1268
Solid State Disk memória merevlemez
-
#628 Jó ok, #605-ben meg is találtam a választ. Mondjuk nem pont, de igazából úgyis úgy oldanám meg, ahogy nálad van. -
#627 Ezt az Intel Rapid Storage dolgot úgy is lehet csinálni, hogy van egy dedikált SSD-m a rendszernek, meg egy HDD az adatoknak, játékoknak, és erről az SSD-ről adok neki x GB helyet, hogy oda cache-elheti a dolgait? Mondjuk a játékokat? -
#626 Hát a sima V200-as egyébként is fos, de játékokhoz elég :)
A vezérlője sem egy általános példány.
Mindenképpen vidd vissza és cseréltesd ki. Ha szerencséd van nem tudnak már ilyet adni, és kapsz helyette egy V+200-ast :) -
fajtalan01 #625 üdv mindenkinek,
volt már valakinek baja a 128gigás Kingston V200 al? csak mert nekem ma megadta magát. Tegnap ment minden faszán. Ma meg eltűnt (a bios ból is) a szokásos hibakereső scenario (kikapcs, alkatrész kihúz majd összerak) után látszott de unformatted. Akkor inicializálta a winfos majd megformáztam a formázás után eltűnt megint. Ezt kikapcs-széthúz-összerak-formáz dolgot megcsináltam 3x, eredmény mindig ugyanez. Meguntam kiszedtem, jövőhéten viszem vissza garba. Valamikor júliusban vettem és volt rá 3év gar. Amúgy a rendszervinyóm egy 60as Corsair az megy vagy 8hónapja hiba nélkül, ezen csak a gamék voltak. Szóval nem tudom mi lehet a gond. Minden esetre ha tud valaki valami okosat mondani a dologról azt szívesen veszem.
köszi. -
#624 Megszoktam már. Szomorú, leginkább a 'fejlődés' hiánya :) -
#623 És? Nekem van a gépemben még egy 1TB-os vinyó (2 van összesen) amin meg tárolom a telepítőket, filmeket és egyéb adatokat. Az mindig full tele van. Az alá aztán teljességgel felesleges SSD-t rakni.
A telepítő vinyómon is most kb 300GB szabad hely van, de már így is rengeteg játék van rá telepítve, azokat is szoktam időnként pucolni, a réges-régen játszott cuccok mentése elrak, uninstall.
Lehet irreális elvárásokat támasztani egy technológia elé, de sok értelme nincs. Erre az irreális árcsökkentésre várni butaság ... főleg, hogy ezáltal végül is semmit nem fogsz elérni, tehát változás 0.
És még az általam írt megoldást sem zárná ki a 'sok' adat, mivel egy 16GB telepített játéknak csak egy részét használod ugye aktuálisan (pl adott időszakban napi játék alatt), tehát nem fogja berángatni az egészet az SSD-re.
Na meg azt senki sem hiszi el, hogy olyan gyakorisággal játszol a 4TB-nyi játékkal, hogy ahhoz külön dedikált SSD kelljen :)
Az SSD-n nem 'tárolni' kell az adatot, hanem 'használni' :D
Úgyhogy további jó várakozást :D -
#622 Felesleges fáradnod, nem mindenkit lehet észérvekkel meggyőzni. -
#621 Nekem több száz game van a gépen 4TB-on alig férek el nekem kell a nagy méret! Szóval nekem maradt az örök árcsökkenésre való várakozás! -
#620 Már egy 32/64GB-os SSD is csodákat tud művelni egy 1TB-os HDD-hez cachenek beállítva.
Nekem a rendszerem egy külön SSD (120GB-os), illetve az 1TB-os install vinyómhoz (~500GB-nyi játék van rá telepítve) egy 32GB-os cache SSD van berakva (Intel Rapid Storage) ... mivel általában adott időszakban max 1-3 játékkal játszom (inkább max 2), így tökéletes megoldás erre, mivel ezek az első futás után az SSD-ről futnak.
Úgyhogy teljesen felesleges 200+GB-os SSD-ket venni és azt tele telepíteni, ha az ember nem használja a rajta tárolt adatokat állandóan, csak annak egy részét (pl időszakosan 100 telepített szoftverből csak 4-5-öt).
Pl mikor D3 volt a menő és minden este azt nyomtam, akkor úgy hasított, mint a villám (még HDD-ről ment megjelenéskor, időközben upgradeltem, ég és föld a különbség). De mivel D3-at mostanában egyáltalán nem nyomok, csak Dark Soulst meg WarZ-t, ezért a D3 valószínűleg már kipucolódott a cacheből és a másik két játék átvették a helyét ... azaz nem foglal SSD tárhelyet feleslegesen ... most a másik két program fut mint a villám :)
És mindez olcsón, mert egy 32GB-os SSD-t bagóért vettem. -
Inquisitor #619 Kolléga úgy érti, hogy az új SSD-k írhatósági rátája kisebb, így hamarabb "elhasználódik". Én ezért nem aggódóm amíg 5 év garit adnak rá. Egy szénné használt HDD is meghal annyi idő alatt ha éjjel nappal dolgozott. De amit ír az jogos észrevétel.
Viszont pont az a vicc, hogy sok régebbi "lassú" SSD meg bagóért megvehető jobb helyeken. És azokban é is jobban bíznék. -
#618 Nekem nem kell SSD már megszoktam hogy lassu a gépem!Meg ilyen áron akkor se kéne ha enyém lenne az összes SSD cég!
Majd egyszer lesz nekem is ha 15ezerért szórják majd az 512GB-os verziókat. -
Akkor siess, mert apadóban a 128 és 256 gigás készlet és nem lesz új. -
#616 Az új az butitott nem érdemes olyat venni inkább a régit! -
Inquisitor #615 Lehet olcsóbb az előállítása, kisebb csíkszélességen. Intelnél is ez volt, mikor generációváltás volt. -
#614 Tanácsra lenne szükségem. álltalános gamer PC-be tervezek SSD-t venni. Ezt a Samsung 840-est néztem ki mert jókat olvastam a most megjelenő szériáról.
- Szerintetek ez jó választás?
- Másik kérdésem hogy mi lehet az oka annak, hogy az előző generációs (Samsung 830-as széria) ugyan ekkora méretű tagja drágább az extrém digitálnál mint az ami most jelent meg -
vacko #613 köszönöm szépen -
#612 Semmire. Új diskként fog megjelenni. Beteszed, formázni kell (Sajátgép > jobbklikk > Kezelés > Lemez kezelés), kap egy meghajtó betűt és már használhatod is, semmiben nem befolyásolja az SSD-t. -
vacko #611 Sziasztok!
szeretnék érdeklődni hogy meglévő ssd mellé szeretnék be rakni egy hdd-ét .Eddig egy olyan volt bent ami rövid ideig bírta mert régi volt ezért is kelet cserélni de ,adat tárolásra szeretnék berakni egy másikat ha ezt meg teszem mire kel figyelni.Amikor beindítom az ssd mellet az új hdd-ét ?Mi a teendö?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv.Erzsébet -
#610 Persze, nézőpont kérdése mi a drága ... de pl legutóbb akcióban Kingston V+200 SATA3-as 120GB-os SSD-t 20eFt körül vettem.
Ha Neked drága az SSD, vegyél HDD-t ... semmivel sem rosszabb, mint az elmúlt 20 évben volt :D
Egyébként meg tényleg csak a rendszer alá kell, illetve ha HDD-t gyorsítanál. De rendszernek is azért a 120GB-osat javasolnám, főleg a mostani árakon. -
#609 Lassan 40 ezer alatt a 240GB-os
Na még egy 17 ezer ftnyi csökkenés és veszek is. (Előbb viszik ki a piacról minthogy 25k lenne a 240gb-os) -
Bucsek #608 Jézusom... ez baromi drága számomra :DD
Nekem tényleg elég csak a win-re az SSD. ennyi pénzem nincs, főleg h procit is szeretnék majd, meg alaplapot, meg ramot. :\ -
#607 Sry elirtam, 33k -
#606 180-as Intel 330 most 44k alatt van Iponban akcioval, igaz ebben is SF vezerlo van, de ekkora Intel SSD, ilyen olcson ajandek szinte. -
#605 De ma már nyugodtan vehetsz 120GB-osat, simán megfizethető kategória :)
Illetve vannak már cache SSD meghajtók is, kis kapacitásúak, így nem drágák, és a HDD-det nagyon szépen lehet vele 'gyorsítani'. Nekem is egy 120GB-os van a rendszer alatt és egy 32GB-os van cachenek beállítva az 1TB-os HDD-hez, amire a játékok vannak telepítve ... csak úgy hasít :) -
Bucsek #604 Óóóó, rendben, akkor nincs több kérdésem :D köszönöm szépen. -
#603 Mellette megmaradna a HDD is, lényegesen nagyobb kapacítású, a kettő nem üti ki egymást, ugye?Másolás SSDről HDDre simán megy, mintha 2 particióról másolnék ugye?
-Nem ütik ki egymást a másolás simán fog menni!
Tehát megoldható, hogy SSD-n legyen a win7, vagy majd a "nyóc", és a HDD-n a programok többsége, játékok, filmek, trallalla?
-Nem is értem hogy feltételezheted azt hogy ez nem lehetséges. Az emberek szinte 100%-a rendszernek veszi az SSD-t. -
Bucsek #602 Sziasztok, megérett a gépem egy újratelepítésben, és arra is gondoltam, hogy veszek egy SSD-t (60gigásat kb) és azt teszem meg op rendszer meghajtónak (vagymi :D)
Mellette megmaradna a HDD is, lényegesen nagyobb kapacítású, a kettő nem üti ki egymást, ugye?
Másolás SSDről HDDre simán megy, mintha 2 particióról másolnék ugye?
Tehát megoldható, hogy SSD-n legyen a win7, vagy majd a "nyóc", és a HDD-n a programok többsége, játékok, filmek, trallalla?
Köszönöm előre is :) -
kanduhr #601 azóta rájöttem...:) de köszönöm!! -
Lacika 79 #600 próbáld a legegyszerűbb módot. fogsz egy partition magic, vagy fdisk, vagy akármi hasonló progit, és felcímkézed a meghajtót. aztán már csinálhatsz, amit akarsz ;) -
kanduhr #599 Na, biost frissítettem, majd letöltöttem az OCZ firmware toolboxot. Elvileg annyi lenne, hogy rákattintok a programban a tools/upgrade firmware-re, de kiírja, hogy error getting update. Fasza. Az ssd-t amúgy még mindig nem látja a meghajtók között. Normális ez? -
kanduhr #598 Utánanéztem, és elvileg kell hozzá drivert telepíteni, de az OCZ oldalán csak firmware frissítés van, egyéb driver nincs. -
kanduhr #597 Segítsetek légyszi! Vettem egy 120 gigás ssd-t, bekötöttem, gép elindít, de a meghajtóknál nem találom. Everest látja, bios látja, de ennyi. Az eladó azt mondta, hogy formázni kell előtte, de azt meg hogy, ha nem látja a win7. -
#596 Samsungokkal is volt már elég galiba. Nálam az új vezérlős Vertex 4 tökéletesen működik és a Sandforce-hoz képest random adatokkal is hozza a gyári sebességet, míg a másik csak x0 vagy x1-el (egyébként kb a fele). Persze ez nem feltétlen jelent semmit sem normál használat közben. -
#595 Vertex4 vagy Samu830.
Előbbi kicsit jobb, utóbbi kicsit olcsóbb és 7mm magas. -
#594 koszi ...... nagy valoszinuseggel Samsung lesz . -
#593 samsung de még intel is jó vétel vertex-ekel elég sok a galiba (bár igaz a legtöbbet veszik) -
#592 sziasztok
Samsung 830 256GB , OCZ Vertex 4 256GB , Intel 520 240GB
Ezekbol melyiket erdemes ? ( arban nem igazan van sok kulonbseg ) egy MacBook mid. 2012-be menne
elore is koszi -
Szigi24 #591 Parancssorban azt mutatja, hogy a TRIM be van kapcsolva, akkor a HD Sentinel miért javasolja hogy kapcsoljam be? Másnál is van ilyen probléma? -
#590 Még szerencse, hogy senki sem állította az ellenkezőjét ... főleg nem kérdezte ;) -
#589 Egyébként meg kinemszarjale, érzésre semmi különbség sincs.