63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
atty707 #9700 Ez az, amit én használok:
https://skydrive.live.com/embedicon.aspx/omsi/buszok/ikarus%20260/ikarus%20260.rar?cid=c00b5d0e23e9f3b6&sc=documents
"Prága" gombsor:
https://skydrive.live.com/embedicon.aspx/omsi/buszok/ikarus%20260/Ik260%20Pr%c3%a1ga%20gombok.zip?cid=c00b5d0e23e9f3b6&sc=documents -
#9699 Sziasztok!Látom kint van az Ikarus 260?!Tekergettem hátra a lapokat de nem találtam linket valaki be rakná nekem?:) -
Routeres #9698 Az Action!-nek egy teljeskörűen használható 30 napos próbaverzióját lehet letöltnei legális úton a netről. Mindene használható, azt leszámítva, hogy a felvett videón ott lesz az Action! logo. De ez kb. minden ilyen progira igaz, legyen az Fraps, AVS, Action! és még sorolhatnánk. -
#9697 Én snagittel vettem fel, és az AVS (videoszerkesztő) tette rá a logót -
Routeres #9696 Vedd meg a programot, vagy válaszd azt a megoldást, amit ide nem szabad leírnom... -
halaszfi #9694 Valamiért a pályámon nem tudom kijelölni a Bus Stop-ot(Mert nem lesz narancssárga) Segítsetek! -
dgufoplast #9693 Arra de lehet nem jó az oda de busz cfg be ott van valami láthatóság határoló keret vagy box talán -
generalGGabe #9692 [VFDmaxmin]
-1.5
-6
-0.5
1.5
6
4.5
erre gondolsz? -
dgufoplast #9691 Jó semmi akadálya nézegetem azt ode Wiki le írást meg az ábrákat lehet majd ki lehet hozni belőle valamit legalább is remélem hogy lesz valami használható belőle -
Zoliikp #9690 Majd ha lesz egy kis nyugalom itthon, és Te is ráérsz, konzultálnék veled, mert próbálgattam az Ik180-ast, de meg sem jelenítette.
Persze nem az egész modellt konvertáltam, csak egy-két főbb elemet... -
dgufoplast #9689 Ikarus 280-as még most pihen mert az OMSI motorját kéne meg tuningolni hogy jó legyen a csukló része meg a többi dolog ami nem jó rajta itt hátsó részre gondolok de majd valamikor össze jön a dolog akkor folytatom -
Zoliikp #9688 Én most módosítgatom...
Az első három az ismert X,Y,Z tengelyek, amely a középponttól való elhelyezkedést mutatja.
Pl.: az Y tengely értéke 12, az azt jelenti, hogy a középpont 6.
Az utolsó három szám értéke viszont magát ezt a középpontot mozgatja el az első három érték megtartásával.
Pl.: a kocka fedi a buszt, de egy kicsit belelóg a lökhárítóba elől, hátul kicsit távolabb van; akkor az 5. értéknek adva 0.1-t, és a kocka előrébb kerül, miközben a mérete / az első 3 érték/ nem változik... -
dgufoplast #9687 Ott van az legfelül egyből ha meg nézed a cfg be erre gondoltam mert a busz cfg be oda van írva Sichtbarkeits-Boundingbox de lehet nem jó oda -
generalGGabe #9686 BOUNDING BOX:
a modellt úgy csináltam, hogy a középpontja az origoban van, kivéve a magasságét, annak a zérója a kerék alja.
Az .ovh-ba természetesen beraktam, a villamos körül az a kék tégla szépen meg is jelenik.
Az eredeti járműben nem volt boundingbox, azon is átmennek.
A model.cfg-be hova kell ezt beleírni? Mert néztem a buszét, abban nem láttam ilyet.....
"az eredeti járműnek a x,y,z tengelymentén helyén van vagy odébb mert lehet ezek lesznek a gondok meg az x tengelymentén jó legyen meg igazítva a jármű"
Ezt fejtsd ki légyszíves.
-
#9685 Tényleg,a 280-asról tudunk valami közelebbi infót? Készül egyáltalán?(vagyis folytatja valaki a bétát) Nagyon várom az első csuklóst,gyakorlatilag ez lenne a kedvenc :) Igazi "rutinozós" busz lenne,pont nekem való :P Remélem az is készülget ;)
Ja és mi a különbség,a 98.7 megás 280-as és az "Ikarus 280_49 teszt"(ami majd 200 mega) között? -
dgufoplast #9684 A boundingbox a modell,ovh,modell,cfg be is be van írva meg az eredeti járműnek a x,y,z tengelymentén helyén van vagy odébb mert lehet ezek lesznek a gondok meg az x tengelymentén jó legyen meg igazítva a jármű de az úgy lenne a legjobb ha eredetit be teszed a villamos helyére és meg nézed hogy azon is át mennek a járművek és ha nem mennek át rajta még azt tudom javasolni hogy benne hagyod az eredeti vonat karosszériáját és ahhoz igazítod a villamost nem tudom nagyobb e vagy kisebb de ha kisebb akkor csináld úgy hogy az eredetibe bele essen és jó legyen de nagyobb ugyan az a el járás és hát ha jó lesz meg majd át kell írni a boundingbox -
#9683 Ja értem. :) De kár hogy az ajtók nincsenek rajta, vagy a videó óta kaptak ajtókat is? :D -
#9682 Igen. Így legalább nem fér kétség a 260-as származásához sem.. Ebből nincs kitörölve a Neutralra utaló jel. -
#9681 Látom ki lett adva az IK 280-as teszt verziója a német fórumon. Ez ugyan az a busz, amelyikkel olyan nehéz elindulni?? -
generalGGabe #9680 a ruszkik lófüttyöt sem csináltak, csak átfestették a br275-t -
Zoliikp #9679 Igen, van, de azok is "védett pályán" közlekednek, így nehéz kiszúrni, hogy miért nem megy át rajta másik jármű.... -
generalGGabe #9678 a moges pályán van metró, nemeza tanácsára leszedem, hátha ruszkik kiagyaltak rá valamit.
tudom, hogy nincs erről leírás, de majdcsak összehozzuk ezt :-D -
Zoliikp #9677 Bocsánat a félre tájékoztatásért...
Leírást nem igazán található, így csak a koordinátákból indultam ki...
Nézegetem az Opel_Manta_b-t, hátha találok valami segítséget, de még nem sikerült... -
generalGGabe #9676 nah,a box másképp kell megadni. az első 3 szám sztem a méret, a második 3 szám meg a középpont.
legalábbis most így adtam meg, és tökéletesen passzol a kocsikra.
de még így is átmegy rajtuk, a collosionmesh sem segít. -
generalGGabe #9675 helyesbítek
ott van a tégla körülötte -
generalGGabe #9674 hát én nem látok körülötte semmit.
de más jármű körül sem... -
Zoliikp #9673 Esetleg indítsd el a játékot az omsi.exe -debug paranccsal.
Ha látsz körülötte egy kék téglalapot, akkor elvileg jól adtad meg...
Lehet, hogy mint az objektumoknál szükség van collosion bejegyzésre...
Sajnos csak tippelek, pontosan nem tudom... -
generalGGabe #9672 hát megadtam a koordináta pontokat, de ugyanúgy átmegy rajta az autó... a villamos középpontja x:0 y:0, és természetesen a kerék alja a z:0
a villamos hossza 13.6, szélessége 2,3, magassága (szedő nélkül) 3.2.
így adtam meg:
[boundingbox]
1.15
6.8
3.2
-1.15
-6.8
0
mi lehet vele a gixer? (gondolom a téglalap két átlós pontját kell megadni -
bence099 #9671 az lenne a kérdésem hogy milyen busz szerkesztő program van tehát mikor meg írtam a buszt akkor valami programmal meg lehet nézni ? -
generalGGabe #9670 oks
thx
máris csinálom -
Zoliikp #9669 Azt Te csak gondolod...
Téglalapot tessék elképzelni:
a tégla eleje, oldala, mélysége a középponttól /az első három/
a tégla vége, oldala, magassága a középponttól /az utolsó három/ -
bence099 #9668 Ikarus 260-böl hogy tudom ki szendi a váltott hogy ne jelenjen meg a vezető fülkébe? -
generalGGabe #9667 aha...
gondolom az első 3 szám az x y z méret.
a másik három micsoda? -
generalGGabe #9666 oks
azt teszem éppen, meg is van.
máris megcsinálom.
thx. -
Zoliikp #9665 Kukkolj meg egy AI buszt...
Alapból a br275-ös zárt pályán megy, ezért nem kellett neki... -
generalGGabe #9664 én a br275-t használtam, azt alakítottam át.
van egy motorkocsi, és egy pótkocsi.
Néztem én a scripteket, de nem láttam sehol benne ilyet. -
Zoliikp #9663 Buildingbox-ot adtál a villamosnak? -
generalGGabe #9662 Alakul a villamos.
Az utasok már normálisan közlekednek, minden ajtót használnak le- és felszálláshoz.
Apró bug, hogy néha egymásba állnak, és a középső ajtónál egyszerre szállnak le és fel.
Továbbá az, hogy a hátsó kocsit az Istennek sem akarják használni, inkább megvárják a következő szerelvényt.
A pathok és minden más jól van beállítva.
Ha valaki tud rá megoldást, örömmel várom.
Illetve arra sem lenne rossz egy script, hogy a kocsik ne menjenek át rajta, meg a gyalogosokon. -
#9661 Nem azt akartam hogy felülírassa a BKV skin-t. és továbbra se működött, inkább letöröltem.
-
#9660 Nálam is.