SSD winchester
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha mashogy nem hat egy elozo generacios SSD-vel.
A mostani 60 gigasok (pl ocz agility 3)is mindossze 20k forintert megvehetok.
Szerintem az boven eleg egy op rendszernek a programoknak, meg esetleg egy-ket jateknak is.
Kíváncsi leszek majd rá milyen gyors lesz ez nálam élõben ha egyszer lesz olcsón!
Bár már egész megszoktam a mostani gépbekapcsolás után 3 percig nem nyúlhatok a géphez míg bejönnek a dolgok témát.
Next PC upgrade: 2022
Csatlakozom én is.
Nekem Samsung 64 Gb-s SSD-m (MZ-7PC064D/EU) van kb.egy hónapja megy.Nekem kizárólag oprendszer részére kellett, valamint néhány szoftverhez.Sima HDD után elképesztõen gyors.Ipon-nál vettem 32 ezer körül.Adnak hozzá beépítõkeretet, csavarokat,kábeleket,leírást és 2 db CD-t, az egyik Samsung nyalánkságokat a másik Norton Ghost-ot tartalmaz.
Semmi gondom nincs vele, csak az hogy beleszerettem és kellene egy nagyobb is <#hamm>#hamm>, de ez a jövõ zenéje,amíg ilyen drága.
Amire viszont kellett, arra tökéletes.Engem az SSD-k közti sebességharc nem érdekel.Az alaplapom (Gigabyte P55-UD4) úgyis csak SATA2-es.
Ha nem haragszotok idemásolnám,amit az ipon.hu-n is írtam:
Win7 telepítés:
-Ha lehet, kössük a SATA 0 vagy 1-es portra az alaplapon, amennyiben rendszermeghajtó lesz.A 64Gb-os SSD adattároláshoz kicsi, viszont jó magas gépigényû szoftverekhez (photoshop,indesign,premiere pro,stb) és természetesen rendszernek.
-SSD-hez ajánlott AHCI módra kapcsolni a SATA vezérlõt a BIOS-ban.De elõször indítsuk IDE módban, máskülönben a Win7 kékhalálozni fog bootolás közben.
Ennek az oka annyi, hogy mi ugyan belõttük, hogy AHCI-ban mûködjön az SSD-nk, de ezt a Windows nem tudja.Tehát másszunk be a registry-be, a többi itt van leírva:
AHCI módban bootolás Win7
Ha ezzel megvagyunk,és immár AHCI módban bootolt be a rendszerünk jön még két reset és kész is.Én mondjuk IDE módban sem tapasztaltam, hogy lassabb, de ez az ajánlott.
Most nem akarok itt oldalakat írni, mi mindent kell még megtenni, ha rendszernek használjuk az SSD-t, itt elolvashatjátok:
SSD beállítások Windowshoz
A mellékelt Samsung CD-n van az SSD-hez és a windowshoz optimalizáló szoftver,segédprogramok, illetve van Norton Ghost, melyre nekem nem volt szükségem.A samsung szoftver az jó, nem kell mászkálni a registryben, onnan is ki tudsz kapcsolni dolgokat.
Tapasztalatok:
- Nagyon gyors bootolás és írás-olvasás (pedig csak SATA2-m van a Gigabyte GA P55UD4-es lapon).Win7 64bit boot idõ BIOS-tól kb. 6-8 mp.
- halk,szokatlanul nagy a csend
- nem melegszik
- nem fogyaszt
- a windows elképesztõen gyorsul, ha SSD-n van
Nekem mindehhez hozzájárul az, hogy 12Gb-nyi ram is van a Core I5-750 mellett, persze kikapcsolva a swappelés.A windows nem ugat, hogy nincs swap, szerintem már 8 giga ramnál is érdemes kikapcsolni.
steam, origin: ACE_hun
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
A Milyen PC-t vegyek topikba is betettem, de ez a topik konkrétan a témával foglalkozik, ezért itt is rákérdeznék, remélem nem gond.
SSDt szeretnék venni a barátomnak, 120 gb körülit. Rengeteg lehetõség van és nem vagyok olyan nagy guru, fórumokon pedig hol ezt, hol azt írják. Tudnátok segíteni?
A-DATA S511 AS511S3-120GM-C
CORSAIR Force GT CSSD-F120GBGT-BK
CRUCIAL m4 CT128M4SSD2
KINGSTON SSDNow V200 SV200S37A/128G
KINGSTON SSDNow V 200 SVP200S3B/120G
OCZ Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G
OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G
SAMSUNG MZ-7PC128D/EU
Köszönöm!
Kati
Gyorsan vélemény változásra sikerült bírniuk OCZ-knek. 😄
Végülis meg vagyok nélküle tényleg. 😊
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Ha igen, utánanézek és persze Köszi az infót!
Amugy lecsekkoltam, sajnos az ujabb sorozatoknal, ugyanaz a helyzet, mint volt a regieknel, hogy az FW frissitesnel trukkozni kell akkor, amikor primary az SSD.
Mondjuk ez azert erthetetlen szamomra, mert pont ezzel volt baja mindenkinek peldaul a Vertex 2-nel,hogy lehessen olyankor is frissiteni, es ott megoldottak, erre kiadjak az uj SSD-t ott meg ugyanugy nem lehet, mint a regi tipusoknal az elejen.
Nekem is OCZ-m van május óta. Egyelõre bírja, élettartam ellenõrzõ programot még nem futtattam le rajta.
Az uj SSD-ken meg nem probaltam FW.-t frissiteni, le kell ellenorizni, mert lehet ott is megoldottak mar.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
A Samsungnal a Vertex 3 jobb, de meg az Agility 3 is, es az ugyanannyiba kerul, sot a Vertex 3 sem 100k, ahogy te allitod, hanem 85k.
Az osszes sorozatot kiprobaltam en is szoval nehogy azt hidd, hogy te vagy ezzel egyedul a foldon, raadasul a Sata2 allitas is egy eleg erdekes megallapitas, mert szep es jo, hogy nem erzi meg az Sata3 hianyat a sebessegkulonseget, csak nem art azt is hozzatenni, hogy lehet hosszutavon is gondolkozni, ahol peldault ket SSD-t valaki peldaul raidben hasznal, mar egy elozo generacios SSDneknel is mar a Sata2 kevesnek bizonyult sok esetben, amit csak a Sata3 orvosolt.
Az is erdekes megallapitas, hogy erdemes elkerulni azokat a darabokat, amikre van esely, hogy beszarnak. A Samsungnal ugyanannyi esely van ra hogy beszarjon, mint barmelyik itthon arult termeknel.
Kifejezetten nem ertem a OCZ barmi ami nem vertex megallapitast, mert ez egyszeruen nem igaz. Az Agility es a tobbi termeke is az OCZnek, nem arrol hires, hogy tomegesen szarnanak be, az Intelnek sem, de meg a Kingstonnal sem ez a helyzet es soolhatnam meg a tobbi gyarto termeket is.
Mindenhol van meghibasodas meg a Samsungnal is, ez a fogyasztas velejaroja, de pont ez a szegmens az, ahol eleg keves az ilyen.
Jelenleg van 830-as Samsungom (SATA3) és Intel G2-m. Volt Intel G3, Samu470, Vertex2.
Lófasz a különbség normál felhasználás mellett, a lényeg hogy vegyél SSD-t, mert tényleg fasza.
De érdemes elkerülni azokat a darabokat, amiknél nagyobb az esély hogy beszarnak, pl:
Kingston 200-as sorozat, OCZ bármi ami nem Vertex
De tényleg, semmi értelme nincs az 500-as szekvenciális olvasásra verni magunkat, mert az ugyan minek. Ráadásul csak papíron igaz, illetve olyan körülmények között.
Jó SSD a Vertex3, de abból egy 240 gigás 100 rugó. Amúgy ennyiért már a Samu 830-at venném.
Ár/érték arányban kurvanagy bajnok a 470-es Samu, a sebességdifit meg nem érzed meg. SATA2-es lapon meg bench progik sem.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Én most ebben gondolkodtam otthoni felhasználásra, már ez is SATA3-as:
35.000 Ft
Link
KINGSTON 90GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
Abbol is latszodik, hogy a Vertex3 gyorsabb, mint az Agility, megis a tesztben nehol az Agility joval elorebb vegez mint a Vertex3, pont abbol kifolyolag, mert az is egy 2600K-s konfiggal mert eredmeny, nem pedig egy 2630QM mobil konfiggal.
Jo persze en nem teszek fel ide minden jatekot, mert feleslegesnek tartom arra pazarolni a helyet, de csak viszonyitaskent mondom, hogy lasd nem kell ehhoz 240GB vagy nagyobb SSD. Egyet ertek Lazaval, hogy egy 90-120as erre a celre boven megfelel, foleg azert is mert ez egy viszonylag uj technologia es ez fog legjobban fejlodni a kozeljovoben, igy a befektetett penz hamar fog inflalodni. Raadasul 2 ev mulva mar ki tudja milyen sebessegbajnokok lesznek olcsobban es nagyobb kapacitassal.
Nezz korben szerintem a 120asok kozott. Az Intel 510et draganak talalom, de mondjuk egy vertex 3 nem olyan rossz vetel 1/3-al olcsobban mint az intel SSD es 43 korul mar kaphato. Az intel 510 olyan 70k, azt sokallom egy 120as SSD-ert.
A töltési idõk egyébként is minimálisak manapság ... nálam a Skyrim mentésének a betöltése kb 5 mp, idõm nincs forgatgatni a töltõképernyõn megjelenõ dolgokat (Core2Duo 2.66, 4GB RAM, GTX 560Ti).
Mondjuk egy GTA4-et azért SSD-re pakolnék (ez is folyamatosan tölti a játékteret, de a gyors autózás miatt ez már problémás lehet, nem úgy mint a Skyrimnél) 😊
Szerintem bõven elég egy 90 - 120 GB-os erre a célra.
A filmeket meg az iso-kat nem azon kell tárolni 😊
Maradt a várakozás ami a mesterségem egyike!Majd laza 10 év múlva majd visszatérek a témára!
Amugy nem egy sebessegbajnok, de megbizhato SSD.
Kinéztem egy SSD-t egy boltban mondom figyelemmel követem az ár alakulását.
SSD OCZ240Gb Agility-3(AGT3-25SAT3-240G) Errõl van szó.
2012.01.31 84.455 Ft
2012.02.05 78.994 Ft
2012.02.09 75.565 Ft
Most meg már itt van a következõ generáció, a V+200-as, ahol ugyan az ugyanakkora testvére csak 90GB-os, árban mégis kb ugyanannyi.
Fõleg most, mert a lenti cikk szerint 196 dollár, mégis pl az iPon 43.000Ft-os jan 19-e kezdõára ma már csak 37.500Ft, ami kb 188Ft/dollár árat jelent (az eredetihez képest). Mondjuk láttam belõle egy másik típust is, az 41.000Ft, nem tudom mi a különbség.
Ha valakinek van már tapasztalata a kütyüvel, megírhatná.
http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2187
http://ipon.hu/webshop/product/kingston_90gb_sata3_25_ssdnow_v_200_svp200s3_90g/195034
www.smart-bus.hu
Na ez jó.Még 2-3 ilyen év és talán már átlaguser számára is elérhetõ áron lesz egy méretes darab!
|Gigabyte-GA-Z77X-D3H|Intel Core i7-2700k 3,5Ghz|Zotac Geforce GTX 680 2GB|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600 Mhz|2tb HDD|
|Gigabyte-GA-Z77X-D3H|Intel Core i7-2700k 3,5Ghz|Zotac Geforce GTX 680 2GB|16GB Corsair Vengeance DDR3 1600 Mhz|2tb HDD|
www.smart-bus.hu
ha vennek meg ssdt, akkor is oczt vennek szerintem 😊
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Ipon garis, és persze az Iponnál semmi normális 120GB-s SSD nincs. Intel 510 iszonyat drága, rá kéne még fizetnem. Samsung 120GB-s nincs...
www.smart-bus.hu
Saor Alba
Saor Alba
Szörnyet halt a 120GB-s Vertex2-m. Minden elõjel nélkül egyszer csak kék halál, és azóta nem ismeri fel a gép. 1 éves volt...
Próbaképpen átraktam a laptopba is, az sem ismerte fel. Ráadásul a gyári HP konzolba nem tudtam becsavarozni, mert nem stimmeltek pontosan a lyukak. Mondanom sem kell, az intel hajszál pontosan passzol bele...
Részemrõl OCZ kilõve... ez volt az utolsó csepp.
www.smart-bus.hu