6647
  • Dns5000
    Megcsináltam, fall weistől kezdve, full autón volt minden, a csapatok irányítsa is, max idővel nyomtan csak probaképpen pár hónap alatt megvoltak a franciák is 41márciustól megtámadtam az szovjeteket autó támadassal nem mentűnk sokat előrre 1 év alatt aztán átraktam kézi irányításra, közben az 500k ember memlé még gyártott a gép vagy 900k embert és bedaráltam a szovjeteket.
    Fele annyi szovjet nem volt mint ha barbarossánalál kezded.
    Gondolom a hajógyártós bug, minél hamarabb kezded annál könnyebb mert a gép csak transport hajókat gyárt általában. Későbbi kezdésnél viszott vannak alap egységei.
  • koj
    Mikor lesz magyarosítás?
  • Pares
    Sziasztok! Nemrég újra kezdtem a játékot, és most kipróbáltam az AI által irányított egységeket, csak pár dolgot nem értek:

A célpont kijelölése hogyan hat a frontvonalra? Mármint védekezéskor a már ellenség által elfoglalt területeket jelöljem ki, vagy az ellenség területeit, hogy ellentámadásba lendüljön? Vagy hogy minden egyes területre ki kell tennem azt a zászlócskát, vagy csak elég egy VP-pontosra, és az AI majd zárja a réseket? Lécci valaki részletezze le, mert kb. életemben most hagyatkozom először az AI-ra hadsereg irányításánál, és pár dolog még nem tiszta. Köszi!

(Jah, egyébként azért kérdezem, mert a Románia elleni hadjáratomat kicsit elkúrtam. Mármint 10 nap alatt elfoglaltam Romániát (tudjátok: Bulgáriából Bucarest+Pliesti és már meg is adták magukat...), csak azt nem néztem meg, hogy kikkel vannak szövetségben... Persze csak két Helyőrségem volt a görög határnál, és egészen Tirane-ig nyomultak a görögök, mire átcsoportosítottam romániából 3 hadtestet. Csak mire odamentek, addigra már annyira összekeveredett minden (a görögök nyomultak előre itt, én meg ott...lol), hogy gondoltam kipróbálom mire képes az AI...)
  • sakkay
    Ki fogom próbálni. Csak ,hogy megnyugodj..De mielőtt megtenném, légyszi' csináld meg hogy lenyomod a Franciákat, majd (visszatöltögetés nélkül) lenyomod az Oroszokat 42- ig, úgy , hogy végig kiépíted a nyugati védelmet.Mert ugye minden változik, és nekem volt egy nagyon komoly Holland emigráns ,és brit támogatottságú partraszállásom 41 őszén. Ja és Vh fokozaton. Ha azt mondod ezután,- könnyen ment-megcsinálom külön a Barbarossát.
  • Dns5000
    Ez az hogy 39től kezdted.

Probáld ki mennyi egysége van a szovjeteknek ha barbarossatol kezded.
    Meg mennyit haladsz 3hónap alatt.
  • geo91
    az 1. vh-s mod nem tudjátok hogy áll?
  • sakkay
    Ja, igen tudom van több g szériaszám is, talán 14 16 de a 16-ban nem vagyok biztos.
  • sakkay
    Magát a játékot pedig 1939-ben kezdtem. Várom a new patchet, mert miután az oroszok elbuktak, elkezdtem megint az angolokkal a légi csatákat, és nagyon sok idegesítő hiba van. Nem csak ott. És amin nagyon kiakadtam , hogy egy csomó technológiai, és széria fejlesztés le van butítva, pl hol van a Messzer g széria 2-12-ig? .Ezért 1942 nyarán leálltam és várom a javítást. Amúgy az olaszok (pici segítséggel,de tényleg pici) Kairó alatt vannak, a Japánok meg észak Indiába szorították a Briteket. Iszonyat tengeralattjáró blokádot nyomok, és az amcsikat minden erővel semlegesen tartom. Aszem' ennyi.
  • sakkay
    Nem. 1hónappal korábban. Pont. Azért, mert eredetileg is az volt..(mármint május) Úgyhogy 1941 máj.22. Ha nem hiszed , lapozz vissza találsz képeket, vagy kronológiai sorrendben felrakhatom.. de inkább lapozz vissza.
  • ptamas88
    köszönöm mindenkinek a választ így már elég érthető. volt pár dolog amit eddig is tudtam, de sok hasznos infó volt benne. Jannis-nak köszönöm az angol idézetet, megértettem úgyhogy felesleges lefordítanod.
  • juhaszvik
    "hard attack gyalogság ellen nem is használ ?"

minden egységnek (már amelyiknél van értelme) van soft és hard attackja, vagyis, hogy miként teljesít soft (könnyű) és hard (páncélos) egységek ellen. tehát ha valamivel a gyalogság ellen támadsz, akkor értelemszerűen jórészt a soft attack számít inkább, attól függően, hogy mennyire soft az az egység. teszem azt egy "mechanizált", páncélos járművekkel megtámogatott gyalogságnál a hard attackot nagyobb arányban kell beszámítani.
  • Jannis
    "Each Division has a number of shots it may be able to
    fire during a single Firing Phase. This number is largely dependent
    on its Soft and Hard Attack values, modified by its
    Effectiveness. It is also lightly affected by random factors.
    Every round, each Division will randomly select an
    enemy Division upon which to fire. Then, it randomly determines
    whether it will fire at that Division’s Soft or Hard
    portion, the likelihood of which is determined by the target’s
    Softness value. A Division firing on an Infantry Division with
    70% Softness has a 70% chance of selecting its Soft portion,
    and a 30% chance of selecting its Hard portion. Once
    targets are selected for the round, it is determined whether
    that Division is allowed to fire that round."

Boccs, hogy nem fordítottam le. Ha nem érted és lesz egy kis időm, begépelem magyarul is.
  • Dns5000
    Hard attak nem jó gyalogság ellen, szovjeteknek van elég tankjuk, de azért az összes gyalogságnak nem adnék tank destrolyert, 10-20% elég szerintem. Többieknek artyelly, bár gazdaságilag nem éri meg mindenkinek adni support brigádot. De a fő egységnek akik az attőrést végzik érdemes.
  • ptamas88
    ezt értem, meg azt a combined arms bónuszt is vágom, én is így tudom hogy e két érték között van, de az még mindig nem teljesen világos, hogy akkor a hard attack gyalogság ellen nem is használ ? és hogy általában az oroszok ellen megéri-e ? van sok tankjuk vagy csak gyalogságból van nekik rengeteg ?
  • Jannis
    Hadüzenetnél a neutrality és a threat aránya a lényeg. Minél alacsonyabb a te neutralitid és minnél magasabb a régió threat-je annál könnyebben tudsz hadat üzenni.
  • gooombaa
    nem nagyon értem a feltételket a hadüzenethez, mik szoktak kelleni??
  • Dns5000
    Minden brigadnak megvan adva hogy mennyire soft.
    Soft attak jobban hat minél softabb egységet támadsz (gyalogság)
    Hard attak meg pámcélosok ellen jó.
    Ha az egység softsága bizonyos határak belül van kb 35-65% de nem vagyok benne biztos akkor kapsz combined arms bonuszt amit megit nem tudom pontsoan mennyi de elég sok.
    Tank destroyernek a hard attakja jó tehát javitanád az egységed tankok elleni támadását.
  • ptamas88
    én azt szeretném kérdezni hogy melyik egységekre hogy hat a soft meg a heavy attack értéke egy hadosztálynak ? Pl a mechanizált brigádokra inkább a heavy attack hat jobban és a gyalogságra a soft vagy miszerint van ez ? konkrétan akkor merült fel ez a kérdés bennem mikor elkezdtem a barbarossat és gondoltam hogy akkor 1942 es sablon német gyalogságot gyártok amiben van tank destroyer. Na most ennek van értelme vagy az a tank destroyer felesleges ?
  • Jannis
    Ha ráviszed az egeret, akkor kiírja hogy milyen feltételek szükségesek a hadüzenethez.
  • gooombaa
    hogy lehet hadüzenetet küldeni, mert nálam szürke a diplomáciában....
  • Jannis
    Tud valaki valamilyen megoldást vagy magyarázatot arra, hogy Németekkel miért nem tudok támadni egy szövetséges bábállamot? Azt hittem, hogy alap, hogy az ellenségem bábállamát támadhatom. Gondoltam nem lesz nagy fáradtság hadat üzenni neki, de még azt sem tudok, ki ban szürkítve mind a két gomb. Szerintetek ez miért van?
  • Dns5000
    Ez tuti nem barbarossatol kezdted.
  • Pares
    Egyébként ezt észrevettem, amikor a németekkel megtámadtam az oroszokat, akkor nagyon gyorsan ment az előrenyomulás 5-6 szoros túlerő ellen is, mert az orosz csapatoknak teljesen lent volt az organizáltásguk és az erejük se volt maxban...
  • sakkay
    Nagyjából 1 év volt a háború az oroszokkal. Amikor közép Ázsiába voltam nem bírták tovább. Vh. fokozat, nincs visszatöltés..
  • sakkay
    Az ott Moszkva..http://i34.tinypic.com/x396z9.jpg
  • ptamas88
    plusz a law-oknál is lehet állítani az építési időt és az árat csak akkor a demobilizált egységeknek még kevesebb lesz az alap ereje és szervezettsége és több idő mire maxra töltődnek. Pl vounteer armyval sokkal gyorsabb mint 3 year draft-tal és az ai eszerint gyárt az elején amíg még szinte biztos hogy nem lesz hirtelen háború
  • Pares
    Normal fokozat fölött a gép nem lesz okosabb, hanem bónuszokat kap (kb. mint te easy fokozaton), magyarul csal. Többet olcsóbban csinál, így próbálja megnehezíteni a dolgod...
  • soulless42
    hali, az másnál is előfordult már, hogy a gép sokkal olcsóbban és rövidebb idő alatt gyártja le az egységeket? pl: a SzU 2 gépesített brigádot 6 ic-t gyárt le, mikor én 7 ic-ért tudnék egyet....stb
    a barbarossa előtt megnéztem kb mégis mire számíthatok, ekkor vettem észre
  • Dns5000
    2 db területe
  • Dns5000
    ja és október van és mentem kb területet előrre
  • Dns5000
    Keztem egy barbarossát és iszonyat sokan vannak a szovjetek.
    Meg azt vettem észre, hogy a repülőim nagyon bedarálódnak sima támadás alatt.
    Ilyen 5-10 3brigádos egysége is van 1 területen és ezeket interditonolni szinte öngyilkosság, 5-10%os repülö veszteség is van 1 nap. Pár nap alatt bedarálták a repülőimet. Nektem milyen tapasztalatotok van ?
  • tttttom
    hangyafasznyira XD
  • Lehel88
    segít
  • BF109
    akkor mi a teendő ha egy adott országot mindhárman befolyásolunk, tölem csak egy hangyafasznyira van de agyszerűen nem akar csatlakozni a tengelyhez? kereskedni se akar... ha növelem a másik két hatalmi tömb -a kommancsok meg a szövetségesek- "threath"-ját az segít?
  • Lehel88
    jah ilyen ajándékpakkokat sztem alapból kéne engedélyezni
  • Jannis
    Két kérdésem is lenne. Az egyik, hogy Németekkel miért nem tudom támadni és hadat üzenni sem Iraknak. Irak az Angolok bábállama én pedig harcban állok az Angliával (szövetségesekkel).
    A másik kérdésem, hogy az Axis tagoknak miért nem tudok kereskedelem útján nyersanygot eladni, ha mindegyiknél engedélyeztem az "allow debt"-et. Elvileg így nem kell fizetniük érte. Például Olaszországnak szeretnék eladni energiát, amiből nekem 99.999 van és még napi 700-at termelek. Nekik -128 az egyenlegük, mégis, ha adnék nekik, mindig "impossible"-t ír ki, ha mégis leokézom, akkor pedig elutasítás a végeredmény. Nagyon idegesítő, hogy én napi 700-at elpocsékolok, mikor a szövetségeseim összesen -3-400-ban vannak energyből. Előre is köszi a válaszokat!
  • Adamfark
    Erre van a redeployment. Ugyan ez a vasúti szállítást szimulálja, de ne képzeljük már, hogy komplett hadosztályokat (tüzérséggel, esetleg utász felszereléssel) mozgattak repülővel. Ilyen szerintem csak Normandiában volt, de az ottani óriási veszteségek is megmutatták, hogy az akkori technikával borzasztó veszélyes az embereken kívül mást is így szállítani, ha vasúton vagy hajóval is megoldható.
  • Lockheed
    Értem bár nem értem miért van ez. Nem létezik, hogy gyalogosokat nem lehet ide-oda vinni megfelelő mennyiségű repülőgéppel... Mindegy, a modot és a választ nagyon köszönöm.
  • juhaszvik
    az eu3-ban ezt a lehetőséget (melyik szövetségesem oldalán lépjek harcba) a call to arm választási opció adta meg (jó elsősorban nem erre szolgál, de erre is ad megoldást), és lehet, hogy csak álmodtam, de mintha a hoi3-ban is egyszer fel jött volna ez a választás.
  • breckinridge
    Nálam magyar-lengyel szövetségnél a lengyel hadüzenet után (németekkel) hiába voltak a factionben, nekem üzentek hadat, de nem támadtak, hanem a határon álltak. Közben én nyugodtan mentem nyugatra, keletre...