63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• wollnerd #2398
    Ez nem igaz!!!
    Én már rájöttem! Grafika fülnél a valós tükrözésnél a None-ról pl. Gazdaságosra kell váltani és jó lesz!
  • mk452001
    Én ezt a feltevésedet cáfolnám:)
    Amúgy mielőtt leoltanál, hogy warezolok, megjegyzem, hogy megvan a pénz a játékra, csak én a dobozost várom!!!
  • papi08
    Nekem anno mikor még próbaképp, megvásárlás előtt a warez verziót néztem, nem működött a tükör, az utasok nem szólaltak meg. Most megvétel után, működik a tükör, és beszélnek az utasok is :)
  • spy803
    Hogy lehet majd azt megoldani, hogy több ajtaja legyen a busznak? Vagy ha engedélyt adsz akkor az összes hátsó kinyílna? Vagy nem is lehetne gombhoz kötni, ha valaki hátul jelez akkor egérrel nyitom neki a hátsó ajtót. :)
  • zolo
    Nem kell neki útvonal, talán valaki írta régebben hogy ziel 105, de ha simán kiíratod a kijelzőre hogy Einsteindorf Krankenhaus(az Alt-os menüből kiválasztva), akkor fel fognak szállni :)
  • Stevee
    Hali!
    Az optionsben a graphics fülön a real time reflextionst állítsd legalább economyra, különben nem működik a tükör! Nekem legalábbis csak ott sikerült eddig kikapcsolnom(: Ha viszont ezt a tükröződést vetted le, és előtte sem volt jó, akkor passz.
    Üdv,
  • aerolive
    Valami beállítási probléma van a grafikai résznél, most meg nem mondom, hogy mi, de régebben volt róla szó. Itt az enyém, ebben működik, állítsd be ez alapján:

A játékoknál meg nincs olyan, hogy warez verziónál lekorlátoznak valamit, ez lehetetlen, ugyanis a feltört verzió is az eredetiből van értelemszerűen, de ez nem idevaló téma.
  • papi08
    Hiába van akár 2, akár 4 magos processzor, a játék maximum a szimpla magos procit használja ki, szóóval elvileg mennie kellene, a beállításokban nincs ehhez tartozó rész?
  • AdaKiller
    oké, lépjünk túl rajta :)

core2duo 2.66, felhúztam 3.3ig, ígye úgyse(alap órajellel) jó. Asus 8800GT, legfrissebb driverrel, DirectX webupdate-l csekkolva. 4giga ram. állítottam a grafikán. eddig a tükörben az égbolt volt látható, most szürke az egész tükör:)
  • papi08
    Elnézést, de a legtöbb személy akinek ez a problémája, warezolt verzióval játszik, ebből következtettem, ezek szerint helytelenül. Ismét elnézést.

Akkor kérlek írd le a géped adatit, abból kiderülhet esetleg pár plusz információ ;)
  • vajnay istván
    az japán pályán beállitom hogy 77-es busz de a route vonalat,beirom hogy 01 és hibát ir ki, nem tudom megadni és ezért nem szállnak fel az utasok, hogy kell beirni ezen a pályán?
  • AdaKiller
    és az általam megvásárolt eredeti verzió esetén?

kösz a megtisztelő bizalmat... ha warez lenne, mennék az offtopikba...

szóval a kérdés továbbra is adott, a segítő válaszokat előre is köszönöm! :)
  • Rayden02
    Hát jah,elég sok bejegyzés van,
    ma már mindenképp túl akarok jutni ezen az ablak dolgon!
  • vajnay istván
    buszoknak a lóerejét lehet növelni???
    mert az uj japán pályán alig bir felmenni a busz a hegyen
  • papi08
    Az általad Warezben letöltött verzió nem fog Neked soha valós képet mutatni, ugyan úgy, ahogy az utasok sem fognak megszólalni ;)
  • AdaKiller
    vki írta, de most nem találom, hogy mi volt a megoldás arra, hogy nem jó a visszapillantó tükör; csak egy képet mutat fixen. tükröződéseket már levettem, de még így sem jó.
  • PetiM44
    Igazad van. Ha ők nem tudnak válaszolni a kérdésre, akkor szerintem senki... :)
  • tmartin
    Jó reggelt mindenkinek!
    Az lenne a kérdésem ha átfestettem a buszon a tga fájlokat tökéletes a festés akkor, hogy tudom úgy berakani a játékba, hogy az festésként érvényesüljön?
    Remélem tudtok segíteni.
  • Routeres
    Jó reggelit!
    Ha valami nem jön össze az editorral, nem lenne egyszerűbb dobni egy e-mailt a készítőknek (az OMSIs srácoknak) hátha tudnak segíteni?
    Csak egy 5let, de hátha

• Zoliikp
    A valamelyik modell cfg fájljában keress rá a Fenster szóra.
    Sok bejegyzést fogsz találni, de lesz köztük tga, és egyéb kiterjesztésű is. Ha nem tévedek, akkor azok alapján tudod áttetszővé tenni az adott modellrész ablakait....
  • Rayden02
    Am,bocs ha zavarok ij oly későn,csak megakarom kérdezni hogy ha valaki már próbálkozott busz exportálásával,az esetleg tudja-e a jelen lévő ablak átlátszódási hibájának a hibaforrásának a helyét!A cbs-ben csak egyszerűen ki lehetett nyomni az editorban,itt már elvesztettem a fonalat!

Ha tudtok ez ügyben segíteni akkor azt megköszönöm!
  • longhaul
    512 MB a hiba
  • aerolive
    Ha nem értesz hozzá, akkor sajnos nem. A hiba hardware eredetű, szóval hiába nézel akármit is a vezérlőpultban. Keress egy embert aki közel van hozzád és ért is a gépekhez.
  • longhaul
    Tudom. Ja te sem tudod rendesen elmagyarázni.
  • aerolive
    az alaplapon van a memória
  • longhaul
    És hol nézem meg a memoriát? Vezérlőpult rendszereszközök.
  • aerolive
    újraindul a gép játék közbe? Az hardveres hiba, első körben a memóriánál kell szétnézni, megcserélni a slotokban.
  • longhaul
    Akkor a(z) Omsi weblapjáról regisztrált és letöltött verzió a jó, mert levettem a játékban az FPS-t 45-re, Minden minimumon van mégis szokszoros próbálkozás után újraindul a gép. Feladom.
  • [HUN]FaTaL
    Jaja, csak az első ajtón, itt sincs berregés a volánbuszokon :)
  • Routeres
    Nahátakkormegkéremszépen!
    Ha az utasok elöl szállnak fel, őket szemmel tartja a sofőr, a hátsó ajtó meg fotocellás, akkor teljes tanúbizonyságot nyer a berregő szükségtelensége.
    De lelkes modderek biztos csinálnak majd, biztos meg lehet szerkeszteni/scriptelni vagy töktudja, ezt inkább a profikra bíznám!
  • crodgok3
    Elképzelhető a fotocella a buszokon, mert a több mint 30 éves "bécsi"-villamosokon is van beépítve a hátsó ajtóknál.
  • Routeres
    Ha a fricceknél is az van, mint a briteknél, hogy csak az első ajtón van felszállás, akkor felesleges az berregő. Az meg nemtudom mennyire igaz, ami a hátsó ajtókat illeti, erre a fotocellás bizbaszra gondolok, hogy magától becsukódik.
    Persze, lehet, hogy buszfüggő a dolog. Rengetek Ikarus került ki az NDK-ba, amik a rendszerváltás után visszakerültek hozzánk, de azokba gondolom volt berregő.
    Javítsatok ki ha a tévednék.
  • longhaul
    Ó, Akkor bocsánat
  • [HUN]FaTaL
    "Gondolom Németországba is van mint itt, hogy mielőtt a soför becsukja az ajtó(ka)t csöngő figyelmeztetés add le."

Ugyan nem Berlinben voltam, hanem Bonnban és Kölnben, de egyik városban sem volt csengő az ajtó csukódás előtt.
  • longhaul
    Ez jó hír. Viszont elmondom, jó ez a szimulátor, csak én kettő apró-cseprő dolgot hiányolok. Csak két ajtót lehet ki/be nyitni illetve csukni, és a "berregés" a csöngő, Gondolom Németországba is van mint itt, hogy mielőtt a soför becsukja az ajtó(ka)t csöngő figyelmeztetés add le. De nem hibáztatom az OMSI készítőit.
  • Routeres
    Ha emlékeztek rá, még a legelső OMSI-Demo videóban, volt egy O405-ös. 1:03-nál, hogy szőrszálhasogatóan konkrét legyek. Arról nem tud valaki esetleg valamit? Nekem hiányoznak egy kicsit az single-deckerek. :D
  • longhaul
    úgy látszik berakta magát. ennek ellenére működik az, A tálcán van.
  • aerolive
    Remélem idővel sikerül majd a moddereknek gyári busz szintű belsőnézeteket készíteni, meg egy fordulatszámmérő is jól esne nekem. Szurkolok nekik, hátha összejön, bár ahogy látom nem annyira könnyű, mint ahogy említették a készítők.
  • Routeres
    Ezt majd' elfelejtettem: cseh OMSI-s barátainknál készülőben van egy Karosa B732-es. Szerintem maximum 1-2 hónapon belül lesznek már jármű modok.
  • Routeres
    A Windows telepítő cd-n mondjuk sehogy, ez ugyanis az nVidia PhysX része, azt hiába keresed Windowsos cd-n.
    Megoldás: Töröld le a videokártya drivert és telepísd fel újra.