1268
Solid State Disk memória merevlemez
  • Laza
    Szinte teljesen eltűnt a Kingston 96GB-os V+100 SSD-je a boltok kínálatából, pedig ősszel még ez volt az egyik legjobb ár/érték arányú megoldás otthoni felhasználásra.

Most meg már itt van a következő generáció, a V+200-as, ahol ugyan az ugyanakkora testvére csak 90GB-os, árban mégis kb ugyanannyi.
    Főleg most, mert a lenti cikk szerint 196 dollár, mégis pl az iPon 43.000Ft-os jan 19-e kezdőára ma már csak 37.500Ft, ami kb 188Ft/dollár árat jelent (az eredetihez képest). Mondjuk láttam belőle egy másik típust is, az 41.000Ft, nem tudom mi a különbség.

Ha valakinek van már tapasztalata a kütyüvel, megírhatná.

http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2187
    http://ipon.hu/webshop/product/kingston_90gb_sata3_25_ssdnow_v_200_svp200s3_90g/195034
  • Solt
    NE frissítsetek Samsung firmware-t!

Én is megszívtam! :S
  • Solten
    Meg 1 evvel ezelott is.
  • Laza
    Írták ezt már máshol 2 hónappal ezelőtt is .... reméljük így lesz.
  • grebber
    Felére-kétharmadára csökken az SSD-k ára idén

Na ez jó.Még 2-3 ilyen év és talán már átlaguser számára is elérhető áron lesz egy méretes darab!
  • tibi206
    Oké kösz , szerintem a Samsung 830 lesz.
  • Solten
    Hi, #381 vagy Crucial M4.
  • franc0
    Samsung 830
    Picit több, de nagyon gyors. Ha merev határ a 30K, jó lesz a Samsung 470 is.
  • tibi206
    Hello! Tudtok ajánlani valami jó ssd-t ajánlani max 30k-ért?
  • Solt
    Én is így voltam vele a Reaper memóriám miatt... most változott a véleményem! Már az gáz, hogy az a gyári HP beépítőkeretbe nem tudom becsavarozni a laptopban!!! Nem stimmelnek az SSD-n a furatok! Nálam leírták magukat... ( ez egy folyamat vége )
  • vdanee
    az szep. hat akkor gari ha meg van rajta. nemtom, nekem eddig tokeletesen mukodott, mondjuk en angliaban vettem :) mondom lehet csak mazlis vagyok, bar szeretnem azt hinni hogy az OCZ az egy kiba*** jo marka. a memoriam is az, sose volt vele problema.
    ha vennek meg ssdt, akkor is oczt vennek szerintem :)
  • Solt
    Fel sem ismeri a gép...
  • vdanee
    es ilyen nemtommilyen akarmilyen secure erease vagymi? ami a factory default allapotot allitja vissza nem segit?
  • Solt
    Nekem több mint egy évig semmi baja nem volt... aztán minden előjel nélkül szörnyethalt... egy röpke kékhalál, oszt annyi...
  • vdanee
    en lehet csak mazlis vagyok, de kicsit tobb mint 1 eve hasznalom a 120gb vertex2met. vasarlas utan rogton ujraraktam a w7et, azota tokeletesen mukodik.
  • Solt
    Egyébként Üdv! :) Csak olyan ideges vagyok, hogy a köszönésről megfeledkeztem... bocsánat. :)
  • Solt
    A legújabb volt rajta... :S Semmit nem tudok kezdeni vele... semmi nem ismeri fel... totál elpusztult! Szétb@sz az ideg!

Ipon garis, és persze az Iponnál semmi normális 120GB-s SSD nincs. Intel 510 iszonyat drága, rá kéne még fizetnem. Samsung 120GB-s nincs...
  • Solten
    Btw, a futar meghozta a kicsiket: link
  • Solten
    Udv Solt Ur. Sok panasz olvashato a forumokon az OCZ-vel kapcsolatban... Ujabb firmware-e se enged ra?
  • Solt
    Üdv Urak!

Szörnyet halt a 120GB-s Vertex2-m. Minden előjel nélkül egyszer csak kék halál, és azóta nem ismeri fel a gép. 1 éves volt...

Próbaképpen átraktam a laptopba is, az sem ismerte fel. Ráadásul a gyári HP konzolba nem tudtam becsavarozni, mert nem stimmeltek pontosan a lyukak. Mondanom sem kell, az intel hajszál pontosan passzol bele...

Részemről OCZ kilőve... ez volt az utolsó csepp.
  • Laza
    Ahogy olvasgattam, elvileg az Agility 3 a Vertex alatt helyezkedik el, viszont a 470-es Samsungot (mondjuk a 128-asat) egy teszben a Vertex-el (is) összehasonlítják, és sok esetben megegyezik a teljesítménye azzal.

De szerintem ebben a kategóriában bármelyiket is veszed, nem fogsz érezhető különbséget tapasztalni :)

Neked is ajánlom az ismerkedést a Kingmax 96GB-os SSD-jével. Otthoni felhasználásra szerintem nem kell jobb ... sőt, talán az a legjobb (ár/érték arány) :)
  • rvn
    SAMSUNG 2.5" SSD SATA 64GB Solid State Disk, 470 Upgrade Kit Series SMG MZ-5PA064C/EU 26500
    OCZ 2.5" SSD SATA 60GB Solid State Disk Agility 3 SERIES ZZZ AGT3-25SAT3-60G 28990

Szuerintetek melyik?
  • Laza
    Ha csak a tárhely igényből indulunk ki, akkor a 64GB kevés lesz szvsz, tehát mindenképpen a Kingston (eleve szabadon kell/érdemes hagyni az operációs rendszer partíción 20-25% helyet).

Egyébként pedig a 96GB-os Kingston SSD jól szerepelt a Prohardveres tesztben is (teszt), illetve az ár/érték arénya is remek :)
  • lalakov
    Csak rendszer (Win 7 64bit) és a programok lesznek rajta. Melyiket ajánljátok?
    - Samsung 470 Series Upgrade SSD 64GB SATA2 27600
    - Kingston SSDNow V+100 96GB 33000
  • Lacika 79
    Sziaztok!

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ismerősnek raknok össze gépet, és rendszervinyónak kéne valami 60GB-os SSD. Mi most a legjobb választás?
  • Kaszi46
    Nem tudom fontos-e ez az infó, de az alaplapom típusa: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

oprendszer: win7 64
  • Kaszi46
    Sziasztok!

Jelenleg mi a legjobb választás ssd fronton rendszervinyónak? Természetesen ár/érték/sebesség/megbízhatóság szempontokat figyelembe véve. Elsősorban 128gb-os érdekelne, de a 96/250gb is szóba jöhet.
  • Solten
    Samsung 830 SSD: határozott evolúció

• Inquisitor
    Öööö, ezt jól elírtam, természetesen 1.6TB-os
  • Inquisitor
    [URL=http://www.expreview.com/16481.html]Smart Modular Technologies - Optimus 1.6GB SAS 2.5" SSD[/URL]
    Szerintem a jelenlegi árából több komplett konfigot össze lehetne rakni. Eddig is voltak ekkora SSD-k, de böhöm kártya megoldásban. Ilyen is van már. Már csak az árának kell egyszer valamikor jónak lennie. Elfogadnám sokkal lassabb kivitelben is ...
  • KranaZoli #358
    Engem is fizessen már le végre vki!
  • fery02
    Nem beszélve a lefizetésekről. :)
  • mikromanus
    Én is ilyet szereztem. Nézegettem egy ideig aztán inkább úgy használom mint egy normál vinyót. Így mondjuk lehet lassabb mint lehetne, de XP oprendszert klónoztam rá, tehát az amúgy se biztos, hogy mindent ki tud használni ami az SSD-ben rejlik. Mindenesetre az indulás kelemesen gyors. Korábban a bejelentkezési hag után még elkolbászolt míg minden alapból induló progit betöltött. Most ez 1-2 másodperc és mehet a gép nyúzása "manuálisan" :)
  • Borg
    Nézegetem ezt a tesztet, de még arra se vették a fáradtságot, hogy azonos kapacitású SSD-ket teszteljenek...
    Amúgy meg melyik teszt az ami releváns hétköznapi használatban? Mert ahány teszt, kb annyi féle eredmény.
  • Borg
    320-at nem veszek, mert ott megbízhatósági gondok vannak ahogy olvasgattam.
  • Jakuza001
    Igen annyival jobb.
    De meg a 320 is jobb.

Talalsz grafikonokat is tobbfele tesztrol es mindharom versenyzo benne szerepel.

LINK
  • Borg
    120gb intel
    x25m-g2 180EUR
    510 250EUR

Jobb ennyivel az 510-es? Z68 laphoz menne, szal van sata6 port...
  • KranaZoli #351
    Sziasztok!

Elnézést, hogy nem olvasok vissza de lehet nem is nagyon lenne muszáj. No, a lényeg, hogy vettem egy szerintem közép kategóriás SSD-t rendszer-nek; programoknak; "játéknak". Ilyen-e:

[URL=http://ipon.hu/webshop/product/_kingston_96gb_sata2_ssd_25_ssdnow_v_100_svp100s2_96g/165067]KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2/96G [/URL]

Kell ezzel vmit csinálni, akár BIOS; akár Win vagy semmit?!

Minden korrektül működik, BIOS-ban hagytam a merevlemezeket kompatibilitási okok miatt IDE-ben, ill. nem húzogatom lefelé a HDD-ket, hogy kelljen Nekem AHCI mód.
  • gurubefree
    Csak azt furcsaltam hogy Solt 40GB SSDje dupla erteket olvas 4k-nal.
  • Jakuza001
    Miert nem erzed a kulonbseget a HDD es SSD kozott ? :DDD
    Ha erzed hagyd a fenebe es ne szenvedj annyit, mert a vegen mar mindenfele remtortenetet fogsz vizionalni. :DDDD