859
Elképzelt, tervezett, megépített gépek rakétahajtóművel, gázturbinával vagy anti-gravitációval
-
Pares #336 "Te válaszoltár bármire is?"
Mást se csinálok egyfolytában...
"Csak feltételezni tudsz."
Nálatok talán szó nincs is, mi? Közülünk senki se volt ott a helyszinen, ezért mindenki csak feltételezi, hogy ez igaz vagy az igaz vagy ez igy volt vagy amaz igy volt.
"Ha csak egy baromságodat nem tudjuk azonnal cáfolni rögtön hősnek és az igazság bajnokának hiszad magad. Az nem zavar, hogy 200 másik orbitális baromságon elhasaltok?"
Orbitális baromság meg igazság bajnoka, mi? Nevetségesek vagytok... -
#335 "Ez a pár sor még azt se érdemli meg, hogy kommentáljam..."
Na, mert? Ilyen még soha nem történt a világon, ugye?
Ja, robbantási szakértésről meg annyit, hogy tapasztalati képletes cucc, nem egy kurva nagy tudomány. Kb ilyen "vastagság centiben, per kettő csomag robbanószer kell" ökölszabályokra gondolj Igazából a robbantási szakértő dolga az, hogy _spóroljon_ a robbanóanyaggal, annyit tegyen csak, amennyi feltétlenül kell. Mert ugye úgy nem lehet elbaszni egy robbantást, hogy túl _sokat_ teszel oda... :P -
Pares #334 De a "törés" körül látszik az olvadt fém is. Nemtudom hogyan lehetett, de szerintem ez még korán sem lezárt ügy.
Amugy káromkodás nélkül látom nem megy. -
#333 Te válaszoltár bármire is? Nem. Csak feltételezni tudsz. Ha csak egy baromságodat nem tudjuk azonnal cáfolni rögtön hősnek és az igazság bajnokának hiszad magad. Az nem zavar, hogy 200 másik orbitális baromságon elhasaltok? -
Pares #332 "Középen van a fő teherhordó rész, de azért a terhek jelentős százalékát viszi a külső cső is.
Hát kb. ezért lehetett pár fontos helyen elhelyezve termit."
"Na de kívül sok kis oszlop van, belül meg sokkal izmosabbak. A repülő jelentős részét elkaszálta a külső oszlopoknak. Ott már úgy mégis, mi a faszt keresne termit? Ha robbantani kell valahol, akkor az belül van, a "mag" részen, mert esetleg az még elbírja a többit. Ha biztosra kéne menni, akkor bőven elég berobbantani csak a _belső_ magot. Nem is csinál tüzijátékot, mert mélyen bent van, nem látni, és pont ilyen hatást érne el."
És te honnan tudod, hogy a mag környékén nem volt termit? Én se és te se vagy robbantás szakértő vagy mi, de van jópár ilyen technikus, és azok termitek használatát vélték felfedezni ezekben a "bizonyitékokban".
"A prof meg egy körömnyi fémdarabot elemezget."
Azért elemezgethet csak ekkorát, mert a törmelék fémhulladékot mind eladták külföldre beönteni, hogy még véletlenül se lehessen jobban megvizsgálni.
A robbanásokra nem tudok magyarázatot adni én sem. De azért ilyen gázpalackok robbanását kizárnám meg stb. elméleteket ki lehet zárni. Mindenki két hatalmas robbanásról számolt be. Aztán hogy mik voltak azok, azt talán sose tudjuk meg.
"Úgyhogy szerintem az a szitu, hogy a prof nem volt megelégedve az egyetemi fizujával(amiről viszont a kormány tehet!), és aprópénzre váltotta a nevét."
Ez a pár sor még azt se érdemli meg, hogy kommentáljam...
"De úgy érzem teljesen kurvára mindegy, mennyire logikátlan, önellentmondásokkal teli, teljesen egyértelműen politikai indíttatású műbalhé ez az összeesküvés elmélet, ti hinni _akartok_ benne. Felőlem..."
Megengeded? Hurrá
-
indedi #331 "Aztán fasz tudja ezt."
Azzal beszélj így aki hagyja. Én nem hagyom! -
#330 Romeltakarításnál már azért nem szokták hagyni csak úgy dőlni a levágott darabbokat, mint egy fát. Ott azért vagy egy ember, vagy egy nagy gép vágja a cuccot, azok a darab vasak ott jópár tonnásak. Ez szerintem még relatív korai kép.
Aztán fasz tudja ezt. Nekem ridegtörésnek tűnik. ÉLES a törés felülete, nem olvadt, heló! -
#329 A prof meg egy körömnyi fémdarabot elemezget. Megállapítja, hogy nem a repülőből való, mert nagy a vastartalma, tehát termites robbantás. (WTF?, egyébként)
Mondjuk az nem zavarja, hogy az acéloszlopnak is azért elég nagy a vastartalma...
De tegyük fel egy pillanatra, hogy termit.
Így nézett ki a WTC belülről:
(Egyébként elég jól le is írja, hogy miért dőlt össze)
Csőben cső szerkezet.
Középen van a fő teherhordó rész, de azért a terhek jelentős százalékát viszi a külső cső is.
Na de kívül sok kis oszlop van, belül meg sokkal izmosabbak. A repülő jelentős részét elkaszálta a külső oszlopoknak. Ott már úgy mégis, mi a faszt keresne termit? Ha robbantani kell valahol, akkor az belül van, a "mag" részen, mert esetleg az még elbírja a többit. Ha biztosra kéne menni, akkor bőven elég berobbantani csak a _belső_ magot. Nem is csinál tüzijátékot, mert mélyen bent van, nem látni, és pont ilyen hatást érne el. De kirakni egy kupac termitet tüzijátéknak a homlokzatra, ráadásul csak és kizárólag oda, ahová a gép becsapódik.... Mégis ki az az idióta összeesküvő, akinek ilyen faszság eszébe jutna? Abszolút teljesen fölösleges egy _már elkaszált_ oszlopot lerobbantani. És semmi mást a külső homlokzaton, csak egyetlen oszlopot, a gép alatt egy picivel. Logikus, persze.
Szerintem egyáltalán nem olvadt fém, nekem inkább égő kerozinnak tűnik. Azért szétfolyt ott egy néhány deci, gondolod, hogy _az összes_ benn maradt, egy csepp sem folyt kifelé?
Aztán a "robbanásokat hallottak". Akkor talán el kéne dönteni, hogy termit, vagy robbanóanyag, mert a termit kurvára nem robban, hanem olyan csöpögősen ég, csak baszott meleg. Na, akkor melyik?
Meg azon sem kell meglepődni, hogy ha van egy kurvanagy tűz, akkor az még sokáig izzik. Volt valami kínai bányatűz, ami 50 évig égett, a füld alatt. Legutóbb, mikor haverokkal bográcsoztunk, eloltottuk a tüzet, esett rá két és fél óráig az eső, és éjszaka még izzott a parázs.
Ez ilyen. Nagy tűz lassan hűl ki.
Úgyhogy szerintem az a szitu, hogy a prof nem volt megelégedve az egyetemi fizujával(amiről viszont a kormány tehet!), és aprópénzre váltotta a nevét.
De úgy érzem teljesen kurvára mindegy, mennyire logikátlan, önellentmondásokkal teli, teljesen egyértelműen politikai indíttatású műbalhé ez az összeesküvés elmélet, ti hinni _akartok_ benne. Felőlem... -
indedi #328 Egészen egyértelmű ami történt. De mégis, mi köze ennek a az összesesküvéshez, vagy a űrrepüléshez? Ennyi erővel ide tartozihat akár a szilvalekvárfőzés is. -
indedi #327 Csak azt hogy hülye vagyok. Gratulálok.
Ne gratulálj nekik, hanem nyugodtan fordulj a moderációhoz! Engem azért tiltottak ki egy hétre, mert hasonló stílusban védekeztem mint ahogyan ők támadtak. Csak itt úgylátszik nem egyforma mércével mérnek. Meglátjuk. Én minden egyes ilyen szemétkedést be fogok írni ezután. Légy szíves te is írd be, különben ennek a leugató szemét-aljas stílusnak sohasem lesz vége. Az érvek helyett az érvelőt támadni, lehülyézni? 2008-ban? Magyarországon? Hát mi ez itt kérem? Szemétdomb, vagy tudományos topik? -
Pares #326 Ráadásul a fémhulladékot, amik a romokból maradtak azt rögötn el is adták külföldre, hogy még véletlenül se lehessen megvizsgálni, de ez megin a politikai része az egésznek, ahol nálam a 911 véglegesen megbukott. -
Pares #325 Jah, jóvan, szal igy állunk. Nektek ez a / alakú törés és a termitre utaló nyomok se sejtetnek semmit. Arra se nem válaszoltatok, hogy mit keresett a WTC mindhárom épületének romjai közt olvadt fém még 6 hét után is. Persze észrevettem, hogy az utóbbi néhány érvelésemre semmi érdemleges magyarázatot nem kaptam tőletek. Csak azt hogy hülye vagyok. Gratulálok.
-
indedi #324 Nagyon szemléletes. Középen kb 45 fokban, olvadt-megfolyt szélekkel. Ezeket nem utólag, a romeltakarítás miatt vágták el? Bár akkor miért pont 45 fokban vágták volna? Hogy több munka legyen? Szóval nagyon elgondolkodtató az biztos. -
#323 IGEN.
És a V betű még mindig ilyen: V, nem pedig ilyen: \ -
#322 IGEN! A RIDEG TÖRÉS ILYEN TE NAGYONHÜLYE! -
Pares #321 Én vagyok a röhejes? Szóval szted az természetes, hogy igy törjenek el az oszlopok:
Itt a nagyobb felbontású kép: Törött oszlopok
-
OKkultist #320 Ennyire ne szaladjunk előre, elsőként hadd dolgozzák fel a mérnökurak a prof. elemzését, (nem tudom pontosan, hogy építész, statikus, vagy milyen szakterületen nagytudású, de kikeresem) utána jöhet a többi, hogy vajon ki és miért tervelte, ki hajtotta végre, stb.. A termitnyomok (NEM MEGHAMISÍTHATÓ!) az olvadt acélgerenda darabokban, darabokon, elfogadása is nehézségekbe ütközik. Nyilván a prof. sem örült, hogy rá kellett jönnie, hogy az épületet szándékosan rombolták porig, és ebben MINIMUM vétkes a saját kormánya is. (mintha kaptak volna figyelmeztetéseket is a Német, Angol , Izraeli titkosszolgálatoktól, hogy VALAMI KÉSZÜL, figyeljenek oda NY-ra) -
OKkultist #319 Ez kemény, a prof. vert még pár szöget a hivatalos mese koporsójába. Jó a videó, a WTC-7-re az a hivatalos szöveg, hogy The Biggest Mystery of Our Time! (MUHAHAHAHAHA, nincs aki szakértsen?,összedőlt és kész! PONT, megmondtam, az íróasztalok, meg az irodai székek olyan hőfokon égnek, hogy el sem hiszed!)
Ez sem rossz:
KIK is vezették a gépeket?????? Nem azok, mert azok még élnek. -
indedi #318 Magyarázatot kérek. Mi ebben a topikban az összeesküvés? -
#317 Szerinted mikor egy gép nekimegy egy acéloszlopnak akkor hogyan törjön te zseni? Csináltám már valaha bármilyen szakító vagy törés vizsgálatot bármilyen hőmérsékeleten vizsgálva a törésmechanikai hatásokat? Mi alapján jelented ki, hogy demolíció (he?). Ez meg mi a túrót jelenet pontosan?? Az is demolíció, ha kettévágom az is, ha gép semmisítei meg. Bocs, de röhejes vagy. Postajidból tisztán látszik, hogy műszaki végzettséged és ismereted az alig van. -
#316 Például hinnéd, hogy így áramlik a levegő? Nekem annyira nem meglepő, mert ismerem az áramlástani törvényt ami miatt van. Neked viszont...
(17. oldal) -
Pares #315 A furcsa alak az az alak, amit a linkelt videóban is láthatsz. Csak gondolom szartál rá megin. Pont olyan alak, amiet a demolició után láthatunk. Olvadt fém, V alakban eltört/elvágott oszlopok, stb.
"Elektromos szikraeső? A réz olvadáspontja jóval alacsonyabb, mint az acélé..."
A képen látható olvadt fém vagy akármi szerinted télleg elektromos szikraeső?
Olvadt fém, V alakban eltört/elvágott oszlopok, stb.
Hát nem is tudom. Nagyon demolició szagú nekem az egész.
-
#314 Elektromos szikraeső? A réz olvadáspontja jóval alacsonyabb, mint az acélé.. -
#313 Mi az, hogy furcsa alakban? A laikusnak minden furcsa abban amit nem ért... -
Pares #312 Nemtudom hogyha nem a termit láccik azokon a képeken, akkor mi lehet az. Még meg is vizsgálták az összetételét azoknak az olvadt fémeknek. Arra a következtetésre jutottak, hogy termitek okozták/hozzá segitették az épület ledőlését.
Furcsa alakban "levágott/letörött" oszlopok {pont mint a termitek haszálatakor}, irto magas hőmérséklet, olvadt fémek, stb. A válasz erre a kérdésre? Idézem: "Ez a legnagyobb rejtéje a 911-nek."
Kiváncsian várom a magyarázatokat. -
Pares #311 Klasszikus példa az össze-vissza hazudozásról... -
Pares #310 Jah és még vmi, a WTC 7-es romjai közt is ovladt fémet találtak! És ugyebár ezt azt az épóletet még repcsi se mtalálta el. Szerinted a szokásos "bútortűz" folyékonnyű olvassza a fémet, ugy hogy még 6 hét után is izzani fog? -
Pares #309 JAh, és egyébként használhatod a googlet is a képekre. -
Pares #308 Elrontottam, szal itt a link a videóra:
Olvadt fém -
Pares #307
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ezIU6ZxYU3A&hl=cs&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ezIU6ZxYU3A&hl=cs&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Bizonyiték az olvadt fémre.
Egyébként meg mindent meg lehet magyarázni pusztán sima fizikára meg sztatikára hivatkozva, de ebben az esetben ez már nem az egyszerűbbik és észszerűbb magyarázat... -
#306 Hopp kicsit kusza lett.
Tehát ahol égett a tűz, ott túlterhelt, megfolyt, görbült, nyúlt, szakadt oszlopokat kellene találnunk.
A zuhanás közben tönkrement, tüzet nem is látott oszlopoknak meg ridegen, hegesztések mentén kellett eltörniük, éles törési felületekkel.
Tehát ez két különböző tönkremeneteli mód, az épület különböző helyein. -
#305 Legszebb példa a sydney-i operaház. Valami hússzorosába került az előzetes költségszámításhoz képest, mert az építész ilyen formára álmodta meg, és statikailag nem úgy működik, ahogy elképzelte. Héjszerkezetnek lett tervezve, de sima hajlított gerendaként viselkedik. És mint ilyen, az igénybevételei egy nagyságrenddel nagyobbak lettek.
Viszont megérte az árát, nemzeti jelképpé vált. -
#304 Oké, leírom harmadszor (vagy ötödször) is, hogy az nem V alak, csak ferde, és szinte 100%, hogy a hegesztés mentén tört el.
A hegesztés helyi anyaghibát, ridegedést, felkeményedést, átkristályosodást okoz az anyagban, ami ugyan _elvileg_ bír annyit, mint az alapanyag, gyakorlatban viszont nem. Szinte minden acélszerkezet tönkremenetelkor hegesztés mentén vagy hegesztésből kiinduló repedés mentén megy tönkre.
Mivel elég hirtelen kapta meg a túlterhelést, még alakváltozni (nyúlni, görbülni, deformálódni) sem volt ideje az oszlopnak, ridegen eltört a hegesztésnél.
Ez lenne a "V" alakban tört oszlopok egyszerűbb, racionálisabb és műszakilag lehetséges magyarázata, és nem igényel bombát.
Sorozatos robbanásokra csak annyit tudok mondani, hogy én hallottam már feszített vasbeton gerendát törni, meg acélt szakadni, azok is elég hangosak. Ha egyszerre eltörik 50, az gondolom még hangosabb, tovább tart, morajlik, simán be lehet tudni robbanásnak, mikor nem az.
Olvadt fémről adj képet, ha tudsz, mert ez így nagyon a levegőben lóg, nem tudok rá mit mondani.
Az biztos, hogy túlterhelés hatására is "folyik" az acél(ezt is írtam már, az tuti), és pont úgy néz ki utána, mintha megolvadt volna.
A terhelés sebessége is fontos, mert a lassan túlterhelődő acélnak van ideje alakváltozni, és folyik, főleg akkor, ha közben még melegítjük is, és közben csökken a szilárdsága.
Ha meg hirtelen kapja meg az őt túlterhelő súlyt, akkor meg reped, törik, ridegen.
A kerozin meg felmelegíthette izzásig. A patakokban folyó acéllal szemben erősen szkeptikus vagyok. Nem láttam még ilyen képet, szemtanúi beszámolókról meg már leírtam a véleményem.
Szólj, ha nem tiszta valami. -
Pares #303 Ezeket a videókat már rengetegszer belinkeltem, és sose reagáltatok rá normálisat. Most is irjátok hogy hülyeség meg hogy már 2x leirtam, de azt még senki nem magyarázta meg, hogyan folyhatott patakokban az olvadt fém? És hogy miért V alakban maradtak az acél tartóoszlopok. Gondolom megin nem reagáltok, csak megin hülye leszek. -
#302 "Ők az épületek és építmények funkcionalitásával és esztétikájával foglalkoznak, a szerkezettel igen kevéssé."
Talán azért is fordul elő gyarkan, hogy az építész úr rajzol és megálmodik valamit aztán a statikus meg veri a fejét a falba mondván, hogy az akkor lenne megépíthető, ha titánból készülne és nem acélból... -
#301 Nem kezdek bele megint, hogy hol beszélsz hülyeséget, megtettem már kétszer. Ha nem fogod fel, hát nem fogod fel.
Nem akarom leszólni a csókát(bár igencsak hülyeségeket is mond, például ez a HOL A TÖMEG, ez faszság, de kőkeményen), de úgy általánosságban megemlíteném, hogy az építészeknek nem sok lövésük van a statikához. Ők az épületek és építmények funkcionalitásával és esztétikájával foglalkoznak, a szerkezettel igen kevéssé. -
#300 "a gyengébbek kedvéért a"
Na itt kapsz tőlem most egy virtuális fülest. -
OKkultist #299 Na még egy próbálkozás, a gyengébbek kedvéért a szemüveges prof. (Steven Jones egyetemi oktató, építészet) szövegét lefordítom:
elemzés
A hivatalos verzió szerint a felsőbb szintek TÖMEGE (súlya) miatt omlott össze a saját alapjára az épület, de ha így lett volna, akkor HOL az a tömeg, látnunk kellene rengeteg betondarabot, stb.. HELYETTE csak por állagú törmeléket találunk, de akkor hol a tömeg, amitől összerogytak az egyes szintek. A KETTŐ kizárja egymást. Az épület teherhordó szerkezet a magja, az acélszerkezetből legalább 47szint egyszerre kellett, hogy megadja magát, hogy a látott összeomlás bekövetkezzen (különben VALAMELYIK OLDALRA dőlt volna) A FEMA report szerint az épület tetején található antenna már az összeomlás előtt megindult lefelé (igaz, néhány tucat feet-et) , viszont ez csak akkor lehetséges, HA a becsapódás szintjein a gép az ÖSSZES acél (középen) tartószerkezetet átvágta, ami lehetetlen. Az épület egy jó darabig állt, tehát ez akkor lenne reális, ha a gép mintegy "félbevágja" az épületet, tehát MINDEN JEL arra mutat, hogy az épület teherhordó szerkezetét több helyen egyszerre elvágták, ez a tervezett bontásra jellemző (demolition) A 9:52-nél látható WTC északi torony ottmaradt, több mint 50emelet magas szerkezeti elem maradványok jellemzőek az ilyen PANCAKE összeomlásokra, de nézzük meg, hogy a WTC-nél mi történik ezután: NEM ELDŐL, hanem a saját "lábnyomára" zuhan össze, tehát mintha az egész szerkezetet az alján elvágták volna. Mi roncsolhatja a teherhordó szerkezetet? Robbanóanyagok, szintén azok okozhatják a porrá váló acélt, betont. OLVADT FÉM: ezeket nem vizsgálták ki megfelelően (hivatalosan) , a WTC-7-nél is találtak olvadt fémet, (a takarítóbrigád is arról beszél, hogy 911 után 6héttel, még vörös-narancss.-án izzik a fém, és nehezen tudják elszállítani, Giuliani is arról beszélt, hogy 2000fahrenheit-es az olvad fém-1093C) A HIVATALOS VIZSGÁLAT VAJON MIT MOND AZ OLVADT FÉMRŐL: SEMMIT! A szemtanúk olvadt fém patakokról számoltak be, ami a romhalmazok között FOLYT! Ez lehetetlen a kerozintól, csak exoterm reakciók hatására jöhetett létre, erre a legvalószínűbb magyarázat: termit (vagy hasonló nagyon magas hőt fejlesztő reakció, és itt több ezer fokról van szó!) A termit reakciót a kerozin NEM tudja beindítani, ahhoz magnézium kell, a végeredmény pedig, hogy az alu az acélból "kiveszi" az oxigént , és közben alu-oxid por képződik. (a szürkés por, ami a felvételeken is látszik) HOL A BIZONYÍTÉK? a kezében tartott alu darabka NEM a repülőgépekből származik, mert sok benne a vas, van benne króm, és van benne KÉN, mangán, stb.. ez mint egy ujjlenyomat, jellemzi az "elkövetőt": a fémdarabok a GROUND ZERO helyszínén található acélgerendákról származnak. A HIVATALOS VIZSGÁLAT is megerősítette, hogy az acélgerendákat nagymértékű oxidáló és sulfidáló hatás érte, ez gyors és nagymértékű korroziót és eróziót okozott.
Szemtanúk: sorozatos robbanásokat hallottak
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=9J8ojEWlkrs]KILÓGÓ LÓLÁBAK: SZABÁLYOS V alakban "eltört" acélgerendák, véletlenül PONT ÍGY szokták a termitet felrakni bontáshoz[/URL] -
#298 Na látod, ez a különbség, ami miatt anno élvezetes volt olyanokkal társalogni, mint John Wayne vagy Keeper2, és a többiek. Ők megpróbálták értelmezni is azt, ha valaki leírt valamit...
Ha én itt leírok valamit, annak nincs foganatja, hiába igaz, süket fülekre talál csak, és ahelyett, hogy ezen elgondolkoznál, még engem szapulsz miatta... Természetesen csupa nagy betűvel, mert továbbra sem tudod másképpen elképzelni a kiemelést egy fórumban, és nem tudod megállni, hogy ne nyomatékosítsd minden második mondatodban legalább egy-két szót... -
OKkultist #297 CIFU, akkor topikzárás, a tudós mérnökurak lezárták a témát, az égő kerozin hőjétől szépen sorban rendben összedőlt a WTC1-2, az irodabútoroktól szintén szépen rendben a WTC-7, a Pentagonnál egy keményorrú, de puha szárnyú, a többinél keményorr+keményszárny, a Pennsylvaniai járat az lezuhant (de akkor Rumsfeld miért mondta , hogy lelőtték) és BUSH (Cheney és a többiek) a világ legjobb elnöke, ők a No.1. (igenis Brezsnyev elvtárs)
CASE CLOSED! (nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak emberek, mondja Barbrady őrmester, hallgassunk rá, ő csak tudja)
Amúgy 9 éves vagyok, de van 3diplomám, és 4nyelvvizsgám.