SSD winchester

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Nekem nem kell SSD már megszoktam hogy lassu a gépem!Meg ilyen áron akkor se kéne ha enyém lenne az összes SSD cég!
Majd egyszer lesz nekem is ha 15ezerért szórják majd az 512GB-os verziókat.

Next PC upgrade: 2022

franc0
<#szomoru2>

Akkor siess, mert apadóban a 128 és 256 gigás készlet és nem lesz új.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

grebber
Az új az butitott nem érdemes olyat venni inkább a régit!

Lehet olcsóbb az elõállítása, kisebb csíkszélességen. Intelnél is ez volt, mikor generációváltás volt.

Kerub
Tanácsra lenne szükségem. álltalános gamer PC-be tervezek SSD-t venni. Ezt a Samsung 840-est néztem ki mert jókat olvastam a most megjelenõ szériáról.
- Szerintetek ez jó választás?
- Másik kérdésem hogy mi lehet az oka annak, hogy az elõzõ generációs (Samsung 830-as széria) ugyan ekkora méretû tagja drágább az extrém digitálnál mint az ami most jelent meg <#wilting>

Szerintem.

köszönöm szépen
Laza
Semmire. Új diskként fog megjelenni. Beteszed, formázni kell (Sajátgép > jobbklikk > Kezelés > Lemez kezelés), kap egy meghajtó betût és már használhatod is, semmiben nem befolyásolja az SSD-t.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Sziasztok!

szeretnék érdeklõdni hogy meglévõ ssd mellé szeretnék be rakni egy hdd-ét .Eddig egy olyan volt bent ami rövid ideig bírta mert régi volt ezért is kelet cserélni de ,adat tárolásra szeretnék berakni egy másikat ha ezt meg teszem mire kel figyelni.Amikor beindítom az ssd mellet az új hdd-ét ?Mi a teendö?
Elõre is köszönöm a választ.

Üdv.Erzsébet
Laza
Persze, nézõpont kérdése mi a drága ... de pl legutóbb akcióban Kingston V+200 SATA3-as 120GB-os SSD-t 20eFt körül vettem.
Ha Neked drága az SSD, vegyél HDD-t ... semmivel sem rosszabb, mint az elmúlt 20 évben volt 😄

Egyébként meg tényleg csak a rendszer alá kell, illetve ha HDD-t gyorsítanál. De rendszernek is azért a 120GB-osat javasolnám, fõleg a mostani árakon.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

grebber
Lassan 40 ezer alatt a 240GB-os

Na még egy 17 ezer ftnyi csökkenés és veszek is.<#banplz> (Elõbb viszik ki a piacról minthogy 25k lenne a 240gb-os)

Jézusom... ez baromi drága számomra 😄D
Nekem tényleg elég csak a win-re az SSD. ennyi pénzem nincs, fõleg h procit is szeretnék majd, meg alaplapot, meg ramot. :\
Jakuza001
Sry elirtam, 33k

Jakuza001
180-as Intel 330 most 44k alatt van Iponban akcioval, igaz ebben is SF vezerlo van, de ekkora Intel SSD, ilyen olcson ajandek szinte.

Laza
De ma már nyugodtan vehetsz 120GB-osat, simán megfizethetõ kategória 😊

Illetve vannak már cache SSD meghajtók is, kis kapacitásúak, így nem drágák, és a HDD-det nagyon szépen lehet vele 'gyorsítani'. Nekem is egy 120GB-os van a rendszer alatt és egy 32GB-os van cachenek beállítva az 1TB-os HDD-hez, amire a játékok vannak telepítve ... csak úgy hasít 😊

Óóóó, rendben, akkor nincs több kérdésem 😄 köszönöm szépen.
grebber
Mellette megmaradna a HDD is, lényegesen nagyobb kapacítású, a kettõ nem üti ki egymást, ugye?Másolás SSDrõl HDDre simán megy, mintha 2 particióról másolnék ugye?

-Nem ütik ki egymást a másolás simán fog menni!

Tehát megoldható, hogy SSD-n legyen a win7, vagy majd a "nyóc", és a HDD-n a programok többsége, játékok, filmek, trallalla?

-Nem is értem hogy feltételezheted azt hogy ez nem lehetséges. Az emberek szinte 100%-a rendszernek veszi az SSD-t.

Sziasztok, megérett a gépem egy újratelepítésben, és arra is gondoltam, hogy veszek egy SSD-t (60gigásat kb) és azt teszem meg op rendszer meghajtónak (vagymi 😄)

Mellette megmaradna a HDD is, lényegesen nagyobb kapacítású, a kettõ nem üti ki egymást, ugye?
Másolás SSDrõl HDDre simán megy, mintha 2 particióról másolnék ugye?

Tehát megoldható, hogy SSD-n legyen a win7, vagy majd a "nyóc", és a HDD-n a programok többsége, játékok, filmek, trallalla?

Köszönöm elõre is 😊
azóta rájöttem...😊 de köszönöm!!
próbáld a legegyszerûbb módot. fogsz egy partition magic, vagy fdisk, vagy akármi hasonló progit, és felcímkézed a meghajtót. aztán már csinálhatsz, amit akarsz 😉
Na, biost frissítettem, majd letöltöttem az OCZ firmware toolboxot. Elvileg annyi lenne, hogy rákattintok a programban a tools/upgrade firmware-re, de kiírja, hogy error getting update. Fasza. Az ssd-t amúgy még mindig nem látja a meghajtók között. Normális ez?
Utánanéztem, és elvileg kell hozzá drivert telepíteni, de az OCZ oldalán csak firmware frissítés van, egyéb driver nincs.
Segítsetek légyszi! Vettem egy 120 gigás ssd-t, bekötöttem, gép elindít, de a meghajtóknál nem találom. Everest látja, bios látja, de ennyi. Az eladó azt mondta, hogy formázni kell elõtte, de azt meg hogy, ha nem látja a win7.
Laza
Samsungokkal is volt már elég galiba. Nálam az új vezérlõs Vertex 4 tökéletesen mûködik és a Sandforce-hoz képest random adatokkal is hozza a gyári sebességet, míg a másik csak x0 vagy x1-el (egyébként kb a fele). Persze ez nem feltétlen jelent semmit sem normál használat közben.

franc0
Vertex4 vagy Samu830.
Elõbbi kicsit jobb, utóbbi kicsit olcsóbb és 7mm magas.

gurubefree
koszi ...... nagy valoszinuseggel Samsung lesz .

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

zico87
samsung de még intel is jó vétel vertex-ekel elég sok a galiba (bár igaz a legtöbbet veszik)

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

gurubefree
sziasztok

Samsung 830 256GB , OCZ Vertex 4 256GB , Intel 520 240GB

Ezekbol melyiket erdemes ? ( arban nem igazan van sok kulonbseg ) egy MacBook mid. 2012-be menne

elore is koszi

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Parancssorban azt mutatja, hogy a TRIM be van kapcsolva, akkor a HD Sentinel miért javasolja hogy kapcsoljam be? Másnál is van ilyen probléma?
Laza
Még szerencse, hogy senki sem állította az ellenkezõjét ... fõleg nem kérdezte 😉

franc0
Egyébként meg kinemszarjale, érzésre semmi különbség sincs.

Laza
Igen, ezek a mérések már a gyárinak megfelelõek ... csak ugye nem életszerûek 😊

Szerencsére az Indilinx vezérlõs OCZ már randommal is hozza a gyári adatokat.

All 0xFF (1 Fill)-nél:
Olvasás 498.5 Mb/s
Írás 496.4 Mb/s

All 0xFF (0 Fill).nél:
Olvasás 483.0 Mb/s
Írás 489.1 Mb/s

Ezek így a valós adatot mutatják már? Ha a teszt 'Random' módban van akkor az írás miért lett olyan gyatra?

Amúgy igen bekapcsolástól mértem, mert 2 youtube videón is úgy láttam, hogy az egyik automatikusan induló program elindulásáig mérik, tehát úgy sem tûnik hülyeségnek.

Laza
"stabilan 500 felett kellene lennie optimális körülmények között"

SandForece-nak az az optimális körülmény, ha pl csupa 0-ákat írsz rá 😄

Laza
Jó az az olvasási érték, az írás lehetne több. Próbáld meg CrystalDiskMark-al átállítva 0x Fill-re. Ha jól rémlik SandForece-os, az így fog 'jó' eredményt mutatni.

A bootolási idõt kb a Win logótól számolod? Nem a bekapcsolástól, ugye? 😊 (bios és társai nem fognak gyorsulni)

AS SSD Benchmark teszt azt írja, hogy
'Seq' read: 453.53 Mb
write: 167.1 Mb

Ez nem kevés? a dobozon azt írták, hogy stabilan 500 felett kellene lennie optimális körülmények között, már pedig Sata3-as (6G)-re van rákötve

Bootolás is ~47 sec volt a 6 éves HDD-mrõl, így SSD-rõl olyan ~44 lett de most ugye szûz a Windows 7.

Mi lehet a gond? (Kingston HyperX 3k)

Laza
A V+200-hoz semmit sem adnak, egy sima átlátszó mûanyag 'dobozban' adják. A Vertex 4-nek már szebb csomagolása volt, és ahhoz adtak beépítõkeretet is, de már azon is meglepõdtem, hogy volt benne ... általában az x ezer forinttal drágább kitekhez szoktak ilyeneket adni. Szóval örülj Te is 😊

Itt van pár dolog: link

Sir Quno Jedi
Nos van rá mód, de nem biztonságos, szal. elõtte le kéne menteni mindent. Jobb nem brizgálni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Akkor nem morgolódok 😊

Lenne egy kérdésem;
Ha van 'a' (oprendszer) és 'b' (adatok) meghajtóm és emellé beteszem az SSD-t amibõl 'a' (oprendszer) lesz, a régi 'a'-t pedig törlöm akkor a felszabaduló helyet hozzátudom tenni 'b' meghajtóhoz anélkül, hogy a 'b'-n levõ adatok elvesznének?
Tehát a plusz helyet alapból az üres területre teszi hozzá?

Majd a te kedvedért beiratkozom egy gondolatolvasó tanfolyamra! 😄 Észrevenni csak olyat tudok, ami le van írva... Idáig ez volt leírva,

"A beállítások többségét sebesség növelés miatt használom, nem SSD élettartam növelés miatt ..."

Ez szerintem elég egyértelmû, hogy nem az oprendszerre érthetõ.

De mindegy, ne ragozzuk, mert számomra az oprendszer buherálás is totál felesleges! 😉

www.smart-bus.hu

Sir Quno Jedi
Az másik kit (és drágább), amihez adnak ilyeneket is. Még beépítõkeret sem mindig van hozzá ám...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kingston HyperX 3k SSD-t vettem, de szörnyülködve konstatáltam, hogy egy beépítõ kereten kívül semmi mást nem adtak.
Se kábelt, se átalakítót, se CD-t (drivert, tools-t).. lehet csak nekem lett volna evidens, hogy egy drágább SSD-hez kapok néhány dolgot?😊

Mondjuk ez az elsõ SSD-m, nem tudom más gyártók hogy látják el a vásárlóikat..

@Laza várom a linket ha meg van még

Laza
Csak vennéd már észre, hogy nem az SSD gyorsításáról beszélek, hanem az oprendszer mûködésének gyorsításáról 😉

Ide beteszek még egy szót, mert úgy talán érthetõbb: "A beállítások többségét oprendszer sebesség növelés miatt használom, nem SSD élettartam növelés miatt"

Nem az SSD gyorsaságát akarom növelni, hanem az SSD gyorsaságát kihasználni az oprendszer mûködésének gyorsítására. Ezért is írtam a procikat 😊

Kizártnak tartom, hogy a teszteken kívül bármiben is érezni fogod a különbséget, legyen szó bármilyen géprõl! 😊 A prefetch és társai nem lassítanak annyit az SSD-n, hogy te azt a gyakorlatban észre vedd! 😊 Persze a placebo hatás biztos mûködik... 😊

www.smart-bus.hu

Laza
A beállítások többségét sebesség növelés miatt használom, nem SSD élettartam növelés miatt ... egy AMD E-450 esetében érezhetõ a különbség összességében, ahol leginkább az SSD gyorsaságát kihasználandó vannak eszközölve némely beállítások 😊

De igazából bármibe teszi az ember az SSD-t és bárhogy használja, érezni fogja a különbséget egy HDD-hez képest 😊
Én gyorsan megszoktam 😄

Én sem akarok senkit gyõzködni! 😊 Végigmentem azokon amit leírsz, és én is használom laptopon, asztali pc... Én úgy vettem észre, hogy felesleges ezekkel pöcsölni. Fõleg amióta 5 év garanciákat adnak... 😉

www.smart-bus.hu

Laza
Olyanokra gondolok, mint Win write-cache buffer flushing, prefetch, stb.
Felesleges és 10 mp alatt kikapcsolható 😊

A Core i5 3570K -s asztali gépemen lehet észre sem venném, de az E-450-es kis notin már minden sebesség növelõ és felesleges beállítás idõt és energiát spórol meg 😊

De természetesen mindenki úgy használja, ahogy jólesik, Én csak a kérdésre válaszoltam segítségképpen, meggyõzni nem akarok senkit 😊

Lassítja... Szintetikus tesztekben lehet, de, hogy ezt te alkalmazásoknál nem veszed észre az fix!

De a lényeg, hogy mindenki úgy használja, ahogy jó neki...

www.smart-bus.hu

Laza
Ez nem csak SSD babusgatás, hanem olyan funkciók átállítása, amik lehet egy HDD-t gyorsítottak, de egy SSD-t (SSD-s mûködést) lassítanak (fetchelés, cachelés, stb).

De persze mindenki maga dönti el mit és hogyan használ. Én egy friss Win7 telepítést követõen is elvégzek egy tucat beállítást kb 5 perc alatt, ami tök feleslegesen lassítja az oprendszer mûködését. SSD-nél sem tart tovább 5 percnél a beállítás.
Jelenleg 3x Win7 van otthon (mind eredeti, egy asztali, 2 laptop), mind egyformán van beállítva, és a leggyengébbtõl a legerõsebb konfigurációig hasít 😊

Nem is kell babusgatni! Win7 alatt töredezettség mentesítés ki, és ennyi! Win 8 alatt már ezt sem kell...

www.smart-bus.hu

grebber
Akkor én kivétel leszek SSD fronton ugy látom!
Ha majd veszek SSD-t akkor az 100% hogy az ég világon semmit nem fogok a winbe turni hogy állítgassak.Ugy fogom használni mint a HDD-t.Azt majd kiderül mit bír!