63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• atty707
    Ez az, amit én használok:
    https://skydrive.live.com/embedicon.aspx/omsi/buszok/ikarus%20260/ikarus%20260.rar?cid=c00b5d0e23e9f3b6&sc=documents

"Prága" gombsor:
    https://skydrive.live.com/embedicon.aspx/omsi/buszok/ikarus%20260/Ik260%20Pr%c3%a1ga%20gombok.zip?cid=c00b5d0e23e9f3b6&sc=documents
  • gege97
    Sziasztok!Látom kint van az Ikarus 260?!Tekergettem hátra a lapokat de nem találtam linket valaki be rakná nekem?:)
  • Routeres
    Az Action!-nek egy teljeskörűen használható 30 napos próbaverzióját lehet letöltnei legális úton a netről. Mindene használható, azt leszámítva, hogy a felvett videón ott lesz az Action! logo. De ez kb. minden ilyen progira igaz, legyen az Fraps, AVS, Action! és még sorolhatnánk.
  • nemeza
    Én snagittel vettem fel, és az AVS (videoszerkesztő) tette rá a logót
  • Routeres
    Vedd meg a programot, vagy válaszd azt a megoldást, amit ide nem szabad leírnom...
  • halaszfi
    Valamiért a pályámon nem tudom kijelölni a Bus Stop-ot(Mert nem lesz narancssárga) Segítsetek!
  • dgufoplast
    Arra de lehet nem jó az oda de busz cfg be ott van valami láthatóság határoló keret vagy box talán
  • generalGGabe
    [VFDmaxmin]
    -1.5
    -6
    -0.5
    1.5
    6
    4.5

erre gondolsz?
  • dgufoplast
    Jó semmi akadálya nézegetem azt ode Wiki le írást meg az ábrákat lehet majd ki lehet hozni belőle valamit legalább is remélem hogy lesz valami használható belőle
  • Zoliikp
    Majd ha lesz egy kis nyugalom itthon, és Te is ráérsz, konzultálnék veled, mert próbálgattam az Ik180-ast, de meg sem jelenítette.
    Persze nem az egész modellt konvertáltam, csak egy-két főbb elemet...
  • dgufoplast
    Ikarus 280-as még most pihen mert az OMSI motorját kéne meg tuningolni hogy jó legyen a csukló része meg a többi dolog ami nem jó rajta itt hátsó részre gondolok de majd valamikor össze jön a dolog akkor folytatom
  • Zoliikp
    Én most módosítgatom...
    Az első három az ismert X,Y,Z tengelyek, amely a középponttól való elhelyezkedést mutatja.
    Pl.: az Y tengely értéke 12, az azt jelenti, hogy a középpont 6.

Az utolsó három szám értéke viszont magát ezt a középpontot mozgatja el az első három érték megtartásával.
    Pl.: a kocka fedi a buszt, de egy kicsit belelóg a lökhárítóba elől, hátul kicsit távolabb van; akkor az 5. értéknek adva 0.1-t, és a kocka előrébb kerül, miközben a mérete / az első 3 érték/ nem változik...
  • dgufoplast
    Ott van az legfelül egyből ha meg nézed a cfg be erre gondoltam mert a busz cfg be oda van írva Sichtbarkeits-Boundingbox de lehet nem jó oda
  • generalGGabe
    BOUNDING BOX:
    a modellt úgy csináltam, hogy a középpontja az origoban van, kivéve a magasságét, annak a zérója a kerék alja.
    Az .ovh-ba természetesen beraktam, a villamos körül az a kék tégla szépen meg is jelenik.
    Az eredeti járműben nem volt boundingbox, azon is átmennek.
    A model.cfg-be hova kell ezt beleírni? Mert néztem a buszét, abban nem láttam ilyet.....

"az eredeti járműnek a x,y,z tengelymentén helyén van vagy odébb mert lehet ezek lesznek a gondok meg az x tengelymentén jó legyen meg igazítva a jármű"
    Ezt fejtsd ki légyszíves.
  • ozimak
    Tényleg,a 280-asról tudunk valami közelebbi infót? Készül egyáltalán?(vagyis folytatja valaki a bétát) Nagyon várom az első csuklóst,gyakorlatilag ez lenne a kedvenc :) Igazi "rutinozós" busz lenne,pont nekem való :P Remélem az is készülget ;)
    Ja és mi a különbség,a 98.7 megás 280-as és az "Ikarus 280_49 teszt"(ami majd 200 mega) között?
  • dgufoplast
    A boundingbox a modell,ovh,modell,cfg be is be van írva meg az eredeti járműnek a x,y,z tengelymentén helyén van vagy odébb mert lehet ezek lesznek a gondok meg az x tengelymentén jó legyen meg igazítva a jármű de az úgy lenne a legjobb ha eredetit be teszed a villamos helyére és meg nézed hogy azon is át mennek a járművek és ha nem mennek át rajta még azt tudom javasolni hogy benne hagyod az eredeti vonat karosszériáját és ahhoz igazítod a villamost nem tudom nagyobb e vagy kisebb de ha kisebb akkor csináld úgy hogy az eredetibe bele essen és jó legyen de nagyobb ugyan az a el járás és hát ha jó lesz meg majd át kell írni a boundingbox
  • matesz19
    Ja értem. :) De kár hogy az ajtók nincsenek rajta, vagy a videó óta kaptak ajtókat is? :D
  • nemeza
    Igen. Így legalább nem fér kétség a 260-as származásához sem.. Ebből nincs kitörölve a Neutralra utaló jel.
  • matesz19
    Látom ki lett adva az IK 280-as teszt verziója a német fórumon. Ez ugyan az a busz, amelyikkel olyan nehéz elindulni??
  • generalGGabe
    a ruszkik lófüttyöt sem csináltak, csak átfestették a br275-t
  • Zoliikp
    Igen, van, de azok is "védett pályán" közlekednek, így nehéz kiszúrni, hogy miért nem megy át rajta másik jármű....
  • generalGGabe
    a moges pályán van metró, nemeza tanácsára leszedem, hátha ruszkik kiagyaltak rá valamit.

tudom, hogy nincs erről leírás, de majdcsak összehozzuk ezt :-D
  • Zoliikp
    Bocsánat a félre tájékoztatásért...
    Leírást nem igazán található, így csak a koordinátákból indultam ki...

Nézegetem az Opel_Manta_b-t, hátha találok valami segítséget, de még nem sikerült...
  • generalGGabe
    nah,a box másképp kell megadni. az első 3 szám sztem a méret, a második 3 szám meg a középpont.
    legalábbis most így adtam meg, és tökéletesen passzol a kocsikra.

de még így is átmegy rajtuk, a collosionmesh sem segít.
  • generalGGabe
    helyesbítek

ott van a tégla körülötte
  • generalGGabe
    hát én nem látok körülötte semmit.
    de más jármű körül sem...
  • Zoliikp
    Esetleg indítsd el a játékot az omsi.exe -debug paranccsal.
    Ha látsz körülötte egy kék téglalapot, akkor elvileg jól adtad meg...
    Lehet, hogy mint az objektumoknál szükség van collosion bejegyzésre...

Sajnos csak tippelek, pontosan nem tudom...
  • generalGGabe
    hát megadtam a koordináta pontokat, de ugyanúgy átmegy rajta az autó... a villamos középpontja x:0 y:0, és természetesen a kerék alja a z:0
    a villamos hossza 13.6, szélessége 2,3, magassága (szedő nélkül) 3.2.
    így adtam meg:

[boundingbox]
    1.15
    6.8
    3.2
    -1.15
    -6.8
    0

mi lehet vele a gixer? (gondolom a téglalap két átlós pontját kell megadni
  • bence099
    az lenne a kérdésem hogy milyen busz szerkesztő program van tehát mikor meg írtam a buszt akkor valami programmal meg lehet nézni ?
  • generalGGabe
    oks
    thx

máris csinálom
  • Zoliikp
    Azt Te csak gondolod...
    Téglalapot tessék elképzelni:
    a tégla eleje, oldala, mélysége a középponttól /az első három/
    a tégla vége, oldala, magassága a középponttól /az utolsó három/
  • bence099
    Ikarus 260-böl hogy tudom ki szendi a váltott hogy ne jelenjen meg a vezető fülkébe?
  • generalGGabe
    aha...

gondolom az első 3 szám az x y z méret.
    a másik három micsoda?
  • generalGGabe
    oks
    azt teszem éppen, meg is van.

máris megcsinálom.

thx.
  • Zoliikp
    Kukkolj meg egy AI buszt...
    Alapból a br275-ös zárt pályán megy, ezért nem kellett neki...
  • generalGGabe
    én a br275-t használtam, azt alakítottam át.
    van egy motorkocsi, és egy pótkocsi.
    Néztem én a scripteket, de nem láttam sehol benne ilyet.
  • Zoliikp
    Buildingbox-ot adtál a villamosnak?
  • generalGGabe
    Alakul a villamos.
    Az utasok már normálisan közlekednek, minden ajtót használnak le- és felszálláshoz.
    Apró bug, hogy néha egymásba állnak, és a középső ajtónál egyszerre szállnak le és fel.
    Továbbá az, hogy a hátsó kocsit az Istennek sem akarják használni, inkább megvárják a következő szerelvényt.
    A pathok és minden más jól van beállítva.

Ha valaki tud rá megoldást, örömmel várom.
    Illetve arra sem lenne rossz egy script, hogy a kocsik ne menjenek át rajta, meg a gyalogosokon.
  • wollnerd #9661
    Nem azt akartam hogy felülírassa a BKV skin-t. és továbbra se működött, inkább letöröltem.
  • wollnerd #9660
    Nálam is.