63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• sanyicks
    Igen csak a szembejövő sávnál ezt az ai-t ismerve a következő történne: a szemben álló elindul (tapasztaltam hogy néha olyan váratlan helyzetekben indul el, hogy ha ez a valóságban történne, kiszállna és megfolytanám dühömben :D). Vagy ha hátrébb lennék a kereszteződéstől akkor ha átmennék a mögöttem jövő bejönne mellém. Egyébként nincs értelme átmenni, mert olyan közel a kereszteződés, hogy nem egyenesből hanem balra állásból kéne mégjobban jobbra kanyarodni.

Amúgy újabban egy olyasmit csinál az ai, hogy ha beállok a megállóba 1 1-1 sávos úton, az jön és nem egyenesen el megy mellettem, hanem ráhúzza a buszra a kormányt a busz közepénél! majd megáll 2 mm-re az oldalától és dudál. És minden megállónál ezt csinálja, többségében ütközés nélkül, de van amikor simán oldalbanyom... És már látom hogy nem szabad lehúzódni a megállóba, mert ha nincs erre helye akkor megáll szépen mögöttem.
    Ilyen marhaságot nem emléxem hogy tapasztaltam a patch előtt.
  • gumikacsa
    Jaja, villants neki a fénykürtel, akkor elindul, és be tudsz kanyarodni
  • Warrior888
    Ilyenkor menj át a szembejövőbe, és úgy valahogy besakkozod onnan a buszt, vagy csak villogj neki.
    Én ilyen helyzetekben gyakorlatilag stroboszkópot csinálok a reflektorból, villogok mint egy hülye, akkor el szoktak indulni.
  • Brad33
    Ilyenkor villants neki kettőt, olyankor el szoktak indulni.
  • sanyicks
    Sőt én pilzdorfon most a belvárosban (kis sarok a sarok sarokpontján lámpaoszlop), olyan helyzetbe kerültem, hogy vagy ott kilépek, vagy letarolok egy oszlopot, merthogy az idióta ai arra akart fordulni ahonnan én jöttem, de nem tette, lecövekelt a jobbról jövő utcánál ahova én be akartam fordulni. Mivel ott a lámpaoszlop esélytelen sávon belül befordulni. A másik sávban meg ott állt ez a szerencsétlen (és nem jött ki pedig volt helye), úgyhogy vagy annak megyek neki, vagy a lámpaoszlopnak. A lámpaoszlopot oldalaztam le, de nem jött be mert beleragadt a busz... Az van sajnos hogy ilyen idióta ai-val ami nem hogy nem segít annak hogy egy ilyen dög el tudjon menni, de úgy áll meg érthetetlen okból hogy a lehető legrosszabb szituációt hozza ki, nagyon rulettes a dolog ilyen kisutcás részeken.
    lásd itt full sárga vagyok én jobbra kanyarodnék, de mind2 kanyarodni akaró autó áll mint egy kuki, piros pötty a lámpaoszlop, és az út-jármű arányok is kb valósak.
  • stomachh
    Azon kívül, hogy a depó jó legyen (Querfurt):
    IBIS nekem így működik:
    70300 1 Querfurt BHF - Oberschmon
    70300 2 Oberschmon - Querfurt BHF
    70400 1 Querfurt BHF - Querfurt BHF körjárat
    70500 1 Querfurt BHF - Einkaufsmarkt
    70500 2 Einkaufsmarkt - Querfurt BHF

Például tehát a Linie/Kurs: 70500, a Route meg 1 vagy 2 legyen (kezdő nulla nélkül! Ez fontos.)
    Amúgy el tudtam rajta tévedni, kéne egy map...
  • tenkenorman
    hát jah legalább egy térkép jöhetett volna. de mondom ha depotnak a map nevét állítod be jó lesz az ibis
  • PetiM44
    Én ilyenkor azt szoktam, hogy ha nincs szembejövő autós, akkor inkább átmegyek a másik sávba.
  • tenkenorman
    a honállomásnak állítsad be a hozzá tartozó mapot akkor talál utat.
  • Routeres
    Nem tudom pontosan, hogy a pontos útmutatás hiánya alatt mit értettél, én (mert most önkényesen összefüggésbe hoztam a pályák hiányosságaival) szerintem a pályákkal kapcsolatban sok pályánál elő fog fordulni még. Na nem mint ha zavarna, hogy új pályákat készítenek, de akkor kérnénk szépen pöpecül működő GPS-t, IBIS-t meg miegymást!!! Szóval kellő odafigyeléssel, hogy a sok buszbuzi örömét lelje az új helyszíneken való buszozásban.
  • Warrior888
    Igen. Több olyan kereszteződés van, ahol muszáj padkázni ha be akarsz fordulni. És nem a vezetésemmel van a probléma.
  • Brad33
    Igen meg néhol olyan kanyarok és kereszteződések vannak benne, ahol...hát ha szerintem valaki egy helyi járat útvonalát készíti el, akkor ezeket éppen kihagyná. Meg mondom, ami nekem kicsit zavaró, az a pontos útmutatás hiánya.
  • Warrior888
    Nekem se jött össze, szerintem itt se működik az IBIS. A menűből állítsd be a kiírást.

Egyébként szerintem egy kalap szart nem ér a Querfurt-i pálya. Ha végig normális utak lennének jó lenne, de majd' a 80%-a borzalmas macskakő, amin csak letekert hangszóróval lehet végigmenni ha nem akarsz megsüketülni, mert még 10km/h sebesség mellett is szétesik rajta a busz.
    Katasztrófa... Egy kört mentem vele, az elég volt. Remélem V2 néven kiadnak valami normálisat, mert az alapelgondolás nem rossz, az a rohadt macskakő teszi tönkre az egészet.
    Két kérdés merült fel bennem miközben mentem: ki találta fel a macskakövet? És a többiek miért nem verték agyon?
  • Warrior888
    Oké köszi, akkor nincs gáz. :)
  • kisbesi
    Sziasztok
    Segítséget szeretnék kérni az új mappal kapcsolatban(Querfurt)
    Sikerült telepíteni, működik is csak az IBIS en a routet nem sikerül beállítani, mert nem talál egy utat sem.
    Nektek sikerült?
  • papi08
    Ez nem keménység. Csak próbálom megértetni, és betartatni az sg.hu alapvető fórum szabályzatát:)
  • sanyicks
    Fú de kemény vagy :) ezért jár egy jutalom kakaó neked :)
  • Brad33
    Az a baj ezzel a pályával, hogy nagyon rosszul van "kitáblázva", hogy merre kell menni, és így könnyű eltévedni. Amúgy a jónak tűnik.
  • BravoFox
    Három külön gépre lehet telepíteni, az adott gépre akárhányszor újratelepíthető/aktiválható.
  • PetiM44
    3 külön gépre lehet feltelepíteni.

De gondolom egy gépen bármennyiszer aktiválható, mert simán lehet, hogy újra kell telepíteni.
  • Warrior888
    Az imént felraktam a Dannenburg V2 és a Querfurt pályákat. El akarom indítani az OMSI-t, erre feljön egy hibaüzenet miszerint az OMSI nem megfelelően lett aktiváljam az aeroSOFTLauncher-rel.
    Az aeroSOFTLauncher-be az van írva az OMSI-hoz, hogy "Products need new activation".
    Mi ez? Összefüggésben a feltelepített módokkal?
    Nem szívesen aktiválom be újra, mert ha jól tudom csak 3-szor lehet a megvásárolt serial-lal, és ha most beaktiválnám, de mondjuk valamelyik mod miatt megint szar lenne, és ismét beaktiválnám, akkor b@szhatom hogy megvettem az OMSI-t, mert hülyeségekre elmenne a 3aktiválás.
    Szóval ha lehet, inkább megoldást keresnék arra, hogy miért ment tönkre az OMSI. Valaki, ötlet?
  • papi08
    A következő ref. link beírása után, a moderátorok fognak törölni.
  • tenkenorman
    Az állandó exe hibák (amit az MI okoz) nem tudjátok hogy küszöbölhetőek ki?
  • sanyicks
    dropbox... 10 gigányi helyet lehet összeszedni meghívásokkal, aztán heló.
  • vasokol2
    Köszönjük szépen discrete.
    Várjuk a javítást.
  • discrete
    Hali.

Éppen most javítom.
    Elég sok hiba van benne.
    Holnapra elvileg meglesz a javítás egy vonalra 21-es Freudstr-Reimerweg
    Között.
    Átmenetileg a Omsi\maps\Berlin-Spandau_89\TTData\ - ból töröljétek a 21-es és családja csomagot és menni fog a pálya.

Igyekszem vele.

Üdv. Discrete
  • vasokol2
    Nekem is ugyenez a gondom.:S
  • alberti83
    sziasztok fel raktam az 21 vonalat az omsiba de azota nem idnul el valaitud megoldást kérem akkor segitsen
  • cSuwwi

a magyar szervereken nincs forgalmi korlát (vagy ritka szar helyre sikerült menni) mert külföldre kb. nullaközeli a sávszélesség, ezért bevállalják.
    külföldön viszont bevett szokás, ott tényleg van mindenhol.
    viszont mivel az oldalatok magyar nyelvű, és gondolom magyaroknak csináljátok, a célközönség itthon van, ergo célszerű lenne magyar szerverről használni (nincs limit, és gyorsabb is)
    ha viszont külföldön élő magyarok az elsőleges célközönség, akkor tényleg nincs jobb megoldás.
    (van 3 szerverem, fogjuk rá hogy képben vagyok a dolgokkal, ha kell itthoni "lerakat", forgalmi korlát nélkül, keress meg)
  • csige791
    Ezt megpróbáltuk a bussim portállal , de pár hónap allat mindenki tolunk linkelte, és volt ,hgoy naponta 2 giga volt csak annak az egy oldalnak a forgalma. max.50 giga lehet havonta.
  • cSuwwi
    ezzel csak az a baj, hogy ha törli a szolgáltató x indokkal, akkor az mindenkinek gond.
    ha lesz 100 letölteni való, és vki jelzi hogy nem megy a 17-es, 22-es, 78-as link, akkor naponta újratöltöd/keresed a linkeket?
    sztem jobb leszedni őket, feltenni saját helyre, és onnan kezelni

bár nekem mindegy, csak így gondolom
  • csige791
    inkább időm nincs feltöltögetni. Egyszerűbb belinkelni a már feltöltöttet.
    Mindjárt felrakom akkor ezt a 21-est saját tárhelyre.
  • cSuwwi
    a spandau 21-es vonalat nem lehet letölteni
    ne szerencsétlenkedjetek már ezekkel az ingyenes letöltős szarokkal, adok tárhelyet normális szerveren, ha nem tudjátok feltenni a site mellé (vagy akár tárhelyet is vmi domainnel, ami megjegyezhetőbb mint a mostani)

nem tudom ki viszi az oldalt, csak általánosságban írtam, ha nem te, akkor nem neked címeztem, sry
    közben látom a tied, ha érdekel > privi
  • csige791
    Új pálya querfurt
  • csige791
    Valaki tud segíteni ebben:
    nem látom a pályát
  • Stig95
    Tölti be a game a nemistudom melyik mapot és kékhalál. Ez volt az első de szerencsére semmi bántódása nem esett a game-nek és nekem se :)
  • AdaKiller
    köszi :)
  • fuszhi
    Nagyon szépen köszönöm, a nagyon értékes információt.
    Számomra az.
    Üdv !
  • Warrior888
    Új pálya:
    Dannenburg V2: http://download.omsi.cz/DANNENBURG_V2.exe

4 új festés: http://www.omsi.cz/index.php?strana=down-paintjoby
  • wollnerd #2443
    Van pedig: Laptop. :D