1268
Solid State Disk memória merevlemez
-
bigbigle #788 Nekem valamiért a Samsung winyó és telefon terén megbízhatatlan volt mindig is. Esetleg van róla valami tapasztalatod? -
#787 Ezt vedd inkább. -
bigbigle #786 Üdv!
Szteretnék segítséget kérni SSD vásárlása terén.
Soha nem volt még SSD-m, és most szerenék egyet venni ami nagyjából 20.000Ft környékén mozog, és csak az operációs rendszer lenne rajta (ami egy WIN8 lenne,meg persze az alapvető dolgok).
A kiszemeltem egy OCZ 60GB Vertex 3 VTX3-25SAT3-60G.(Iponon most van 20-22 között)
Szeretném ha valaki akinek van/volt ilyenje vagy szimplán ért hozzá, az írna valamennyit hogy mennyire érné meg (esetlegesen hogy átlagban mik az alapvető tartozékok, mert láttam már kábel nélkül is HDD-t és akkor ezt is figyelembe venném), vagy ha nem igazán éri meg akkor ajánlana valami mást.
(Valamint azt is nagy örömmel olvasnám hogy milyen beállításokat érdemes majd eszközölni meg hasonlók)
[A konfigurációm ha esetleg számít valamit:
-Alaplap: Gigabyte 870A-usb3
-Proci: AMD Phenom II X4 955 (3.2 GHz)
-RAM: GEIL 2x2GB (1600MHz DDR3)
-VGA: AMD Radeon HD 6850 (Sapphire)
-Most van egy WD 500GB-os HDD-m ebből lesz majd háttértár és majd megy hozzá szintén egy WD-s 3TB-os HDD is]
A válaszokat előre is köszönöm.
-
#785 Nem kötelező, de aki attól fél, hogy valamit elkúrhat, az így biztos nem fogja :) -
#784 Igen, ő is eleve így írta.
Mondjuk én annak idején nem foglalkoztam vele, hogy lehúzogassam telepítés idejére a vinyókat, de szerintem nagy gond nem ért, mert azóta is nagyon gyorsan működik a gép... már egy jó másfél éve.
De persze semmiből se tart lehúzni a vinyókat, szóval ha a szakik aszongyák, húzd csak inkább le. ;) -
#783 odáig még eljutok most is, hogy összerakom a gépet. :D
monnyuk gondolom az is jó, ha eleve csak akkor teszem át a hdd-t amikor már feltelepítettem az ssd-re a win7-et... -
#782 Miért okozna gondot? Fogod, mikor az SSD-re telepíted az oprensdzert lehúzod a gépről a HDD-t, és ha kész a rendszer akkor visszadugod. Így elrontani sem tudod.
Az SSD-re nem kell úgy tekinteni, mint valami űrtechnika ... egyszeri user fejjel tekints rá úgy, mint egy mozgó alkatrész nélküli HDD ... mert az is :) -
#781 sziasztok!
mostanában veszek új gépet az jelenlegi 6 éves helyett...az nagyon hülye elképzelés, hogy ssd-t veszek (amire majd az oprendszert telepítem ofkórsz), de a jelenlegi hdd-t megtartom és belepakolom az új gépbe? rengeteg cucc van rajta, amit nyilván nehézkes lenne "biztonsági menteni". persze ezen a hdd-n van az jelenlegi oprendszer is (amit majd valahogy letörölnék róla, ha benne van az új gépben).
okozhat ez majd bármi gondot vagy felmerülhet valamilyen probléma?
remélem nem kérdezek nagy marhaságot, kicsit kiestem a témából (értsd: a legutóbbi gépösszerakás óta totál nem követtem a hardvereket, sőt úgy általában az informatikát sem :D). -
#780 ölég lassúcska, jah... -
#779 Az SSD már csak ilyen. Nekem ugyanez a jelenlegé gépemen amin egy több mint 2 éves agyonamortizált rendszer van kb 3-4 perc mire bejön valami :D
Szóval ha az életben lesz SSD-m akkor én mindenképpen érezni fogom a különbséget! -
#778 vettem ma egy 60 gb-os ocz ssd-t,és eszem faszom megállt amikor lemértem,hogy power gomb megnyomásától számítva 20 másodpercben belül már a google chromeban voltam vagy ezen csak én lepődök meg? :D -
Solt #777 Nekem már évek óta van! :)) Nem nekem kell... ;) -
#776 Full kit -> kuka ... ennyi pénzért :)
A simát vedd :) -
Solt #775 Nem... kicsit utánajártam, és az egyik full kit, a másik meg a szűz csomag... :)
Full kit,
"Samsung SmartMigration Software, Samsung Software & Manual CD, Quick User Manual, 3.5" bracket with screws, SATA data and power cables, Mounting Spacer, SATA to USB Adapter Capable" -
Inquisitor #774 Véletlenül nem W8 upgrade van hozzá? -
#773 De igazából oldalára állítva becsúsztathatod az oldalfal mellé is, vagy bárhova. Nincs benne mozgó alkatrész, nem árt neki a rezgés, olyan szögben pakolod le ahogy akarod ... ez 'csak' egy 'memóriakártya' :) -
Solt #772 És 7 ezerrel drágább azért mert van hozzá keret? :)
Na mindegy, rábeszéltem, hogy max megfogatja egy oldalról... jó lesz az úgyis... :) -
#771 Már elég sok féle 120GB-os SSD van 25eFt körül. Ezek többnyire műanyag fóliába vannak csomagolva, mint vmi játékpisztoly ... nem is adnak hozzá semmi extrát.
De mondjuk pont a beépítőkeret az, amiért nem is adnék plusz manit :) -
#770 Ahhoz van keret.
Az egyik le van támasztva a gépház aljába, a másik meg a vinyó tetején van.
De annyira könnyű, hogy becsavarozod 1 csavarral az megtartja. -
Solt #769 A másik Samu 32 ezer... minden ugyanez, csak a végén a két betű más... azt nem vágom, hogy ezek mit jelenthetnek! :)
Hogy oldottad meg keret nélkül? Nálam nem gond, mert van a házban az SSD-nek hely, de havernak valami ősrégi kuckója van... :) -
#768 Nem olcsó ez már, karácsony előtt 24 volt Win8-al együtt. Be is zsákoltam :)
Minek beépítőkeret? Asztalimban megvan mindkét SSD nélküle. -
Solt #767 Na most kiderült, hogy nincs beépítő kerete sem... gondolom ehhez nem adnak, tehát jó lenne valami olyan alternatíva ezen az áron, amihez jár beépítő keret is! :) -
Solt #766 Üdv Urak!
Mostanában nem követem nagyon a dolgokat, ezért inkább kérdezek...
Haverom kinézte EZT, de nem tudom, hogy a többi Samsunghoz képest ez miért ilyen olcsó... miben lehet ez más? -
#765 Szerintem felesleges frissítened, 2.25-ös az utolsó ha jól láttam, és nincs benne semmi lényeges.
Egyébként már nem okoz adatvesztést a frissítés ezen verziószámoknál, de mindenképpen ments előtte :) -
#764 Rendben.
2.22-es verzióval kaptam. -
#763 Ha semmi bajod sincs az SSD-vel, ne foglalkozz firmware frissitéssel!
Amúgy rém egyszerü az egész. Rácsatlakoztatod egy olyan gépre (nem kell semmi BIOS állitgatás), ahol nem arról az SSD-ről töltődik be a Win, ott letöltöd a legfrissebb OCZ toolbox-ot, majd onnan upgrade-eled. -
#762 Fw frissítés előtt ellenőrizd a jelenlegi verziód és hogy jár(hat)-e adatvesztéssel a frissítés. Sajna a régebbi fw frissítéseknél alap volt, hogy buktad az adatokat. -
#761 Beszereztem a Vertex 3-at, be is állítgattam ahogy kell. Igaz csak Sata2-n megy, de lenyűgöző a gyorsulás.
Jó vétel volt.
Azt leszámítva, hogy a CM csavarmentes felfogatása nem passzol bele az OCZ beépítő keret apró lyukjába. Gondolom oc a ludas, így csavarral lett befogatva.
Ez a firmware frissítést gyakorlatilag úgy működik akkor hogy, leszedem ocz oldaláról a nekem megfelelőt (ocz toolbox). Azt átmásolom egy 2. számítógépre ahol lehetőleg Win7 van. Rádugom oda az SSD-t, ott nem kell semmit mahinálni biosban(?), fel kell ismernie a rendszernek mint egy sima háttértárat? És akkor onnét rátelepíteni a frissítést. -
#760 Bár odaírja a program, hogy 'támogatott', de manapság már semmi sem biztos :) -
majonur #759 oke, koszi. kiprobalom. -
#758 Ne viccelj már, láthatóan minimum Win7. Támogatja.
Szerintem AHCI driver csere lesz ott. -
majonur #757 Win 7 64bit -
#756 És milyen oprendszered van? Nem mellékes, mivel az támogatja (vagy nem). -
majonur #755 Sziasztok!
Van egy OCZ Agility 3 SSD-m, errol fut a rendszer, az a problemam hogy a Trim funkciot nem tudom bekapcsolni, a hdd sentinel szerint inaktiv.
ezzel a modszerrel probaltam beallitani de nem ment:
"Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk." -
#754 Hát ebből max az egyiket kell beállítani, bár 2013-ban már nem hiszem, hogy nem erre van állítva minden defaultból :) -
#753 Na, Vertex 3 2,25-ös firmware-rel beton stabil lett.
Hogy én ennek mennyire örülök most, pedig nem hittem benne igazán hogy meg fogja oldani...de úgy tünik egyelőre mégis. :) -
#752 Oké, pont ezekre gondoltam, nem kell megkövezni. :D -
pipusz #751 Koszonoma a segitseget. -
#750 Pf, ha úgy lenne ahogy mondod, akkor vinyóval mégis hogy működött eddig bármelyik számítógép? :)
Lehet optimalizálni az oprendszert, de még anélkül is a HDD-nél sokkal gyorsabb lesz minden, ami annak sebessége miatt volt eddig lassabb. -
#749 saztán mi lenne az a trimen, meg az ahcin kívül????