Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Scamel #1761 Azért ennél egy fokkal árnyékoltabb a helyzet :)
Én ugyan TrackIR-t használok, de az elv ugyanaz, és a freetrack is állítható gondolom.
Viszonylag kicsi fejmozgáshoz beállítod a nagyobb játékbeli fejfordítást, és így nem kell "kinézni" a monitorról. Persze szokni kell a dolgot, de ha sikerül hozzászokni, akkor egy nagyságrenddel megemeli a játékélményt :)
Én anno repülés miatt szereztem be az eszközt, és ott egész hamar meg tudtam szokni. Persze a repülésben más a dolog mint egy autós "földi" játékban. Fent a magasban ha elfordítod a nézetet, akkor a környezet nem halad olyan gyorsan, így elsőre nem olyan zavaró hogy.
Lent, egy autós játéknál az elfordításkor a gyorsan elsuhanó oldalsó környezet miatt könnyű elveszíteni még azt a kevés térérzetet is, amit a játékok nyújtanak. No, az már nagyon zavaró tud lenni... Én például pont ezért autóversenyes játékokhoz nem is tudom használni a TrackIR-t, mert ahogy elfordítom a fejem, azonnal kiesek a ritmusból, elveszítem a térérzetem, az meg egy versenyben nem életbiztosítás :)
Az OMSI más, mert nincs akkora sebesség, és a jól beállított eszközzel igazán fílinges nézelődni. Benézel a kereszteződés fele, kinézel a jobboldali visszapillantóra, felnézel az utastér visszapillantóra. Ezek csak egy-egy pillanatok, ezalatt nem vesztem el a térérzetem vagy legalábbis nem zavar meg annyira mint egy versenyautóban.
A megállóban aztán ránézel az utasokra, megoldod a jegykezelést, egyebeket, szóval nagyon klassz.