Warhammer 40K
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másik erre utaló dolog, hogy nagyon durván elszaporodtak a psykerek a világban, nagyságrendekkel sokkal több van, mint a Great Crusade idején. Ha a Császár "keletkezését" nézzük, hogy koncentrálta magában az emberiség psyker tehetségét, és feltételezzük a psymegmaradás törvényét, akkor jó eséllyel meghalt már a Császár, és a felszabadult psybõl lesznek a hordányi új psykerek.
Van erre vonatkozólag hivatalos álláspont, vagy hihetem ezt? :P :D
Az is csak a Tyranida codexbõl derült ki, hogy õket az Astronomican fénye vonzotta ebbe a galaxisba. Szóval leher, hogy átvitt módon a Tyranidák menetelésének véget vetne az Astronomican elsötétedése.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A császár számára feláldoznak napi tízezer pszi-aktív lelket, a császár maga irányítja az így felszabaduló energiát egy jelzõfénnyé. Ez egy "világítótorony" a mélyûrben, amit a navigátorok a harmadik szemükkel látnak, tehát egy tájékozódási pont.
A jelzõfény nélkül a mélyûri utazás nagyságrenddel nehezebb lenne, ám nem ismert, hogy korábban, az astronomican nélkül hogyan közlekedtek a mélyûrben az emberi ûrhajók.
Amúgy az Astronomican további sorsa a "jelen idõben" (43. évezred eleje) kérdéses, mert a császár létfenntartó trónusa javíthatattlanul meghibásodott, így az Astronomican jele egyre gyengébb és gyengébb.
Az emberiség számára egyébként nem ismert, de az Astronomican fénye az, ami a Tyranidákat ebbe a galaxisba vonzotta, és csalja õket a Föld felé...
Üdv!
Elkezdtem olvasni egy Warhammer könyvet Amiben találkoztam az Astronomican kifejezéssel. Ez mit takar? A szövegkörnyezetbõl még nem derült ki számomra.
Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.
Másik fele, hogy 30000 és 40000 közt valahogy megtüskésedtek a páncélok, szarva nõtt a sisaknak, ilyesmi. Azt ki csinálja?
De például ott van a Prospero Burnsben Björn a Félkarú, aki egy élõ dreadnought 40.000ben. Oké, drenya, de akkor is. Mondjuk õ _A_ legöregebb élõ SM.
De amúgy sem öregszenek, ahogy Bucser is írja.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A teljes Black Libraryt sajnos nem tudom mert az majdnem 900 mega és amúgy is .doc meg .pdf.
De ha van valakinek teljes Black Library epubban azt is szívesen fogadom:)
Szóval, a Warhammer 40k: Rouge Trader kezdetében nagyon elnagyolt volt a világ (noha a szabálykönyv igyekezett olyan részletes lenni, amennyire tudott), Rick Priestley a White Dwarf hasábjain kezdte el szépen lassan kidolgozni az egészet, amit idõrõl idõre kihoztak egyfajta gyûjteményben (Wh40k: Compendium és Compilation, 'Er we go (igen, az elsõ Ork Codex) és a többi).
Meglepett, hogy döntõ többség 2000 utáni. Watson Ûrgárdistája '93-as, aztán '99-ig semmi, aztán ezredforduló után dömping.
Azt hittem, vannak bõven '90-es évekbeli cuccok is, de úgy tûnik tévedtem.
Tényleg valami chapter omnibus lesz a következõ, asszem a Word Bearers meg is van, egy kis káosz jót fog tenni már. :)
Tipp, hogy mi legyen a következõ? Most valami SM téma kéne, 27 könyv óta nem láttam SM-et... :D
És ha jól sejtem, bõven M42-ben járhatunk már.
Egyébként most akkor az Omnissiah
Amikor az ikvizítor Ravenor csapatában már nagyjából senki nincs, akinek ne lenne valami súlyos rejtegetnivalója a fõnök elõl, az egy kicsit már meredek.
-egy csajszi, akinek agydaganata van/volt, amit eltitkolt, ezen felül tud a démonról
-egy gyerek, aki "tükör psyker", (ami fogalmam sincs mit jelent, mert igazából még a két és fél könyv alatt semmi extrát nem csinált, de nem pária), róla feltételezik, hogy belõle lesz az überdémon, de perpill kómában van - látszólag, de közben nem
-egy pária, aki a gyerekre felügyel, elvileg nullázza a pszit, de mégis valahogy agyi úton beszélget a gyerekkel, és titkolja a fõnök elõl, hogy a kiscsóka felébredt
-egy másik interrogator, aki valójában egy speciális, intelligenciát turbózó káosz "egyetem" végzett diákja
Szal értem én, hogy intrika, meg minden könyvbe egy kicsivel több kell, mint az elõzõbe, de ez már azért túlzás szerintem... Alig lehet követni, hogy kinek mi a motivációja, fõleg hogy még szándékosan homályban is van tartva. Közben néha még idõben is ugrál a cselekmény.
De közben persze azt is elismerem, hogy nagyon hatékonyan tartja fenn az érdeklõdést, most már kurvára érdekel, mi lesz a vége. :D
Jaja tudom, hogy volt leárazva, de valamiért nem vettem meg. Meg is bántam. De nem baj, mert Summer Saleben lesz.:) Ott megveszem a C&C3-mal együtt.
Kösz a linket! Valami ilyesmire gondoltam. :)
Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200
Elég a Retribution, multihoz tényleg csak az kell. Múlt hétvégén volt a Steamen 75%os leárazás, pont lecsúsztál róla...
dow2.info
Szeretném megvenni a DOW2-t és lenne pár kérdésem róla. Multiplayer miatt venné meg leginkább. Elég, ha csak a Retributiont veszem meg? Úgy olvastam, hogy az alapjáték nélkül is futtatható és minden benne van ami az alapjátékban és a Chaos Risingben.
A másik kérdésem az lenne, hogy van-e egy összefoglaló/database oldala a játéknak? Alap taktikákra lennék kíváncsi meg melyik egységeknek mi a countere...ilyesmik.
Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200
Horus, még mielõtt bármiféle kapcsolata lett volna a káosszal, már elkezdte felbaszni az agyát azon, hogy apu befejezettnek tekintette magára nézve a hadjáratot, de azért még egy rakat piszkos munkát hagyott rájuk. Ez volt az elsõ lépés a bukta felé.
A másik meg, kicsit plothole jellegû, hogy a Császár emberi szinten mindenképp, és vitathatóan a galaxis legerõsebb psykere. Nem jutott eszébe, hogy belepislantson akár 100 évre elõre a jövõbe? A káosz ügynökei meg tudták mutatni Horusnak, mi lesz párezer év múlva, a
Cabal is elõre látta, hogy nem lesz itt stabil birodalom, a Császár miért nem?
Jut eszembe, Cabal... Az Alfa Légióval akkor most mi a helyzet? A Cabal két lehetséges jövõt vázolt fel Alphariusnak. Ha Horus gyõz, akkor miután elfoglalta az Aranytrónust, rádöbben mit tett, és dühében kiirtja az emberiséget, viszont így a Káosznak nem marad mit fertõznie, és a galaxis többi faja megmenekül. A másik lehetõség, hogy Horus meghal, és a galaxist szép lassan elborítja a Káosz, megállíthatatlanul. Ezzel meggyõzte Alphariust, hogy csatlakozzon Horushoz, hiába lojális. Na de ugye Horus meghalt, akkor valószínûleg a második lehetõség játszódik épp. Oké, de akkor mi lett az Alfa Légióval? Átálltak teljesen végül, és most már "igazi" káosz banda?
Én meg most már tudok válaszolni arra a kérdésre, hogy jó-e a Xenos és a Malleus. Igen. :)
Tényleg nehéz letenni. Csak azt a dolgot nem értem, minek három részre osztani az Inkvizíciót, ha úgyis mindenki azt éget meg, akit akar. Eisenhorn elvileg Ordo Xenos, ennek ellenére leginkább a Káosz ellen ténykedik. Azt hittem, ha már három külön rend, akkor legalább differenciálódnak kicsit. De még ki is jelenti, hogy egy inkvizítor odabasz bárminek, amit lát, és úgy gondolja hogy odabaszásra érett a dolog, akár hatásköre lenne, akár nem. Meg szabadon átjárhatóak a rendek egymás közt. Akkor meg minek vele szarakodni?
Érdekes, de én is gondolkodom az újrakezdésen, de legalábbis a nyitó trilógián, már régen olvastam (kb. 3 éve).
Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.
Soroznak is (bár eltérõ módon mint egy sima gárdista rendház), vannak káoszhoz pártoló ûrgárdista rendházak meg csoportok és személyek is szép számmal.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
a magyar könyveket nem nagyon ismerem, de gondolom nem sok van. az angoltudásomban meg nem bízok annyira, hogy ilyen irodalmi területre merészkedjek vele :(
Per Aspera Ad Inferi.
Még egy "láma" kérdés (bocs, új vagyok még lore téren, egyedül a Gaunt könyveket olvastam még) a "jelenkori", tehát a 40. évezred chaos space marinejai közt vannak újak? Úgy értem soroznak be õk is esetleg embereket, vagy mind a Horus Heresybõl maradtak meg, esetleg újonnan átállt/megfertõzött gárdistákat fogadnak be?
Mivel az emberiség nem rendelkezik olyan tudással, mint az õsök vagy az eldák a warpjáratok terén, ezért a járatok falait nem képes stabil, a warp démonaitól megvédõ anyagból építeni. Ezért az Arany Trónuson ülõ erõsz pszi elméjének erejével képes megvédeni csak a hálózatot a támadástól. Ilyen erõs pszi pedig csak a Császár létezett. A hálózatot elkezdték építeni, a Császár pedig az arany trónushoz volt kötve. Ekkor tört ki a Horus-lázadás.
A lázadásról a Thousand Sons ûrgárdista-rend pszi-aktív primach-ja, Magnus the Red egy erõs mentális üzenettel próbálta figyelmeztetni a Császárt. Csakhogy Magnus kvázi kivetett volt az ûrgárdista Primarch-ok között, mivel a pszi-kkel szemben nagy volt az ellenérzés (miközben a Császár is pszi volt... szóval ez egy kicsit érdekes...). A vége az lett, hogy Magnus-nak és rendjének megtiltották a Pszi használatát. Ezt a törvényt sértette meg, amikor figyelmeztetni akarta a Császárt. Az üzenet azonban olyan erõs volt, hogy felsértette a Császári Palota pszi-védõpajzsát, és megrongálta a Webway-t, így abba behatoltak a Warp démonai, és iszonyatos pusztítást vittek végbe az azt építõ Tech-papok és servitorok között. Az egyik pillanatról a másikra az Arany trónus volt az egyetlen eszköz arra, hogy a káosz démonai ne szállhassák meg a Földet az ott lévõ Webway kapun keresztül.
A Császár pedig mindezek is hála nem hitt Magnus-nak, számára elfogadhatattlan volt, hogy Horus, a legkedvesebb fia, és Harcmestere ellene forduljon, ezért azt parancsolta Leman Russ-nak és az Ûrfarkasoknak (a pszi-t leginkább károsnak és veszélyesnek tartó Primarch és ûrgárdistái), hogy hozzák elé Magnus-t. Horus és a lázadók azonban kitrükközték Russ-t, és azt parancsolták neki, hogy pusztítsa el Magnust és rendjét - anyabolygójával Prosperoval együtt.
A lázadók egyre több sikert értek el, és végül a Földet is ostrom alá vették. Horus pedig úgy döntött, hogy kicsalja a császárt, a Föld felett keringõ ûrhajójának, a Vengefull Spiritnek leengedte a pajzsát. Mikor a Császár rájött, hogy ez az egyetlen lehetõség arra, hogy a véres felkelés végére pontot tegyen, átadta az arany trónust a második legerõsebb pszi-nek, és a Császár elsõ emberének, Malcadornak.
A Császár legyõzte végül Horust, de közben halálosan megsérült. Arra kérte Rogal Dorn-t, a Birodalmi Öklök primarchját, hogy vigye vissza az arany trónusra, és alakítsák át egy stázis elven mûködõ létfenntartó eszközzé. Az arany trónuson közben Malcador teste elporladt a gigászi pszi energiáknak köszönhetõen...
A császár tehát a trónjában ülve, sztázisban élet és halál között lebegve a következõ feladatokat látja el:
-Elõször is a napi 1000 pszi életének feláldozásával táplálják lelkét, amivel zárva tartja az emberi Webway sérült ajtaját a Földön, másfelõl pedig az Astronomicon segítségével iránytû a mélyûrben járó Birodalmi hajóknak.
-Irányítja a birodalmat, ezt leginkább közvetve, a Birodalmi Tarott segítségével hajtja végre. A Birodalmi Tarott-hoz fordul a legtöbb pszi, és a Császár ennek segítségével befolyásolhatja ezen emberek döntéseit. Másodlagosan személyes audenciával is járulhatnak a fontosabb ügyek képviselõi elé.
40999-ben pedig az Astronomicon elkezdett egyre haloványabb lenni. A Tech-papok megvizsgálva az okokat szörnyû felfedezést tettek: az arany trónus meghibásodott, és nincs a birtokukban az a tudás, amivel helyreállíthatnák azt. Elõbb-utóbb a trónus mûködésképtelenné válik, ami egyfelõl a Császár halálát is jelenti, másfelõl ebbõl fakadóan az Földön lévõ Webway kapu megnyílik a mélyûr démonai elõtt, és sokadlagosan az Astonomicon is örökre kialszik.
Per Aspera Ad Inferi.