63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• PetiM44
    De abban meg mi a valósághű? :)
  • wollnerd #2814
    De el lehet menteni az menetrendünket (szituáció)! :)
  • Danny L
    Az Omsi szkript nyelvével ahogy elnéztem kb. bármit meg tudsz csinálni. Ha a gyári MAN buszokon akarod, akkor inkább a mátrix kijelzősökön lehetne "szépen" megcsinálni, a filmes verziókon adott a 3 hely a viszonylatnak. Ahogy néztem, le lehet modellezni a FOK-GYEM és a Vultron rendszerű utastájékoztató rendszereket is, de még a DIR rádiót is. Van az optionsben egy Radio Link vagy milyen lehetőség. Ott kipróbáltam, ha egy online rádió m3u fájlját lemented saját gépedre és azt adod meg, simán lejátsza az online rádiót, igaz külső lejátszót használ (Windows Media Player). Hagyj ne mondjam az igazi megszállottaknak ez mekkora lehetőség (online forgalmi irányítás). Omsi szkriptel még azt is meglehetne csinálni, hogyha a DIR-en megadod, hogy na barátom én a 87-es viszonylaton vagyok 5-ös forgalmi számmal, akkor mondjuk van egy szerver amire rákapcsolódsz és a neked szóló forgalomirányító fog pofázni. Kb. mint a Flight Simeseknek a multiplayer rendszer. Ha valaki mondjuk elérné ebben, hogy a játékos pozícióját egy mapon tudja továbbítani egy távoli gépre, onnantól kész a multiplayer lehetőség. Az online forgalomirányítás már most is adott kb.
  • PetiM44
    Nekem speciel pont a rövid útvonalak tetszenek, nem kell órákat ott ülni a gép előtt egy oda-vissza menethez... :)
  • gabesz012
    "Ugye Bp. viszonylag sík terep." Na ez azért így elég fals, max a pesti oldal. A budai oldal minden, csak nem sík. Erről jut eszembe, mekkora lenne a 90/90A vonal az omsi-ba, csak nekem ez a pályaszerkesztő túl nagy falat. :/ Talán majd másnak lesz tudása, kitartása a (hegyi) vonalak megépítéséhez is. (A budai oldalról talán a 150E, 153-as vonalakat lenne a legegyszerűbb elkészíteni) 150E-ről jut még eszembe, vajon script-el azt is meg lehet csinálni, hogy 4 karakteres legyen a viszonylatszám?
  • Misi az ezredes
    Hey,
    már bele akartam vágni én is map modellezésbe. Ugye Bp. viszonylag sík terep. Én több busz járatot magába foglaló kerületeket akartam elkészíteni, akár utcáról utcára. Csak nincs képességem a munka elkezdéséhez. Ugyanis az editor nem nagyon működik nekem :D
  • Danny L
    Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatom a fórumot. Látom egy-két emberke már elkezdett modellezgetni, de Gumikacsa (régi ismerős 18WoS fórumokról :) ) gyöngyösi pályáján felbuzdulva szeretnék némi igényt felmérni. Egy budapesti vonalat szeretnék lemodellezni, ez pedig egy tulajdonképpen kevésbbé ismert, a 181-es járat lenne. Hogy miért is ez? Egyrészt első próbálkozásnak alkalmas, mert rövid, a vonal nagy részén elhelyezkedő házakat Google Mapsból ki lehet nyerni. Másrészt mert mostani lakhelyemhez közeli járat, már egész jól kiismertem a fura vonalvezetését, és könnyű a részeletek után nézni (padok, fák, parkok, stb.). Egyik irányba 10, másik irányba 18 perc a menetideje. Kérdésem az lenne, hogy mekkora igény lenne egy ilyen rövidke útvonalra? No persze azért is tartom érdemesnek ezt a vonalat megcsinálni, mert ebből lehet majd később építkezni pl. a 281-es Ferenc-buszt is, ami egy 50 perces körjárat, és egy jó részét ezen a környéken teszi meg, ahol a 181-es is jár. Szóval?
  • fuszhi
    Hát a következő fázis kapaszkodók és az busz alját is megkezdtem.
    Íme:
  • Rayden02
    Már nem emlékszem pontosan,hogy mikor feltettem állítottam-e
    rajta,viszont az amit belinkeltem videót azon még mindig ugyan az a beállítás
    figyelhető meg mióta legutóbb beszéltünk.Szerintem próbált meg a videón látott beállításokat,hátha!
  • gumikacsa
    Beállításokon változtatsz valamit exportálásnál?
  • kizer0215
    Szia/helló!
    Az lenne a kérdésem: miért van az, hogy a 1.01patch után a játék indításakor a Releases szám ugyan úgy 1.00.014 marad.Az a baj, hogy semmilyen szintű változást nem tapasztaltam. Vagyis nem frissítette.
    Ráadásul az Update úgy érzékeli, hogy a frissítés már fent van!
    Ha van valakinek valami jó ötlete, azt megköszönném!
    A segítséget előre is köszönöm!
  • Tomo15
    TrackIR
  • dennis88
    sziasztok

valaki megtudná mondani, hogy hogyan tudok térképet szerkeszteni/csinálni?

rámegyek a track ir-re de semmi

köszi
  • Rayden02
    Áá great gundorf 1.2!
    Plitzdorf mellett a második kedvencem!
    Köszi az infót!
  • alberti83
    Figyelem uj pálya uj skin a http://www.omsi.cz/
  • fuszhi
    ...Ha ma ügyes leszek, akkor felrakok még egy képet a készülő buszocskámról.
    Alig várom hogy a műszerfalon dolgozzak...
  • Rayden02
    Köszi!
    Lehet hogy igazad van!
    Be kellene tanulni ezt a scriptezés dolgot!
    Talán majd egyszer sikerül!
  • Rayden02
    Nálam sose akadt meg legyen az 90kb-es,vagy 40mb-os fájl!eddig nekem perfektül működött!
  • Rayden02
    Nincs kizárva!
  • gumikacsa
    Ezzel is ugyan az van, mint az 5-el, így én kúrok el valamit.
  • fuszhi
    Szép munka Rayden úr. Látom ám hogy megy ez neked.
    Nekem is fog ;)
    Pláne hogy muszáj lesz neki.
    Szerintem kicsit rápihennél megoldanál bármit, hidd meg.
    Ismerem ezt a dolgot.Mindenesetre csak gratulálni tudok ahhoz amit itt látok. Üdv !
  • gumikacsa
    Ohh, lemaradt a kép:

• Rayden02
    Na megtaláltam a 3.5-ös verziót!
    LINK
  • gumikacsa
    Akkor én megint csak rosszul csinálok valamit. Megnyitom a modellt, ráteszem a textúrát. El szeretném menteni .x formátumba, bejön az ablak, amit képen mellékelek, és az 10 perc múlva is 0 %-on áll. A beállításokon nem változtattam, lehet, az a baj? Ti milyen beállításokkal használjátok?
  • gumikacsa
    Ja, lehet, hogy nekem az a baj, hogy cad verzió..(vagy mi)
  • Zoliikp
    Nem tudom mi az a 3.5, de ezzel is lehet exportálni .x-be
  • gumikacsa
    Szia!

Ez a verzió megvan, és ezzel nem működik a dolog, a 3.5 kell hozzá.
    Azért köszi a segítő szándékot.
  • Zoliikp
    Ha a Deep Explorationra gondolsz, abban segíthetek.
    http://addat.hu/32f79bd2/Deep.Exploration.v5.0.4.1779.zip.html
  • gumikacsa
    Na, sajnos, pedig elég sokáig eljutottál. Ez a program sajnos elérhetetlen, azóta sem tudtam megszerezni sehonnan (amivel .x-be exportálsz). Pedig nekem is nagyon jól jönne.
  • Rayden02
    Na átadtam a projectet egy másik illetőnek,hátha neki összejön a dolog,persze írtam neki hogy ha sikerül megcsinálni akkor mindenképp kérjen publikálás előtt
    engedélyt a készítőktől!
    Ja és sok szerencsét is kívántam neki!
    Hajrá,hajrá!
  • Rayden02
    Én is össze dobtam pár videót,igaz elég alap,és nincs túl sok minden elmagyarázva,de gondoltam megosztom veletek:

A kerekeken és a kormányon sikerült túl jutnom,
    az ablak dolgot pedig egyáltalán nem értem!
    És sajnos jön egy roszhír,
    A szerkesztést sajnos be kell fejezem,mivel hogy Innentől kezdve minden a scriptelésen múlik ,és ez már az amihez én már túl kevés vagyok!
    Remélem majd valakinek mihamarabb sikerül összehozni majd valamit
    ez ügyben!Gondolok itt elsősorban magyar módderekre!Tőletek pedig elnézést kérek amiért nem tudom befejezni,igaz nem is ígértem 100%-ra hogy összejön,(Igazából kísérletezésként indult az egész dolog)de erre sajnos én sem számítottam,a lényeg hogy ez már nem az én asztalom!
    Nem megy!
    1szval még egyszer elnézést azoktól akik már várták a buszt!
    Lezárásképp itt egy másik videó.
    Ami elkészült a buszból:

• kem001
    Sziasztok. Akinek meg van a játékhoz az EURO Mod az feltöltené valahova? OMSI Hungary-n lévő link sajnos nem működik
  • csige791
    Ott van az. Legfelső menüsor utolsó gomb. De most már inkább linkeld be a fórumba, csináltam ilyen addon fórum kategóriát.
  • wollnerd #2782
    Én nem találtam link beküldése gombot.
  • gumikacsa
    Igen, ezt láttam, de nem vagyok vele előbbre, mert itt a blenderben textúrázza fel, nekem pedig már felvan, csak a meglévő textúrát kellene rárakni.
  • csige791
    Közben csináltam fórumokat az addonoknak. Ide is belehet rakni ha valaki készít valamit.

A jövőben pedig (mivel sok pálya várható) csak a letesztelt és tényleg jól kidolgozott pályákat tesszük be a letöltésekbe és a hírekbe, az ilyen 2 nap alatt összedobott "teszt" pályákat csak a fórumba linkeljük be. Ha találtok valamit kérlek linkeljétek ti is.

OMSI Hungary Fórum
  • fuszhi
    nem igazán tudom hogy segít e de :
    http://www.youtube.com/watch?v=TcpbJU-4RFo

Elvileg ők így csinálják lehet már láttad.
  • gumikacsa
    Nekem igazából fel vannak textúrázva a cuccok, azt kellene csak tudnom, ha beimportálom a modellt a blenderbe hogy tudom ráhúzni a már meglévő textúrát. mert ha anélkül exportálom, fehér lesz.
  • fuszhi
    Köszönöm.
    Van leírásom róla hogyan kell adni anyagot. 16 darabot/félét lehet adni.
    Úgy hogy, lehet a busznak lesz gyári festése.
    Amúgy látom ám te is szépen haladsz.
    Jó hogy vannak kitartó emberek.
    Mert hiába jó a busz szimuláció az Omsi-ben, de mennyivel jobb volna, ha magyar utakon és magyar buszokkal tehetnénk meg.
    Ezért kezdtem bele a dologba. Ha kell leírás a festésről megoldjuk. Üdv.

• csige791
    Van egy Link beküldése menüpont felül, vagy a Kapcsolat menüpont alatt tudod beküldeni a publikus tárhelyre feltöltött modnak a linkjét.

Jelenleg nincs túl sok időm, de érkezett felajánlás tárhely ügyben, ha ezt összehozzuk akkor már tudunk saját tárhelyen is tárolni mindent.