Repülés-űrrepülés-összeesküvés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De abban nem földi személyzet volt, hanem a roswelliekhez hasonló faj.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Blackswift makett
DARPA rajz a Blackswift-rõl
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Érdekesség: Az átkosban (meg utána is) a lopott kerozint tankolták diesel-motoros autókba, csak Arol 2T-t kellett ráönteni, mivel a kerozin túl "száraz", nincs szinte semmi kenõhatása.
Mindkét gép kifejezetten hatalmas tûzgömböket produkált.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Az elkövetõ terrorszervezet mind a mai napig nem jelentkezett. Senki sem vállalta, senki sem dicsekedett sehol sem a tettével. Senki sem olvasta be a követeléseit, mondván, ha nem teljesítik azokat, legközelebb még nagyobb szabású merényletek következnek...
és ott a többi megoldatlan kérdés az Amerika hazugsága c. kis összefoglalóban...
A szárnyakban meg integráltartályvan. A fõtartók és bordák segítségével van egy hermetikus rendszer kialakítva és nem tarály van beépítve.
Amennyire tudom már a függõleges vezérsíkban is üzemanyag van egyes gépeken.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A porlasztott gázolaj/keró más tészta. Az ütközés után ilyenbõl lett jó sok, nem kevés gyújtóforrás társaságában: forró fémdarabok és elektromos szikrák.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
B 757 tüag rendszer
B 767 tüag rendszer
TG
karosszéktábornok.blog.hu
Azért én mintha láttam volna egy leheletnyi villanást a pukkanó hanghatás kíséretében.
A tartályban lévõ gõzök és gázok begyulladhatnak, és hajthatnak végre ilyen robbanásszerû égést, ez a legvalószínûbb magyarázat a TWA 800-as járatának a levegõben történõ felrobbanására. Itt a feltételezések szerint a tartályban lévõ gázokat egy zárlatos vezeték robbanthatta be. A robbanáshoz megfelelõen zárt a tartály, és elegendõ lehetett ahhoz, hogy a gépet két részre szakítsa.
A WTC-nél igazi robbanást nem láthattunk, a becsapódáskor a szárnyakból és a törzstartályból szétfröccsenõ üzemanyagot viszont begyújtotta valami, a forró hajtómûvek hõje a legvalószínûbb.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ahhoz, hogy derékba törjön, az kellett volna, hogy az egyik oldalon elnyírjanak minden tartóoszlopot, ekkor valóban keresztirányba dõlt volna le a becsapódás feletti rész az alátámasztás megszûnése miatt (a tartóoszlopok függõleges irányú, és nem hajlító irányú igénybevételre méretezték).
A WTC esetén a becsapódás pont középre sikerült mindkét esetben, átnyírva a külsõ tartóoszlopokat, és meggyengítve a középsõ magot. Egyik oldalon sem végeztek teljes szélességben munkát.
Innentõl kezdve az, hogy mikor dõl össze, attól függ, hogy a szerkezet mikor enged a tömeg nyomásának, ami függõleges irányú volt. Tehát pont úgy dõlt össze, ahogy ilyen szituációban várható volt.
Az tévedés, hogy egy meggyengült szerkezet automatikusan egybõl megroppan, összetörik, összedõl. Alapvetõen minden részelemet túlméreteznek bizonyos szintig. Ez a biztonsági tartalék, ha egy-egy részelemet kiveszünk, akkor a többi képes átvenni a plusz terhelést. Egy bizonyos szintig. Ha ezt a szintet X értékkel túllépjük, az anyag elkezd 'fáradni', és enged. Eltörik, összedõl. Ahhoz, hogy az X érték egybõl hatást fejtsen ki, jelentõsen túl kell lépnünk az elõre méretezett terhelést.
Ez esetben a két gép mindkét torony esetében olyan károkat okozott, amely még nem volt elég a szerkezet egybõl való összedõléséhez, de már meggyengítette annyira, hogy ne legyen képes a végtelenségig elviselni a terhelést.
Ehhez jött még a tûz károkozása. Az, hogy valami X fokon ég, nem jelenti azt, hogy ha valamit, ami Y fokon olvad, lelocsolunk vele, és meggyújtjuk, akkor ha X > Y akkor az adott anyag egybõl elolvad.
Ennek legegyszerûbb példája a jég és a melegítés. Ahhoz nem elég 0°C feletti hõmérséklet, hogy a jég egybõl elolvadjon, hiába 0°C az olvadáspontja...
(a fentiek rossz, lyukas memóriámból elõcsalinkázott mechanikai, metallurgiai és anyagtechnikai órák tananyagából fakadó emlékekre épül, ha valahol hibáztam benne, kérem javítson ki valaki)
Valahol olvastam, annó gondoltak egy ilyen baleset bekövetkezésére a tervezõk (hogy egy az óceán felõl jövõ repülõgép beleütközhet) és igen, a gép beleütközése nem rendítette meg a tornyot
Ezt anno már az NWO topicban kitárgyaltuk ha jól rémlik. A torony tervezése idején valóban felvetették a lehetõséget, és végeztek számításokat. A számítás alapjául egy Boeing 707-es szolgált (az akkori kor legnagyobb utasszállító repülõgépe), ami még méret és tömegadatiban sem tér el jelentõsen - ám a sebességet mintegy 360km/h-ban állapították meg, mivel úgy vélték, hogy egy gép leszállás közben ütközhet csak a toronynak, márpedig ennél nagyobb sebességet ez a manõver nem indokol. Az õ számításaik szerint a gép a külsõ acélváznak adta volna át a mozgási energiáját, a belsõ magot már nem érte volna károsodás.
A toronyba csapódó gépek viszont csaknem kétszer nagyobb sebességgel repültek - ez pedig exponenciálisan növekvõen nagyobb becsapódási energiát is jelent. A gépek így mindkét esetben megrongálták a belsõ teherviselõ magot is.
Szerinted mennyi idõ alatt ég el a szabad levegõn egy telitankolt repülõgépre való kerozin?
Relatíve rövid idõ alatt, 10-20 perc függõen a körülményektõl (mekkora területen ég, milyen szélviszonyok vannak, stb.)
Ha robban, mekkora területre terjed? Mekkora hõt fejleszt? Mennyi ideig?
A kerozin leginkább a gázolajra emlékeztet ebbõl a szempontból (gyakorlatilag egy tiszta gázolaj), ég, és nem robban.
Amennyire tudom ez nem a '70-es évek ópiuma. Akkor még szó sem volt ilyesmirõl. Ma a súly szerpét sokszor meg medence jelenti, mert az is tömeg és egyben tûzoltó víz is.
----
"Látható, h a torony a repülõgép becsapódása után is szilárdan állt, bizonyítva a tervezõk és a kivitelezõk szakszerû munkáját. Ha nem így lett volna és a repülõgép becsapódása + az égõ kerozin hõje meggyengítette volna a szerkezetet, akkor eltörött volna derékban ( a becsapódás helyénél) a torony. De nem ez történt. Az épület szépen függõlegesen önmagába roskadt."
Már kb. 1000-szer le lett írva, hogy a tûz kilágyította az acélt és ettõl a felsõ 20 emelett zuhant rá az alatt levõkre. Ettõl esett össze az épület szinte függõlegesen.
----
"Anyagvizsgálat: 10, 15, 20 mm átmérõjû köracélokat vizsgáltunk. A végük kb (nem mértem le) 30-40 mm-re vastagodott meg, h a gépbe be lehessen fogni."
Ezzel az a probléma, hogy meg sem közelíti azt az igénybevételi sebességet amit egy ütközés csinál.. Charpy féle vizsgálat nem volt különbözõ hõfokon? Na ott láthatsz igazi rideg törtést acélra, szakítógépen soha...
----
"Tényleg, te úgyis olyan nagy szakértõ vagy. Szerinted mennyi idõ alatt ég el a szabad levegõn egy telitankolt repülõgépre való kerozin?"
Hát ez így önmagában nem definiálható.
1. Mekkkora gép?
2. Mekkora felületen folyik szét?
----
"Mégis mi történik, ha az üzemi hõfokon mûködõ motorokat beletoljuk a szárnyakban levõ üzemanyagtartályokba? nem robbanna inkább? Vagy csak szimplán meggyullad és semmi robbanás?"
Nem igazán értem mire akarsz kilyukadni. Ha egy gép lezuhan / ütközik a tûz/robbanás veszélye igen magas.
----
"Ha robban, mekkora területre terjed? Mekkora hõt fejleszt? Mennyi ideig?"
Attól függ mit talál el, mennyi keró van benne és mekkora területen szóródék szét az anyag. Szét kell nézni az NTSB vagy az FAA nyilvános doksijaiba hátha írnak errõl, de a baleseti kivizsgáláskor gyanítom nem ezen van a hagsúly. A torony 30 percen túl égett. Primitív hõtani becsléssel tudnék mondani egy számot amennyi idõ kell 300-350 fokra melegedéséhez egy adott acélcsõnek. Hasonlósági modellezéssel otthon is lehet próbálkozni csak nagyon erõs hõforrás is kell hozzá és igencsak balesetveszélyes lenne...
Látható, h a torony a repülõgép becsapódása után is szilárdan állt, bizonyítva a tervezõk és a kivitelezõk szakszerû munkáját. Ha nem így lett volna és a repülõgép becsapódása + az égõ kerozin hõje meggyengítette volna a szerkezetet, akkor eltörött volna derékban ( a becsapódás helyénél) a torony. De nem ez történt. Az épület szépen függõlegesen önmagába roskadt.
Éppen ez bizonyítja, h nem a becsapódás miatt dõlt össze a torony.
Jártak a liftek, több ezer ember ki tudott menekülni.
Valahol olvastam, annó gondoltak egy ilyen baleset bekövetkezésére a tervezõk (hogy egy az óceán felõl jövõ repülõgép beleütközhet) és igen, a gép beleütközése nem rendítette meg a tornyot
Azért megkérdezném, télen, erõs szélben voltál-e 60 méter magas torony tetején? Tapasztaltad-e, hogy az éjszaka ráfagyott jég a napsütés hatására mekkora hangzavart rendez? Micsoda élmény az a kb fél méteres kilengés 60 méteren? Én sosem felejtem el.😄
Anyagvizsgálat: 10, 15, 20 mm átmérõjû köracélokat vizsgáltunk. A végük kb (nem mértem le) 30-40 mm-re vastagodott meg, h a gépbe be lehessen fogni. Ez még régi gép volt, papírra rajzolta a diagramot, szépen látszódott a rugalmas nyúlás határa/erõ, aztán amikor már a keresztmetszete zsugorodott és már maradandó volt a deformáció, végül a folyás és a szakadás. Már régebben volt, a pontos szakkifejezésekre nem emlékszem.
Tényleg, te úgyis olyan nagy szakértõ vagy. Szerinted mennyi idõ alatt ég el a szabad levegõn egy telitankolt repülõgépre való kerozin?
Ezt biztosan már lemodellezte valaki..
Mégis mi történik, ha az üzemi hõfokon mûködõ motorokat beletoljuk a szárnyakban levõ üzemanyagtartályokba? nem robbanna inkább? Vagy csak szimplán meggyullad és semmi robbanás?
Ha robban, mekkora területre terjed? Mekkora hõt fejleszt? Mennyi ideig?
Off:
Az asztalt meg ne csapkodd, mert fájni fog a kezed. Az asztalnak a verés nem fáj.
On
Nemtom ez a felismerni nem akarás kire jellemzõbb... Nyilvánvaló hülyeségeket is csak elvakultságdban hallhattál...
Na mindegy ez már meghaladja szerény képességeimet.
Az, hogy valami hasonlónak tûnik látványilag valamihez nem jelenti azt, hogy tényleg az történt. Akarsz egy példát? A számítógépes repülõgép szimulátorok aerodinamikai modellezése fényévekre van a valóságtól, de egyszerû repülési helyzetekben a mozgás megkülönböztethetetlen a valóditól szemre. Mivel a torony úgy omlott össze ahogy szemre megkülönböztethetetlen attól amit az összeesküvés elmélet hívõk állítnak. Szóval nem az a lényeg amit látsz, hanem ami levezethetõ az ütközésbõl és amit az összeomlás utáni fotókon látsz.
----
"Ha a repülõgépek miatt omlott volna össze a két torony, akkor elõször is elkezdett volna inogni az egész. Ennek hatására folyamatosan szakadtak volna a külsõ oszlopok, majd hatalmas darabok váltak volna le az épületekbõl, a mi a szomszédos épületekkel együtt zúzódott volna porrá. Eldõltek volna, mint két behajlított ujj. Nem pedig porrá omolva gazdagították volna az ócskavas kereskedõket.."
Az asztalt csapkodom a röhögéstõl ez akkora baromság. Fingod nincs a mechanikáról. Halottál már olyanról, hogy sajátfrekvencia? Törésmechanika? Rugalmasság? Soroljam még? Az erõs szélben láttál te már szabad szemmel épületet inogni? Nem. Ahogy itt sem láthattál... Pedig ott tartós a szélterhelés általában. Egy repülõgép becsapódása nem fejt ki elég erõt ahhoz, hogy egy EGÉSZ épületet elhajlítson. Számold (becsüld) már ki az inerciákat légyszíves és modellezzed. Az igénybevétel egy igen erõs nyírás volt inkább, hajlítás kevésbé. Szabad szemmel még 1-2 méteres kilengéseket sem vennél nagyon észre a felvételeken hacsak nem 1-2 másodperc alatt történne, de ez nem lehetséges. Más a sajátfreki...
----
"Amúgy én is láttam szakítószilárdság vizsgálatot ( nem is egyet és élõben) az elszakított anyag két vége (rúd anyagról van szó) tûhegyes volt. Semmiféle folyások nem voltak az oldalán, mint a lenti képen látható gerenda tetején levõ "cunder" azaz salakossá olvadt fém."
Milyen anyag? Mekkora sebességgel? Nagyon nem mindegy. Én az anyagtechnológus cimborámmal folytattam errõl hosszú diskurzust.
----
"Talán az a baj, h olyan túl "jókisfiúk" vagytok. Mindent elhisztek, amit a fehérköpenyes bácsik mondanak. Ha most megjelenne egy tanulmány, ami bebizonyítaná, h az ég tulajdonképpen zöld színû, csak mi látjuk kéknek, akkor Ti máris ezt elfogadnátok, és minden "hülyének"
elmagyaráznátok, h az ég az igazából zöld."
Nem. Ezek az összeesküvés elmélet hívõkre igaz. Többnyire semmilyen természettudmányos affinitásuk sincsen, de osztják az észt. Nyilvánvaló hülyeségeket beszélnek, egy árnyékot nem képesek egy fotón felismerni, stb.
----
"Aki meg gondolkodni merészel és ellentmond a fehérköpenyes hivatalos verziónak, az megnézheti magát! Majd jól bannolják az SGrõl kezdetnek..."
Aki bannolva lett a sílusa miatt lett nem azért amit mondott. Akkor szerinted miért nem egybõl lett kivágva? Jaj, ez is micsoda összeesküvés... <#falbav>#falbav>
No offense de ismét bizonyságát láttuk annak ami miatt csak mosolygok (egy idõ után meg bosszankodok) az összeeküvés elmélet hívõkön. Tisztán látszik, hogy a társadalom cirka 80%-95%-a mûszaki / természettudományos analfabéta.
Nem csak arról van szó, h a bizonyítékokat azonnal összesöpörték, és eladták :
"Ha nem a repülõgépek becsapódása, hanem ténylegesen robbantások okozták a két torony teljes összeomlását, ennek a nyomai fellelhetõek lennének a romok között. Pontosan ez a vizsgálat maradt el. Valamilyen rendeletre hivatkozva, még mielõtt egy vizsgálóbizottság összeállhatott volna, a romokat gyorsan eltakarították! William A. Manning, az amerikai tûzoltó magazin, a Fire Magazine fõszerkesztõje ezt a tettet nyilvánosan a "bizonyítékok megsemmisítésének" nevezte. 2002. március 6-án a kongresszus tudományos bizottsága azt közölte, hogy a vizsgálatokat akadályozzák, mert "Néhány fontos acéloszlopmaradvány eltûnt, még mielõtt a vizsgálatot végzõk a szerencsétlenség helyszínére érkeztek volna"! A fémroncsok gyors eltakarításáért egyedül egy cég, a Newark-i "Metal Management" volt felelõs. Csak Shanghaj-nak több mint 50.000 tonna szétroncsolt fémtartószerkezetet adtak el, ócskavasként. A cég mellesleg ragyogó teljesítményével mellékesen 3 millió dollárt keresett."
és így tovább...
Azt meg végképp nem értem, h a tényeket imádók miért nem hajlandók meglátni a hasonlóságot egy felrobbantott toronyház összeomlásának képei, és a WTC "összedõlésének" a folyamatában.
Ha a repülõgépek miatt omlott volna össze a két torony, akkor elõször is elkezdett volna inogni az egész. Ennek hatására folyamatosan szakadtak volna a külsõ oszlopok, majd hatalmas darabok váltak volna le az épületekbõl, a mi a szomszédos épületekkel együtt zúzódott volna porrá. Eldõltek volna, mint két behajlított ujj. Nem pedig porrá omolva gazdagították volna az ócskavas kereskedõket..
Amúgy én is láttam szakítószilárdság vizsgálatot ( nem is egyet és élõben) az elszakított anyag két vége (rúd anyagról van szó) tûhegyes volt. Semmiféle folyások nem voltak az oldalán, mint a lenti képen látható gerenda tetején levõ "cunder" azaz salakossá olvadt fém.
Talán az a baj, h olyan túl "jókisfiúk" vagytok. Mindent elhisztek, amit a fehérköpenyes bácsik mondanak. Ha most megjelenne egy tanulmány, ami bebizonyítaná, h az ég tulajdonképpen zöld színû, csak mi látjuk kéknek, akkor Ti máris ezt elfogadnátok, és minden "hülyének" elmagyaráznátok, h az ég az igazából zöld.
Mert ez a hivatalos verzió. Amíg ez van érvényben, addig azt el kell hinni és kész.
Aki meg gondolkodni merészel és ellentmond a fehérköpenyes hivatalos verziónak, az megnézheti magát!
Majd jól bannolják az SGrõl kezdetnek...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A torony tetejére meg jó kis füstölgõket rakott, hogy úgy nézzen ki mint ha felülrõl omlana lefelé...
Nem értek az épületek lerombolásához iylen profi szinten, de szerintem lehetséges, hogy kombináltan használtak termitet és a vidin látható tölteteket is. Bár ez csak egy fáradtan kitalált elmélet. 😛
Elöljáróban annyit, hogy ez így teljesen hibás elképzelés.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
De ez persze csak egy elmélet.
MI VAN?
Ott volt az épület, összedõlt. Lett helyette törmelékkupac. Nem értem, mirõl beszélsz.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN