63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#2895 Azért törölték mert kijött az új verzió. -
BravoFox #2894 Sziasztok!
Megjöttek az OMSI dobozos példányai. Szép, igényes lett a dobozos változat is. Az első megrendelőknek most küldjük ki ezeket, de természetesen új rendeléseket is fel tudunk venni. Az ár még mindig 8990 Ft!
WingBest.Com -
Zoliikp #2893 Én még le tudtam kapni....
http://data.hu/get/3677105/D92_turbo_v2_4.zip
Ha kell... -
wulfy #2892 Törölték a file-t. :( -
swadawa senpai #2891 Amúgy nem tudjátok elmondani,hogy lehet szerkeszteni a motoreröt tetszölegesre? Meg a nyomatékot, végsebességet stb??? -
#2890 Köszönöm, ez volt az ami nekem kellett.
Most már csak az a baj, hogy amelyik modell több textúrát használ, abból csak 1-et hajlandó használni a játék. :D -
#2889 Ha valaki esetleg keveslené a motorerőt az töltse le ezt. A német oldal fórumán találtam.
Euro 3-as MAN D2866 LUH motor 191kW (260PS) D92-es modellhez. Végsebesség kb. 102-103km/h -
steve0123 #2888 hali mindenkinek! segitséget kérnék hogy hol lehet átrini a buszok sebeségét! elöre is köszi a válaszotokat -
VL67 #2887 Draw Type / Textured
Így az eredeti textúrákkal jelenik meg a modelled.
Egyébként a C83-at is simán kezeli a Blender. -
#2886 2.31 el dolgozok az a legtutibb mivel ahhoz van leírásom. 0 ról kezdtem és most ég és föld. No van még mit tanuljak de az csak jó. Én majd csak ha kész vagyok akkor kezdem pingálni a buszt. Egyszerű egy gombával van szemléltetve a dolog adsz alapszint az egésznek azt új sablon a kalapját ki jelölöd és adsz neki más anyagot. Sőt van halogén színezés ami persze nem útsó dolog a pingálásban pláne a lámpákra való tekintettel példáúl.
Már most mondom a szívemhez nőtt a "Blendi" mer jól kezelhető szerintem csak gyakorolni kő. -
#2885 Tehát le tudod cserélni a színezést. -
#2884 Bocs igen neked. Hát hogy van leírásom amiből tudnád kezelni a Bl.ndert.
-
#2883 Ha ez nekem szólt, akkor mire gondolsz? -
#2882 Simán mért nem jó ha csak ki cseréled? -
#2881 Hát te is keménybe nyomod látom.:)
Szóval még mindig nagyon úgy néz ki: a Rayden Maestro megoldása a legjobb.
Blender ki x be átkűd Omsi Xconv és lesz o3d. Azt hiszem ez az egyenlet. -
#2880 Az, hogy konvertálsz "jobbról-balra, balról-jobbra" elvileg nem szabad, hogy gond legyen. Én pl. csak a zmodellerel tudok szerkeszteni, de valahogy nem jó vele 3ds-be menteni. ezért oldz3d-be mentek, ezt megnyitom zmod1.7-el, és azzal mentek 3d-be. majd studio maxal mentek x-be, de ezt sajna a o3d konverter nem csipázza.
Igazából a blendert lenne jó használni, ha tudnám, hogy kell a meglévő textúrát felhúzni a már textúrázott modellre. -
#2879 Ja és nagyon tetszik hogy látom már mások többen is nekimernek végre állni hogy próbálkozzanak. Ez egy nagyon jó dolog. Csak így tovább..
Ne feledjük ha a vak a vállára veszi a sántát és a sánta elirányítja a vakot , akkor bárhová eljuthatnak. -
#2878 Megnéztem az Omsi be hogyan ügyeskedték össze a dolgokat.
Sok minden amit idáig nem bl.nder szemmel néztem más volt.
Egyenlőre még maradok blend.rnél de a ZM.delert már beújítottam.
A kapaszkodókat összetartó kis szerelvény bilincseket le egyszerűsítem olyanra mint amit ők is használtak az Omsi be, azzal nyerek megint kis előnyt.
A busz elejét és hátulját szögletesebbre csinálom majd a textúrázás kelti a hatást. Azt annyi, ha így sem sikerül se fogom feladni mer mér is adnám fel? A ZMo.eller t pedig úgy látom nem ismeri fel az x fájl kiterjesztést ebből gondolom nem is tud olyanba konvertálni így nem hiszem túl szerencsés volna ha konvertálást konvertálás hátán halmoznék mire o3d hez jutok. De ismétlem magam amikor azt mondom hogy köszönöm szépen az ötletet mert van "rahedli" játékom amihez jó a szereksztő. Úgy hogy, köszi a tippet. És mennyire de könnyű elszállni azt úgy is az fogja valóban tudni aki dolgozik bármin is és nézi is hol jár. Néha nem is gondolná az ember. A végén már igyekezni kell ügyeskedni hol tudj csalni úgy csinálni mintha. Na Üdv !!! :)) -
#2877 Na hát ezt mondtam! -
stomachh #2876 Brad33: akkor mikor leraktad a pályára a buszt, nem jól választottad ki a depot-ot. -
#2875 Nem túl nehéz elszállni.Én sem vagyok profi modellező, eddig mindössze egy buszom van ami el is készült, de az sem a legszebb.
Ha csak az üléseket veszem, amit én csináltam (399) abban van 35 pár ülés. Amit megcsináltam hozzá ülés, 15560 poligon lett egy pár, és a háta ki sem volt még dolgozva. Ezt ha megszorzod, 544600 poligon. Jobbnak láttam félretenni, és egy jóval egyszerűbbre cserélni, ami csak 628 poligon, ami így is 21980 összesen.
-
Brad33 #2874 Amúgy van olyan járat a Great Grundorfon, amit nem tudok megcsinálni, mert egyszerűen nem tudom kiválasztani a célt. Nem csak IBIS-szel, de a menüsorban sem. Például nincs olyan lehetőség a görgőnél mint Sumputuous Estate vagy Nottingham Court. Nem tudja valaki esetleg, hogy mik a Ziel-számok ezen a pályán? -
#2873 HANYADIK HSZ:-BAN VAN MEG A TELEPÍTÉSHEZ SZÜKSÉGES KÓDOK? Mert én végig görgettem és nem találtam. -
Zoliikp #2872 A német oldalon van fenn a javítás...
Azt azonban eleve tudni kell, hogy a map az update-telt változat alá készült.
Én csak a hangbemondás miatt töltöttem le, előtte is működött az IBIS. -
gabesz012 #2871 De van, valahonnan le lehet szedni, már nem emlékszem honnan szedtem, google... De utána sem fog működni route-vel, hanem ziel-el (115-től vannak a great gundorfi végállomások). Helyesebben a D92-n működik a route, sőt még a megállókat is mondja. -
#2870 Én nem tudom hogyan ügyeskedték össze az Omsi be, de egy ikarust megnéznék az Aerosoftos srácoktól. Vajon menne e nekik az omnibuszon kívül más fajta is Blend.rrel. Hogyan raknák össze hogy a műszerfal ki legyen dolgozva, és a belő is kinézzen valahogyan. Mert kinek kell olyan busz ami egy fülkéből áll azt kész.
Ami nehézséget okoz az hogy az ikarus ablakai nem szimmetrikusan helyezkednek el mint az Omnibusznál.Például.Egy kocsival már rég elkészültem volna szerintem. A másik hogy sokan tolnák olyan buszokkal ami magyar országon ma is működőképes buszfajta. Nekik is szerettem volna jót kedveskedni na mindegy. -
PetiM44 #2869 Ugyan nem vagyok profi modellező, de egy komolyabb buszt tényleg nem lehet 7000 poligonból összehozni.
Ugyanakkor a 600.000 poligon így hallásra kicsit soknak tűnik, ha nagyon részletesre csinálja valaki, akkor sem kéne 80-90 ezer poligont meghaladnia... -
#2868 Köszi az ötletet.
Tudtam hogy nem lehet hogy én rontom el, az egyik srác mondta hogy kb 7000 pontból kéne összehozzam. Na mondom azt meg hogyan?
Legalább most már tudom ez a 34 ezer nem is sok ahhoz képest.
Viszont hiányzik a tető kerekek és a fülke rész. Úgy hogy meg fogadom a javaslatod és ZModeler-t keresek szépen. Még egyszer köszi az értékes infót. Tetszenek a buszaid, nekem is saját kell. Mert tudom hogy én készítettem, és ettől még jobb a dolog. Üdv! -
VL67 #2867 A többi játékba is mások konvertálták a modelleket, mert ehhez nem értek sajnos.
Javaslom, használj inkább ZModeler-t.
Egyszerű.
.3ds formátumba el tudod menteni a munkáidat és a poligonok számát sem kell figyelned.
Egy modell nálam kb. 250 objekt és hatszázezer(!) poligon.
Nem így akartam, de így sikerült, mert kicsit nagyon részletesre vettem a felépítést a C83 esetén, a többi pedig abból lett kialakítva.
Szerencsére használhatóak a modellek és szép max rendert lehet róluk készíteni. -
Brad33 #2866 Értem, köszi. -
#2865 Lemaradt egy (m) betű. Be is tudja-m fejezni közbe.
A műszerfal sincs még kész oda kéne azért a részletes kidolgozottság hisz ott tartózkodik az ember ott vezet ott nyitja az ajtókat stb. Gondoltam arra is hogy a Blend.r támogatja a meta anyagokat hogy csinálok függönyt meg a rádió zsinórja mozogni fog élethűen ahogy ott lóg lefelé vagy egy illatosító satara satarra. De talán a csuklót is meglehetne oldani kreatívan. -
PetiM44 #2864 Mivel azon a pályán nincs normális IBIS, így az ott nem fog működni. -
#2863 Tedd bele te ne add oda senkinek rakj rá egy jelzést vagy címet vagy valami elérhetőséget hát ha felfigyelnek rád. Más meg legalább kipróbálhatja milyen az ikarus. Ha visszaolvasol pár oldallal egyik srác videót is rakott fel hogyan konvertál. Ennyi.
Magam részéről megszeretném kérdezni hogy a te buszod hány poligonból áll zárt rendszerében? Mer az enyém nem tudom mért már most 20 000 ezer felett van simán. pedig semmit nem extráztam így is vissza kellett bontanom mert a duplája volt. Most így már nem lesznek benne kidolgozott részletes testek. Leszedtem a csavarokat stb stb. Majd textezéssel kell bele lehelni több életet. Csak ez lehet a megoldás mert a Bl.nder ben van egy felső határ amit állandóan elérek vertex ügyileg és amiatt vissza kell bontsak ahol tudok hogy a busz hasonlítson még buszra , de be is tudja fejezni közbe. Szivesen venném ha valamit hozzá szólnál. Üdv! -
#2862 Great Grundorf N73-asa mikor jár? -
vasokol2 #2861 Megnéztem az oldalad, és hát eszméletlenül jók a buszos modelljeid! Gratulálok hozzá. Jó lenne ha sikerülne berakni őket omsiba:) Főleg a c83-mat:). -
#2860 Hajrá Tatabánya :DDD -
VL67 #2859 Ha valaki majd bele tudja tenni, annak oda fogom adni. ;) -
sanyicks #2858 Hát az lehet hogy van modell, de nem azé aki omsiba akarja rakni :D -
Brad33 #2857 A Great Grundorf pályán mik az IBIS kódok? A Route-hoz hiába írom, hogy "01", állandóan "Falsche Route" visszajelzést kapok. Előre is köszi. -
VL67 #2856 Üdv!
Van részletesen kidolgozott Ikarus modell alap, ami gond nélkül fut más játékokban és szükség szerint "butítható" is, ha az omsi megfelelő optimalizáció híján nem tudná kezelni rendesen.
Ebből az alapból (ami nem tökéletes természetesen) bármely 200-as darab megépíthető. A textúrák pedig lecserélhetők, ha valakinek a fotótextúra jobban bejön és hajlandó időt, energiát áldozni erre a célra.
Láthatóan nem okoz problémát a többszázezer poligon:
http://www.youtube.com/watch?v=1pfWAt5fm2w&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=YBzvfJzJU1A
http://www.youtube.com/watch?v=IaJG5Bhi4jY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=m7slCBAs69c