Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a másik amit lejjebb irtatok a csapatokat hogy lehet "vonatoztatni"? hogy ne a saját lábukon/tankjukon menjenek hanem vonattal?
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
Milyen hülyeség már ez. Ahol teljes szélességben harcolnak ott oké, hogy nem tudnak a frontra menni a tartalékosok, de ha nyitok egy másik frontot akkor nem tudnak oda menni harcolni?
May the force serve you well!
Vagy már van valami megoldás ilyen problémákra (hotfix nem segít sõt több ország van bent abban a bandában mint ezelõtt)
De nem biztos hogy feladják. A kormány emigrál, és külföldrõl próbálkozik megkeseríteni az életed.
Lehet hogy csak az allied tagok teszik a játékban, nem tudom (mással még nem verekedtem). Nekem belgák, svédek, finnek, norvégok közül (mind allied) egyedül a finnek adták meg magukat. (Franciák nem számítanak, ott jön a Vichy event)
De ilyen 40-50 km-es távolságra, közvetlen az ellenség orra elé úgy menni, hogy felrámolni, bevagonírozni az egész hadosztályt, utána ott kirámolni... (A játékban ugyanis kifejezetten vasúti szállításról beszélnek)
A "bepakolás-kipakolás" nagyon sok idõt elvesz, és a veszélyekrõl nem is beszéltünk.
Ha valahogy úgy lenne megoldva, mint pl. a TOAW-ban, akkor oké. De így túl "ingyenes" az egész.
Laden, az üzemanyag spórolást tekintve igazad van, az is lehet egy szempont.
Nos supply meg fuel van szarásig de nem ér el görögországba. Tolok is egy képet supply mapmode-ról
http://img195.imageshack.us/i/hoi3game200908142259184.png/
http://img89.imageshack.us/i/hoi3game200908142259262.png/
http://img89.imageshack.us/i/hoi3game200908142259296.png/
Ezen én azt vettem ki hogy supply pesten van de nem megy el görögországig😞
Valakinek tipp supply út építésére?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Természetesen Magyarországgal játszom, sikeresen letámadtam Csehszlovákiát (aki a Szövetségesek tagja lett, én meg a Tengelyhatalmakhoz csatlakoztam)<#vigyor1>#vigyor1>. Naszóval, elfoglaltam egész Csehszlovákiát, végül Prágát is. Ekkor az összes maradék serege eltûnt és kaptam egy ablakot, hogy a szerencsétlenek akkor sem adják föl, és harcolnak tovább, az ország színe maradt olyan besatírozott. Ekkor egy kissé bizarr állapot állt fel, mert a Csehszlovák - Lengyel határon _kívül_, vagyis Lengyelországban (akik szintén a szövetségesek tagja volt), maradt még pár Cssz csapat. Nos még ezelõtt kötöttem egy egyezséget Lengyelo.-val, hogy a csapataim beléphetnek a határaikon. Mivel sehogy máshogy nem tudtam kinyírni a Cssz-eket, Lengyelországban kellett körülvennem õket, és így semmisítettem meg õket. A bökkenõ csak az, hogy semmi se változott.
A diplomácia menüben ugyan úgy ott van Cssz, a területeik viszont mind az enyémek, és besatírozva vannak a politikai térképen.
Kérdésem: WTF? Elfoglaltam õket, de a területeiket nem fogja úgy mutatni, mint mondjuk Ausztriát Németországnak?
Olvastam valami olyanról, hogy ha föladják, akkor lehet választani, hogy hozzácsatolod az országodhoz, vagy valami "puppet"(báb) államot hozol létre. Valaki lenne szives kicsit helyreigazítani, mert új vagyok a játéknál, és hiába olvastam végig a tutorialt, okosabb nem lettem. Köszi.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Persze ennek is vannak korlátai. Keleten nem próbáltam, gyengébb infra mellett biztos más. Most úgy gondolom, hogy egy nagy katlant hoznék össze két áttöréssel (akár 50 ho is lehet), majd lassan felmorzsolni õket, addig a gyorsak mehetnek elõre, fõ cél a repterek.
Az rendben hogy a hadosztály parancsnok offensive doctrinja +10 et ad támadáskor, de ha a hadosztályszint felett álló parancsnoknak van offensive doctrineja, pl hadtest parancsnoknak vagy hadseregcsoport parancsnoknak, akkor mi van?? Ugyanis ha magasabb szinten lévõ parancsnok esetén ez nem érvényesül, úgy érdemes lefokozni minden doctrine os parancsnokot hogy hadosztályokat vezessenek.
De ez a frontvonali folytonos redeploy valahogy nem tetszik. Talán mert olyan "gamey" megoldás 😊
Viszont ahol gond a supply amúgy is (orosz részen lehet hogy úgy lesz, skandináviában mindenenesetre küzdöttem vele), ott amúgy se nagyon lehet majd használni.
Errõl jut eszembe, hogy a légi utánpótlás viszont elég jó móka 😊
36-os kezdésnél meg lehet csinálni, hogy a leggyorsabb dandár (németeknél asszem a könnyûpáncélos) legyen az ék élén, és az már tényleg viharos lesz (10 km/h-val 4-5 óra alatt átér a következõ tartományba + 6-8 óra a redeploy a másfél-két nap helyett).
megint elkezdtem elõrõl (németek, 36jan1), és most olyan dolgok történtek, amiket nem értek.
amiket csináltam:
elindítottam az egységeket rajna vidékre
átkapcsoltam a domestic spiesokat neutrality csökkentésre
(+ Spo. threat növelés, sikertelen trade egyezmény az usával, fejlesztések, szokásos törvények)
ami történt(jan6-ig):
1. eltûnt a bitburg hq-m és a berlin hq-m (nem tudom, hogy egyáltalán volt-e az elejétõl kezdve, amikor eddig elkezdtem, mindig voltak)
2. nem kaptam büntetéseket a kutatásaimra, amik az ezelõtti próbálkozásaim alatt mindig voltak. ami azért is furcsa, mert ugye ki van kapcsolva a counterespionage
asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23
Szoval ha németek ellen játszol lehet a lengyeleket sem bírják leverni 😛
Brigades need consumer goods during peacetime, and for some unknown reason the number of brigades is miscalculated in consumer goods calculation, resulting in huge amounts of consumer goods being required. Depending on the nation the amount required can become larger than the amount which can be produced with the available IC. Basically a lot of AI nations cannot produce anything and even get dissent. Human players can avoid that problem by creating 1-brigade-divisions during peace, but the AI can't.
Egyrészt ahol alacsony az infrastruktúra, ott nem is túl gyors (az inf. a szorzószám olyankor), márpedig csaták különösen ha hosszúak, csökkenthetik.
A számok se tûnnek meggyõzõnek. A csapat gyors része 15-30 óra alatt ér oda, és ezt úgyis meg kell várni. Utána 6-8 óra a redeploy. Ez nem tûnik igazán kevesebbnek, mint a 20-40 összidõ, ami akkor lenne, ha egyszerre küldenéd az összeset - már ha jól értem a számaidat. (Persze lehet h valamit félreértek, és tényleg nagyobb az idõnyereség)
Ráadásul ezalatt dupla annyi supply-t is használnak - ez pedig nem lebecsülendõ hátrány.
(Organizationt is vesztenek, de az csak 1 pont naponta, az itt nem számít)
Azt nem tudom ugyan, de van egy olyan gyanúm, hogy ha ez alatt bombázók interdictiont nyomnak a területre, ahol ezek mocorognak, vissza se tudnak lõni a repülõkre.
Ezzel a módszerrel a '39-es indulással szeptember 16-án 0 órakor lett vége a lengyeleknek.
Nekem a manpower kellene picit piszkálni, de hiába írok be kódokat, amik oldalon vannak fent nem megy egy event kód sem.
Pl.: Cheating Dome-on HOI3 kódok
"Ha valami elromolhat,akkor az el is romlik" Gigabyte X58A-UD5 ,i7 950, Radeon 6970 ,3x4GB DDR3 2000mhz ami sajna már nincs: A1200 030/50 1,2GB winyó 14"Multisync
probáld ki 200+ brigáddal😛
év?
háború van már?
milyen géped van?
Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.
tényleg a support attack/defense változott valamit?
várjunk csak, ez azt jelenti, hogy 39-ig a gyak. ismeretek visszadegradálódhatnak? (kellene az a spanyol háború) 😊 vagy a szimpla gyártás is sokat dob?
2,8dual, 2,5gbram, 8600gt
Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.