/
  • Fletley9
    Ide még nem is dobtam be a drágaságom, pedig már tavaly készült (uncsim keze munkája) 3 délelőtt. Egyszer talán "kiszínezve" is ki lesz, de őszintén nekem így is adja. :)
  • SaGa Jr
    Veteránoknál pedig nem ritka (honor guard/command squad/terminators/veteran sergeants). De például a hivatalos festésű egyik commaner figura is fekete vállvassal rohangászik az arany páncéljában.
    Abból, hogy a delikvensnél power fist és bolt pistol van én egy veteránra tippelnék.

Normál sima marine esetében marad vörös, káplánnál/death company-nál fekete, librarian esetében kék alapon vörös, dokiknál vörös alapon fehér vagy akár fordítva is lehetséges mert példa van erre is a hivatalos festési útmutatókban és GW által pingáltatott figurákon.
  • Zero 7th
    Pedig a fekete vállpáncél nem sztenderd Blood Angel...
  • R4ng3r
    Ez egy Blood Angel. Youtube-on van egy videó róla ahogy járkál a srác ebben a páncélban egy con-on.
  • Shiwo
    ari (:

Blood Raven akar lenni, egyéb chapter, vagy valami egyedi jelölés lehet a vállán?
  • MaRee
  • R4ng3r
    Tökéletes összefoglaló! Ámultam bámultam számomra volt ismeretlen információkon.
  • Voltan
    Kimerítő összefoglalók, köszönöm szépen!
  • [NST]Cifu
    Javaslom, hogy olvasd végig a topicot, nem olyan hosszú.

Van amúgy rá egy komplett regényfolyam, a Horus Heresy, ha ráérsz, nekiállhatsz olvasgatni, bár én személy szerint vakarom a fejem rajta...

Ha nem akarsz regényeket olvasni, akkor tömören:

A XXVII. évezredben a Császár nekilátott, hogy egyesítse az Emberiséget, amit a Föld egyesítésével kezdett meg. Ez az elhúzódó és véres polgárháborút végül a genetikailag tökéletesített Thunder Warriorokkal nyerte meg a Császár, ám ezek az első génmanipulált szuper-harcosok számtalan hibával rendelkeztek, és kifejezetten csak harcra voltak kondicionálva, mentális béklyók (pl. vallás) nélkül. Emiatt a Császár a Föld egyesítése után a Thunder Warrior-okat lemészárolta az utolsó szálig. E feladatot nem tudni pontosan hogy hajtották végre (a hivatalos verzió szerint az utolsó nagy csatában vesztek oda, ám ez nem igaz), de feltehetően a Császár második generációs génmanipulált testőrei, az Adeptus Custodes hajtotta végre.

A Császár a XXX. évezredben megkezdte a Great Crusade előkészületeit, ennek részeként egyességet kötött a Mars-on az Adeptus Mechanicus-al, és nekiállt, hogy a Primarch-okat elkészítse. A Primarch-ok a Császár DNS-éből lettek létrehozva, igazi szuperhumánok, akikhez csak a Császár fogható, hogy az Emberi birodalmat összefogják egy mindent elsöprő hódítás keretében.

A Káosz Istenek felfigyeltek az előkészületekre, és aggódva figyelték, hogy a Császár mire készül. A Rend, amit elhozni készült ugyanis egyértelműen az ő hatalmuk kárára válhat, így tenniük kellett valamit. Kombinált erejükkel képesek voltak egy Warp-járatot nyitni a még csak újszülött stádiumban lévő primarch-okat kitenyésztő Himalájai kísérleti bázisra, ám ártani nekik nem tudtak a Császár által beléjük plántált védő mágia miatt. Abban reménykedve, hogy szétszórva őket a galaxisban a Császár védelme nélkül előbb-utóbb befolyást szerezhetnek felettük.

A Császár nem esett kétségbe, a Primarch-ok meglévő DNS-e alapján mindegyikhez létrehozott egy-egy Adeptus Astares Légiót, egy-egy űrgárdista rendet. Az űrgárdisták csak halovány utánzatai voltak a Primarch-oknak, ám az átlag emberekhez képest még így is félisteni szinten mozogtak. Hűségüket a Imperial Truth vallási szintre emelt ideológiája biztosította.

A Great Crusade alatt a Császár felkutatta Primarch-jait, és egymás után a zászlaja alá gyűjtötte őket. A Great Crusade jól haladt, több, mint két millió emberi világot szabadítottak fel (avagy hajtottak rabigába) és a csúcsát egy gigászi csata jelentette, amelyben visszafoglalták a Space Ork-októl Ullanor-t. A véres és kegyetlen harcokat megünnepelendő egy minden képzeletet felülmúló katonai felvonulást tartottak a csaták túlélői, ahol 9 Primarch és maga a Császár is részt vett. Aki mindenkit sokkolva bejelentette, hogy Horus-t bízza meg a Grand Crusade további irányításával, ő maga pedig visszavonul a Földre, egy titkos projekthez.

Amit egyetlen jelenlévő sem tudott a Császáron kívül az az volt, hogy a Földön előásták az Arany Trónust.

Maga az Arany trónus a Technológia Sötét Idejéből származik (Dark Age of Technology). Eredetileg azért építették, hogy az Ősök által épített, és az Eldák által is használ Webway (ezt vajon hogy magyarították? Már nem emlékszem...) számára egy kaput nyisson a Földön. A trónust mikor újra felfedezték, a Császár hihetetten potenciált látott benne, hiszen azonnali utazást tenne lehetővé egy Emberi Webway bármelyik Birodalomi bolygóról bármelyik másikra. Ha valahol támadás éri a birodalmat, hihetetten gyorsan lehetne erősítést küldeni, továbbá a technológiai különbségek is eltüntetnének. Az Emberiség fejlődése szempontjából ez felbecsülhetetlen lenne. Ezért a Császár otthagyta a Great Crusade-t (Nagy Kereszteshadjáratot), és visszatért a Földre, hogy titokban nekiálljon az emberi webway építésének felügyelni.

Mivel az emberiség nem rendelkezik olyan tudással, mint az ősök vagy az eldák a warpjáratok terén, ezért a járatok falait nem képes stabil, a warp démonaitól megvédő anyagból építeni. Ezért az Arany Trónuson ülő erős pszi elméjének erejével képes megvédeni csak a hálózatot a támadástól. Ilyen erős pszi pedig csak a Császár létezett. A hálózatot elkezdték építeni, a Császár pedig az arany trónushoz volt kötve. Ekkor tört ki a Horus-lázadás.

Horus kinevezése önmagában is elégedetlenséget keltet a Primarch-ok között, hiszen egészen addig egyenlőként voltak kezelve, és nem értették, hogy miért pont Horus kapja a megtiszteltetést. Egyáltalán azt sem értették, hogy fordíthat hátat az eladdig mindeneknél fontosabb Great Crusade-nak a Császár, és milyen titkos project lehet az, amibe egyiküket sem avatta be.

A helyzetet tovább rontotta, hogy a Császár létrehozta a Council of Terrát, egy bürokratikus irányítószervet, amely kvázi kiváltotta az addig autokratikusan irányító Császári hatalmat. A Primarch-okat feldühítette, hogy bürokraták és nemesek veszik át a birodalom irányítását, azét a birodalomét, amit ők építettek fel vérrel és vassal. A hatalmuk immár "mindössze" katonai vezetőként maradt meg.

A Császár döntése egyébként átgondolt volt, nem szerette volna, ha az emberiség véglegesen egy genetikailag létrehozott szuperhumán kaszt irányítása alatt maradna, mivel előbb-utóbb ez könnyű támadási felületet jelenthetne a belső elégedetlenségtől célpontot kereső hatalmi gócoknak. A probléma mindössze az volt, hogy feleslegesnek tartotta azt, hogy "gyermekeinek" ezt elmagyarázza, vagy legalább beavassa őket a döntés miértjeibe.

Ezen túl még egy apró érvágás érkezett, mivel a Császár úgy döntött, hogy a Föld és Mars (ideértve az egész Mechanicum-ot) az erőforrásait immár kizárólag az Aranytrónus és a Webway projekthez használhatja, a Great Crusade igényeit a hadianyagok terén más forrásokból kell Horus-nak biztosítani.

Az első Chaos által megfertőzött Primarch azonban nem Horus, hanem Lorgar volt, aki a World Bearers légió volt. Lorgar előre látta, hogy a Császár, az élő isten el fog jönni hozzá, és mire a Császár megtalálta, fanatikus híveivé tette az egész Colchis bolygót. A Császár nem szándékozta ilyen fanatikus vallási szinten személyi kultuszt kiépíteni saját maga köré, de el kellett ismernie Lorgar és követői feltétlen hűségét. Azonban az a brutalitás, ahogy ezt a fajta hűséget mindenkitől és minden meghódított világtól elvárták, egy idő után már nagyon szúrta a Császár szemét, így utasította az Ultramarine-okat és Roboute Guilliman-ot, hogy a saját testőrségével (a már említett Adeptus Custodes-el) együtt rombolják le a World Bearers-ek legsikeresebb és legbüszkébb városát, Monarchia-t. Ezek után odarendelték a teljes World Bearers légiót, hogy térdre ereszkedjenek, és feleljenek azért, amiért kudarcot vallottak az Emberiség és a Császár szemében. Lorgar katatóniába esett a megszégyenüléstől, és a káosz istenek ezen állapotában megfelelőnek tartották azt, hogy felfedjék magukat előtte. Lorgar megadta a fanatikus követőket a káosz isteneinek, míg a káosz istenek megadták a lehetőséget, hogy Lorgar továbbra is fanatikus hittel téríthessen meg népeket - vagyis azt tehesse, amihez igazán értett.

Horus maga szörnyű helyzetben volt, a Primarch-ok egy része odáig merészkedett, hogy pimaszul nyíltan szembeszálljon döntéseivel, miközben ő maga sem tudta feldolgozni, hogy apja, a Császár csak így hátat fordított neki. Dühítette a Council of Terra arroganciája és döntései, tovább mélyítve sanyarú önmarcangolását, mely szerint nem akart kudarcot vallani a Császár előtt, ugyanakkor elhagyatva érezte magát tőle.

Lorgar által a Káosz istenei elkezdték az Űrgárdisták között terjeszteni a káosz fertőjét, és ha komoly csellel is, de sikerült elérni céljukat. Egy Nurgle által megfertőzött pengével megsebezték Horus-t, és szörnyű kínok között lebegett élet és halál között. Álcázott Káosz Kultisták a gyógyulás ígéretével arra kérték a Lunar Wolves-eket (Horusz saját Űrgárdista légióját), hogy egy rituálé keretében hagy tisztítsák meg a lelkét. A Primarch-ukért bármit megtenni képes űrgárdisták igent mondtak, ezzel pedig Horus végleg a káosz istenek markába került.

A Thousand Sons űrgárdista-rend pszi-aktív primach-ja, Magnus The Red érzékelte a Horus-ra leselkedő veszélyt, és megpróbálta visszafordítani, ám kudarcot vallott, Horus víziójában véres polgárháború jött, és a Császár parancsára Primarch fordult Primarch ellen, űrgárdista fordult űrgárdista ellen - megjósolta a jövőt, csak éppen azt, amit ő maga teljesített be. A káosz által kötött egyesség lényege egyszerű volt: ha a Császárt megöli, akkor övé a Galaxis. Úgy állították be magukat a Káosz istenei, mint akik valójában a Császár mindent elsöprő Pszi-erejének áldozatai.

Magnusegy erős mentális üzenettel próbálta figyelmeztetni a Császárt. Csakhogy Magnus kvázi kivetett volt az űrgárdista Primarch-ok között, mivel a pszi-kel szemben nagy volt az ellenérzés (miközben a Császár is pszi volt... szóval ez egy kicsit érdekes...). A vége az lett, hogy Magnus-nak és rendjének megtiltották a Pszi használatát. Ezt a törvényt sértette meg, amikor figyelmeztetni akarta a Császárt. Az üzenet azonban olyan erős volt, hogy felsértette a Császári Palota pszi-védőpajzsát, és megrongálta a Webway-t, így abba behatoltak a Warp démonai, és iszonyatos pusztítást vittek végbe az azt építő Tech-papok és servitorok között. Az egyik pillanatról a másikra az Arany trónus volt az egyetlen eszköz arra, hogy a káosz démonai ne szállhassák meg a Földet az ott lévő Webway kapun keresztül.

A Császár pedig mindezek is hála nem hitt Magnus-nak, számára elfogadhatattlan volt, hogy Horus, a legkedvesebb fia, és Harcmestere ellene forduljon, ezért azt parancsolta Leman Russ-nak és az Űrfarkasoknak (a pszi-t leginkább károsnak és veszélyesnek tartó Primarch és űrgárdistái), hogy hozzák elé Magnus-t. Horus és a lázadók azonban kitrükközték Russ-t, és azt parancsolták neki, hogy pusztítsa el Magnust és rendjét - anyabolygójával Prosperoval együtt.

A lázadók egyre több sikert értek el, és végül a Földet is ostrom alá vették. Horus pedig úgy döntött, hogy kicsalja a császárt, a Föld felett keringő űrhajójának, a Vengefull Spiritnek leengedte a pajzsát. Mikor a Császár rájött, hogy ez az egyetlen lehetőség arra, hogy a véres felkelés végére pontot tegyen, átadta az arany trónust a második legerősebb pszi-nek, és a Császár első emberének, Malcadornak.

A Császár legyőzte végül Horust, de közben halálosan megsérült. Arra kérte Rogal Dorn-t, a Birodalmi Öklök primarchját, hogy vigye vissza az arany trónusra, és alakítsák át egy stázis elven működő létfenntartó eszközzé. Az arany trónuson közben Malcador teste elporladt a gigászi pszi energiáknak köszönhetően...

A császár tehát a trónjában ülve, sztázisban élet és halál között lebegve a következő feladatokat látja el:

-Először is a napi 1000 pszi életének feláldozásával táplálják lelkét, amivel zárva tartja az emberi Webway sérült ajtaját a Földön, másfelől pedig az Astronomicon segítségével iránytű a mélyűrben járó Birodalmi hajóknak.
    -Irányítja a birodalmat, ezt leginkább közvetve, a Birodalmi Tarott segítségével hajtja végre. A Birodalmi Tarott-hoz fordul a legtöbb pszi, és a Császár ennek segítségével befolyásolhatja ezen emberek döntéseit. Másodlagosan személyes audenciával is járulhatnak a fontosabb ügyek képviselői elé.

40999-ben pedig az Astronomicon elkezdett egyre haloványabb lenni. A Tech-papok megvizsgálva az okokat szörnyű felfedezést tettek: az arany trónus meghibásodott, és nincs a birtokukban az a tudás, amivel helyreállíthatnák azt. Előbb-utóbb a trónus működésképtelenné válik, ami egyfelől a Császár halálát is jelenti, másfelől ebből fakadóan az Földön lévő Webway kapu megnyílik a mélyűr démonai előtt, és sokadlagosan az Astonomicon is örökre kialszik.
  • Zero 7th
    Ja, és egyébként az 1000 marín az még a Blood Angel légióból való, nem a first founding chapterből. A következő pályán mondja, hogy 9000 éve van a hulkban a BA hajó...
  • Zero 7th
    Ehm, én megcsináltam gond nélkül azt a pályát. Felkeltettél három marínt? Az feladat ám, és el lehet bukni. Én összeszedtem mindenkit, és minddel ki is mentem, nem lett failed...