63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#1770 Fúúú, olyan jót buszoztam, már kineveztem magamnak egy D86-ost. A körforgónál belekeveredtem egy dugóba, na ott összeszedtem 4 perc késést, aztán a végére rákapcsoltam, és behoztam. Szóval örültek az utasok :D Viszont most megyek vissza a koliba szóval egy szűk hétig nem lesz buszozás. Na a kollegáknak balesetmentes közlekedést és olcsó gázolajat! -
Zoliikp #1769 Ha a Linie/course gomb megnyomása után beírod az No. sor alatti számot, akkor a kijelzőn a Display sor alatti jelenik meg.
Pl.:
03 --> egy felnőtt és egy gyerek
10 --> 23E
Ennél jobban nem tudom elmagyarázni.... -
#1768 én a kamerához nem is nyúltam. -
#1767 Szép lettek!
Köszönjük! -
#1766 Oké köszi.:D Igaz lehet én vagyok a hülye, de én ezt nem értem. Olyan furcsa ez a táblázat. Valaki egy példával vagy valahogyan elmagyarázná, hogy miként értelmezzem a táblázatot? Előre is köszi:D -
Zoliikp #1765 Amit a három karakteres részre ki lehet írni, vagyis a járatszám helyére:
Próbálgasd őket. -
#1764 elöző kérdésre válaszolva, belehet állítani érzékenységet és mindent,
ledekhez hozzá szólva a webcamot is állítani kell -
#1763 Akkor kell a webcamon berhelni, ha infra LED-del akarod építeni. Bár azok a kamerák, amikkel én próbáltam, mind "látták" az infrát, szóval még infra használatakor sem kell minden esetben berhelni. Egyébként könnyen kideríthető a dolog: tarts a kamera elé egy távirányítót, és nyomj meg rajta egy gombot. Ha látja a kamera a távirányító infráját, akkor semmi probléma, lehet infra LED-del építeni.
Mondjuk én 3 sima piros színű LED-del csináltam, és teljesen jó, bár eléggé be kell sötétíteni hozzá a szobát, hogy ne zavarjanak be más fények, de a programjában lehet állítani egy rakás dolgot a fényérzékenységtől kezdve, az érzékelendő fénypont minimális, és maximális méretig, és természetesen azt is, hogy mekkora fej-elmozdulásra, mekkora kameramozdítással reagáljon (és nem csupán lineárisan). -
#1762 Köszönöm mind a kettőtöknek:)
Az a gond, ahogy próbálgattam, most csak egy mélynyomós LED-del, hogy a háttérből is sok fényt talál, és azokra fókuszál, nem arra at egy darab LED-re:/ -
Scamel #1761 Azért ennél egy fokkal árnyékoltabb a helyzet :)
Én ugyan TrackIR-t használok, de az elv ugyanaz, és a freetrack is állítható gondolom.
Viszonylag kicsi fejmozgáshoz beállítod a nagyobb játékbeli fejfordítást, és így nem kell "kinézni" a monitorról. Persze szokni kell a dolgot, de ha sikerül hozzászokni, akkor egy nagyságrenddel megemeli a játékélményt :)
Én anno repülés miatt szereztem be az eszközt, és ott egész hamar meg tudtam szokni. Persze a repülésben más a dolog mint egy autós "földi" játékban. Fent a magasban ha elfordítod a nézetet, akkor a környezet nem halad olyan gyorsan, így elsőre nem olyan zavaró hogy.
Lent, egy autós játéknál az elfordításkor a gyorsan elsuhanó oldalsó környezet miatt könnyű elveszíteni még azt a kevés térérzetet is, amit a játékok nyújtanak. No, az már nagyon zavaró tud lenni... Én például pont ezért autóversenyes játékokhoz nem is tudom használni a TrackIR-t, mert ahogy elfordítom a fejem, azonnal kiesek a ritmusból, elveszítem a térérzetem, az meg egy versenyben nem életbiztosítás :)
Az OMSI más, mert nincs akkora sebesség, és a jól beállított eszközzel igazán fílinges nézelődni. Benézel a kereszteződés fele, kinézel a jobboldali visszapillantóra, felnézel az utastér visszapillantóra. Ezek csak egy-egy pillanatok, ezalatt nem vesztem el a térérzetem vagy legalábbis nem zavar meg annyira mint egy versenyautóban.
A megállóban aztán ránézel az utasokra, megoldod a jegykezelést, egyebeket, szóval nagyon klassz. -
#1760 Szerintem nem kell akkorát fordítani, gondolom, beállítható, mint a track ir.
Sajna én az oldalon nem igazodtam el, meg az elektronikához is hülye vagyok, úgyhogy egyelőre letettem róla. Meg ahogy elnéztem, a kamerát is szét kell berhelni. -
PetiM44 #1759 Az N betűt nem tudom, de a vonal kódszáma után a 10 egy E betűt, a 36 pedig egy X betűt tesz ki.
Egyébként benne van a kézikönyvben. -
#1758 Vagy az s-t nyomogatva kirakod külső nézetbe és egérrel forogsz. -
#1757 Oké ezt így értjük, de melyik betűnek melyik számot kell és, hogyan? :D Mert most leírtál kettő járatszámot, de másik pályákon másik betűvel ellátott járatok is vannak. Légyszi elmagyarázod, hogy mi ennek a menete? -
Zoliikp #1756 Inkább leírom, úgysem hallanád:
92E --> 09210
13N --> 91304 -
#1755 nem zavaró hogy ha elfordítod a fejed, akkor a monitort nem látod?:D -
Scamel #1754 F1: Belső, vezető nézet
F2: Utastér (oldal nyíllal váltogathatsz a különböző pozíciók között)
F3: Külső nézet
Mindegyiknél használható a lenyomott középső egér gomb, azzal tudsz nézelődni, fejet forgatni. Neked konkrétan az F3 kell, majd középső gombbal beforgatod a nézetet. -
Brad33 #1753 Valaki el tudná mondani, hogy ha 13N vagy 92E járatot szeretnék vinni, a betűt hogy tudom kiírni a szám mellé?
Még valami. Szabad kamerára hogyan tudok váltani, például, hogy láthassam a busz elejét? -
#1752 tegnap összeraktam egy freetrack eszközt:D nagyon jól működik a játékkal :) -
BKG #1751 Nálam is jelentkezett ez a hiba többször is. Azóta mindig úgy csinálom, hogy a végállomáson kilépek és visszatöltöm a legutóbbi helyzetet, és akkor folytatom tovább ugyanúgy.
Reméljük akkor tényleg megoldják ezzel a javítócsomaggal ezt a bugot is. -
#1750 Ide is belinkelem a HSZ-em: Mapedit. 60 :) -
Scamel #1749 Nálam is előfordult az üres megállós eset, bár nem esküdnék rá, hogy ez bug... Nekem este történt, így azt is el tudnám képzelni, hogy egyszerűen csak kisebb lett a forgalom.
Viszont volt egy másik érdekes esetem is. Épp egy esti járat közepén voltam, mikor jött egy telefonom ami miatt pause-t kellett nyomnom. A beszélgetés jó hosszúra sikerült, amikor visszaültem vezetni, azt vettem észre, hogy sokkal többen várakoznak a megállókban mint előtte. Gondolom a pause-tól függetlenül működhet az utasokat generáló program, és ahogy telt a "gépidő", úgy jöttek egyre többen... -
Zoliikp #1748 Igazad van. Megpróbáltam, de nem sikerült. Viszont az képről az derül ki számomra, vagy egyedi tervezés, vagy nem megfelelő lett odarakva. -
BravoFox #1747 Hopp! Amint megirtam ezt a hibát, máris olvasom, hogy jön az első javítócsomag, amiben kijavítják többek között ezt a hibát is. Állítólag hétfőn... -
BravoFox #1746 Tapasztaltotok olyan hibát, hogy bár mindent jól csináltok, a visszafelé úton nincsenek utasok a buszmegállókban? Nálam egyszer előfordult, és azt hittem, csak valamit elszúrtam. De ma este, mikor nyomtam egy kora esti 92-es járatot, akkor az egyik szakaszon szépen ment minden, de mikor a végállomásról indultam visszafelé, minden megálló üres volt.
Mindent jól állítottam be, már jó néhány km-t vezettem az OMSI-ban.
Onnan sejtem, hogy valami bug, mert mikor kiléptem a szimulátorból, majd újra elindítottam, akkor hirtelen megint lettek várakozó utasok a megállókban, és meg is rohatnák a buszomat.
Ha másnál is előfordult, akkor bizonyára bug, és megírnám a készítőknek.
-
#1745 Én speciel az AI útvonalát nemtudom hajlítani...
Nemvagyok én urigeller...
-
Zoliikp #1744 Azok a piros izék a csatlakozási pontok.
Akkor tűnnek el, ha pontosan csatlakozik a mellette levővel. Ha maga az útpálya rendben van, akkor általában ezek is jók.
Valószínűleg nem pontos az illesztés.
Az AI útvonalát ugyan úgy lehet hajlítani, mint az útpályát. -
#1743 Valakinek valami ötlete erre? -
#1742 Eddig 5 darab emailt kaptam, hogy honnan lehet letölteni omsi-t. -
Haulin #1741 Már jól haladok a pályácskámmal, a falvakhoz kötöttem hozzá egy várost, illetve még egyet tervezek és a kettő közt egy saját készítésű falu, pl bh-ból elmész a legtávolibb városba, tuti nem 10perc lesz. Holnap rakok fel pár képet, illetve jövőhéten videót. -
Hyp3r #1740 Alba volánosat nincs kedved csinálni? :) -
#1739 Jah:O csak most tudtam meg.. Akkor semmi :) Remélem mennek majd a saját készítésű hidak, átjárok stb... -
Brad33 #1738 Szervusz. Köszönöm szépen. -
discrete #1737 Hali Brad33
Itt megtalálod -
Brad33 #1736 Valaki el tudná magyarázni, hogy fűtésnél mi mit jelent? Van ugye a négy csúszka (a piros-kék pöttyöst vágom) meg fent egy tekerhető pöcök. -
Zoliikp #1735 Nos, kipróbáltam két lehetőséget.
Ez alapján azt mondom, hogy nem jelölted ki a Depo garázs állomást.
A legördülő menüből válaszd ki Pilsdorfot.
Ehhez viszont bus nélkül indítsd a mapot.
-
#1734 #1733 (pl.Magyar? Az olyan tanulatlanoknak, mint én is :D) -
#1733 Szerintem várnunk kell addig, amíg valaki le nem fordítja az sdk leírásait. Nekem is sok minden nem megy. Bár én legjobban az új dolgokat pakolásznám befelé a saját pályámhoz, így főleg az új utak, kereszteződések bepakolása érdekelne (ez is benne van az egyik leírásban, csak nálam a kereszteződés szerkesztő hibát ír ki, mikor meg akarom nyitni a szükséges fájlt).
Egyébként az omsi fórumán is készül egy csomó fantázia map, pár héten belül dúskálni fogunk az egyszerűbb mapokban.. -
mk452001 #1732 Tisztelt OMSI-társaim!
Ezennel letölthető a textúra pakkom az OMSI Hungary-ról
A feltöltésért köszönet discrete-nek -
#1731 Van SDK angol és német nyelven is. Mi kell még?