6647
-
#2766 Itt át lehet még venni az egyes szövetségesek hadseregei feletti irányítást? -
Pares #2765 Ők lettek volna az egyetlen, akiket NEM hoztam volna létre. Személyes meggyőződésből, és mert kell egy saját kikötő is a térségben.
Egyébként igen Sakkay. Jól írtad. Dehát a háború közepette nem volt időm gondolkodni meg legfőképp átirányítgatni az egységeim össze vissza, hogy nekem számolja a területet!
EZ AFRIKA! Infrastruktúra 0. 2 hónap kellett arra, hogy a tobruki partraszállás után eljussak Jeruzsálemig, közben elfoglalva az egyiptomi VP-s területeket. Ennyi kellett ahoz, hogy GB megadja magát (Európából már elkergettem őket). Azért szerintem elfért volna egy területszétosztási opció a játékban, vagy egy olyan lehetőség, hogy megvehetek bizonyos területeket, vagy lecserélhetem őket, legalább a szövetségesektől...
Amint nemrég írtam, eredetileg a Barbarossa helyett ezt terveztem, ha már elkezdtem a Britek ellen, akkor be is fejezem. -
#2764 Izraelt? :D
Grat amúgy! -
sakkay #2763 Hm. Nem jó,de ez a HI2 -ben is így volt. Ha az AXI-od irányából támadtál, a terület is az övé. Az eje. azért foglalta németté, mert nem az olasz területről ment át. Amúgy gratula. Nézem, nézem a HOI 3-at, jó jó, de rengeteg a javítani való. Meg talán egy kicsit könnyű. Jó lenne, ha a technikai fejlesztések nevesítve lennének már a fejlesztés előtt, ja és a me 109(vagy bf ha tetsz.) jó lenne ha kicsit több verzióból állna stb. -
Pares #2762 Most adta meg magát Nagy-Britannia. A fél világ az enyém, de csomó országot nem tudok puppetté tenni, mint pl.: Palesztína, Egyiptom, mert:
Amikor partraszálltam Tobrukban, akkor az elfoglalt területek zöldre festődtek, ugyebár felszabadítottam az eredetileg olasz területet. De amikor átléptem Nagy-Britannia által eredetileg birtokolt területre (vagyis amire Egyiptom tart igényt), akkor is zöldre satírozta, mintha az olaszok kezdték volna elfoglalni! Közben egy darab olasz csapat sem tartózkodott a közelben sem! Mintha folytatódott volna az olasz határ!
Aztán amikor ejtőernyősöket dobtam jeruzsálem környékére, akkor meg szépen szürkén voltak átsatírozva, mintha a én foglaltam volna el, és ennek így kellett volna lenni!
Most, hogy Nagy-Britanniát anektáltam, a határok nevetségesen, röhejesen néznek ki: Egy darab német terület az olasz líbia közepén, egyiptom északi partja az olaszoké lett (amit persze én foglaltam el, 0 segítséggel) minden kikötővel és reptérrel együtt, az alatta lévő sivatag pedig az enyém (mert oda még nem jutottam el, és Nagy-Britanniához tartozott, mielőtt feladták...), semmi kikötő vagy reptér. Csak a kurvanagy kibaszott sivatag.
Nemtudom létrehozni Palesztínát, Izraelt, Egyiptomot és pár másik afrikai országot, mert az olaszok is birtokolnak területet a létrehozandó ország területén (amit persze én foglaltam el nekik, csak neki számolta a területet...).
Ezt nagyon szarul csinálták meg. Istenem. De ha Olaszországgal mindketten az Axisban vagyunk, akkor egy kibaszott provincia miatt miért nem hozhatok létre egy országot? Nem tudok megegyezni Mussolinival, vagy mi a tököm? Nagyon felcsesz... -
sakkay #2761 Na megvan? -
lackoka25 #2760 van egy olyan ikon hogy use counters na az az ikon ne legyen kipipálva -
Cormac #2759 Belenéztem, Game Opt-ban nincs csak 1 választási lehetőség és az nem az. A többi fület is végiglapoztam, egyik sem segített. Mi a másik út/jó válasz? :) -
Cormac #2758 Köszi. :) -
sakkay #2757 Game option. Akár játékon belül is. Megtalálod, nem sok választási lehetőség van.(három) -
Cormac #2756 Sziasztok!
Megvan a játék, de nem tudom hol kikapcsolni azt, hogy normálisan az egységeket lássam és ne helyettük négyzeteket. Meg tudnátok mondani, hol lehet átkapcsolni ezt? Köszi! -
sakkay #2755 Ha érdekel valakit, a végét is felrakom (oroszok), csak nem akarom erőltetni. Még egyszer köszönöm a segítséget az uploadhoz. -
sakkay #2754 Moszkva után..a csáb lassan eléri Leningrádot.. -
sakkay #2753 -
sakkay #2752 -
sakkay #2751 nem.. -
sakkay #2750 remélem jó a kép -
Tiger20 #2749 Na megtaláltam a Strategy Guide Supplementet.
Warez fórumra belinkeltem :) -
Dns5000 #2748 Majdnem elfoglaltam a szovjeteket 520k emberrel
Aztán nézem, hogy közben az OKW west meg 920ksra duzzadt :P
AI production ... -
sakkay #2747 Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
Tiger20 #2746 Sőt HOI3-ban alapból van ilyen funkció mint a 2-ben, F11 vagy F12 gomb játék közben és lementi a képet a HOI könyvtárba. :)
Azt hiszem alapból bmp-be, ami kicsit nagy webes használatra, ezért feltöltés előtt célszerű jpg-re vagy png-re konvetálni. -
Paladin #2745 Jóreggelt :)
Csak a gyarmat vs. anyaország vitában le lett írva néhányszor, hogy győzelem esetén ez a mechanizmus. :)
Vagy megadják magukat (annex/puppet), vagy csak megszálló maradsz, de akkor is eltűnik minden egységük, és minden területük a megszállásod alá kerül, ha korábban nem foglaltad még el, akkor is. -
Pares #2744 Igen ,de Print Screenel csak egy képet tudsz készíteni, Frapsal meg egymás után akár mennyit, és máris ott vannak készen a képek, nem kell paintel szarakodni. :) -
McCartman #2743 vagy fraps helyet használhatod simán a PrintScreen gombot is.:) (insert fölött , scroll lock mellett)
aztán mondjuk Paintben beilleszted , jpgben elmented és a többi. -
Pares #2742 Letöltöd a FRAPS nevezetű programot, telepíted, majd elindítod a játék előtt (a menüjében ki is lesz írva, hogy melyik billentyűvel lehet Screenshotot csinálni, valamelyik F-esel, talán F5 de nem biztos, na mindegy azt majd megáltod, ha elindítod.) Aztán a játék közben megnyomod azt a bizonyos screenshotos billentyűt és a Fraps elmenti a képet oda, ahova telepítetted a Frapsot (ha jól emlékszem). Miután megtaláltad a képet, keresel egy képfeltöltő oldalat, mondjuk ezt, rákattintasz a tallózásra, megkeresed a képedet, OK, aztán Upload vagy feltöltés. Utánna a Direct linket amit kaptál, bemásolod ide a Kép beszúrásába. -
Dns5000 #2741 Bazze, elfoglalom a finnek victory pontjait, godolom ezeknek nincs gyarmatuk megadják magukat. Nem úgy mint a Belgák, hollanodok. A frászt kormány elmenekült és negtagadták megadni magukat. Pedig a surrender csík 100%.
Ezért szenvedek és a Belgákkal hollandokkal, hogy nyomja le a unityjüket. Ami marhára nem halad 10kémmel sem. Hogy aztán simán megtagadják a megadást?
-
sakkay #2740 Valaki el tudná magyarázni , hogyan kell képet felrakni? (pontról pontra) Köszi. -
sakkay #2739 42 jun. 4. megadták magukat az oroszok. -
tttttom #2738 Az 1.3-ba majd csak helyre pofozzák remélhetőleg a térképet. :P -
tttttom #2737 Nyugi majd ezt orvosolják. :) ;) -
Pares #2736 Jah, Uralt kifelejtették... Meg a Tátra is csak erdőnek van betéve... Sőt, a Kiel-csatornát is kifelejtették, pedig az nem kis stratégiai előnyhöz juttatta a fritzeket (I.-II. VH-ban...).
Stalingrádot inkább már meg se említem.
Szóval a térképen még van mit csiszolni... -
sakkay #2735 Ezt nem hiszem el! 42 maj. A Kaszpi tenger mögött vagyok, pár ék az ural mögött robog,(ja, figyeltétek hogy amúgy nincs Ural?) az Orosz megadás 98% és nem mozdul. Átnézek keletre , hát valami ázsiai országot lenyomott ez az állat , meg a Japánokkal harcol és mindig összekapar annyit , hogy él..2 város maradt hozzám viszonylag közel (relatív) Ázsia pont közepén.Ellenállás gyakorlatilag nincs, de az utánpótlás katasztrófa.. -
Pares #2734 Az már nem AI, hanem csak I. Vagyis nem MESTERSÉGES Intelligencia, hanem Intelligencia. Vagy valamiről lemaradtam? -
Jannis #2733 Multiplayer-el kapcsolatban mik a tapasztalatok? Ugyan olyan lassú mint a 2-ben? Egyépként lenne kedve valakinek kipróbálni? Végül is egy hús-vér AI az igazi kihívás. :-) -
Pares #2732 Tényleg, atombombát már használta valaki? A pusztításon kívül milyen következményei vannak? Gondolom jó nagy Dissent a bombázás miatt. Vagy valami extra is van? Mert 1941 van, és úgy néz ki, hogy 43-ra már kész lesz az első atomom... Mondjuk ez inkább az oroszoknak rossz hír... -
Pares #2731 Tudom hogy nem lehetetlen, csak még nem vagyok rá felkészülve. -
sakkay #2730 Megnéztem: 95-100 hadosztállyal támadtam, és kb: 20 légi ezreddel. 1941 máj.22-én. És visszanéztem, rosszul írtam, 1942 ja.12 esett el Sztálingrád (41-et írtam, mert akkor váltott az év és már fáradt voltam) . Szóval nem lehetetlen a Barbarossa. -
Pares #2729 Stratégiázok én...(körbekerítés, stb.), De ha egyszerűen többen vannak, az ellen nem tudok mit csinálni. Így is elég messzire jutottam, de egyszerűen nem jut elég egységem a frontvonal teljes lefedésére, mármint elég nagy rések tátonganak a frontvonalon, amit kihasználtak az oroszok. Egyébként én se szoktam visszatöltögetni, csak most az egyszer csináltam egy mentést közvetlenül Barbarossa előtt, mert nem voltam benne biztos, hogy indítsam-e meg.
Eredetileg úgy volt, hogy nem indítom, és a Krím félszigeti invázió () helyett Afrikában szállok partra. A barbarossát úgymond csak a játékból való kilépés előtt próbáltam ki, "mi lenne ha" alapon. De nem akarok mentegetőzni, vagy ilyesmi. Most akkor megy minden az eredeti tervem szerint.
Az atomot majd Moszkvának meghagyom (hiszen azt is ki fog kelleni próbálni...) -
sakkay #2728 Figyelj azért arra is , hogy stratégiával jászol!! Úgy értem , hogy persze kell a fejlesztés, ( nagyon ) a mennyiség sem árt , de mit sem ér ha nem irányítasz jól. És ezt nagyon komolyan mondom. Amúgy meg ha visszatöltögetsz, nagymértékben rontod az élvezetet. De lehet ,hogy ez egyéni perverzióm .. sosem töltök vissza. Még akkor sem , ha valamit elb... de nagyon. Most visszaolvastam , bocs nem akarok sértő lenni. -
Sas55113 #2727 Tudom , hogy ez nem igazán ide tartozik , de a HoI2es fórumon nem válaszolnak rá..:S
Idézem magamat: "Üdv!
Valaki játszik itt a Mod34 nevű HoI moddal?
Az lenne a problémám , hogy hiába telepítem fel , mindent rendesen , mikor a mellékelt No Time Limit patch-ben akarom az .exe-met patch-elni vele , akkor vlmilyen runtime error-t ír ki :S Így aztán hiába indítom el , 34ről rögtön átugrik 35januárjára , bár , hogy mért 35 , és mértnem 36 , azt nemtudom....
Szóval valaki tudna abban segíteni , hogy sikerüljön a patch-elés? "