63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• halaszfi
    Bocs Zoliikp csak 1.41MB a .x
  • Zoliikp
    Ha megtalálod, hogy melyik o3d fájl takarja a kormányoszlopot, akkor megmondom a megoldást a kormány eltüntetésére....
  • szabii98
    blocked domain -.-
    noob.hu-ra töltsd :)
  • Hyp3r
    Sziasztok!

A kormányt nem lehet eltüntetni a 260ason? Már szinte az összes pontot végigkattintgattam de nem találtam meg a módját...gondolom nem lett megírva hozzá az a programrészlet a scriptben.
  • mimo0612
    Engem az zavar a 260-asban, hogy a napellenzőtől nem látom azt hogy merre kellene hogy menjek XD Azt nem lehet valahogy onnan eltávolítani?
  • omsifan
    Így?
    Ik256
    IK256
  • szabii98
    így sem jó..az iaro bezavar. namind1.:S
  • ccv520
    Köszi!
  • Zoliikp
    Innen:
    http://omnibussimulator.forumieren.com/t9404-ikarus-260-praga-2m70-transmission-with-tweaks
  • ccv520
    A prága váltót honnan lehet letölteni?
  • omsifan
    Ha nem látszana:
    Ikarus 256
    Ikarus 256
  • szabii98
    ff alatt nincsenek képek :(
  • zorba3333
    Köszi szépen :)
    Tökéletesen működik!
  • omsifan
    Ja és, ha valaki tudna nekem IK256-ból hangokat felvenni az írjon már rám privátban. (Nem motorhangot, hanem ajtónyitás-zárás hangra gondolok meg még néhány dolog. Ehhez gondolom még egy 250-es is megfelel.) Egyébként a végleges felnitextúra ez lesz.
  • omsifan
    Köszönöm, hát még van rajta munka. Most jön scriptelés a javából. Légbefúvót bescriptelni, még a hiányzó kapcsolókat is be kell és még elég sokmindent. Azt utasok helyét is meg kell csinálni. (Bár ez a legkönnyebb, mégis időigényes.) És még azt, hogy merre szálljanak fel az utasok. stb...
  • adam993
    Csinos! Csak vezethetném már...:D
  • omsifan
    * Új keréktextúrák. (a kerék nem új)
    Bocs a duplázásért.
  • omsifan
    Sziasztok! Egy újítással jöttem. Új kerekek, és megjelentek a tetőn a légbefúvók. (vagy mik, nem tudom a pontos nevét)

• Zoliikp
    Neked is, és a többieknek is, akik a Praga váltos változatot szeretnék használni,
    de nem működik a 3. ajtó....
    Ha bemásoltátok, akkor az "Ikarus_Automatic_Praga.bus" fájlban a door_p.osc-t írjátok át doordar.osc-re így:

Az eredmény: Prága váltós, 3 ajtós Ik260...
  • Apocalipto
    Mondhatni hogy élethűre sikerült, ugyanis sok 260-280asban alapból nincsen fűtés, csak vonalradiátor.
  • atikarus
    kemény pálya a Moges egér kormánnyal is erősen igénybevesz. Ikarus 260nal próbáltam az elején de nem ment fel az emelkedőn inkébb úgy gondolta visszagurul.
    A Mercedes O405 kimondottan jó busz ezzel is nehezen tartotam a menetrendet. Jól kitalálták az út eltereléseket.
    Érdekes az egyik kereszteződésnél annyian jönnel és a főútról nem engednek bekanyarodni.
  • zorba3333
    Sziasztok!

Praga váltós módban nem bírom működésre bírni a 3. ajtót. Az ajtónyitó gombja teljesen inaktív, illetve a 2. ajtó visszajelzője sem világít, mikor nyitva van az ajtó.
    A hangok, ablaktörlők stb. rendben működnek, csak a 3. ajtó makacskodik.

A többi variációnál (eredeti,illetve az IK hangcsomagot használó változatoknál) rendesen működik mind a három ajtó, illetve világítanak az "ajtók nyitva" visszajelzők is.

Annyit sikerült kiderítenem, hogy az Ikarus_Automatic_Praga.bus fájlban van a hiba, de nem értek a scripthez, ezért nem tudom hol a gond.

Próbáltam az előbb említett fájlt átnevezni Ikarus.bus-ra, de nem oldotta meg a problémát.
    Ha kicserélem az Ikarus_Automatic_Praga.bus fájlt az eredetire, akkor pedig a Praga váltó tűnik el(mondjuk ez értelemszerű), és az ajtók ismét működnek.

Egyébként nagyon jól sikerült a Praga mód, már csak a váltóhoz tartozó gombsor hiányzik.

Mi / hol lehet a hiba?

A segítséget előre is köszönöm.
  • maxi1987
    Hali
    Csak nálam jelentkezik az a hiba a német autóváltós ikarus 260nál, hogy az utasok csak a 3. ajtónál szállnak fel ami magától nyílik és záródik.Amúgy nálam minden okés, a hang, a ablaktörlő stb...
  • ccv520
    Azon kívül bolygóajtós a modell, viszont a lépcsők ráncoshoz valók.
  • matesz19
    Nagyon király lett a busz és köszi hogy fel tetted. :)
  • matesz19
    Jah bocsi azt nem is láttam amit te tettél be, én csak azt néztem meg amit kitt2000 be tett. Oké nem szóltam semmit :D
    Amúgy szerintem nincs még vagy nem is lesz kiépítve ebben az ajtó csengő.
  • Bustom
    Én továbbra is azt kérdezném, hogy melyik gombbal kell csengetni ajtó zárásnál?
  • matesz19
    Amúgy próbáltad már át állítani a fűtést hűtésre?? Mert az első időkben ez volt a gond a 415-ösön is amíg nem jött ki a javítása úgy emléxem. :/
  • Bustom
    Én feltettem! Lásd a lenti videót! A leírásában van egy link!
  • matesz19
    @kem001: Én az alap buszról beszéltem amiben még nem voltak a frissítések. :D

Am. valaki feltudná úgy dobni az IK 260-ast egy rarban valameik tárhelyre hogy minden működjön rajta? Mert a sok másolgatástól már a tököm tele van, mert néha nem is működik rendesen.
    Ha fűtés és ablaktörlő nincs benne azt se bánom, csak működjön rendesen, lehessen vele utasokat is szállítani. :) Ha valaki fel teszi, annak nagyon szépen köszönöm. :)
  • kem001
    A fűtés halt be nálam egyedül. Nem fűti a buszt, hanem hűti. Tiszta BKV..
  • bence099
    te ezt a lyukasztott hogy alakítottad át ?
  • mimo0612
    De a frissítéstől behal :S
  • kem001
    Akkor nem tetted fel még az első frissítést, amiben van normális váltó, ablaktörlő. A fűtés meg eddig is működött
  • matesz19
    Srácok, srácok, ha nem tűnt volna fel, ez szinte csak egy béta busznak mondható modell, se ablaktörlő, se egy normális váltó, se fűtés, se ajtó csengő, se semmi. Sajnos ez nem egy 415-ös busz, ami full extrás.... :D Majd jönnek a javítások és talán abban benne már lesznek, bár sztem hamarabb jön ki egy rendes IK 260-as mint a javítások nagyja.
  • mimo0612
    Értem, köszi
  • Zoliikp
    Ötlet még lenne, viszont nincs benne csengő definiálva....
  • mimo0612
    Ajtócsengóre valakinek valami billenytű ötlet?
  • BkvFan
    Üdv. eleve nincs benne fűtés , szóval ilyen h*** kérdésekkel ne gyere hogy hogy lehet fel fűteni mert senki nem tudja!
  • kitt2000
    Igen tudom!

Én csak aszt kérnék hogy legyen benne fűtés mert az utasoknak nem tetszik ha hideg van!

Hogy lehet fel fűteni?