63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• mk452001
    Üdv!
    Én nem nagyon vettem észre, de azért megkérdem: a patch kijavította a garázsmenet hibáját?
    És ha igen, hogyan?

Előre köszi
  • tmartin
    Sziasztok!
    Nem tudom ki tapasztalta még rajtam kívül vagy mit ronthattam el, de a Pilzdorf pályán én amikor beütöm IBIS-be bármelyik járatot akkor minden tökéletes, de amikor a fent az Alt-tal megjeleníthető menüből kiválasztom a kis papírt, hogy hitelesítsem a járatot akkor kiválasztom a járatot, de az útiránynál nem jelenik meg semmi ezáltal az első megállónál sem és így nem tudom elkezdeni a járatot. Szerintetek mit tegyek?
  • bpyfan
    Nincs is olyan csak a többi pályáé. Mit csesztem el?
  • papi08
    Ide is beírom, hátha ezt a topikot többen olvassák:
    Sziasztok!
    Hogy tudok teljesen új térképet készíteni? a játékban található alap térképet (az üreset) felülírta az eddig próbálkozásom, és így nem tudok újat kezdeni. Valaki elmondaná hogy tudnék egy vadi új pályát? Illetve ha így nem lehet, valaki feltenné a saját üres részét?:) Köszönöm!:)
  • atila4
    Nincs mit
  • Colos111
    köszi nállam is ez volt a gond most már jó :)
    köszi szépen!
  • PetiM44
    Oké.

Amúgy megnéztem, merre megy ez a 6-os, és már alig várom, hogy kipróbáljam... :)
  • atila4
    Töröld a sima Plizdorf mappát és csak az 1.1-et másold be. És úgy fog működni!
  • PetiM44
    Akkor ezt már tényleg meg kell néznem...
  • atila4
    Nem írtam el -.-

Nyissátok már meg a pdf-et ami mellé van csomagolva...
    Ott is ott van, hogy merre megy...

• PetiM44
    Akkor olyan nekem is van. :)
  • cSuwwi
    Mert 5 van, csak elírta. A hegymenetes az 5-ös
  • PetiM44
    De ha már neked van hat, akkor legalább mondd el a 6. vonal két végállomását, hogy tudjam, merre megy. :)
  • Colos111
    Sorry itt van nagyobb méretben:
    Kép nagyobb méretben
  • PetiM44
    Nekem csak 5 vonal van.
  • Colos111
    Sziazstok feltettem a plizdorf 1.1 es páylát és amikor kezdenék ujj játékot akkor ez a hibaüzenet fogad:

aki esetleg tud rá meg oldást az legyen kedves irja meg!
    köszönöm elöre is!
  • atila4
    De van, elbasztál valamit Sztem töröld ki a Plizdorf-ot és csak az 1.1-et másold be
  • PetiM44
    Telephelynek Dortmundot írtad?
  • bpyfan
    Sziasztok kéne egy kis segítség a Dortmund-i pályán nem tudok útvonalat választani be írom a hogy 01/02 akkor kiírja hogy nem jó. :(((
  • PetiM44
    Nincs is 6-os járat. :D
  • atila4
    Viszont a Pilzdorf meg ezerszer jobb mint a berlini :D 6-os járattal lehet ám a hegyen felfelé csapatni:P Sőőt lefele is :D
  • atila4
    Ez az új map egy ratyi... Az elképzelés jó, de a megvalósítás.. ehhez jöhetnek majd a javítások :D
  • longhaul
    Lehet hogy a PATCH JÓ, DE ÉN KESERVESEN CSALÓDTAM!!! mOST IS KIDOB A JÁTÉKBÓL.
    (CSAK KÉNE 4mb ram, DE ENNEK AZ EGY KIS SZ*RNAK.
  • csige791
    Pilzdorf 1.1-es frissítés, és Meisendorf 1.01 megjelenés.

Illetve most már lehet beküldeni képeket is, amik a galériában megjelennek. (admin ellenőrzés után). Lehetőség van Saját galéria készítésére is, ezt nálam lehet igényelni.
  • BravoFox
    MEGJELENT! Íme az 1.01 patch az Aerosoftnál
  • longhaul
    Mikor jön a patch? Mert mútkor is elindítottam és újrainditotta a gép magát.
  • Isti1
    Én kifejezetten azt próbáltam ki, hogy milyen reakció (esetleg valamilyen retorzió a rendőrség részéről) kíséri a piroson való áthaladást. De csak az utasok részéről kaptam visszajelzést...
  • Scamel
    Piroson még csak egyszer mentem át, azt sem kimondottan szándékosan :) A berlini körforgalomból haladtam kifelé Freudstr. felé, kicsit tempósabban hogy minél közelebb legyek a tervezett időkhöz, amikor a kivezető szakaszon váltott a lámpa. Meg tudtam volna állni, de nem akartam egy rakat utast a nyakamba, így lendületből inkább átmentem. Arra számítottam, hogy a statisztikámat ez majd jól lehúzza, de szerencsére maradt 100% :) Bízom benne hogy egyedi eset volt, nem fogok az ilyesmiből rendszert csinálni :)
  • atila4
    Ma jön a patch? :D
  • Isti1
    Nekem múltkoriban mikor már csak poénra vettem a járatot akkor szóltak be, mikor átmentem sorozatban a nemtudom hányadik piroson :D
  • BravoFox
    Egy nagyon részletes cikk magyarul az OMSI buszszimről
  • Scamel
    Hehe, én tegnap este kipróbáltam Pilzdorfot, és ott az 1-es járaton a hegyről lefele egy kicsit tempósabbra vettem, akkor szólt be az egyik utas Schumacherrel kapcsolatban... Jót vigyorogtam :)
  • mpv1976
    Sziasztok!

Megtudnátok mondani, hogy hogyan kell teljesen új térképet kezdeni a editorban? Mert elkezdtem egy pályát építeni, de valami gáz lett vele, mert van egy kis spline szakasz, amit egyszerűen nem tudok kitörölni sehogy sem és utat sem tudok az N-nel lerakni mert az írja ki, hogy Integerüberlauf, ami fogalmam sincs hogy mit jelent. Egyszerűen haláli idegesítő és szar kezelhetőségű ez az editor. Ez az egyetlen dolog, amit szerintem elszúrtak fiúk. Hogy miért nem néztek meg az editor készítése előtt egy-két vonatos szimulátort (Pl RailSim, TRS sorozat, stb.) térképkészítő részét?

Köszi előre is és üdv
  • Solt
    A gyakorlatban arra használjuk, hogy a mínuszokban elkerüljük a motor hidegindítását. Az újabbak már programozhatóak, így mire reggel a buszhoz érünk, már a víz meleg, az ablakról leolvadt a hó/jég, és kellemes idő fogad a buszban is... :)
  • mk452001
    Én menet közben szimplán 15-20 fok között kapcsolgatom ki-be a fűtést
    Az állófűtés pontos használatát eddig én sem igazán tudtam, úgyhogy köszönöm
  • Solt
    Igen, csak a vizet melegíti, és igen, önmagában semmit nem ér! :) Simán bírja az aksi pár órát...
  • BravoFox
    Próbálkozom rendületlenül a fix hőmérséklet beállításával, és a következőre jutottam:

Ha ebben a hidegben a buszban 17-20 fokos hőmérsékletet akarok tartani folyamatosan, akkor a következőket kell tennem (ha már felfűtöttem idáig a buszt):

- ventilátor folyamatosan bekapcsolva.
    - piros csúszka kb. egyharmadon vagy még lejjebb (ezzel lehet szabályozni a dolgot finoman innentől)
    - jobb oldali fekete csúszka legfelül (külső levegő melegítése)
    - 1,2 esetleg 3 ablak nyitva

Az utolsó trükk adta meg a lehetőséget, hogy fix hőmérsékletem legyen. Nekem ez egyébként picit furcsa, hiszen miért kéne kinyitni télen, mínuszokban pár ablakot. Zárt ablaknál egyszerűen nem tudom állandóra állítani a hőmérsékletet, mert ha megy a ventilátor, akkor akármit csinálok, túl meleg lesz odabenn, kikapcsolt ventilátornál meg a legmelegebbre állítva és belső keringetéssel is csökken a hőmérséklet.

És ha már hőmérséklet, egy kérdés: állófűtésgomb ugye csak a vizet melegíti a rendszerben, tehát önmagában semmit nem ér, ha várakozom, be kell kapcsolni a ventilátort hozzá, igaz? De ez vajon mennyire akkukímélő? Tényleg így csinálják, ha 10-20 perceket várakoznak?
  • csige791
    Igen épp most, jót is röhögtem :) Egy nagy satu után osztotta valami csaj.
  • [HUN]FaTaL
    Biztos az NSZK válogatott kapusára gondolnak :DD
  • gumikacsa
    Másnak is emlegették már az utasok Schumacher-t?

Mondjuk ez a dátum miatt kicsit fura.. (1988)