Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a multkor olyan könnyen megtaláltom most meg egyszerûen nem lelem
Kliensed nem szedi le?
Rolika16
Én rögtön a medium kifejlesztésére összpontosítottam, nem csináltam több lightot, mediumra akartam gyártásban is koncentrálni, és tudtam h nem tudom õket upgrade-elni. Az elején úgyis volt több sokkal hasznosabb helye az ic-nek.
hello valaki irja már le honnét tudom leszedi a 1.1 es pachet köszi
BF109
ez elég nagy szívatás, ráadásul duplán, mert:
1x: legyártottam egy csomó pz II hadosztályt amíg a közepes tankokat fejlesztettem. ezek a könnyûpáncélosok jó harcedzettek lesznek 41-re mire az oroszok ellen kell bevetni õket csak éppen a technika lesz kevés az orosz tankok ellen.
2x: párhuzamosan kell fejlesztebni akkor a könnyû és közepes tankokat is hogy a könnyûek is valameddig legalább fejlettek legyenek.

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

BF109
igen azt láttam hogy a ju 52 pl 15 egység súlyt tud elvinni, de az eje. hadosztály súlyát nem találtam de megnézem jobban.

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Van egy értéke, hogy mennyi súlyt tud elvinni (ahogy a szállítóhajóknak is), és minden egységnek súlya van. Ettõl függ, mennyit tudnak elvinni.
Repülõknél van tech, ami növeli a teherbírást, és van egy tech, ami az ejtõernyõsök súlyát csökkenti (asszem annak csak egy szintje van).
Rolika16
Szerintem, ha ilyen alap dolgokkal nem vagy tisztában, akkor nem a te játékod ez.

De amúgy productionba húzni kell IC-t Reinforcementsre. És, akkor visszatöltõdnek az egységek katonával.(Tehát újoncokat kapnak.)

Az egységeket hogy lehet javitani?
BF109
egy ju 52 szállitó század mennyi ejtõernyõs ezredet tud felszedni?

May the force serve you well!

Bazz egy szövetséges államból nem tudok támadni csak ha az is hadba van? Transit jog meg van, supply is a térképen, de az egységek még sem kapnak supplyt és nem is tudnak támadni onnan...

Egyébként tényleg kezd lassulni a játék... Németországot támadom, de csak rohadt sok egységgel lehet boldogulni, egy olyat csata meg marha lassan megy le. 😞

Mi az a TOAW?

Ahogy láthattad, azzal én sem vagyok teljesen kibékülve 😊
Az meg egy másik hülyeség szerintem hogy lehet vonatozni a frissen elfoglat területekre.
A szovjetek felégetett föld taktikájaval mardt valami vasútvonal szerinted?
Mas dolog, hogy itt ugyen külön nem leht tönkretettni, hidakat vasútvonalakat mint mondjuk a TOAWban.

settings.txt
fullScreen=no

kamaszaki
És hogy kapcsoljak windows modba?
Bocs, az angolt elhanyagoltam...

Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.

Nem mondom, hogy mindenben igazuk van, és tökéletes így, csak azt mondom, mivel magyarázzák. (Túlzásnak érzem én is a módosítók nélküli delay nagyságát).

Egyébként komoly gondot sose okozott eddig ez a csúszás - illetve az elején, amikor még szoknom kellett az újdonságokat. Az egy hadosztály támad, a többi támogat módszerrel, meg azzal, hogy az éppen támadni nem képes egységek is tudnak mozogni, és területet foglalni, ha ott nincs senki - minimális zökkenõkkel lehet haladni. (Lásd pl. breckinridge tökéletesített módszerét)
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=421671&page=2
van akinek sokat gyorsitott ha window modba kapcsolt

Ok de 1 operation lehet az is hogy elõre nyomulok Kievig és a 2ben meg is lehetett csinálni, volt értelme elõre kijelölni egy hosszú útvonalat, kb mint 1 operationt meghatározni.
Itt meg hiába csinálsz 1 nagy offinzivát az egységeid minden egyes harc után várnak egy csomót ez blitzkrieg?
Teljesen kiherélték az útvonal megadást.
Hiába van 5. szinted -24órára akkor is két nap amig 2. harcot kezdhetsz.
Barbadossat kezdtem és képzeljétek 0. szintû a -24órás skillem.
Azért állíthatták volna nagyobbra is.
És még 24órás késletetés is marha nagy hülyeség egy elõre megtervezett operatiónál.
Azt mondod kell utánpótlás, meg felbomlik az alakzat. Arra ott van az ORG ha az lemegy akkor nem tudok tovább menni és kész.
Azért is hülyeség mert akkor is ugyanannyit kell várni ha 1 órát harcolnak meg akkor is ha 1hetet meg 1 hónapot.

Mikor lehet összeolvasztani 3-ban az egységeket? Mert földi egységeknél eddig mindig szürke volt az ikon.

Egy másik problémám (nyilván bug) hogy hiába kapcsoltam ki az ai hadsereg irányítást, minden betöltésnél bekapcsol, és parancsokat osztogat... én meg egyenként állíthatom le õket XD.

ezek a különbözõ gyorsító modok annyiról szólnak, hogy az ai akciók gyakoriságát visszaveszik, bárki megcsinálhatja a megfelelõ fájlokban, de volt is errõl egy topic a paradox fórumon
Nem hivatalos FIX a lassú játékra.
Innen tölthetõ.
Állítólag még javít is a játékélményen, mert redukálja az Ai trade ajánlatainak számát.
Aki kipróbálta, az azt írta, hogy _Drasztikusan_ javított a teljesítményen (kb. 30%-al gyorsabb...).

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

igen, pont ezt csinalta egy srac USA-val <#vigyor2>
Akkor elméletileg nyomok 100 repteret párhuzamosan és kimaxolom a construvtiont akkor az ipari létesítmények gyártási ideje is drasztikusan csökken? \o/
Faszán meg van csinálva, hogy fel kell futtatni a gyártást, ergo ha gyártasz belõle párat nõ a practical skilled az adott egység fajtából, és gyorsabban tudod legyártani. 8 as infantry practicallal már 3 hónapra lemegy a gyalog gyártási ideje azt hiszem.
Fene, most 1 hétig nem leszek otthon, szóval még ki se próbálhatom rendesen, pedig úgy nyomnám...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Újabb érdekes kérdés:

Tudja e valaki hány légi egységet érdemes összezsúfolni egy csoportba?
Hoi2 ben ha jól emlékszem 5 volt a max amit lehetett, itt viszont már a 11ediknél tartok és még mindig lehet hozzáadni. Gondolom aza 11 hatalmas stacking penaltyt kapna harcban, de akkor mennyi az ideális?
Nagyon szépen köszi a helyreigazítást. Megnéztem a tutorialt, de úgy látszik nem figyeltem eléggé oda, pedig mindent elolvastam...
Jah, mégvalami: Van valami olyan fejlesztés, ami drasztikusan csökkenti a csapatok "gyártási" idejét? Mert majdnem fél évet várni egy gyaloghadosztályra, Basic Training-re állítva, hááát...

Köszi
Muki100
ctrl + jobb gomb a célra és kiválasztod hogy strategic redeployment.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

A vasutat hogy lehet használni h a csapatok gyorsabban utazhassanak?
hát a gyakorlati ismerethez még annyit hozzátennék hogy az minél nagyobb annál jobban csökkenti az adott dolog(pl tank) gyártásának ideját és költségét, így megéri azt is minél magasabban tartani. itt nem is értek vmit : elvileg 20 a max skill ezeknél a fejlesztéseknél de nekem msot 23 a construction...szóval mennyi a max ?
Tutorialt nézted? Elég jól elmondja az alapokat úgy rémlik.

Egyébként dióhéjban:
Minden tech fejlesztéséhez 1 pontot kell kutatásra tenni. Van egy nehézsége (szám a karikában), meg egy éve - ez azért fontos, hogy ha nagyon késõi techet fejlesztenél, arra meredek büntetés van.
A bézs színüek egyszeri fejlesztések (pl. egységeket unlockolnak, ilyesmi), a zöldeknek több szintje van, minden szinten ugyanazt a bónuszt adják (minden szinthez más év van megadva viszont, szóval ott se lehet drasztikusan elõreszaladni).
Tooltipben mutatja, hogy milyen hatásai vannak a technek (összesen a következõ szinten mennyi módosítót fog adni), de egyes összetartozó dolgok (infantry techjei, militia, light armor, medium armor, stb) egy csokorba vannak rakva.
Ha szürke egy tech, még nem fejleszthetõ, tooltip mutatja akkor mi kell hozzá.

A fejlesztési gyorsaságot két dolog befolyásolja még az éven és nehézségen kívül: az elméleti és a gyakorlati ismereted a zöld és kék kis ikon mutatja ezeket. Elméletit teoriák fejlesztésével növeled, vagy oda tartozó techek befejezése is ad rá 1 pontot (ezt is jelzi jobb oldalán egy kis ikon). Gyakorlatit ha minden igaz a gyártás, meg talán a használat is (ennyire nem figyeltem a tutorialt, gyakorlatban meg szintén nem érdekel, mert nem szempont se gyártásnál se harcnál nekem, h a gyakrolti ismeret növekedjen 😊 ).

Röviden ennyi. Majd kiegészítenek, kijavítanak a többiek 😊
Japánnal milyen kezdeni?

Pontosan milyen tech-et kell kifejleszteni? Sok stratégiát játszottam már, de ez a fejlõdésrendszer egy kicsit új... A teóriás részt meg a gyakorlatit is megmagyarázhatná valaki. Köszi.

Van egy tech land doctrine-ok között ami csökkenti a támadások között várandó idõt, csak nem a németek alap doctrinejai között van (nem a spearheadben).
Az a jó hogy egyszerre nem csak egy land doctrint tudsz használni mint a hoi2 ben, hanem belemászhatsz máséba is, csak tovább tart kifejleszteni mivel nem értesz hozzá. Én speciel mindenkiébõl fejlesztek ami hasznos:
firepower focus, attack delay -24hour, encirclement, infantry focus kb ezek a leghasznosabbak azok közül amelyek nem német alap doctrinok.
Rolika16
Kettõben lecserélte a Light tankot - Mediumra.

Kösz szépen nem hittem volna hogy kapok választ 😄
Ez a csúszás egyébként arról szól, hogy a hadosztálynak idõ kell, mire összekapja magát egy offenzíva után, és felkészül az újra. Ha nem túl szervezett a sereg (errõl szól a kikutatott tech), akkor ezzel eltökölnek egy darabig.
Az a tech szerintem erõsen must have kategória, nálam kb 3-as szinten van (-72 óra), így már viszonylag ritkán bosszankodok.

Mindettõl függetlenül azt hiszem ezt elsõsorban játéktechnikai okokból hozták be, hogy ne tudjon a játékos naponta új hadmûveletbe kezdeni pár óra alatt.

Olvasd el mindenesetre, amit breckinridge írt az optimális taktikáról a gyors haladáshoz.
Nem cseréli le. Másik egységtípus. Csak egységtípuson belül van upgrade. (Mondjuk megesküdtem volna rá, h a kettõben is így volt).
Nem cseréli le tudtommal. Külön van szedve az egész.

Light Tank division
Medium tank division
Heavy tank division
Super Heavy tank division (népeknél változhat a név)

Amúgy nem rossz a light tank se csak tuningold a felszerelését (10-es fejlettségû light tank megver egy friss super heavyt ami egyes szinten van)
Rolika16
Na erre én is kíváncsi vagyok. Mert nálam van már közepes tank, de én csak könnyû tank ezredeket gyártottam. Ráadásul összesen 9 van. És, ha nem cseréle le, akkor baszhatom.

BF109
a könnyûpáncélosokat nem cseréli le közepesre mint ahogy a 2-ben volt?

Na igen, csináltam is egy darabig, 10 kémem volt Cssz-ben, és keményen vitték le a national unityt, majdnem sikerült is, hogy megadják magukat, de aztán észrevettem, hogy egyszer csak 0 kémem van Cssz-ben. Az összes eltûnt. Ekkor már Prágánál jártam, gondoltam már nem fogok megint a kémek kiképzésére leadership pontokat pazarolni, gondoltam, hogy majd szépen megadják magukat úgy is... na mindegy.

samu , itt van pár tipp , hogy ne legyen a fél világ rögtön Szövetséges.
És csodálkoztam, hogy miért nem haladok elõrre barbadossaban.
Minden támadás után 1hetet kell várni minen csata után.

Rolika16
Szerintem az nem bug. Direkt így csinálták.

na bazz én most veszem észre hogy semmi értelme nincs shiftel kijelolni utvonalat támadáskor, az egységek igy is szépen megvárják a 164!órat (ha nincs tech kifejlesztve) hogy megint támadjanak.
Hoi2ben shift kijelolesnel nem kellet a 24!óra várakozási idõt kivárni.
Mi értelme lehet ennek a várakozásnak?
Valami olyasmi, hogy idõbe telik amig egy parancs eljut mindenkihez és összehangoltan végre tudják hajtani. De könyörgöm 164óra????
És ha a parancs az hogy ezen az utvonalon haladva kell támadni új parnacsig akkor miért kell várni 164órát mident támadásig?
Ez ez egy iszonyat nagy bug van teljesen meghülyültek.