SSD winchester
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ゾルターン
1-4 AHCI
5-6 AHCI
v.
1-4 AHCI
5-6 IDE
ゾルターン
Igy csinald:
1-4 Raid
5-6 AHCI
Az elso portokra told a merevlemezeket es az utolsoba mehet az SSD
ゾルターン
A #302-t kipróbáltad?
www.smart-bus.hu
ゾルターン
ゾルターン
Amugy nem kell a sorrenden se valtoztatnod SATA csatlakozonal, probald visszatenni a HDDket az eredeti helyere,hatha ugy a RAid tomb ujra lathato lesz, nem gond ha az SSD utanuk kovetkezik, a lenyeg csak az hogy a boot sorrend hogy van megadva a betujeleket is tudod valtoztatni win7-en belul.
Mondjuk az lehet gond ha a ket vinyo nem azonos csatlakozon csucsul, tehat mondjuk 5-6, tehat nem ertem.
Mi van ha az 1-4re megy a ( AHCI ) 2x500GB + SSD ? Erdemes AHCI-ben hasznalni HDD-t ? Ahogy olvastam noveli az irasi es olvasi sebesseget.
ゾルターン
Ami meg furcs az hogy ha 1-4 AHCI akkor a Raid funkcio nem aktiv az 5-6-on ) ket opcio van IDE es a AHCI )
ゾルターン
Milyen alaplapod van ?
ゾルターン
Csak mert altalaban az kulon chipset vezerli, pl ha Inteles laprol beszelunk altalaban az elso 4-et az Intel chip vezerli, a maradek kettot pl mas, mondjuk Marvell vezerlo stb.
B.,) A Windows 7 szándékosan, vagy véletlenül, de elrejt egyes rendszermeghajtókat. Ezeket visszaállíthatod a lemezkezelõbõl. (érdemes ezzel kezdeni mindenféle további program telepítése elõtt, amik megjegyzik az adott meghajtó-betûjelet, ami azután módosulhat...)
Írd be a futtatásba: compmgmt.msc, majd storage (avagy tározás), és disk management (lemezkezelõ), majd az egyes partíciókon jobbklikk és change drive letter (meghajtóbetûjel váltása).
www.smart-bus.hu
Ime a problema. 1xSSD ; 2x500GB HDD ; 2x DVD-RW
az AHCI mellett az egyik 500GB HDD csak ugy eltunik. Csak az SSD es az egyik 500GB HDD lathato a W7 telepitesenel de erdekes modon a 2. HDD is lathato az eszkozkezeloben de valamiert fizikalisan nem hasznalhato ( Start/Computer nem latszik sot Computer Management/Disc Management-ben formalas utan sem latszik )
A lapon van 6db Sata csati ami bios-ban configuralhato 1-4 5-6 felosztasban. Ha az 5-6 AHCI modra allitom akkor a 1-4 automatikusan AHCI modra valt es mas beallitasi lehetoseg ebben az esetben nincs. Egyedul ugy mukodik hogy az 1-4 allitom AHCI modra es az 5-6 atallitom IDE-re. Na ebben a felallasban van a 2x 500GB HDD az 5-6 (IDE ) es az SSD a ket DVDRW-el az 1-4 ( AHCI ). Valamiert nem tudom hasznalni az egyik 500GB vinyot es lovesem sincs hogy miert. 😞
ゾルターン
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Van az alaplapon 6 xSATA 6.0 Gb/s csatlakozo . Ha egy SATA 3-mas SSD akarok hasznalni ahoz mas sata kabel kell vagy ugyan az amit a HHD-hez hasznalok ?
ゾルターン
www.smart-bus.hu
Meg töredezettségmentesítéssel ne zargasd.
Így is 5-6 év a várhatõ élettartam, de egy 5-6 éves mûködõ winyót is az ember már a polcra tesz.
Ezt kaptam válaszként (nem egy általános üzletkötõtõl):
---------------------
Hello,
Thank you for contacting ADATA Technology B.V.
As to the issue you mentioned in the case CS11061192.
In fact our S599/128GB series are known for good quality.
As to my understanding there is no special settings required, please just use it as a normal hard disk.
Best Regards,
ADATA Technology B.V.
FAE & Technical Support
Tel: +31-40-228-2115
Fax: +31-40-228-2119
Amúgy van egy jó mondás, aminek a lényege rád nézve, hogy "...a hülyék meg okoskodnak" 😄
Ennyi!
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Csak a hulyek szenvednek olyannal fel orakig, amit kenyelmesen is meglehet oldani egy szoftverrel, ami ugyanazt nyujtja!!!
Tehat beszelhetunk arrol, hogy melyik fel is a birka. 😄
Valaki meg szarik bele, birka hozzá, és még õ lámázik 😛 Egyenes út az apple világába 😄
www.smart-bus.hu
Felolem, hiszen a kezi kurblizassal is lehetett inditani az autokat, meg az oninditoval is.
Persze a lamak szeretnek kurblizni. 😄
Helyette inkább bízzam az SSD-met egy programra, amit nem is ismerek. Aztán meg fizessek is érte. 😄
Az mas kerdes hogy ti szerettek szenvedni. 😄
Amúgy ajánlom ezt, én is eszerint állítgattam:
link
Beszereztem egy Adata 128GB-os SSD meghajtót, Windows7-et telepítenék rá. Azaz alap szinten telepítettem is. Az lenne a kérdésem, mit tudtok arról, hogy kell-e valamit állítgatni a Windowsban ahhoz, hogy ne nyírja ki az SSD-t a sok írási/olvasási mûvelet? Errõl csak hallottam, nem tudom, hogy igaz-e, vagy hogy is van ez. Írták valahol, hogy a Windows 7 felismeri és pl. a töredezettségmentesítõt le is tiltja automatikusan. Hát nekem aktív, bár nem indítottam el. Sooftver/driver CD lemezt nem tartalmazott a gyári csomagolás.
Ti csak ráteszitek az op.rendszert, mint egy hdd-re és használjátok?
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
MSI EX-600
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014