63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• zil130
    Na mostmár jó lesz.
  • zil130
    Nem tudom miért nem tette be a képet
  • zil130
    Sziasztok! Én is belekezdtem egy ikarusba, egy 256-osba.http://img709.imageshack.us/i/ikarus256.jpg/
  • fuszhi
    Asszem egy időre ....

Üdv!
  • discrete
    Üdv.

#1272 hsz.

+ az IBIS is kész van 80%-ban.

Üdv. Discrete
  • fuszhi
    Ilyet én is szeretnék. Tudok mást is beírni. Megosztanád a technológiai eljárást velem?
  • Zoliikp
    A D92-es is megérkezett:
  • stomachh
    köszi, alberti83
  • Rayden02
    Na nekem meg sikerült összedobnom egy TrackIR-t egy kamerából!
    Akit érdekel a dolog annak itt egy videó:

Tökéletesen működik az omsival,és elég jól kezeli.
    Én "egy ledes" sapit csináltam,de lehet 3,
    vagy 4 ledeset is kreálni!
  • alberti83
    Űdv itt a spandau modern http://aussiex.net/omsi/Spandau_Modern_M37_137_V9.exe letőlthető
  • Routeres
    Üdvözlet!
    Most jövök az OMSI.cz-ről, ahol találtam egy érdekes bejegyzést, miszerint készülőben van HD (nagy felbontású) textúra az SD77-hez.
  • Seafan
    És még valami kinti kameranézetben hogy tudom változtatni a kamera helyzetét?Úgy hogy mondjuk előről lehessen látni a buszt.
  • fuszhi
    Tetszik az ötlet.
  • Zoliikp
    Én másfelé indultam a bővítésben:

az SD77 kijelzőit babrálom
  • Rayden02
    Szépen haladsz,csak így tovább!
    Hajrá!
  • fuszhi
    Igen pontosan úgy hívják.
    Nem tudom lehet e állítani és mi értelme volna.
    A másik hogy a busz hátulját butítom és a csavarok amik tartják a széket stb eltávolítom.
    Lényegesebb a pilóta fülke. Arra nem sajnálom majd a pontocskákat.

Rayden nek pedig ez úton is szeretném meg köszönni a munkásságát.
    Üdv mindenkinek!
  • fuszhi
    Pontosan úgy hívják.
    Nem tudom hogy átlehet állítani a számukat, de valószínű a busz hátsórészét butítom meg. Nem lesznek csavarok stb.
    A műszerfal legalább az legyen kidolgozott.
    Arra nem sajnálom a pontokat és az a hely a leglényegesebb.
  • fuszhi
    Ja? ja ! Köszi ! :)
  • Hyp3r
    Sziasztok!

Nekem nagyon tetszettek az olyan kis lámpák az első és a hátsó lökhárító alatt, mint ezen a buszon felül a 2 szürke lámpa.(az antenna mellett látszik az egyik)

http://htibor.freeweb.hu/alba_pic1/Alba_EUE-864_2.JPG

Sajna nem találtam olyan képet, ahol lenne a lökhárítónál is. Ha valaki, aki modellezéssel foglalkozik, és nem nagy ügy ezeket rárakni a buszra, akkor 1 kis optikai tuningként felteheti:) Emlékszem,amikor faterom 256ossal dolgozott, akkor az elsőbe kék izzót tett, a hátsó meg alapból piros üveges volt.
  • mk452001
    Ha kérdeznétek: az én elméletem szerint (a 200-as szériánál) ez az első generációs logó:
    http://www.autogaleria.hu/kl.php?kid=18751-Ikarus-280-1982-1988

UI.: ha összejön a busz, remélem lesz rajta ködlámpa is
  • mk452001
    Nos, ha úgymond korhűen akarod a buszt megcsinálni, akkor a bolygó ajtó mellé a Rába féle felnit ajánlom, illetve a "második és harmadik generációs" IKARUS logót.

• sanyicks
    Azokat a pontokat vertexeknek hívják. Korlátozza a blender? Dehogy korlátozza, enged az bármennyit, viszont, nem szabad túl részletezni olyan dolgokat amiket amiket úgy is alig látni a játékban, mert a vertexek száma is negatív hatással van a gpu használatra... Egy ilyen játékmodellnél nem kéne az 70000-et túlhaladni.
  • fuszhi
    Üdv!
    Köszönöm szépen.
    Azt hiszem bolygó ajtónak hívják. Nos őt szeretném hozzá.
    Illetve a többin nem gondolkodtam még nagyon, de talán azért is mert a vertikális pontszámokkal gyűlik meg folyton a bajom.
    A tervező programban van egy megengedett szám és mindig elérem azt ezért egyszerűsítenem kell. Ettől kivagyok mert még az anya csavarokat is megcsináltam és egyéb apróságokat. Ezeket szépen ki kell hagynom és amit nem lehet azt le kell egyszerűsítsem. Különben nem marad a műszerfalra elég.(Ezek a pontok kötik össze az egyeneseket). A gömbölyű felületek pedig sok ilyen pontot emésztenek fel. Tehát most bontom szépen vissza a buszt mindig ahonnan tudok "csalni" hogy kidolgozott legyen inkább az a rész ahol a legtöbbet tartózkodunk a fülke. Animált kapcsolókat szeretnék minden tutira , de már most "látom" hogy így elsőre nem fog összejönni a dolog a sok egyszerűsítés miatt.Jó kis program ez a Blend.r már van egy elméletem a csuklós busz csuklójának kivitelezésére is.(támogatja a program a meta anyagokat, meta anyag pl: víz) Egyenlőre ezt szeretném befejezni most biztos pár napig nem lesz új kép mer kicsit elfáradtam, és nagyon úgy néz ki most jön a "pepecs" meló. Majd azért még teszek ma egy szerviz képet, hát hogyha a kollektíva ereje rám összpontosulva rajtam keresztül segíti a busz elkészülését. Üdv!
  • Atikah
    Egy kis chamfer+smooth ráférne :)
  • stomachh
    A Modern Spandau v9 megvan valakinek?
    A készítő írta a német fórumon, hogy csak annak adja oda a linket, aki ott is fórumozik és ír neki mailt. (Az omsi.cz-n csak a v7 verzió van fenn.)
  • mk452001
    Nagyon jól haladsz, további sok sikert!
    Érdeklődnék, hogy melyik ajtótípust, kereket, illetve IKARUS-logót fogod használni a buszon (mert feltételezem ez egy 260-as lesz).
    Remélem nem vagyok túl kíváncsi
  • tenkenorman
    minden oda van írva.
  • alberti83
    Űdv segitsetek hogy kell beirni az m37 járatot előre is kőszi
  • fuszhi
  • fuszhi
    Erre gondoltál?
    http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://h-4.abload.de/img/manual-omsi_engl3ovx.jpg&imgrefurl=http://www.sg.hu/listazas.php3%3Fid%3D1236630869%26index%3D6&usg=__J5PAndMjftizpUQcMImvtNX2l_8=&h=3293&w=921&sz=280&hl=hu&start=0&sig2=yFICvHoxiTdH1F5dkqEMQA&zoom=1&tbnid=-zn10nIMJ7JaVM:&tbnh=161&tbnw=39&ei=5QiRTeCZK83TsgaMxNmcDw&prev=/images%3Fq%3Domsi%2Bbillenty%25C3%25BCkioszt%25C3%25A1s%26um%3D1%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26biw%3D958%26bih%3D579%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=109&vpy=4&dur=325&hovh=400&hovw=111&tx=87&ty=154&oei=5QiRTeCZK83TsgaMxNmcDw&page=1&ndsp=13&ved=1t:429,r:0,s:0
  • Tomo15
    A banner alatt megtalálod.
  • Seafan
    Valaki tud mondani vagy linkelni egy billentyűzetkiosztást?
  • sanyicks
    pivot. a probb 3d programokban van ilyen. Értelme csak néhány esetben van, de nem lehet kikapcsolni. A pivot az adott ojjektum saját koordinátarendszere, ami láthatóan nem egyezik meg a scene koordinátarendszerével, ezért van oldalt.
  • Routeres
    Ha nem jön össze semmi és nincs ötletetek, hogy mit hogy kell csinálni, akkor írjatok a készítőknek, ha más nem, ők biztosan tudnak segíteni.
    Írják a honlapukon is, ha kérdésed van, bátran forduljatok hozzájuk.
    Mit veszíthettek?
  • Rayden02
    Hát akkor tényleg nem tudom,esetleg valami keretrendszer hiányzik,vagy valami behallatott a gépeden!(Remélem nem)
    Danny L:Ezzel a fordított axis dologga én is szívtam,ez miatt is hagytam a francba!
  • kitt2000
    [6-os verziója MEGJELENT]: "Spandau Modern" (M37, 137)

itt a letöltő link!

letöltő oldal!
  • Danny L
    Én Blnderrel próbálkozom, érdekes eredmények születtek eddig. SketchUp-ból .dae formátumba exportálás, aztán Blnderbe beimportálom. Majd exportálás .x formátumba és be a játékba. SCO fájlt létrehoztam, puskázva több fájlból. Az eredmény: ház oldalára fektetve, textúra nélkül :D . Pedig mapping megvan, hiszen a Texured viewban ott figyel rajta a textúra. Hiába írom be az SCO fájlba a textúrát, akkor se jelenik meg. De hogy a házat miért fekteti az oldalára?
  • gumikacsa
    kellett álítani, de úgy sem jó sajnos. Igazából nálam ez sem működik, a crosseditor sem. Érdekes módon, a .sco fájban a modell nevén kívül hiába írok be bármit is, nem reagál. Pl. ha textúrának beírok bármit, akkor is azt használja, amit maxban rátettem (mivel konvertálás nem jön össze, így a modellek mint .x vannak bent)
    Tele van a ***** már.
  • Danny L
    Hát nem volt ihlet amiért írjak bárhova is. Anno TDU fórumon lógtam, de ennyi. Amúgy az túlzás, hogy komolyabban bele tudok nyúlni, egyelőre megnyitogattam pár szkript fájlt. Vannak benne lehetőségek, de sajna mivel kb. nélkülöz minden eddigi felépítést, amit különböző programnyelveknél tapasztaltam, így van bőőőven sötét folt. Egy alap leírás kéne hozzá, és máris könnyebb lenne elkezdenem...minden esetre nagyon úgy fest, hogyha vége lesz a puhatolózós időszaknak sok koponyánál, nagyon érdekes dolgok fognak születni.
  • gumikacsa
    Üdv neked, rögtön ismerős volt a neved. :D Bár jó rég nem láttam hozzászólásodat sehol.

Úgy látom, Te komolyabban bele tudsz nyúlni a játékba. Ez jó, mert ahogy írod is, szinte bármit meg lehet valósítani, csak tudni kell, hogy hogyan. Mint alább láthatod, én egyelőre a konvertálással is szívok, hogy a kereszteződések beüzemelését már ne is említsem...