SSD winchester

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gurubefree
Ezert is mondtam hogy az AHCI mellett a Raid funkcionak csokolom.

ゾルターン

gurubefree
Nem megy igy megneztem ..... ha az 5-6 AHCI akkor az 1-4 automatikusan AHCI es nincs semmi varialasi lehetoseg . Csak ugy leghet varialni hogy :

1-4 AHCI
5-6 AHCI

v.

1-4 AHCI
5-6 IDE

ゾルターン

Jakuza001
De akar teheted forditva is. 😄 1-4 AHCI es a 5-6 RAID es hatra teszed a vinyokat. Ahogy neked kellemesebb. 😄 A lenyeg hogy az SSDnek AHCI legyen etetve a vinyoknak meg a RAID.

Jakuza001
Kulon is tudod bekapcsolni oket.

Igy csinald:

1-4 Raid
5-6 AHCI

Az elso portokra told a merevlemezeket es az utolsoba mehet az SSD

gurubefree
Reggel megnezem mert most meloba vagyok ...... ott lathato is a 2. HDD ( computer management/dick management )

ゾルターン

Az ahci neked semmiféleképpen nem jó biosból, írta is az a cikk amit linkeltem...

A #302-t kipróbáltad?

www.smart-bus.hu

gurubefree
A gond az mint mondtam hogy az AHCI mellett a Raid funkcio nem aktiv tehat a Raid tomb nem lathato.

ゾルターン

gurubefree
Na akkor atrendezem reggel ..... 1-4re mehet SSD + 2xHDD + 1 DVD-RW . Kivancsi vagyok mert ilyen felallasban nem probaltam. Amugy is szet fogom szedni az egeszet es ujra pasztazom a cpu-t ( utalatos egy dolog )

ゾルターン

Jakuza001
Jah es amit elfelejtettem az AHCInel plusz meg a hotswap funkcio is elerheto az NCQ miatt.

Jakuza001
Az AHCI az SSDnek mindenkeppen kell, mert azzal sokkal gyorsabb a mukodesuk es kell a Trimhez is.

Amugy nem kell a sorrenden se valtoztatnod SATA csatlakozonal, probald visszatenni a HDDket az eredeti helyere,hatha ugy a RAid tomb ujra lathato lesz, nem gond ha az SSD utanuk kovetkezik, a lenyeg csak az hogy a boot sorrend hogy van megadva a betujeleket is tudod valtoztatni win7-en belul.

Jakuza001
Hm nem ertem akkor mert ezen a lapon a harom SATA foglalat mind az AMD chiphez kapcsolodik, tehat nem lehetne gond vele, hiszen nem mas chipset kezeli oket.

Mondjuk az lehet gond ha a ket vinyo nem azonos csatlakozon csucsul, tehat mondjuk 5-6, tehat nem ertem.

gurubefree
A Raid teljes mertekben felejtheto .... csak is egy masik Raid kartyaval megoldhato.

Mi van ha az 1-4re megy a ( AHCI ) 2x500GB + SSD ? Erdemes AHCI-ben hasznalni HDD-t ? Ahogy olvastam noveli az irasi es olvasi sebesseget.

ゾルターン

gurubefree
Asus CrossHair IV

Ami meg furcs az hogy ha 1-4 AHCI akkor a Raid funkcio nem aktiv az 5-6-on ) ket opcio van IDE es a AHCI )

ゾルターン

Jakuza001
Az intelet is kerhette az elejen, annelkul sem megy a raid, de az nem egyenlo a masodik chippel nezz utana.

Milyen alaplapod van ?

gurubefree
Most hogy mondod .... amikor Raid tombre telepitettem mindig kerte a Raid vezerlo driver-et amit az alaplapi cd-rol az elerisi ut megadasaval csinalja meg a W7 telepitese elott . E nelkul nem latja a Raid tombot. A kerdes az mivel ugy az esetemben a 4-5 IDE es mind a ket 500GBos ezenken a ket csatin van hogy miert csak az egyiket latja ? De ugy hogy mashol termeszetesen ( lsd. eszkozkezelo )mind a ket HDD jelen van

ゾルターン

Jakuza001
Megprobaltad feltelepiteni a chipset drivert is ami a 2 hatso Sata meghajtohoz tartozik ??
Csak mert altalaban az kulon chipset vezerli, pl ha Inteles laprol beszelunk altalaban az elso 4-et az Intel chip vezerli, a maradek kettot pl mas, mondjuk Marvell vezerlo stb.

Jaj basszus... tudod mi lehet még!!! Nem oszt ki neki a winfos betût:

B.,) A Windows 7 szándékosan, vagy véletlenül, de elrejt egyes rendszermeghajtókat. Ezeket visszaállíthatod a lemezkezelõbõl. (érdemes ezzel kezdeni mindenféle további program telepítése elõtt, amik megjegyzik az adott meghajtó-betûjelet, ami azután módosulhat...)
Írd be a futtatásba: compmgmt.msc, majd storage (avagy tározás), és disk management (lemezkezelõ), majd az egyes partíciókon jobbklikk és change drive letter (meghajtóbetûjel váltása).

www.smart-bus.hu

gurubefree
Sziasztok

Ime a problema. 1xSSD ; 2x500GB HDD ; 2x DVD-RW

az AHCI mellett az egyik 500GB HDD csak ugy eltunik. Csak az SSD es az egyik 500GB HDD lathato a W7 telepitesenel de erdekes modon a 2. HDD is lathato az eszkozkezeloben de valamiert fizikalisan nem hasznalhato ( Start/Computer nem latszik sot Computer Management/Disc Management-ben formalas utan sem latszik )

A lapon van 6db Sata csati ami bios-ban configuralhato 1-4 5-6 felosztasban. Ha az 5-6 AHCI modra allitom akkor a 1-4 automatikusan AHCI modra valt es mas beallitasi lehetoseg ebben az esetben nincs. Egyedul ugy mukodik hogy az 1-4 allitom AHCI modra es az 5-6 atallitom IDE-re. Na ebben a felallasban van a 2x 500GB HDD az 5-6 (IDE ) es az SSD a ket DVDRW-el az 1-4 ( AHCI ). Valamiert nem tudom hasznalni az egyik 500GB vinyot es lovesem sincs hogy miert. 😞

ゾルターン

Ams
Ugyan az.

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

gurubefree
Lehet hulye kerdes

Van az alaplapon 6 xSATA 6.0 Gb/s csatlakozo . Ha egy SATA 3-mas SSD akarok hasznalni ahoz mas sata kabel kell vagy ugyan az amit a HHD-hez hasznalok ?

ゾルターン

Inkább úgy fogalmaznék, hogy egy használati eszköz nem arra van, hogy dédelgessem, hanem, hogy használjam... 😉

www.smart-bus.hu

pointer4
Hát ha olvastad a cikkeket, akkor azért annyira ügyelj, hogy ne tedd tele a TRIM miatt.
Meg töredezettségmentesítéssel ne zargasd.
Így is 5-6 év a várhatõ élettartam, de egy 5-6 éves mûködõ winyót is az ember már a polcra tesz.
Köszönöm válaszaitokat. Viszont nem tudom, mit tegyek, megkérdeztem párhuzamosan a gyártót is (Adata), megírtam nekik, hogy milyen dolgokat hallottam, érdemes-e bármit is átállítani, kikapcsolni az SSD használatakor a Windowsban, szemben egy hagyományos HDD-vel, vagy semmi szükség rá, használjam-e úgy, mint egy hagyományos HDD-t?
Ezt kaptam válaszként (nem egy általános üzletkötõtõl):

---------------------
Hello,

Thank you for contacting ADATA Technology B.V.

As to the issue you mentioned in the case CS11061192.

In fact our S599/128GB series are known for good quality.

As to my understanding there is no special settings required, please just use it as a normal hard disk.

Best Regards,
ADATA Technology B.V.

FAE & Technical Support
Tel: +31-40-228-2115
Fax: +31-40-228-2119
Jakuza001
A mondandodbol itelve igen van osszefugges. 😄

pointer4
Érdekes összefüggés, ha valaki valamit elõbb csinált, akkor logikus hogy jobban ért hozzá ? 😄 Ezek szerint minden papóka az utcán okosabb a számítástechnikához mint mi ? 😄

Amúgy van egy jó mondás, aminek a lényege rád nézve, hogy "...a hülyék meg okoskodnak" 😄
fery02
Oké, igazad van! Hülye lámák vagyunk.
Ennyi!

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Jakuza001
A nagy kulonbseg azzal ellentetben amit allitasz, hogy van aki ert is hozza es tudja is hogyan mukodik es mar tobb evvel azelott megcsinalta azt amivel te meg csak ismerkedsz, es mar reg kibovult a latokore es tudja, hogy nem kell hulyenek lenni, ha egy program automatikusan elvegzi ugyanazokat a beallitasokat egy kattintassal, mint amihez registry es egyeb buvarkodas es modositas szukseges.

Csak a hulyek szenvednek olyannal fel orakig, amit kenyelmesen is meglehet oldani egy szoftverrel, ami ugyanazt nyujtja!!!

Tehat beszelhetunk arrol, hogy melyik fel is a birka. 😄

pointer4
Ez a nagy különbség. Valaki meg akarja érteni, és tudni mi hogy és miért történik, foglalkozik vele, bõvül a látóköre.
Valaki meg szarik bele, birka hozzá, és még õ lámázik 😛 Egyenes út az apple világába 😄
pointer4
De te igénytelen vagy 😄 Pubi 😄
Traktoros! 😄
Nálam a W7 automatikusan kikapcsolta a töredezettség mentesítést, minden mást meg hagytam úgy ahogy van. Tökéletesen mûködik minden! 😊

www.smart-bus.hu

Jakuza001
El ne kezdj pityeregni, kurblis. 😄

fery02
Tudod kit lámázz te le...

Jakuza001
Oke akkor inkabb legy lama es igen szennvedj.
Felolem, hiszen a kezi kurblizassal is lehetett inditani az autokat, meg az oninditoval is.
Persze a lamak szeretnek kurblizni. 😄

fery02
Valóban hatalmas szenvedés még mindig.
Helyette inkább bízzam az SSD-met egy programra, amit nem is ismerek. Aztán meg fizessek is érte. 😄

Jakuza001
Tort verzio utan keresgelni ? Ejnye rossz warezesek. Fizetoeszkozrol meg nem hallottal ? Amugy a legtobb funkcio beallitasat megcsinalja a program regisztralas nelkul.

Az mas kerdes hogy ti szerettek szenvedni. 😄

pointer4
Inkább olvasgatunk és nem tört verzió után keresgélünk 😄
fery02
Nagyon nagy szenvedés volt fél órát rászánni a dologra (közben pluszban tanulhattam is), aztán évekig nem is kell vele foglalkoznom, amíg ez a Win van rajta. 😊

Jakuza001
Nem ertem miert nem hasznaljatok ezt a programot ? Ahelyett hogy szenvednetek. 😄

SSDTweaker

fery02
Nekem sem lõtte le automatikusan a töredezettségmentesítõt.
Amúgy ajánlom ezt, én is eszerint állítgattam:
link

pointer4
Sziasztok!

Beszereztem egy Adata 128GB-os SSD meghajtót, Windows7-et telepítenék rá. Azaz alap szinten telepítettem is. Az lenne a kérdésem, mit tudtok arról, hogy kell-e valamit állítgatni a Windowsban ahhoz, hogy ne nyírja ki az SSD-t a sok írási/olvasási mûvelet? Errõl csak hallottam, nem tudom, hogy igaz-e, vagy hogy is van ez. Írták valahol, hogy a Windows 7 felismeri és pl. a töredezettségmentesítõt le is tiltja automatikusan. Hát nekem aktív, bár nem indítottam el. Sooftver/driver CD lemezt nem tartalmazott a gyári csomagolás.

Ti csak ráteszitek az op.rendszert, mint egy hdd-re és használjátok?

www.smart-bus.hu

köszi az ötletet 😊

franc0
Szerintem vegyél bele egy ilyet, és rendben is volnánk. Ezen már el lehet férni.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

😊

MSI EX-600

franc0
Laptopfüggõ.

és a dvd-lejátszó helyére?

És van persze miniPCI és miniPCIE csatlakozós. Ha véletlenül van fölösleges bõvítõhely.

franc0
Illetve van 1,8"-as is, de szinte kizárt, hogy az van neked.

franc0
Onnan, hogy ezek szabvány szerint mennek.
Ha a laptopodban 2,5"-es SATA vinyó van (ez van, ha nem túl régi a laptopod), akkor belemegy.