Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Muki100
Amelyiket nem akarod feltölteni annál csak letiltod az utánpótlást azt kész.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

de mind?
nem lehet külön külön?
ennek nincs értelme
miert ne lehetne nekem 10 tarlalékos hadtestem és amikor egyet akarok aktiválni akkor csak 1et aktiválok.

May the force serve you well!

Rolika16
Politics fül; és ott van egy nagy gomb: MOBILIZE
Akkor elvileg feltöltõdnek az egységek.

valaki tudja hogy lehet mobilizalni a tartalékosokat akiknek max 66%lehet az orgja? és prios felkijáltójel van az orja mellett?

Muki100
Johannék augusztus vége / szeptember elsõ hetére tervezik a következõ patchet.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

az 1.2-ig csak az ismerkedés megy, kinyomtattam a manualt, hogy kibogarásszam a lényeget, aztán jöhet strategy guide.

most próbálom felfogni a research és a millitary management (HQ) lényegét, úgy látszik tanulható a dolog.

elkezdtem játszani tegnap este, (kb 10 percem volt rá), és kb egy hetet haladtam elõre. elindítottam egy neutrality csökkentést, és a spanyolok threatjének növelését, de egy hét alatt egik sem változott. viszont a counterespionage leállítása otthon megtette a hatását: minden research-omon volt egy halom büntetés a kémtevékenységeknek köszönhetõen. 😞

szóval ezt a játékot nagyon ki kell még tapasztalni, ami nagyon jó dolog 😊
Rolika16
Ezeken javít a HQ ;(Paladin írta)

Theatre hq - stacking penalty-t csökkenti
H.s. csoport - supply fogyasztás
Army - organizationt ad
Corps - növeli az esélyt, hogy a tartalékok elõrenyomulnak
Division - harci hatékonyság

gondolom emellett vmelyik campaign fájlt is meg kell haxolni, hogy 35ben kezdõdjön. (kérdés, hogy az merre van 😊)

Köszi nézem.

BF109
elméletileg a hoiIII/common/defines.lua fájlban lehet átírni a kezdést. één átírtam 1935 jan. 1-re de nem jött be. lehet még vmit át kell buherálni. ha vki tudja h mit ossza már meg!

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Igen igazad van , és az se jó amit én mondtam, mert itt 365 alap Ic-rõl van szó, és egyik sem az alapot növeli.
De arra tényleg kíváncsi lennék, hogy csalás nélkül, hogy lehet Magyarországnak 1939-re 365 alap IC-je. Mikor ha jól emlékszem 24-el kezd.
Rolika16
+50 % növekedés tényleg van. Politics fülnél belehet állítani.

technology - land ; és ott valamelyik...

Na ja, van olyan ami az IC-t növeli szintenként 2.5 % -al, ha jól számolom akkor neked az 20.szinten van... (az 50%-os növekedéshez)<#falbav><#falbav><#falbav>

Más.

Hol lehet vagy egyáltalán lehet-e a sima gyalogosok morálját emelni? Az orgot azt lehet de , olyant nem találok ami a morált is növelné.
Én is még csak msot kezdek majd igazán elkezdeni jászani. Meg vártam mig nagyobb hibák javitva lesznek emg edig ismerkedtem a játékal mi. hogy is van. Bár a politika és a diplomácia még mindig nagyon kusza de az be tudhato a hiányos angol nyelv ismeretemnek.
kösz az ötletet Paladin, ha máshogy nem akkor úgy... 😊
nem theatre-t, hanem threat-ot akartam írni 😊

ha sikerülne még azelõtt elfoglalnom Spo.-t, mielõtt kitör a forradalom, akkor a rendes kezdéskor rögtön elfoglalhatom Gibraltárt, ezzel elzárhatom a földközi tenger az angoloktól

(jah ha nem lenne egyértelmû: mindez a németekkel)
Nem tudom mennyi idõ lehet.
Jól mondod, a threat növelése szintén segít.
Egyébként nálam (német) nationalist spain nyert, és mielõtt nekimentem a lengyeleknek, befolyás nélkül olyan szinten voltak már, h lehetett volna õket hívnom az axisba (ha már lehetõségeken töprengsz, ez is opció lehet 😊 )
mennyi idõ alatt lehet levinni vajon a neutralityt kém segítséggel, hogy minél hamarabb megtámadhassam Spanyolországot? ugyanis nálam a hoi2-ben Spo. volt a kulcsa a további sikereknek (Nagy Britannia, Földközi-tenger)

ha ugyancsak növelem a theatre-t Spo.-ban az ugyanúgy segít, nem?

(csak hétvégén lesz idõm játszani, úgyhogy csak agyalgatok a stratégiákon, és ismerkedek az új dolgokkal)
Régebben olvastam itt, hogy van egy fájl, amiben át lehet írni a kezdés idejét, így akár 1936 elõtt is kezdõdhet a játék. Ennek van valami technikai határa, vagy akár 1350-ben is kezdõdhet a játék? A játék befejezésének az idejét is kijjebb lehet tolni?

Rolika16
Ja én strategy guide-ban kerestem, - nem a manualba.

Eszembe jutott, hogy a manual már itt is nálam van 😊 71. oldal lap alja.
Mutatja, hogy a vezér skillje milyen téren segít.

Theatre hq - stacking penalty-t csökkenti
H.s. csoport - supply fogyasztás
Army - organizationt ad
Corps - növeli az esélyt, hogy a tartalékok elõrenyomulnak
Division - harci hatékonyság
5000 manpower \o/😄

Németekkel alig van 2-3 száz 38 közepén nekem (komoly hadsereg építéssel😊 )
Rolika16
Sajnos nem találom ezt a táblázatot...

Valami Agricultural akármi növeli a manpowert (education az leadershipen tol asszem)

Babylon, arra figyelj, hogy az kutatásnál a tooltipben megjelenõ bonuszok mindig az alapszinthez vonatkoznak! Tehát ha pl. egy lvl3-on álló kutatásra ráviszed a kurzort, az nem azt mutatja majd, hogy a lvl 4 mennyi plusszt fog adni a 3-hoz képest, hanem hogy mennyi bonuszt ad az a technologia 4-es szinten összesen.
Ha minden igaz a manualban van róla egy szép táblázat. Lényeg, h minden szintû hq másban segít. (már persze a parancsnok bonuszokon kívül)
Rolika16
Remek...Akkor várhatunk...

Rolika16
Vannak még törvények is Politics fülnél. Asszem egyikkel lehet növelni.

De technology fülben csak egy fajta kutatás van, ami növeli. Valószínû az amirõl most beszélsz. Asszem a neve Education, és a Industry fülnél van...

Milyen kutatásokal vagy mikel lehet növelni a tartalékosok(Manpower) számát!

Mert csak egy kutatást találtam ami 50% meg növeli a tartalékosok növekedését!
Rolika16
Neked ment az elõzõ hozzászólás. <#hawaii>

Rolika16
Pontosan nem tudom milyen pluszokat ad. HoI3 Strategy Guide-ba kéne belenézni. Szerintem abba benne van.

Annyi helyen sántit az a kép amit berakott hogy rossz nézni, jugók békésen kettévágva meg ilyesmik <#zavart2>
Szerintem ne égesd magad, nincs olyan élõ ember aki beveszi hogy 365 bázis ic-t össze lehet szedni 3 év alatt Magyarországgal.

Ezek a a cuccok mint pl total economy nem a bázis ic-t befolyásolják.
Rolika16
Ne magyarázd már a hülyeségeidet. Egyik néppel sem lehet összeszedni annyi mp-t, mint neked van MAGYAROKKAL !

És mivel total enconomy-ra kapcsoltam az IC 50%-kal növekedett
"-én is sokat csináltam
-és az ellenkfeleim is csináltak a saját területeiken, bár ezt nem értem miért."

39 oktoberére 365 alap bazis ic, 5615 manpower stb azon a pici kis területen és képes vagy beirni hogy te bizony nem csalsz, azért ehhez pofa kell <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Csak szeretném mondani I.C.ram-nak hogy nem csalok és nem is írtam át semmit! Nincs több lakosom mint a szovjeteknek, nekik vagy 5-ször ennyi van. És azért van annyi gyáram , mert:
-én is sokat csináltam
-és az ellenkfeleim is csináltak a saját területeiken, bár ezt nem értem miért.

Mellesleg miért csalnék? Így teljesen elveszne a játék élménye.

Ügyes taktikázással még Ausztriától is el elhet foglalni a területeket! Még 38 elõtt el kell foglalni fél ausztriát és a békefeltételekben csak az adott területeket kell követelni.
jogos. visszavonva. csak most értem haza és még nem láttam a rendes felbontású képet.
Hírek ha még nem hallottátok:

Paradox Forumon tegnap írták hogy az új patch szeptember elején várható.
Hoi 2 féle 2 d-s felület lesz, teljesítmény növelésre nagy hangsúlyt fektetnek, autoslider, AI fejlesztés, napszakok mutatása mint a 2 ben, stb...
Én 3x kezdtem és tegnap a barbarossat de 1hónapon belül mindig feladtam annyira szaggatot, aztám megint megróbáltam de megint nem bírtam a szaggatást

Nem tudok róla, hogy át lehetne írni, de szerintem az exe fájlban van szóval ha nem töröd fel az egészet nem valószínû.
gondolom tegnap 22óra óta nem történt semmi áttörés teljesítmény fronton? 😛

umm de mihez kepest 20mp kizoomolok kicsit akkor eltünnke bezoomolok 20kell várni? nehogy mar az a pár felirat legyen a legnagyobb teljesítmény probléma, valahol nem lehet atírni mennyi legyen a késleltetés?

Régebben olvastam itt, hogy van egy fájl, amiben át lehet írni a kezdés idejét, így akár 1936 elõtt is kezdõdhet a játék. Ennek van valami technikai határa, vagy akár 1350-ben is kezdõdhet a játék?<#vigyor3> A játék befejezésének az idejét is kijjebb lehet tolni?

Nem is állítottam 😊
Na jó, tényleg nem emlékeztem hogy volt a kettõben, úgy tûnik keveset játszottam demokráciákkal. 😊
Khm a 2be sem lehetett tixta demokráciáknak ok nélkül...

Ha rögtön háborút akarsz kezdj késõbb. Ha nincs valahol totális diktatúra akkor tényleg ne lehessen csak úgy a vezér kénye-kedve szerint hasraütésszerûen bárkinek hadat üzenni.
Én örülök, hogy végre egy ilyen is belekerült.
BF109
valaki linkelne egy közelit egy reptérrõl ahol repülõk is vannak 3d-s és kártyás beállításnál is?

asus p8b75-m le+intel i5 3570+8gb kingston hyperx +asus r9 290+ocz agility 3 60 gb ssd+1 tb wd 64 mb sata3+chieftec 500w+dell uh23

Egész esti szenvedés de megérte!<#bee1>Csak ne laggolna ennyire :S

iLove oHs.

Hogy eltelt az idõ <#wow2>

iLove oHs.

A készítõk egy kb 20 másodperces késleltetéssel igyekeztek csökkenteni a grafikus motor túlterhelését, ezért jelennek meg csak késõbb a nevek a térképen.