1268
Solid State Disk memória merevlemez
-
#468 "Egész jól" csökkennek az árak.A kiszemeltem 3 hónap alatt 15800Ft-al lett olcsóbb! -
#467 Valami tobblepeses procedurat kell vegigcsinalni, anno en a OCZ forumot olvasgattam hozza, persze egyszerubb lenne, ha szimplan egy szoftverrel megoldhato lenne a dolog, de igy sem volt valami nagy ordongosseg. -
#466 node vannak ssd igényesebb gammák, aokat ssdre rakod, a többinek mind1, az maradhat hddn -
#465 hmmm, akkor lehetséges választás
-
#464 A trim mar futtathato ez gond volt regebben, de mar vagy 4-5 honapja nem es a FW frissitessel sose volt gond. -
#463 Akkor Mi (Többiek) elmentünk egymás mellett. Én azokra írtam amiket írtam. Egy szóval nem említettem, hogy az SSD nem jó - nincs különbség, ...
Ezekre a kérdésekre igyekeztem felhozni pro és kontra oldalakat. Az SSD kontra oldala a tároló kapacitása. Akinek hasamra ütök, .... 5db játéknál több kell szimultán és egyik sem kicsi példány, az SSD felejtős a fizikai korlátokat nem lehet meghágni.
Ellenkező esetben az SSD áldásos - de akkor sem = "Messiás", mint hardver eszköz ami fontos egy játékhoz. -
#462 A csóka nem komplett, ez világos. Neki nem SSD kell, hanem orvos. :D -
#461 RAID-en nem lát át a vezérlő az SSD-ig, így pl. firmware frissítés, különböző karbantartó tranazkciók nem futtathatóak rajta nem??? -
#460 Kiinduló kérdés:
"Pont ezt magyarázom nem egyformák vagyunk!Nektek ahogy látom a sebesség miatt kell az SSD.
Nekem meg csak szimplán mert frankó vékony meg trendi hangtalan ennyi!" by Grebber
"Most jelenleg 156db + 84 steam-es game van fent! Mindig bele belejátszok valamelyikbe van amit már 6-odszorra viszek stb.
Szóval nekem nagy kell mindenképpen!" by Grebber
Én ezekre igyekeztem válaszolni és felhozni az érveket pro és kontra.
Na, ezt matekozza össze Neki vki, de akkor Velem 180 fokban fordul meg a világ. -
#459 Pontosan es Raidben 4db meg istencsaszar azt kell mondjam. :P -
#458 Általában 1-2, néha 3-5. 1xrre úgysem játszom több SSD-t erősen igénylő modern gammával PC-n. Ez is csak addig van így, míg nem veszek mellé egy másik SSD-t (mostmár egy 128GB-set, mert azok sem drágák), mert akkor ez marad az oprendszernek csak és a másik lesz a játékinstallok drive-ja. :DDD
Ha az ember takarékosan bánik a helyével, akkor egy 60GB-s SSD is csodákra képes... :DDD -
#457 Jaku:
Az se kérdés nem volt, se kiinduló kérdés nem volt. A kiinduló "kérdés" amiket lentebb link-eltem. -
#456 A kiindulo kerdes a mondatod volt. "Megfelelő gép nélkül b*szhatod az SSD-t is." Ami egy marhasag.
Ha tehetem mindig az SSD-rol futtatom a jatekokat.
-
#455 "Probaljon beletenni egy regi laptoba egy SSD-t es meglatja mindenki, mekkora a kulonbseg. Kb eg es fold"
Így van, ez szintén egy jó felhasználása az SSD-nek. Ami itt a kiinduló kérdés volt, hogy 2xxdb játék futtatása SSD-ről (ha jól emléxem).
Sir
Egy szóval nem mondtam az ellenkezőjét. Sőt, épp azt írtam, hogy az SSD persze, hogy jó dolog - de a korlátait nem lehet meghágni.
Hány db játékod van SSD-n?! -
#454 Rángatództak is. Engem sok-sok éve halálra idegesíette a HDD led felvillansá., program megtorpanás probléma. EZEN a raid sem segített (az elérési idő nem javítható nagyságrendekkel), csak a RAM-drive, amíg volt.
Most viszont az SSD remekel. Ennél jobb csak akkor lenne, ha a szereverekbe szánt pcix64 slotos SSD-ket használnánk otthon is, mert azoknak az elérési ideje is jobb még ennél is. -
#453 Nem tapasztasz, de erdekes modon mas igen egy i2600k-n 16GB Rammal, raidbe kotott WD Black vinyoval, amikor hozzanyul a vinyohoz.
Eszre kellene venni, hogy pont a lassu taroloegysegek a kerekkotoi a legjobb gepeknek is.
Ez meg Kzoltantol egy boduletes marhasag: "Megfelelő gép nélkül b*szhatod az SSD-t is."
Probaljon beletenni egy regi laptoba egy SSD-t es meglatja mindenki, mekkora a kulonbseg. Kb eg es fold. -
#452 Pedig ég és föld a különbség. Zongorázni tudnám csak a különbséget. -
#451 Lehet páran harakirit követnek el, ha HDD-ről tölt?! Jó dolog az SSD, de teljesen meg lehet lenni SSD nélkül is. Gamer konfigban az utolsó ami az Én listámon szerepel, minden más előbbre való és hasznosabb is (még a PC kuckó is).
Én főképp azért vettem, mert elsősorban kíváncsi voltam rá, ennyi. De nem a "Megváltót" vártam egy SSD-ben(től).
"Lehet, hogy a Skyrim meg a GTA4 használja ezerrel,"
Pontosan, de ez így nem teljes mértékben igaz. Úgy pontosabb ez a mondat, ha az alapjátékon kívül használ az ember textúra mod-okat és ez igaz minden ilyen játékra. Pl. Fallout 3; New Vegas. Ezeknél így már áldásos egy SSD, de az alap játékokhoz akkor sem szükséges, ugyanis nem kell belehalni ha a HDD-hez nyúl a gép - de a sok RAM szintén sokat nyom a latba az SSD-n kívül. Mellette meg csak egy újabb jó dolog. -
#450 "de ha te szereted a rangatozo jatekokat"
Na mondom, most hogy vannak SSD-k már a 'vinyós' játék 'rángatózik' :)
Érdekes, mert pl a BF3-ban soha nem tapasztalok ilyen jelenséget. De még a Tranckmania 2-ben sem, ahol aztán folyamatos a száguldozás :)
Egyébként mint ahogy lentebb is írtam, az Ő gépén nem az SSD fog javítani, amikor már eleve nem tud mindent full HD-ban mindent maxra állítva játszani. -
#449 'egy jó része' ... de nem mind. Lehet, hogy a Skyrim meg a GTA4 használja ezerrel, de pl egy Portal 2 nem hiszem ... vagy legalábbis nem érezhetően.
Most majd mindjárt kitalálja valaki, hogy eddig az SSD nélkül minden játék szar volt :) -
#448 Akkor sem fogsz a büdös életben 2xx játékot SSD-re telepíteni. Fizikai képtelenség. Csak ezért a büdös életben nem vennék 256GB-os SSD-t egy raklapnyi pénzért. Írtam, Én egy 96GB-ost vettem. Arra felfér pár játék, de az SSD nem erre van. Viszont Nekem nincs is fent max. 1-3 játék egy időben, amivel játszom.
És még mindig azt mondom teljesen elfogadható HDD-ről futtatni egy játékot. Régen szar lenne, ha minden játéknak SSD kellene.
Lapozófájlt meg nem minden alkalmazás használ. De szükség van a Windows működéséhez. Kell egy raklapnyi RAM (lásd szignóm) és akkor minimális amit a HDD-hez; vagy SSD-hez nyúl a gép.
Számomra tökéletesen megfelel egy HDD sebessége is. Az SDD csak egy plusz jó dolog mellette, de minden más előbbre való ha már játékról van szó és az utolsó a sorban az SSD. Megfelelő gép nélkül b*szhatod az SSD-t is. -
#447 "Játékok többségénél a HDD-ről történő adatmozgatás elegendő sebességű."
Gondolod te. En meg az ellenkezojet mondom, de ha te szereted a rangatozo jatekokat, mikozben eppen FPS-t jatszol mondjuk es hozzanyul a vinyohoz, mert eppen beolvassa a HDD-rol a kozeledo jarmu texturajat a VGA szamara, vagy eppen a swapfilehez nyul es sorolhatnek egyeb dolgokat, akkor hasznalj nyugodtan HDD-t az SSDvel szemben. -
#446 És menet közben is. A játékok egy jó része menet küzben is tölt mindeféle szart a háttértárról. Ha látod néha villogni a HDD led-et és akad itt-ott a program, a minimum FPS nagyon leesik néha, akkor ezek szinte teljesen elmúlnak SSD-vel. Teszem azt egy Rage egyenesen álom SSD-vel és RÉMÁLOM HDD-vel. -
#445 Igen, mert hülyén írtam :) A lényeg, hogy játékoknál az SSD-nek látványos haszna az initial töltések és a mentések alkalmával van. -
#444 Jó volt a példád.
Én is épp ezért vettem egy cca. 35k-s SSD-t. Ha beszarik pár év alatt, akkor kuka, ennyi volt. Vagy jön egy újabb; vagy ennyit az SSD-ről. (kíváncsi voltam)
Ők, akik úgy használják mint a lenti példa - talán egy életre tervezték?! Vagy vmi qrva drága darabot vettek, aminek megint csak nem sok értelme van.
Így van, SSD-t használni kell és nem babusgatni. Nem akarok Grebber-el kötekedni, de sokan azt hiszik az SSD-vel jön el a "Messiás". Ami annyiban igaz is, hogy gyorsabban boot-ol a rendszer; gyorsabban indulnak az alkalmazások.
No de, gép indítás után mennyire jellemző, hogy elindítjuk; bezárjuk; elindítjuk; bezárjuk az alkalmazásokat amiket használunk?! Nem hinném, hogy az a jellemző, hogy az emberek 5 percenként bezárják az éppen használt alkalmazást, majd újra elindítják. A többség elindítja 1x amit használ, aztán használja.
SSD-t megéri vásárolni, de nem kell drága példány belőle és már elérhető árban vannak a használható SSD-k.
Jakuza
Játékok többségénél a HDD-ről történő adatmozgatás elegendő sebességű. Olyan játékoknál lehet érezni a sebességet az SSD javára, melyeket az ember feltuningol nagy felbontású textúra fájlokkal. Alapból a lgetöbb játék kis textúra méretű fájlokkal dolgozik. És azért abba nem kell belehalni, amíg pár MB-ot HDD-ről beolvas a játék.
Szumma-szummárum: Az SSD nem egyhamar fogja felváltani a HDD-t abban biztos vagyok. -
#443 Azok vajon melyik jatekok ? :P
Persze majd a texturak beleropulnek a semmibol a VGA memoriajaba es sorolhatnam. -
#442 Ettől a "hímestojás" dologtól kiakadok. Tisztára, mint mikor valaki drágább autót vesz, mint amit megengedhet magának, majd alig használja, nehogy megkarcolódjon. Beszarás.
Én tökugyanúgy használom, mint a HDD-t. Most egy 40 gigás Intelről írok, van benne kb 2,3TB írás (szinte minden nap egy kis torrentet is mostanában), állapota SMART szerint 98%. Többi SSD-m is hasonlóan. Akkor miről beszélünk? -
#441 "Nekem meg csak szimplán mert frankó vékony meg trendi hangtalan ennyi!"
Ezt most úgy komolyan?!?! :O
1.) Nem mintha egy vinyó olyan qrvára vastag lenne.
2.) Van Samsung HDD a gépemben és nem tartom hangosnak. Ami hangos az a egy 10.000 RPM-es HDD például. Jó kuckóban szinte semmi hangja egy átlagos (mondjuk 2TB-os Western Digital-nak sem)
SSD még korai cipőben jár. Én is csak a kíváncsiság miatt vettem, ill. rendszer SSD-nek és a 96GB-ra még fér játék is. És azért az sem kell hinni, hogy egy SSD egészsége nem romlik. Szét kell nézni pár SSD topic-ban és azon sírnak, hogy már csak 90%-os. Ki nem szarja le?! Ha beszarik, beszarik - ennyit az SSD-ről. SSD tulajok többsége inkább mint egy hímes tojással úgy bánik a drive-al és olyan hülyeségeket csinálnak, hogy a lapozófájlt azt már lassú HDD-re rakják, hogy óvják az SSD-t, ...
SSD nem erre van és nem is egyhamar fogja kiszorítani a HDD-t.
Viszont játékok alatt annyira drasztikus teljesítmény növekedést sem fogsz tapasztalni. Nálam ez annyiban nyilvánul meg, hogy pl.: Skyrim + egy raklapnyi textúra mod. Amikor ezeket olvassa be SDD-ről a differencia óriási HDD-hez viszonyítva. Viszont ez egy extrém és kisarkított példa. Legtöbb játéknál nem az a legnagyobb probléma, hogy állandóan a vinyóhoz nyúl és állandóan HDD-ről olvas-ír-olvas-ír, ...
A melegedés sem különösebb szempont már. Nem sokkal melegebb a HDD-m, mint az SSD. Ide is kell egy jobb féle (átlagos kuckók is ilyenek már), ahol az első venti a HDD-re fúj. SSD meg ugye lehet bárhol, ...
Én nem várnék nagyobb SSD-re, jobb áron. Nincs értelme. Az SSD-nek viszont van értelme. Én vettem egy 96GB-os SSD-t, az Nekem több mint elég.
156db + 84 = 240 játék. Ennyi játék a büdös életben nem fog elférni SSD-n. Vegyél egy SSD-t rendszernek és pár db preferált játéknak. Aztán meglátod nem nagyon fogod észrevenni, hogy SSD-ről; vagy HDD-ről fut-e a játék. (egyelőre nem nagyon van viszonyítási alapod sem így) -
#440 Pont ezt magyarázom nem egyformák vagyunk!Nektek ahogy látom a sebesség miatt kell az SSD.
Nekem meg csak szimplán mert frankó vékony meg trendi hangtalan ennyi!
"Ilyen mentalitással messze van még az a lakás" Ez nem mentalitás kérdése ,de ezt te is tudod csak írtál valamit mert nehogymár ne! -
#439 És az még nem jutott eszedbe, hogy a játékok többsége nem is használja a HDD-t játék közben?
A legtöbb esetben max a töltő képernyőn és a mentés alkalmával lesz csak értelme. De manapság már vinyóról sem tart sokáig egy pálya/rész memóriába töltése.
Na meg az mekkora baromság már, hogy azért mert valami drága, akkor már nem számít az erőforrás pazarlása ... röhögj már légyszi a fejlesztőkön is, akik nem véletlenül szenvednek ezen technikák tökéletesítésén ...
ekkora idiótát ... Én meg ezeken röhögök sírva. Ilyen mentalitással messze van még az a lakás :)
Az aláírásban lévő gépedet nem az SSD fogja felpörgetni, abban biztos lehetsz. Ugyanez van nekem is, csak egy Gigabyte GTX 560Ti OC-vel.
Az agyatlanságnak is vannak határai ... de mindig akad aki etesse a hw boltosok gyerekeit :) -
Naka #438 Köszi szépen! -
Solt #437 Nem kell a mártír duma... tőlem úgy vásárolsz ahogy akarsz, de ettől még logikátlanok az SSD-re vonatkozó érveid. -
#436 BIOSban AHCI-t kell beallitani az SSDnek.
SSDTweaker Ez a program meg elvegzi az osszes bealltiast amit kell a windowson belul. -
Naka #435 Hali!Valaki leírná,vagy adna 1 linket,hogy kell SSD-re(60GB OCZ Agility 3) windowst telepíteni?Valamint,hogy kell e valamit állítani a biosba, Windowsba(Win7),hogy tökéletes legyen a sebessége? -
#434 Nem képtelensége ez.
Nem mindenki vásárol ugyanúgy szerencsére!Elég sok féle ember van és nem biztos hogy valaki egy adott hw-t ugyanolyan szempont szerint nézi mint te.
Pl ott a VGA szegmens is.Sírva röhögök amikor egy 130ezres VGA-nál a sok "hülye" a fogyasztásról beszél.
Ha 130k-t költök VGA-ra (ilyen max akkor lesz ha lesz végre lakásom)) leszarom ha 1000Wattot eszik akkor is!
És elnézést kérek,hogy más szempontok alapján vásárolok mint ti! -
Solt #433 Úgy-úgy! :) -
#432 De csak ha rád hallgat! :) -
Solt #431 Képtelenség a te logikai menetedet követni, azt csinálsz amit akarsz! :) -
#430 Nem a játék igényli hanem én ,de drága nagyon! -
#429 Hagyd, nem akar ez venni lófaszt se.