6647
  • tttttom
    Ti milyen fajta hadsereg kialakitásokat szoktatok csinálni? :P

Úgy értem ,hogy mittom én pl.: vannak ilyen feltartó erők (Milicia,Garrison) egységek. És azokat úgy használom ,hogy csak rendfenntartás céljából meg itt ott támogató egységnek benyomni öket. xD

+Meg ilyen erősebb HO-k mint pl.: 2-3 dandárosakat csak ilyen védekező/támogató egységeknek használom.

+Mindig csinálok főerőnek maximális 4-5 dandáros HO-kat akiket mindig támadásra használok. Ti ezt, hogy szoktátok megoldani?
  • McDouglas
    1940 májusában vagyok. Medium-on játszok, és még nincs szövetségesem (kivéve szlovákia). Már megszálltam Lengyelországot, Csehországot és Jugoszláviát. Ja, és 1.2-vel tolom.
  • sakkay
    És hányban vagy? Majd mond mi volt. Milyen fokon játszol?
  • sakkay
    Te..te..
  • Rolika16
    Én most készülök megszállni Angliát...
  • sakkay
    Úristen mi a szent szar ez!!! --------- Nálam 41 jan.12 van Sztálingrád elesett. Erre az új főváros, Ázsia közepén van . Fasza..
  • Rolika16

Jó az AI...
  • sakkay
    Nekem az 1.1 ben simán beadta az 1.2 ben (pedig rohadt gyorsan elfoglaltam a főbb városokat) nem adta be. Amikor a Franciáknak már alig volt "megadás csíkja" egyszerűen átrakták a fővárost Afrikába.(miután már 3x elfoglaltam az aktuálist) És a csík megint teljes lett.
  • Sturmabteilung
    1. A német hadsereg színvonala folyamatosan csökkent a veszteségek hatására, a legjellemzőbb talán a Waffen-SS elvárásainak drasztikus csökkenése. Mindenesetre idősebbeket és 16-17 éveseket '44-től kezdve soroztak.
    2. Sztálinnak két fia volt hivatalosan: http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Stalin A másik alkesz volt (bár ez nem tér el szignifikánsan az orosz átlagtól:D).
    3. Churchill írja az emlékirataiban, hogy Sztálin egyszer mesélte neki, hogy az aknaszedésre a büntetőzászlóaljak a legalkalmasabbak, csak hajtani kell őket. Kb. ilyen volt a hozzáállás.
  • Paladin
    Nem tudom, pontosan mi triggereli, Párizs elfoglalása kevés hozzá. Nem emlékszem, hogy nekem mi volt pontosan, de elég sok vp-t elfoglaltam. Mivel a franciáknak alacsony a national unity-je, lehet, hogy akkor jön a vichy, amikor más országnál a megadás. (Lásd victory progress a diplomacy-ban)
  • McDouglas
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy feljöjjön a Vichy event?

Lengyelországot már elfoglaltam. Aztán 1940 április 1.-jén nekimentem a Benelux államoknak. Azokat is hamar lezúztam. De Franciaországban nagyon lassan haladok. Már elfoglaltam Párizst, sőt, tovább is haladtam, de az event nem akar feljönni. Nem akarok végigmenni egész Franciaországon, mert ilyen tempóban 41 nyarára se végeznék.
  • sakkay
    Én az eredeti felosztást csináltam a keleti fronton. Északi, közép, és déli hadsereg parancsnokság. Most van 41 decembere, Leningrád , Moszkva Szevasztropol az enyém, Sztálingrád az új fővárosa az oroszoknak. Most is van általában utánpótlás, de azért néha eléggé akadozik. Főleg az időjárás miatt, de azért a táv is fontos, meg az utak. Most szerveztem újjá a csapatokat-összevontam az egybetartozókat, és átutaltam egy két egységet ha muszáj volt. Szerintem fontos a parancsnoki lánc. Amúgy az Oroszok most indítottak kemény ellentámadást középen. A nagy tervem az , hogy látszatra minden páncélos erőm Murmanszk irányába nyomul, de közben a gépesített egységek strat. áthelyezéssel mélységben délre helyeződnek Sztálingrád a fő cél, de középen úgy mozgok mintha ott akarnék támadni.
  • Rundstedt17
    Ráadásul hogy a nőket nem dolgoztatták az ideológiai okokból volt igaz és nem humán megfontolásból,viszont érdekes hogy SS esetében ez már nem volt így mármint az ideológiát a háború vége felé válogatásban nem igazán alkalmazták.
  • Rundstedt17
    Utolsó időszak?Már 44-ben is előfordult gyenge minőségű erők bevetése.
    "Köztudomású az is, hogy a szovjetek minden emberanyagot bevetettek." Ez megint csak badarság.
    Sztálinnak meg több fia volt,akit említesz azt pl nem kedvelte.
  • Sturmabteilung
    Köztudott, hogy a németek nem vetettek be minden hadrafogható embert, hiszen nagyon sokan maradtak az otthoni gyárakban, mert Hitler nem támogatta a nők gyári munkáját ("Kinder, Kirche, Küche"), és a többi hadviselővel szemben ez hatalmas hátrány volt ((Franciaország elfoglalása után tucatnyi hadosztályt szereltek le). A gyártási hatékonyság és felhalmozott tudás meg nyilván előny volt, de ez nem volt arányban a mennyiséggel. Az utolsó időszak volt már csak az, amikor 16 éveseknek is a kezébe nyomtak egy panzerfaustot.

Köztudomású az is, hogy a szovjetek minden emberanyagot bevetettek. Nem érdekelték őket a kifogások, gyakran voltak versenyeztetve a frontparancsnokok, így az emberi áldozat nem sokat számított a kommunizmus oltárán. Gyakorlatilag mindenkit besorozhattak és nem nagyon volt protekció, hogy valaki megússza a hadkötelezettséget és a halált(Lásd: Sztálin fia).

Röviden: "ne ítélkezz, hogy ne ítéltess!":D:P:D:P:D:P
  • lackoka25
    + a ruszkiknál a nők is harcoltak meg mentek a gyárba tankot csinálni a németek meg nemhogy nem soroszták be a nőket de még a gyárakban sem dolgozhattak,a gyereknevelés volt a dolguk!
  • Sturmabteilung
    Ott a pont!!!
    Tudtommal évente 1 millió újonc volt Németországban és 2 millió a Szovjetunióban '43 környékén. Ezért (is) tudták a szovjetek simán pótolni a hatalmas veszteségeiket, míg a németek egyre kevésbé (bár így is lenyűgöző módon).
  • Sturmabteilung
    Innen ered a mondás, hogy "jönnek, mint az oroszok", illetve "annyian vannak, mint az oroszok.":) A teljes hadsereghez képest semmi köze annak, hogy adott áttörési szakaszon (Schwerpunkt) mekkorák a különbségek. Már a régi görögöknél ez volt a helyzet.
  • lackoka25
    én ugy tudom az orosz nemzet kb 160 milliós népességel birt a németek meg 80 milliónyian voltak de lehet hogy tévedek bocs a vau vau ért.
  • Rundstedt17
    Lehet hogy megtévesztette a 2.világháború hadsereg létszáma.Ugyanis köztudott hogy a németek minden egyes hadrafogható embert bevetettek,a szovjetek viszont nem,és úgy gondolta hogy annyi az emberanyag amennyit az országok bevettek a háborúban.
    Ez vezet ahhoz hogy rosszul méri fel az erőviszonyokat....
  • Beyond silence
    Mennyire hat az hogy a hq-k hol vannak, milyen messze, meg az egész parancsnok rendszer hogy van...? Köszi
  • Dns5000
    Ja ezek az arányok elég érdekesek, honnan vetted hogy az oroszok csak 2x annyian vannak?
  • Rundstedt17
    LOL a szovjeteknek csak 2 szer annyi mint a németeknek a németek gyakran a 4-5 szörös hátránynak is örültek volna,nem hogy 2-nek:D....
  • Rolika16
    Már meglehet venni itthon is HoI3-t !
  • Sturmabteilung
    Szerintem a manpower rendszer tökéletesen elhibázott, úgyhogy kicsit belekontárkodtam a file-okba. Az alap manpower nincs konkrétan meghatározva, csak a mentett fileban lehet módosítani (kicsit macerás, ha minden országnál meg akarjuk csinálni). Viszont ez se oldja meg a conscription law elhibázottságát.
    A conscription law átírása ellenben teljesen megoldja a kérdést, mind a kezdő, mind a manpower termelést. Az arányok körülbelül helyesek az országok között, így 5 adat megváltoztatásával simán lehet orvosolni a problémát. A módosítás természetesen önkényes, de első blikkre reális lett a játék. Az önkéntes hadsereg -0,5 helyett 1,5, így a kezdő német manpower 413 helyett az ötszöröse. Utána fokozatosan emelkedik a szorzó: 3,4,5,6. A kiegyenlítés miatt az agrárkultúrát is lehetett volna módosítani, de ezzel már nem akartam tökölni.
    Ezzel így a németeknek 2100 manpowere van és a három év miatt 41-gyel növekszik, míg a szovjeteknek 4400 és 39-cel növekszik az önkéntes hadsereg miatt. Ez kb. megfelel a tényeknek.
  • sakkay
    Október vége ,enyém Leningrád is..csak közben kifolyt az agyam
  • Adamfark
    Én hiszek neked is, meg a wikinek is.
    Ha te nem hiszel a wikinek, akkor lehet menni javítani, érvelni, miegymás.
    Én könnyen meggyőzhető vagyok!
  • Pares
    1.2 patch óta jóval ritkábbak a lázadások. Az én játékomban eddig untig elég volt, hogy minden elfoglalt terület VP-s területére teszek egy Garrisont, és viszlát.
  • McCartman
    Hegyivadász hadosztályba érdemes Engineer ezredet/dandárt rakni vagy eredményesebbek magukban? (megéri egyaltalan a mountain a több MP miatt?)
    ill. , tudnatok ezekrol nekem par szot mondani?
    militia - garrison - military police?
    partizán tevékenység ellen (vagy fontosabb városok , kikötők őrzésére) melyik egység javallott?
  • sakkay
    Köszönöm a támogatást a nézetkülönbségben, (Ha egyáltalán látszik még, hogy ki kezdte) de kérlek srácok , hogy inkább hagyjuk ezt a témát. Inkább nyomjátok a tapasztalatokat. Amúgy nagyon jó az oldal breckinridg.
  • breckinridge
    Az sem teljesen igaz, hogy a dandár-ezred között nem lehet alárendeltség. Az amcsik és japók 1940-es "négyszög" ho-a erre jó példa.
    A német hadosztályszervezet egyeltalán nem speciális, szinte az összes jelentős haderő (francia, német, szovjet, USA, japán) ahhoz hasonló szervezetben harcolt. Az angoloknál volt hivatalosan dandár, de ennek az volt az oka, hogy a gyalogezredek zászlóaljaira szedték szét, és hármasával a szabályos hadrendi számmal ellátott dandároknak rendelték alá. Ennek oka a tradicionális ezredrendszer megtartása, és az angolok hülyesége volt.
    Ha komolyabb forrásra vágyol, mint a wiki, akkor itt nézz körül:
    niehorster.orbat.com
  • sakkay
    Igen. Érdekes , hogy miután megszereztem a légi fölényt, megjelent 9 új vadászrepülő csoport. Megnehezítették az életem. És szépen megpróbált az MI. új védelmi frontot létrehozni délen. Szóval nem hülye.
  • Jeszy
    na ja és mostanra így harminc kilenc márciusára 2x-er ennyia az axis tag köztük kommunista kína meg honduras meg a kis karibi államok stb...
  • Pares
    Hát... sokat költenek Influencre, az biztos. Meg az Increase threat-et se spórolják.
  • Pares
    Azthiszem most én jövök
  • Jeszy
    [IMG][/IMG]
    szerintetek ez most mi h 38' augusztusa van és a tengelyben ennyien vannak???
  • sakkay
    Szept.1 Moszkva elesett.
  • sakkay
    1941 aug.19 elértem Moszkva alá a 16 páncélosgránátosokkal.(Tehát a mellette lévő tartományba) mivel május22 kezdtem, olyan mintha szept.19 lenne. Északon nem erőltettem Leningrádot (mint ahogy H. tette) hanem lassabb óvatos mozgásra váltottam délen viszont olyan jól haladok (júli. végén elfoglaltam Szevasztropolt) , hogy északra fordulva egyesülök a középső hadsereggel, Moszkvánál. Eddig ennyi.
  • Adamfark
    Akkor olvasd el még egyszer, hogy mit írtam!
    német hadosztály: 3gyalog, 1tüzér, 1utász, 1 páncélvadász ezredekből ált. OK.
    (Bár fenntartásaim vannak afelöl, hogy ezeket ténylegesen meg lehetne feleltetni az ezrednek, mert a németek elég speciális szervezeti felépítésben harcoltak)
    A vita arról folyt, hogy van-e alárendeltségi viszony ezred és dandár között.
    Te is azt írtad, hogy a hadosztály ezredekből állt, és nem dandárokból, amik további ezredekből.
    Ezen kívül te magad írod, hogy az oroszok a háború alatt áltak át a modernebb dandárokra.
    Akkor most min vitatkozunk?
    Akkor egy teljes összefoglalás a hadseregek felépítéséhez:
    Link
    Különben a játék szempontjából mindegy, hogy miről beszélünk, mert legkisebb egységként szerepel, bárminek is hívjuk.
    Ugyanakkor a készítők adtak támpontot: Nato jelölésekre hajaz a játékban használt kódrendszer...
  • Pares
    DNS5000: Ha visszaolvasol egy kicsit, én is nemrég jöttem rá, hogy ha 1-2 tartománnyal bejjebb jelölöm ki az útvonalat, akkor mintha nem kéne annyit várakozni, max. itt-ott 24-30 órát, ami a 117-ekehez képest semmiség...

Más: Az lehet, hogy azért volt az angoloknak olyan kevés szárazföldi egységük a szigeteken, mert a Franciák elleni támadáskor Dunkerque-t foglaltam el az elsők közt, és nem igen hagytam senkit se menekülni? Mivel északról délfelé egy szép nagy ívnél Párizsnál bekerítettem az angol-francia-maradék belga és holland csapatokat, és szinte mindegyik meg is semmisült, szóval esélyük nem volt hajóra szállni, és menekülni. De nemtudom, hogy ez meg történt volna-e, ha nem foglalom el Dunkerque-t...