Hearts of Iron 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Természetesen Magyarországgal vagyok és a következõ stratégiát alkalmazom:
- Azonnal elkezdek gyártani arty-t minden meglevõ divízoómnak.
- A Yugókat azonnal lerohanom, ahogy lehet - van elég vas.
- Albánia a következõ.
- Görögország, mielõtt még belép a Szövetségesek közé.
- Románia, ezután van elég olajam.
- Csehország, van elég energiám
- Lengyelország, szintén energia. A balti államok belépnek a szövetségbe, ezért sajnos õket is el kell foglalnom.
- Ekkorra már minden ország szövetséges.
- Törökország jön, majd Közel-kelet, Egyiptom, a másik fronton Perzsia.
- Afrikát muszáj elfoglalnom, mert nincsen elég vasam és nem kereskedik velem senki. Tehát irány a Kongó. Sajnos ott beragad pár hadosztályom, mert nincs elég supply és fuel. Ott is ragadnak, de az alapanyagokat megszerezték...
- Átverekszem magam Ázsián. Az angol területek a legkönnyebbek. Szerencsére Kína hadban áll Japánnal, ezért relatíve könnyen elfoglalom az egyes részeket egymás után, pedig kevés hadosztályt hoztam: 4 hegyivadászt és 3 gyalogost, valamint 2 könnyûtankot, amikkel harcolni nem nagyon lehet, de területet elfoglalni és keríteni nagyon jó.
Tapasztalatok:
- A haditengerészetre irtózatos IC-t és LP-t költöttem, aminek a végén sikerült mindent felhoznom a kor szintjére, kivétel repülõgép anyahajókat. Erre egy tengeri csatában Japán ellen 4 repülõanyahajó rendesen elvert anélkül, hogy bármilyen találatot sikerült volna bevinnem. Legközelebb csak az anyahajókra fogok koncentrálni, a többi ladik lehet 1918-as...
- A Theatre kiosztás miatt teljesen reménytelen AI-t használni. Szerencsém volt, hogy sikerült csinálnom egy Budapest és egy Déli Theatre-t, így legalább Európában nem nekem kellett a partizánokat vadásznom... A gép késõbb teljes Afrikát hozzávágja a Budapest Theatre-hez, majd Tallinból küld egy gyalogos hadosztályt a Kongóhoz lázadást leverni...
Egyenlõre én is várok az 1.2 Patch-re, mert most állandóan fagy már a játék, valamint jó lenne, ha bele lehetne szólni a Theatre kialakításba, mert nekem kellene egy Európai, egy Török, egy Közel-kelet + Egyiptom, egy Afrikai, egy Indiai és egy Kínai.
g
Abban teljesen igazad van, hogy a széles körben hozzáférhetõ angol-amerikai irodalom egy jó része is hasonlóan igénytelen 'ponyva' szinvonal.
Ezért kell megfelelõ helyen kezelni minden forrást.
földit igazolják számvéber norbert kutatómunkái
ajánlom figyelmedbe
Kénytelen voltam manuálisan korrigálni a dolgot, mielõtt még tönkreteszik a történelmet.
az angol-francia"segitség" az expedicios hadtest tényleges célja norvégia
elfoglalását követõen a norvég svéd határnál levõ kiruna gallivare vasérctelepek elleni támadás hogy a német vasérc utját megakadályozzák
-magyar bm engedély alapján1940 jan 10én alakult meg a magyar önkéntes zászlóalj 344fõ legénység 24tiszt 52 altiszt 2 orvos 2 tábori lelkész kémeri imre fõhdgy vezetésévelés február 11én ért torniobaaz 1hónapos ut után sikiképzést kaptak majd megkapták fegyvereiket és egyenruhájukat
vállapjukon arany medve és a sisu"bátorság,virtus"felirat szerepelt
bevetésre már nem kerültek mert a háboru 13 án végetért-ápr 16 án a zászlóaljat lappeerenta városba helyezték határbiztositásra .ez a karjala földszoros legveszélyeztetettebb pontján volt és a magyarok az uj határ mentén portyáztak .1 honapi szolgálat után május19 re azászlóaljat turkuba vonták össze és 20án ünnepélyesen bucsuztatták
a tisztek megkapták a finn fehér rózsa rend lovagkeresztjét a legénység pedig a finn oroszlán rend 3ik fokozatát mannerheim marsall személyesen tüzte fel kémeri nagy imrének a századosi csillagokat ugyanakkor a svéd önkéntes reülõk kötelékében2 magyar pilotais részt vett aharcokban közülük prityi mátyás hazatért de békássy vilmos a botteni öböl felett eltünt sorsa a mai napig ismeretlen
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Magyarországgal játszok, és egyik Factionhez sem csatlakoztam még, egyébként 1941 októbere van (jah, és a németek nem támadták meg a ruszkikat, rájöttem, hogy az Tengelyhatalmak, a Szövetségesek és a Komik nem is állnak háborúban, ez miez?). Na szóval 1941 van és a fõ energia importõröm Németország volt (130/nap). Szépen növekedett a nyersanyagkészletem, amikor is Németország embargózott engem, tehát azt a nagyon szükséges 130 energiát naponta nem kaptam meg. Így lett a +5/nap energiából -220/nap. 1 hét alatt kimerült az egész készletem.
Nos a helyzet az, hogy már korábban is próbáltam a németekhez közeledni (az olaszokkal még katonai szövetségben is állok), de akkora volt a threat-jük (naponta 0.02-vel nõtt, mostanra már valahol 33 nál jár, ha megnézem a Diplomacyban, a háromszögben ha rámutatok a magyar zászlóra, és ott kiírja hogy mit miért, na ott), hogy minden erõvel a szövetségesek felé, és egy kicsit a komik felé sodródtam. Próbáltam magam "Align to faction"-özni, de szinte semmit se segített.
Azt el is felejtettem mondani, hogy a szövetségesekkel hadban állok, tehát teljesen illogikus, hogy feléjük sodródom minden erõvel, rekord gyorsasággal. Na de megpróbáltam a lehetetlent. És sikerült! Felvettek a szövetségesek közéHaha! Gondoltam mostantól minden jó lesz, majd max a németek ellen harcolok!
Egy szart!(Ahogy Cambronne mondaná...)
Megnéztem a Diplomacyban, és ugyan úgy embargóznak a szövetségesek, mint a németek, sõt mi több, még mindig hadban állunk, úgy, hogy a szövetségesek tagja vagyok! Erre mondom: LoL, mi haszna akkor? Nyersanyagot õk se adnak, plussz még mindig hadban állok velük, fõ hogy a tagjuk vagyok. Szóval mostmár se az oroszoktól, se a németektõl és még a szövetségesektõl se tudok nyersanyagot kereskedni, más ország meg nagyon nem is maradt, mivel a Föld 90%-a a szövetségesekhez csatlakozott, Japánt is beleértve...(tudom, tudom, influence meg kémek, de így is alig volt leadershipem a szükséges tech-ek kifejlesztésére, próbáltam én növelni a threatjüket, ha már a németek vagy oroszok nem teszik, de szinte 0 eredményességgel...aztán szartam rá, gondoltam nem az én érdekem, na most ráb*sztam).
Van egy mentésem nem sokkal a szövetségesekhez való "csatlakozás" elõttrõl (kb. 1 hét, és energy-m már alig van, úgy 1000 környékén, -120/nap mellett...), de nem tudom, hogyan lehetne a folyamatot visszafordítani.
Ez eddig a legnagyobb gamebreaker bug, amit valaha láttam...
Valaki elmagyarázná, hogy kell külön ilyesmi féle Keleti(Berlin HQ) ill. ilyen Ny.-i (Pitburgi vagy mi).Ilyen ehhez hasonló parancsnokságokat, hogy lehet létrehozni?(Mert nekem ez a két frontos HQ rendszer nálam lófaszt ér)
Fõleg a britek akartak segítséget küldeni, de azt azért látni kell, hogy nem önzetlen célok vezérelték, hanem a brit befolyás növelése is a térségben, Skandináviában stb. (vasérc)
Csak mire léptek volna a Finnek békét kötöttek. Meg Svédországon keresztül ment volna a dolog, de a Svédek vonakodtak, amit meg lehet érteni hiszen semlegesek akartak maradni, és Hitler 40 végén kijelentette, hogyha Nyugati csapatokat enged a területére, az okot adhat egy Német beavatkozásra. 😊)
Egyébként Sztálin is biztos tudott a brit tervekrõl és nem akart velük összetûzésbe keveredni, szerintem ez is oka lehetett annak, hogy nem foglalta el teljes Finnországot és csinált bábot belõle.
Amúgy a wikin is van errõl egy írás ha érdekel valakit😊
Valóban logikátlan lenne hadat üzenni még egy erõs országnak, de vegyük azt is figyelembe, hogy akkoriban a Szovjetúniót, mint Németország szövetségesét tartották számon, és nem nagyon tetszett a szövetségeseknek a terjeszkedése, plusz a téli háború alatt a vörös hadsereg teljesen nevetségessé tette önmagát, ami okot adhatott a bizakodásra.
Még mielõtt ezt megtehették volna a finnek békét kértek a szovjetektõl, ha ez nem történt volna meg, talán fenekestül változik meg a történelem.
Finnország csak 1941-tõl válik Németország szövetségesévé.
De most nézem, hogy már a Leadership-em is 9.88-ról 8.88-ra csökkent...
Este volt nekem már akkor. 😄
az idõkorlát felõlem lehet 2099is akár
"HoI3 maradjon csak meg 2.vh-s játéknak!! Aki ennyire ki akarja siklatni a történelmet, az játsszon más játékkal! pl EU3"
Ha neked nem tetszik, hogy én modolnám is valamennyire a játékot akkor én modolni is fogom.Az eu3 megvan, de meguntam vagy két hete. 😉
+Én a saját játékomat úgy csinálom meg ahogy akarom ennyi...
kiboko: figy meg mindig nem erted mire celzok, hiaba volt jo a gepiparunk, a mernoki tudas a technologia semmit sem er ha nem tudunk sajat nyersanyagot felhasznalni, mert nem termel eleget az orszag...
ergo kulfoldrol kell mindent behozni! ez pedig finoman szolva is sz@r ugy!