Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
zorba3333 #6248 Na, igen....:) "A" 200-as széria!! :) Valóban szép, és időtálló gépek.
Nekem a "Faros" (IK 66, IK 55, IK 55Lux) család tagjai jelentik az abszolút ikont az autóbuszok világában.
Felejthetetlen hangja van/volt a mindössze 150Le-s Csepel motornak, a "surrogó" hangot hallató sűrített levegővel működő szervokormánynak, és a kanyarokban utánozhatatlanul nyöszörgő laprugóknak.
Bár ülni ültem utasként "Farosban", és többször is ízig-vérig megcsodáltam különböző veterán autóbusz találkozókon a műszaki megoldásait, de sajnos ezidáig még nem adatott meg, hogy ilyen járművet vezethessek.
Talán, egyszer azért lesz lehetőségem rá, hogy egy "Faros" volánja mögött ülve, hallgatva a gépet, átérezhessem mindazt, amiről anno a "nagy öregek" meséltek.
A kollégák biztos, hogy tudják miről beszélek, a fanatikusok, és lelkes érdeklődők pedig biztos vagyok benne, hogy egyszer eljutnak odáig hogy kipróbálják :)
Valóban szép gépek, bár a gyár ezen életciklusában, mikor ezeket a járműveket gyártották, már erősen jelen volt a gépészetét tekintve a túlélésért vívott harc miatt behozott, egyébként hibátlanul működő, és valóban megbízható "nyugati" erőforrás kínálat.
Igazi "mindenes" gép, és vitathatatlan, hogy kiválóan szolgál a mai napig, ellenben ahogy Te is említetted:
"De a hangja, akkor is a Rába motornak a legszebb". Egyetértek :)
Ezt a típust egyébként szerelték szériában választékbővítés miatt Cummins motorral is. Kár, hogy nem jutott "neki" több idő, hogy a környező országok autóbuszos cégei is jobban megismerhessék.
Egy esetleges megrendeléssorozat, ha nem is sokkal, de talán megnyújthatta volna a gyár életét.