63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zoliikp #9539 Félreérted...
Nincs benne fűtés. -
kitt2000 #9538 A légbefúvó indul be ha a fűtést helyet ha külön gomra teszem a fűtést és így nem tudom felfűteni a buszt!
Kösz a helyesítést
Így már jó? -
Zoliikp #9537 Csak légbefúvó van, fűtéssel nem egyáltalán nem találkoztam... -
kitt2000 #9536 Mi lehet a baj?
Az Ikarus 260 -nál valaki be tudná tenni a fűtést külön gombra?
Megpróbáltam külön gombal de a szellőző indul be és nem tudom felfűteni! -
halaszfi #9535 Fejlemények mindjárt -
halaszfi #9534 az .x 66.9 MB volt a .o3d viszont 119kb. ÉRDEKES! -
Zoliikp #9533 Megkérdeném, hogy mekkora darabokra szedted szét...
Ha 1 db x-fájl mérete nagyobb 2MB-nál ritkán sikerül konvertálni o3d-be. -
halaszfi #9532 Mi lehet a baj? El kezdtem konvertálni egy 412-t de ezt írja ki:
Zugriffsverletzung bei Adresse 0055E266 in Modul 'Omsi.exe'. Lessen von Adresse 00000048.
Scribtek a .bus fájlban:
Programmiersprache funktioniert wie folgt: Man kann reinschreiben, was man will, das Programm ignoriert
alles AUßER die Schlüsselwörter wie [mesh], wenn sie am Anfang der Zeile stehen! Die Schlüsselwörter müssen
außerdem alleine in ihrer Zeile stehen, nur dann werden sie erkannt. Ist dem so, werden die entsprechenden folgenden Zeilen
ausgelesen, um die Parameter zu finden, d.h. diese müssen dann direkt im Anschluss und zeilenweise alleine folgen! Wurde
die Anzahl der Zeilen abgearbeitet, sucht das Programm wieder nach Schlüsselwörtern.
Im Allgemeinen spielt die Reihenfolge keine Rolle, außer bei der Beschreibung von Arrays, wie den Gängen oder den Meshs.
Es folgt nun der SD200 von Rüdiger H. aus B.:
[friendlyname] ist der Abschnitt, wo
{Hersteller} und
{Typ} genannt wird.
{Anstrich} ist der Name des Standardanstrichs (wenn der Texturtausch nicht aktiv ist)
[friendlyname]
Ikarus
412
Beige
[description]
teszt
- Technical Specifications -
Hossz: 11.490 mm
Szél: 2500 mm
Mag: 4060 mm
Engine: MAN D2566UH, 147 kW at 2200 RPM
Gearbox: Zf 5HP-590
Maximum speed: 75 km/h
Empty weight: 10700 kg
Gross weight: 16.000 kg
Seats upper deck: 47
Seats lower deck: 34
Standing places: 8
[end]
[number] aktiviert die Zuweisung von Nummern
{colorscheme specific numbers path} Pfad zu den *.org-(Omsi-Registration)-Dateien, welche für die Vergabe von Nummern zuständig sind.
Aufbau einer Nummernliste: in der ersten Zeile kommt der Name des Anstrichs (wie er auch im CTC angegeben wird), dann beliebig viele zulässige Nummern.
Steht in der ersten Zeile nichts, dann handelt es sich um die "Hauptliste", welche für alle Anstriche gilt, für welche keine Nummern spezifiziert werden.
[registration_automatic] aktiviert die Zuweisung der Kennzeichen im automatischen Modus
{regPrefix} Präfix vor Nummer am Kennzeichen. Soll bspw. Nr 2000 das Kennzeichen "D-A 2000H" bekommen, ist der Präfix "D-A "
{regPostfix} Postfix hinter Nummer am Kennzeichen. Im obigen Beispiel "H".
[registration_list] öffnet die angegebene Datei, um die Kennzeichenzuweisung nach den Nummern vorzunehmen. Der Index läuft hierbei parallel zu jener *.org-Datei, welche die Hauptliste enthält.
{filename}
[registration_free]
[number]
Regs_Ikarus 412.org
Mappaszerkezet:
Ikarus 412>Ikarus_412.bus
Model
Sound
Script
Texture
Regs_Ikarus 412.org
Spandau.hof
Szükség esetén szerkesztésre feltöltöm. -
#9531 Tök jó :)
-
#9530 Köze nincs a pálya építésnek ahhoz hogy készítünk egy spline vagy object csomagot amiből minden elem, mindenhez passzol. Utána a bárki könnyedén megépítheti a saját elképzelését, ha van fantáziája.(kombinálhatod húzhatod csavarhatod őket) Ha megnézed az elemeket, nem kifejezetten egy pályát lehet megépíteni belőle.(szinte korlátlanul variálhatod őket) Elkezdtem gondolkozni, igyekeztem olyan elemeket lerajzolni amik a legszükségesebbeknek gondoltam. Nekem például nincs szükségem a körforgalomra a pályám megépítéséhez. Nézd, én megszeretném mindenki számára teremteni azt a lehetőséget, hogy ezeket az alapelemeket felhasználhassa és meg építhesse amit kigondol. Viszont ha nektek jó így akkor, még én kérek elnézést felejtsétek el. Az viszont biztos egymagam nem álok neki. Nem sok meló 6 embernek én vagyok a 7. de én nem vagyok az a fajta aki egymaga majd legyártja. Ha lehet a józan ész határait nem lépném át. Nem hinném, ha lenne egy készlet, akkor a keresgélős tákolgatós módszert alkalmaznád. Vagy saját magad éveken keresztül építgetnél? Én vezetni szeretnék, és nem egész életemet azzal tölteni ,hogy építkezek. Aztán csak majd egyszer vezetek is. Ezt nem nekem találták ki. Ott van a betonból készült végállomás forduló ahoz csak egy elemet tudsz úgy hozzá illeszteni ami a kétsávos pályához már nem fog illeszkedni csak egy olyan elemhez amit az eredeti pályánál is soron kapcsoltak hozzá. Nincs miről beszélni ameddig nincs rendes alap addig rendes tisztességes pálya se lesz. Amúgy már be vállaltam volna valós szakaszt is talán. Így nincs értelme. üdv -
Bustom #9529 Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy melyik billentyűvel lehet használni az ajtózárási csengőt? Mert Ik 415-nél műszerfalon megtalálom, de bill. kombinációt nem tudom! -
dantre #9528 rendben, sok sikert kívánok hozzá.....
abba ne hagyd mint mások, már közel a cél :D -
#9527 @dantre, bernio:
Még sok meló van vele. Pl a videóban nem látszik, de az ablakok még fixek. A tetőszellőzőket elkezdtem már belőni, de még nem koszolható a busz, a két nyomás-műszer közül az egyik kb. jó, de a másikat még be kéne lőni. A busz még mindig kicsit lowrideres, a rugózáshoz módosítani kell kicsit a scriptet, de legalábbis a konst fájlokat.
Fűtés / szellőzés még nincs átírva, így télen elég hideg van a buszon..
Mint látható, bár prágás mod, a gombok textjét még nem cseréltem le (BRIIIAN) - ezt a Neutralos modellen is könnyű megcsinálni :)
A forgalmi lapon el van csúszva még a text. Hiányzik még az ajtókra visszapillantó tükör. A roló még belecsúszik az egyik tükörszárba.
Ablaktörlők még hiányoznak, ahogy a sofőrülés, a mikrofon, meg az EMKE asztal és jegykezelő is.
A kulcs is kicsit összevissza mozog / forog, és a műszerfalon van egy rés, ami két modellváltozat közötti átmenetet mutat.
A kilométer-számláló részei kicsit önálló életet élnek, ahogy a fordulatszámmérő sem tökéletes még..
A belső világítás fényeit még meg kell csinálni, ahogy a gombok többségét is még be kell animálni a műszerfalon.
Ez most így átgondolva, de szerintem van még. -
dantre #9526 Nemeza
Mikor lesz kész ez a járgány ? :D
Egyébként gratula hozzá, kegyetlen jó lett már most ! :) -
dantre #9525 tsy28 köszi a segítséget, megtaláltam....:D -
dantre #9524 tsy28 köszi hogy segíteni próbálsz, de az a helyzet hogy nincs benne az új billentyű hozzáadása listában ....doorfront3>
ez hogy lehetséges ? -
bernio #9523 nagyon jó lesz! :)
már eléggé "kész" állapotában látom...
vagy csak én látom így ? =) -
#9522 -
tsy28 #9521 #9495 -
dantre #9520 Sziasztok
Nem tudja valaki véletlenül hogy lehet billentyűre állítani a Ik 260-nál a harmadik ajtó nyitását ?
Kösz előre is ! -
kitt2000 #9519 A YbuTube-s videó beszúrása!
-A videó alatt található egy olyan gomb hogy Megosztás
-A megosztás alatt lévő linket kell az sg.hu fórum videó beszúrása hoz linkelni és mehet
-És megjelenik a videó! -
feca3339 #9518 Köszönöm szépen :) -
Bustom #9517 Beszúrtam a YouTube-s videó leírásába a linket. Ide nem enged linkelni -
#9516 Ennek én is örülnék, mert a sok javítgatásokkal már a buszt sem tölti be nekem a játék, valamit elqrtam, de nagyon. :/ Jó lenne már egy faxa busz ami működik rendesen. :) Köszönjük ha esetleg fel teszed. :) -
#9515 Fantasztikus ez program! Exportban van olyan lehetőség hogy együtt feltöltesse a Youtube-re vagy Facebook-ra, Normál vagy HD- minőségben! És HD-ként sokkal kisebb a mérete mint a számítógépre mentő 1080p-s videó!
-
kitt2000 #9514 -
feca3339 #9513 Bustom: Ha megkérhetlek rá, feldobnád datára a buszt (a videóban láhatót amin már "minden" működik) és belinkelnéd ide?
Mert nálam speciel az ajtónak nincsen hangja, meg az utasok sem akarnak leszállni.... :S
Előre is köszönöm :) -
Bustom #9512 Valaki elárulj, hogy hogyan kell videót beszúrni? MErt az előzőt ahogy elnézem nem jeleníti meg... -
Bustom #9511 A progin belül lent van egy gomb, hogy "export selected file", egy felfelé mutató nyilacska. Rákattintasz és olyan formátumba, meg minőségbe kirendereli neked amilyenbe csak szeretnéd. -
Routeres #9510 Az flc. fájlokat az Action-nel exportálni kell. mp4 formátumba teszi át. Aztán oda teszed fel, ahova akarod. -
#9509 A youtube a .fic kiterjesztésű fájlokat is fel tudja tölteni? A .fic-keket semmi más médiaprogram nem nyitja meg az action! programon kívül....
-
Bustom #9508 -
Bustom #9507 Tessék:
http://www.youtube.com/watch?v=jOTyozRd6R4 -
#9506 Na várjunk csak.. Az automata váltó bus fájljában a 77-esre hivatkozik, vagyis az eredeti 26-as hang fájljaira -
#9505 Igazából kijön az a szokásos végén számokkal lévő hibaüzenet ha beteszem az automata váltót, és hivatkozok a hangra. -
Zoliikp #9504 Elkezdi sorolni, hogy melyik script érvénytelen?
Vagy milyen hibát jelez? -
Bustom #9503 Isten vagy!! Nálam végre ikarus hangja van! Köszönöm szépen! Dobok is róla egy videót mindjárt! -
#9502 Hiába írom át, hibaüzenettel kivág.. -
Zoliikp #9501 Olyan nincs, hogy semmilyen hangja sincs...
Gyerekek, ne értetlenkedjünk már annyit......
Azzal, hogy bemásoljátok nincs vége a feladatnak:
át kell írni a bus-fájlban az elérési utat a használni kívánt sound cfg-nek megfelelően...
Alapból ezekre a cfg-kre hivatkozik.
De ha nincsenek meg, vagy nem ezeket akarod használni, akkor át kell írni...
Az sem biztos, hogy abban megvannak azok a változók, amik pl. a 3. ajtóhoz, csengőhöz, stb. kellenek, és ha nincs a modellben, akkor már nem egyszerű beletenni... -
tsy28 #9500 Köszi szépen!