63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Warrior888
    Köszi!
  • BKG
    013-as kódot kell beírni a célnak, és akkor írja ki a Betriebsfahrt. Ha a 223-as kódot írod be, akkor még annyit dobsz rajta extraként, hogy célállomásként kiírja a spandaui garázst.
  • Warrior888
    Viszont most én is kérdeznék valamit. :)
    Nagyon sok helyen kerestem, többek közt a kézikönyvben, és itt a fórumban is, de sikertelenül. Ha mátrix kijelzős busszal vagyok, mi a Betriebsfahrt (garázsmenet) kódja? Eddig ezt sajnos mindig a menüben kellett beállítanom, mert egyszerűen nem találom a kódot...
  • Rayden02
    Jónak tűnik,holnap meg is nézem,de már el kell mennem szunyókálni,mert már el fáradtam rendesen!Dortmundon mentem vagy másfél órát,párszor el is tévedtem:D..am köszi a linket!
  • Warrior888
    Nagyon jó kis pálya, szerintem a Groundhof-ot simán lekőrözi. Mondjuk Berlinnél nem jobb, de tökéletes arra ha nem akarsz órás utakat menni Berlinben, hanem csak egy negyed órás kisvárosi kört.
    Elég technikás a pálya, sok benne a szűk kanyar, szerpentin, tehát lehet (és kell is) sokszor centizgetni. :)

Azoknak akik nem tudják rajta beállítani az IBIS-t:
    A honállomás legyen Pilzdorf mikor a buszt lerakod.
    Állítsd be a járatnak megfelelő számot. Tehát ha az 1-essel mész, nyomd le a CTRL-t és a csillagot. Ne engedd el a CTRL-t, tartsd lenyomva, és írd be hogy 0100. A CTRL-t ezután se engedd fel, és nyomd le a / jelet a numerikus billentyűzeten. Ezután írd be hogy 01 vagy 02 annak megfelelően hogy melyik irányba szeretnél menni. Ha a főpályaudvarról, azaz a Pilzdorf ZOB -ról indulsz, akkor 01-et kell beírnod Route-nak, ha a főpályaudvar felé akkor 02.
    Ez az összes járatnál így van, kivéve az 5-öst, mert az nem megy be a Pilzdorf ZOB állomásra.
    Ha régebbi típusú busszal mész, amiben még nem MÁTRIX kijelző van, akkor a Rollband kódok közül ki kell választanod a megfelelőt, és beállítani a szélvédő fölött eszközön.
    A Linie/Kurs egyébként nagyon egyszerűen mindig a járatszámból adódik. az 1-es 0100, a 2-es 0200, a 3-as 0300 és így tovább.
    Ezek az (IBIS és ROLLBAND) kódok megtalálhatóak a pályához mellékelt Streckenplan Pilzdorf.pdf fájlban.

Azt hiszem ennél szájbarágósabban nem tudom ezt leírni, aki továbbra sem érti olvassa el a játék kézikönyvét.
  • Hyp3r
    jönnek ám ki az új pályák:) bárcsak lenne időm kipróbálni őket. 1-2 órám van csak hetente játszani, az meg arra nem elég, hogy kiismerjem magam:D
  • gumikacsa
    Új pálya, még nem próbáltam

• Hyp3r
    beállítottam a honállomást, de még így sincs a legördülősávban a pályának megfelelő megállólista. már nincs ötletem, hogy mi baja lehet:S
  • gumikacsa
    Nekem is a kedvencem a meglévő pályák közül. Csak néha itt is hülye az AI, de az mindenhol.
  • Hyp3r
    köszi szépen, ezt nem is figyeltem:)
  • Penge88
    Van valami olyasmi, hogy csak akkor működik az IBIS, ha Meersbach Bahnhof-ra rakod a buszt.
  • spy803
    Rossz honállomású buszt választasz ki. Pilzdorfot választ mint depo. (a buszválasztásnál az utolsó legördülő menü)
  • bemki
    Én a menüből szoktam beállítani, mert nem értem az ibis-t, és mindig ott van minden aminek lennie kell.
    Talűn at próbáld meg, hogy amikor új buszt választasz, ott a depot-ot vagy az indulási helyszínt a legördülő listából a pitzdorfot választ.

Bár nekem is vannak kisebb kavarodások, pl. a busz a végállomáson vagy egy utcaszakaszban folyamatosan körbe-körbe megy, vagy pl. egy kereszteződésben meghülyülnek, és egyik sem akar menni, de én ilyenkor egyszerűen átmegyek rajtuk xD, mert nálam nincs beállítva ez az ütközéses beállítás.
  • Hyp3r
    nekem nem nagyon akar működni a pilzdorfi pálya:S nem tudom beállítani a kijelzőt, mert nem tudom kiválasztani a végállomást. mindent bemásoltam úgy ahogy kell, de nem működik:S valakinek valami ötlet?
  • crodgok3
    A pilzdorfi pályán nekem egy idő után behülyülnek az MI-buszok,nagyok lesznek a torlódások, főleg az 5-ős végállomásán. Szal én azt csak forgalom nélkül ajánlom:)
  • Hyp3r
    a pilzdorfi pályán a kijelzőt csak ibis-el lehet beállítani? én nem szoktam vele szórakozni, a menüből szoktam beállítani a kijelzőt. nem akarnak felszállni az utasok, mert a legördülősávban nincsenek ott a végállomások nevei:S
  • csige791
    Az ok, hogy valakinek nincs pénze játékra, mindannyian voltunk már ilyen cipőben, tehát ez ok.
    De az, hogy valaki annyira sötét legyen öreg, mint te az nem hogy PC-t nem érdemel, de még egy raklapot sem bíznék rá, hogy vigyázzon rá. (Ha 5 éven aluli vagy akkor bocs, abba a korba még belefér ez a szint)
  • bemki
    Nekem ez a pálya jobban bejött mint az alap 2 pálya. Egyszerű, de mégis különleges. :)
    A kedvencem az 5. járat, ott az emelkedő nagyon király. Felfelé alig bírok menni, lefelé meg úgy meglódul a busz, hogy nem győzök fékezni. :D
    Pláne, hogy nem sokkal az emelkedő előtt van egy kis kereszteződés, így amikor jövök lefelé nagyon vissza kell fognom a tempót, mert ott mindig be akar balra fordulni egy kocsi vagy egy busz, és hát ha gyorsan jövök akkor.... rendesen beanyáznak az utasok. xD :DD
  • Stig95
    Off/Spam/Warez!!
  • Routeres
    Jó kis pálya. Nincs rajta sok objektum, ezért jól fut, talán jobban is mint a Grundorf, de a készítők direkt ezért csinálták. 5 járat van, sok busz közlekedik rajta és az 1-es vonalon a vége felé, amikor a dombra mész fel, olyan Várbusz hangulata van.
  • vasokol2
  • Hyp3r
    a pdf alapján ígéretesnek tűnik ez a pilzdorfi pálya. Valaki próbálta már? mi a véleményetek róla?
  • vasokol2
    akkor oda írd meg gondod bajod
  • vasokol2
    Vedd meg a játékot haver, amúgy meg van egy off/spam/warez topic csak szét kellene nézni.
  • Hyp3r
    köszönöm szépen:)
  • Zoliikp
    HA a házigazda nem haragszik meg....

http://data.hu/get/3576357/OMSI-Dortmund.rar
  • Penge88
    A zinterneten. :-)
  • BravoFox
    Mindenkinek, akinek kérdése, gondja van a menetrenddel, hogy melyik járat mikor közlekedik: van a szimulátornak egy klassz leírása angol és német nyelven, de aki nem beszél nyelveket, azoknak ott vannak a táblázatok. A START menüben keressétek meg az OMSI-t, és találtok benne pár PDF-et is, például a teljes menetrendet és a térképet az útvonalakkal. A menetrendben pontosan látszik, melyik járat mikor közlekedik hétköznapokon, honnan hová megy, sőt, az IBIS ROUTE száma és a "ROLL BAND" (a nem digitális kijelzős buszoknál beállítandó kód) is megtalálható a táblázatban. Szerintem elég egyértelmű, érdemes használni.

Nem okoskodni akarok, csak tényleg érdemes megnézni az anyagokat, dokumentációt, amiket kaptatok a szimulátorhoz.
  • Hyp3r
    Sziasztok! a Dortmundi pályához tudnátok adni letöltési linket? a 4sharedos link nem működik:(
  • Apocalipto
    Sehogy, ez nem az a fórum. Bye.
  • vajnay istván
    a rádio állomások linkjét ki valaki meg tudja adni,vagy hol tudok utána nézni?
  • csige791
    Elérhető a virtuális vállalat első vizsga csomagja:
    OVKV típus vizsga Man SD77-re
  • spy803
    2009es beállítás és úgy is szép. Ennyi.
  • gumikacsa
    nem, nekünk jobb gépet vett apukánk.. BIBIBÍÍÍ

[talán ebben a stílusban megérti]
  • Routeres
    A legegyszerűbb módja a szaggatásmentes játéknak (bár ezt néhány oldallal ezelőtt már vagy tucatszor leírták), hogy az előre készített beállítások közül kiválasztod a "minimumot", betöltöd és utána a szád íze szerint testre szabod. Ezalatt a AI forgalom nagyságát és a tükröződéseket értem leginkább. 100% működni fog.
  • Routeres
    Üdv!
    Most jövök az omsi.cz-ről.
    Valami(k) készülőben van(nak)!
  • vasokol2
    Nyugi nekem ez a konfigom: Corei5 750 (4magos), ATI HD5670 1gb vid., 4GB Ram, és a berlini pálya szaggat.
  • PetiM44
    Valamit valamiért. :)
  • [HUN]FaTaL
    Nem, közepes.
  • wollnerd #1812
    Akkor Ti minimum grafikával vagytok???