1268
Solid State Disk memória merevlemez
-
#748 Azért egy normális beállítás nem árt, ha nem gyök2 sebességgel akarod használni. -
#747 jah én is bebasztam gépbe, rá a win7, azóta megy, semmit nem bűvészkedtem vele vaze... -
#746 Lehet.
Mindent lehet, felejtsétek már el ezt az SSD=hímestojás dolgot.
Napi szinten torrentezek rajta és 99%-os a cucc. -
pipusz #745 Sziasztok!Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretném újból telepíteni a rendszeremet.Viszont ssd van a gépemben, lehet-e formázni mint egy Hdd-t, vagy nem? -
#744 Felkerült közbe legfrissebb firmware, nevetségesen könnyű volt a folyamat. Ha így is szarakszik majd, Win 7 újratelepítés...aztán ha továbbra is, garancia.
Én most 10 percet nyomkodtam a laptopot, de nálam nem produkált semmit. Igaz, nálam eddig sem akart kékhalálozgatni, lassulgatni.
Szóval öcsémnek kell majd ezt tesztelni, ő képes úgy tűnik a hibák felderítésére (végülis ő gépe, ő használja szinte csak, hosszútávon jönnek ki ezek a nyűgök úgy tűnik). :P -
#743 Gondoltam, hogy nem copy-paste-l csináltad. :D De van erre is lehetőség, azért kérdeztem.
Ha firmware frissítés sem segít rajta, én visszavinném, pláne ha írtad, hogy nem csak nálad fordul elő. -
#742 Dehogy, tiszta újratelepítés volt.
Copy-paste Win fájlok világ egyik legamatőrebb dolga lenne. :D -
#741 A meglévő rendszert másoltad át az SSD-re? -
#740 Végülis nem véletlenül adják a firmware frissítéseket.
Elvileg nem veszhet el semmi adat sem, szóval Win újratelepítést még hátha megúszom (gondolom ezt érted clean install alatt). -
#739 Mindenképp próbáld meg frissíteni, aztán clean install. -
#738 Új Évet Mindenkinek!
Vettem én is karácsonyra öcsémnek a laptopjába egy 120-as Vertex 3-at. Szerencsénkre nekünk is sikerült úgy járnunk, hogy fagyogat, lassulgat, kékhalálozgat rajta a Win7.
Egy Packard Bell EasyNote TM81-es laptopról van szó, tegnap BIOS-t is frissítettem rajta, hogy hátha...
Megpróbáljam még szerintetek az SSD firmware-jét frissíteni vagy ilyenkor már általában csak a garancia segít?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Faszomat ebbe a zinformatikába! :D -
#737 Félreértettelek, azt hittem Win8 upgrade csomagod van. Ha egyszerre akarsz 7-et és 8-at, az nem megy egyszerűen. Keress rá.
Amúgy biztosan kell ez neked? Szerintem felesleges a 7, ha van 8-ad. -
ladislaoca #736 Ha nem particionálok akkor automatikusan felosztja az ssd-t amikor felteszem a win8-at is?
És gondolom ha fent van mind a kettő akkor indításkor majd tudok választani, hogy melyik op.rendszer töltődjönbe? -
#735 Szia!
Felesleges particionálnod.
A telepítés menete, ahogy én szeretem:
1. Először csak az SSD-t dugod az alaplapra, azt is a legalacsonyabb sorszámú SATA portra (tehát 0 vagy 1)
2. Meggyőződsz róla, hogy a BIOS-ban a SATA mód AHCI-re van állítva
3. Töksimán telepítesz, mintha HDD lenne, minden további opcionális. Ez nem hímestojás, nem kell beszarni.
(4. Én ki szoktam kapcsolni a Prefetch-et és Superfetchet, a pagefile-t és a hibernációt.)
(5. HDD Sentinel kiírja, hogy valóban megy-e a TRIM. Ez driverfüggő lehet, de neked Win8-cal semmiféle gondod nem lehet.)
-
ladislaoca #734 Esetleg a telepítés menetéről is ha tudnátok segíteni! -
ladislaoca #733 Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Adott egy kb 180Gb-os ssd és egy 2Tb-os hdd (új gép)
Szeretnék windows7-et és azután pedig windows8-at is telepíteni az ssd-re.
Hogyan érdemes felrakni őket?
Értem ezalatt, hogy mekkora partíciót hozzak létre nekik, ha a program fájlokat is szeretném majd ssd-re telepíteni.
A jelenlegi gépemen kb így 60 gigát tesz ki az a partícióm amelyiken a windows7 és a program fájlok vannak.
Minden ötletet szívesen veszek.
-
#732 Sony vaio laptop vpcm13m1e milyen ssd-t ajánlanátok ? -
#731 megpróbáltam másik tesztprogrammal, azzal megy rendesen:) -
#730 na beszereltem, nagyon pöpec a cucc!:)
a gép hipp hopp indul, minden gyors nagyon! király:)
amit észrevettem és fura, hogy új windows után rögtön lefutattam azt a teszt progit és a 4k-s résznél csinálta rendesen, utána feltettem a sata drivereket meg mindent ami kell azóta iszonyat lassan csinálja azt a tesztet a többi minden babán megy de az nem...:)
működésben tökéletes:) -
#729 Nem lustaság ez ,csak szimplán le**arom! Az ssd ha nem fogalkoznak vele max belassul.A mostnai gépemnél aminek kb 3-4 perc kell mire a power gomb megnyomása után magához tér hogy amire kattintok meg is nyilik ahhoz képest még egy semmit nem állitgatott SSD 2 év után is világbajnok lenne.
Ha meg behal az ssd mert szarrá volt írva stb a gari lejárta előtt cserélik azt kezdődik megint előlről.
Szóval veszíteni nem veszítek semmit.
-
#728 "berakom a gépbe és áram alá helyezem a rendszert én 100% hogy semmit nem fogok optimalizálni meg ez meg azt kikapcsolni"
Nem (csak) azért érdemes optimalizálni, hogy az SSD élettartama magasabb legyen, hanem hogy a rendszer az SSD előnyeinek megfelelően működjön, kvázi kihasználva bizonyos jó tulajdonságait.
Hozzáteszem, eleve állítok és optimalizálok egy friss Win telepítés után, bizonyos időnként karbantartást is végzek, miért esne nehezemre mindezt az SSD tulajdonságainak megfelelően megtenni?
Lustaság fél egészség :D -
#727 És mi alapján jött ki neked ez a két év?
Mert ahogy látom, nem szakmai indokok állnak mögötte.
Én egyetlen egy dolgot kapcsolok ki, amit HDD esetén nem tennék: SuperFetch
Pagefilet és hibernációt kikapcsolnám HDD esetén is, defragot meg kilövi a Win. Mondjuk HDD-t már vagy két éve nem használok. -
#726 Kíváncsi leszek ,ha nekem majd meglesz az SSD-m bírja-e a 3 évet amennyi gari van rá!
Max 2 évet adok neki (berakom a gépbe és áram alá helyezem a rendszert én 100% hogy semmit nem fogok optimalizálni meg ez meg azt kikapcsolni)
3-5 év garikat dobálnak rá majd a bolt szépen cserélgeti ha elszarodik hiszen ezeket direkt fogyóeszköznek gyártják ilyen szar alkatrészekből hogy csak ennyit bírnak. -
#725 mondjuk talán ráférne egy 128asra a windows/ableton/fl/cubase és a programok, de most +10ezret végülis megérne a duplája. +25öt már nem...
amúgy attól nem félek, hogy átbasznak, wunderbaumot és autót is ütöttem már le ebayen, csak ha szembejön egy olyan probléma, mint a #711es kommentben, akkor sz*póálarc eléggé -
#724 Mire kell annyi SSD tárhely?
Vegyél egy 120 gigás Samsungot vagy Vertex3-at 24-ért oszt jólvan.
Sok SSD-m volt már, baja sosem volt.
De inkább vennék itthon használt garisat, mint ebayről. Persze nem tudom mi a munkád és a béred, lehet ráérsz vacakolni vele ha átbasznak. -
#723 hello
valakinek volt már problémája ssd-vel? pl vissza kellett vinni mert nem működött?
ebayen 32-5k körüli összegért vannak 256gigások, itthon meg túlzással annyi a 120/128as...
vagy garancia miatt inkább "megéri" itthon vásárolnii? -
#722 Vannak SSD optimizáló programok. Google-ben rákereshetsz, adni fog néhány találatot.
Vagy akár manuálisan is elvégezheted ugyanazokat a beállításokat.
Ez meg egy érdekes cikk a témában, érdemes elolvasni. -
#721 na végül ocz agility 3 lett.
holnap vágom be a gépbe, win 8 esetén mit kell állítani rajta, hogy rendesen működjön? -
#720 okés köszi mindenkinek a választ!
akkor lehet, hogy a samu lesz -
#719 Mindegy, alap felhasználás során úgysem érzel különbséget ... ez olyan, mint Ferrarit venni a Bp-i közlekedésre ... szép meg jó, de semmi értelme. Mondjuk arra buknak a csajok, az SSD-re nem :D
Legyen megbízható, az a lényeg. -
Inquisitor #718 A 840 igen. Na ezért meg élettartam miatt vetettem a haverral új gép összerakásakor 830-as modellt. -
#717 aham köszi!
de nem jóval lassabb mint az OCZ? -
#716 Jó ez is végülis.
Erről a samsungról is volt szó nemrég a topikban, a mellé járó Win 8 upgrade miatt. :) -
#715 most nézem, hogy a samsung csak 130 as írási sebességet tud??:) -
#714 köszi! az ocz-t néztem én is?
ez nem jó?
samsung -
#713 Vagy ez vagy pedig ez. -
#712 25e ft bol melyik 120gb koruli ssd-t ajanljatok? -
Henrico #711 Sziasztok!
OCZ Vertex 2 SSD nem működik. Belül az ssd-ben ég egy piros lámpa, de azon kívül semmi. Nem tudok róla semmit.. már nem is emlékszem, hogyan került hozzám. Talán hardveraprós.. gyári garinak hol tudok esetleg utána nézni, hogy élhet e még?
Köszi. -
#710 Semmi extra.
Ami esetleg lényeges lehet: én pendriveról telepítettem. Így belegondolva ilyenkor esélye sincs lecsekkolni, hogy aktivált Win -e az elődje. -
Zsoltee_a_bator #709 Hogy csinaltad az aktivaciot? Az enyemet nem fogadja kell, hiaba probalom aktivalni (mivel nem oem, hanem upgrade license)