6647
-
Lehel88 #2926 nem ám:D -
hori2008 #2925 Köszönöm a segítséget!
Ismét egy kérdés: (Ahogy haladok a játékkal...)
A maximum nyersanyag/pénz, amit tudok raktározni az 99.999?! Többet nem lehet?
Köszönöm!
Hori -
Lehel88 #2924 asszem úgy van ez megcsinálva hogy az elindított játék alapból AI irányítást rak be és ha te betöltesz a mentésededel egy másik nemzetet akit addig ai irányított akkor kitudod venni az ai írányítását tehét mindent átkell állítani gyártásnál pl manual define theaters -
hori2008 #2923 Természetesen!
A gépem elég lassú, így csak tanulgatom egyelőre a játékot. No meg meg szeretném majd az eredetit venni, ha majd lehet kapni a boltokban.
Nagy hadműveleteket nem bírna a procim... A HOI2-höz bőven elég volt, de már nem tudok mit tenni, új laptop kell... (pedig már 2GB RAM-ot tettem bele...)
Még egy új kérdés: Át tudtam venni az irányítást, de észrevettem, hogy a HQ-hoz rendelt a gép gyártást. Ezeket nem tudom kivenni. Leállítani képes vagyok, de benn marad igény szintjén. Talán érthető amit írok.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Eddig én csak simán gyártottam, nem rendeltem HQ-hoz az igényt közvetlenül, hanem letétel után betagoltam.
Köszönöm segítséget!
Hori -
Lehel88 #2922 szal ténleg nem mükszik a földközi tenger lezárása:(:(:(:(:( -
juhaszvik #2921 belenézel másik nemzet játékába és még irányítani is akarod őket... hát... :)
remélem ez mint a tanulás része, és nem csalni akarsz -
Lehel88 #2920 ha rajtavagy egy egységen akkorbaloldalt a táblánál van egy hosszú téglalap katt rá -
hori2008 #2919 Sziasztok!
Van egy hülye kérdésem...
Azt hiszem már a fórumban is volt róla szó, de nem találom ahol írtatok róla.
Szóval:
Belenéztem egy másik nemzet játékába mentés után. Minden beállítás szerint én irányítanék, de a seregeit mégsem tudom irányítani!
Miként lehet ezt megváltoztatni?
Köszönön!
Hori -
gooombaa #2918 kösszi -
Adamfark #2917 manpower akkor nő, ha a political menüben 2 vagy 3 year draftot választasz, esetleg ha háborút kezdesz, akkor elérhetővé válik a legnagyobb bónusz is.
Ezen felül a háború azért is jó, mert + területeket tudsz szerezni, ami az alap manpoweredet növeli.
Ezen felül fejleszd az agriculture-t, mert az fog még +-okat adni.
-
juhaszvik #2916 politikai beállítások, fejlesztések, országok megfelelő elfoglalása... -
Adamfark #2915 akkor inkább úgy mondom, hogy ezek 90%-os tippek! -
gooombaa #2914 manpowerben nem tud nekem valaki segiteni?? mert repülöket meg hajokat tok gyártani, de szárazföldi egységeket nem...... -
LESCO #2913 Hát nézd! Én is azt gondoltam, hogy ha bezsorítom a flottát a földközi tengerre, akkor megszűnik, vagy legalább is valami lesz vele. Aztán beléptem angolként, hogy megnézzem, mi lett velük, de kihajóztak szueznél az arab öbölbe. Gibraltárnál meg bejött egy másik flotta... -
juhaszvik #2912 wtf? ez komoly? basszus, akkor komoly gondjaim lesznek, mert én Gibraltárra nagyon számítok. hoi2-ben elég volt elfoglalni mind a két oldalt. talán próbáld meg, hogy parti védelmet építesz ki mind a két területen.
(most egy világ omlott össze bennem).
bizots nem nézted félre? -
LESCO #2911 Sziasztok!
Hogy tudok lezárni tengeri átjárókat? Sikerült már valakinek? Mert elfoglaltam gibraltárt és szuezt is, a földközi tengeren bent volt egy rakás angol hajó, kikötőjük már nincs, de olyan szépen hajókáznak ki-be, mintha misem történt volna. Azt hittem, ha elfoglalom az átjárók mindkét oldalát, akkor megszűnik az átjárás. Olvasott valaki erről valami okosságot, vagy van tapasztalat ezzel kapcsolatban? -
Lehel88 #2910 kösz nemrossz tippek majd nyitvatartom a szemem más helyeken:P -
gooombaa #2909 hogy tudom a manpowert növelni mert nem tok gyalogságot gyártani :D:D -
Adamfark #2908 csak tippelni tudok, mert ezek nekem még nem voltak fontosak, és a ha jól emlékszem a strategy guide, ill. a strategy supplement sem említi.
- tendency to drift internal factors:
drift a leírások csak az ideológiai háromszöggel kapcsolatban írják. Ami szerintem annyit jelent, hogy a pillanatnyi politikai felosztás, mennyire befolyásolja az ország elmozdulását az ideológiai háromszögön.
- susceptibility bármelyik ideológiához: Hasonló, mint a tendency, csak itt nem a pillanatnyi párttámogatás befolyásolja az elmozdulást a 3szögön, hanem a külügyminiszter beállítottsága.
Ennek faction leader országokban (angol, francia, német, SZU) nincs igazán értelme, mert azok mindíg a 3szög csúcsain állnak
- a harmadikról lövésem sincs, de talán azt jelentheti, hogy egy adott terület elfoglalása/elvesztése milyen mértékig befolyásolja a national unityt. (ez csak tipp!) -
vfrtom #2907 Helló!
Én sok mindent kifejlesztek hamarabb. Mech.inf. , airborn warfare equipment, superior fire power, spearhead doct., haditengerészet felejtős, légierő interceptor meg tac és cas, multirolet nem mert szerintem elég az intercept., heavy arm meg a super h. arm szintén nem megy lassú és drága inkább medium arm. -
juhaszvik #2906 "A magam részéről teszek a fejlesztés évszámára."
az okés, hogy a nagyon fontos fejlesztések (ic, edu.) mehetnek megállás nélkül, de mint már írtam, sosem állok úgy, hogy ne lenne mit fejleszteni az aktuálisak (nem előrehaladottak) közül, csak úgy ha a kelleténél többet "felejtenék ki" a listáról. és akárhogy számolom, de ha 15 szálon fejleszted ugyanazokat megállás nélkül, akkor rengeteg minden maradhat ki.
és az egy dolog, hogy a kis nehézségi szintű fejlesztéseknél tényleg 1-2 hónap pluszt jelent csak a korai projekt, de vannak olyanok is, ahol nem egészen ilyen rózsás a helyzet. -
Adamfark #2905 Az old guardok azért kerülendők, mert visszafogja az alá tartozó csapatok fejlődését. (-50% experience gain)
Én úgy vagyok vele, hogyha nincs más, akkor jó az old guard is, de amint tudom, lecserélem egy normális tábornokra. -
Adamfark #2904 ez teljesen rendben is van! Engem sem érdekel az évszám, ha mondjuk az educationről vagy production efficiency-ről van szó, de szerintem mondjuk egy jobb motor a tankba nem éri meg, hogy 2x annyi idő alatt találjam fel.
A strategy guide ezt írja erről:
"The most obvious technology strategy is to start from the earliest
tech dates and work forward. This will avoid the serious (50 percent)
penalty for “ahead-of-time” research. However, some exceptions may be
necessary to meet your personal objectives in time for when you expect
they may need to be used." -
#2903 Végre valahára megadta magát Franciaország...kicsit sokallom, hogy 2 hónap alatt sikerült csak elfoglani...idegesítő ez a 4-5 nap pihenő! -
Lehel88 #2902 Császtok
ezek mit jelentenek?
tendency to drift internal factors
a tengelyhatalmaknál a terytorial pride +10%
és a susceptibility to comintern/allies/Axis
-
Paladin #2901 A magam részéről teszek a fejlesztés évszámára. Csak akkor nem fejlesztek valamit, amikor a kis piros ikon is megjelenik, hogy nagyon előreszaladtam.
Lehet, hogy valamivel az előtt is tovább tart, de nem feltűnő. Amikor pl. az ic növelő technológiákat tolom, kb ugyanolyan időközönként ér el új szintet. Nem figyeltem pontosan, de ha sokkal később érne be a következő, az feltűnne. (Azért ezt mondom példának, mert ez az egyik legfontosabb tech, ezért erre jobban felfigyel az ember).
Azonkívül mit számít, ha mondjuk egy hónappal tovább tart a kifejlesztés. A fenti példánál maradva: lehet, hogy (hasraütök) 9 hó helyett 10 lesz mire elérem a köv. szintet, mert 3 évvel nagyobb szám van írva a techre, mint ami van éppen - de 3 évvel hamarabb kezdenek a gyáraim plussz ic-t adni.
Szóval hacsak nem valami kis országgal játszik az ember (pl. Magyaro.), ahol nagyon ki kell használni minden apróságot, akkor felesleges az évszám miatt visszafogni a fejlesztést imho.
-
hori2008 #2900 Kezdek megvilágosodni!
Még vmi. Mikor érdemes elkezdeni gyártani az egységeket. Mivel, ha túl korán gyártunk, rengeteg megy el a fejlesztésre...
Melyik doctrinákat érdemes németekkel kerülni, hanyagolni? szárazföld/víz/levegő
Az old guardokat miért nem szereted/haszontalanok?
Köszönöm! -
Adamfark #2899 Ezért írtam, hogy csak bizonyos theoryt érdemes fejleszteni.
Az elején én is mindegyiket fejlesztettem, de rájöttem, hogy az felesleges. A hadihajóst, és a repülőst érdemes, mert sok más fejlesztésre is hat. A militia-t meg biztos nem.
A mechanicalt meg mindenképpen érdemes, mert az biztosan javítja a gyártások sebességét!
-
hori2008 #2898 Köszönöm gyors válaszotokat!
Én is ugyanígy érzek, mint juhaszvik... Még csak 36végén vagyok, s próbálom nyomni a theory-kat.
Az LP-k hasonló elosztásban vannak nálam is, s semmi nem jut eszközök fejlesztésére!
Nem tudom... -
juhaszvik #2897 kövezettek meg (ha lehet ne szó szerint), de én 39-ig eljutva egyszer sem éreztem úgy, hogy most theoryt lenne érdemes fejleszteni, mivel mindig volt valami más, sosem jutottam odáig, hogy ne lenne mit fejleszteni, pedig egyáltalán nem hanyagoltam el LP szempontból: ált. 2 az officerekre (persze csak amíg tartható), 6-8 a diplomacy-ra, 5-6 a kémkedésre, a többi (kb.13-15) ment a fejlesztésre. -
Adamfark #2896 Persze, mindent tudsz, de mondjuk a repülők esetében a fejlesztések mind 1939-esek (1.2 patch) a németeknél. Ilyenkor nem érdemes nekikezdeni repülőt fejleszteni, viszont theoryt igen, mert azzal is növekedni fog a repülők esetén az elméleti tudás. Így ha ráállsz a theory fejlesztésére, később 1939-ben ha nekikezdesz egy repcsi alkatrész fejlesztésének, akkor eleve magasabb lesz az elméleti tudás (zöld jel), és ez nem csak egy fejlesztést gyorsít fel, hanem az összes témában folyó fejlesztést is.
Ezen kívül, ha jól emlékszem (bár erre nem merek megesküdni, és biztosat majd csak otthonról tudok írni) a gyártás sebességén is növel az elméleti tudás nagysága.
De jó példa erre a hadihajós theory is, mert az is hat majdnem az összes felszíni hajó fejlesztésére.
Ezen felül egy theory fejlesztése általában 1-es nehézségű (ráadásul a '36-os szint a sokadik, így szinte sosem lehet vele utolérni a tényleges évszámot.). Tehát sokkal "olcsóbb" ezzel növelni az adott téma elméleti ismereteit, mint mondjuk egy konkrét fejlesztéssel, ami 2,5,10-is lehet...
-
hori2008 #2895 Szervusz Adamfark!
Kösznöm gyors válaszod!
"Theorykból csak azokat érdemes fejleszteni, amiket azonnal nem tudsz (mert később van a kifejlesztésük történelmi dátuma)"
ezt a mondatod nem igazán értem... hisz a rakétákon, atomon, s talán a radaron kívül mindent tudok már az elején is fejleszteni... Akkor a többi theory-t hagyjam, csak akkor költsek rájuk, amikor már végképp nem tudom, hogy mit csináljak? (Németekkel)
Köszönöm! -
Pares #2894 Már sokszor kérdeztem, de gondolom senki se tapasztalta még:
Mik a tapasztalataitok az atombombával? -
Adamfark #2893 1. Theorykból csak azokat érdemes fejleszteni, amiket azonnal nem tudsz (mert később van a kifejlesztésük történelmi dátuma), de később gyorsan meg lesz szükséged rájuk. (repülők, hajók, páncélosok, vagy ha magyarokkal játszol, akkor inf.) Esetleg mint az atombombához szükséges theoryk, mert azok fejlesztése kihagyhatatlan az atombombához. Előnyük, hogy kifejlesztés után az összes többi hasonló fejlesztés, ideje lecsökken, mert emelik az adott tárgyban a tudást. Érdemes a játék elején használni Őket, és lehetőleg specifikusan....
2. Az országod berendezkedését mindenképpen érdemes már az elején állítani, mert elég sokat számít.
Esetleg már az elején érdemes egy hűborút kezdeményezni, hogy hozzáférj a legtöbb IC-t biztosító politikai állapotokhoz. Jó, hogy a háború befejezésekor nem vált vissza automatikusan minden beállítást a korábbi állapotra, így lehetőség marad a hatékonyabb beállítások használatára.
A Hard Industry viszont oda kell figyelni, mert ugyan megnöveli az IC-t, de a szökséges supply is megnövekedik, de nagyon durván. Ez a háborúban ellensúlyozódik a csökkent CG értékkel, de békében ez nem érvényes. Ilyenkor érdemes visszaváltani Mixed industryra.
Ha demokráciával játszol, akkor egy bizonyos neutrality szint alatt van egy csomó dolog, amit nem érsz el.
3. A miniszterek meghatározott években jelennek meg.
Securityben: Goebels, vagy Buch, mert +5% leadershipet adnak.
Armamentben (ha jól emlékszem) : Schacht, amíg kevés egységed van, mert +10IC-ad. Később viszont érdemes egy olyat választani, aki -20% supply-t biztosít, mert ha kiszámolod 200-as alap IC esetén +10% az 20IC pont, de ha már annyi egységed van, hogy mondjuk 110 IC pontot kell költeni a supplyra, akkor az már -20%-nál -22 IC-t jelent, amivel kevesebbet kelle a Supplyra fordítani.
Németország ásványi anyag és pénz hiányát, pedig elsősorban supply eladásból lehet finanszírozni.
4. A csillagok azt jelentik, hogy milyen szintű HQ-t vezethet. (hadosztály, hadtest, hadsereg, hadseregcsoport, stb.) Ha megnézed jobban egy 2 csillagos tábornokot már nem tudsz hadosztály parancsnoknak kinevezni, csak hadtestparancsnoknak.
Fontos még: ha magasan tartod az officerek %-át, akkor több, és jobb parancsnokot kapsz, akiket beoszthatsz a HQ-khoz.
Nálam 2-3 skill - hadosztály. 3-4 skill hadtest, 4 hadsereg, 4-5 hadseregcsoport, 5 theatre.
A skill befolyásolja a stacking penaltyt. Többen azt írják, hogy érdemes alacsonyabb szinteken is tartani a nagyobb skillű parancsnokokat, hogy tovább erősödjenek, de elvileg előléptetésnél ez az érték 0-zódik.
Nálam alap, hogy az old guardokat kiszórom/lefokozom. Max. rendfentartó egységekhez vannak beosztva...
-
hori2008 #2892 Sziasztok!
A fejlesztés számomra még mindig nem tiszta (sok más dolog mellett).
Németekkel szoktam játszani.
Kérdéseim:
1. A theory-kat érdemes-e fejleszteni? Indulásnál mindegyik 1918-as szinten vannak. Mire mindet felfejleszteném semmi nem marad az egységek és doktrínák fejlesztésére... Érdemes/kell ezekkel foglalkozni, gyorsítják oly mértékben később a fejlesztéseket?
2. A politics fülnél lenn lehet állítani sokmindent. Hellyel-közzel értem, hogy mi a hatásuk, de a valóságban, gyakorlatban miként érdemes őket használni és mikor/mely okból kell rajtuk változtatni?
3.Ugyanitt a politics fülnél mikor jelennek meg új miniszterek, kiket érdemes választani. (hellyel-közzel itt is értem a hatásukat, de a gyakorlat mit mutat?)
4.A katonai vezetőknél a csillagok kiosztása jelent valamilyen penalty-t? pl:jobb, ha egy 4skill-es parancsnok csak 2csillagot kap, vagy édes-mindegy (amennyiben csak hadosztályt vezet)? A csillagok csak azt jelentik, hogy mennyi egységet tud vezetni és érdemes minnél kisebben tartani?
Köszönö,!
Bízom válaszotokban!
Hori
-
DeenQa #2891 hali. az én játékommal vmi nem stimm. 1.2 es patch van fennt.
1944 be vagyok magyarral... az én technologiáim ilyen 1940 szinten vannak... infartry picit jobb. és azon csodálkozom, hogy az egész világon állóháború van már 6és fél éve. de olyan szinten, hogy a kva erős német haderő nem birja áttörni románia védelmét. aki eygedül áll a hábórúban németo. ellen. csodálkotam h mi a franc lehet, benéztem románokhoz. az összes tech jük 1948 as vagy 1950es szinten van.......!!! hogyan?? ezután néztem japánt, neki a tankjai 1980as szinteken vannak :D ennek ellenére kína lenyomja őket... WTF? ez hogy lehet? :/ -
Adamfark #2890 szerintem ez nem ország specifikus.
Van olyan típus, amit érdemes: Csatahajó, Anyahajó, Tengeralattjáró
A többi inkább felejtős.
Ami még nagyon hasznos lehet, hogy a port strike és a naval strikehoz kapcsolódó összes fejlesztést toljad a légierős doktrinák közül.
Ha sok TAC bombázót építessz, akkor azok jók hajók ellen is, ugyanakkor a leghatékonyabb ilyen esetekben az anyahajós kötelék, valamint a naval bomber.
Olaszországnál azért lehet érdemes a légierőt fejleszteni, mert a Földközi tenger mindkét partján vannak repülőterei, és szinte az egész Földközi-tengert le tudja fedni.
-
Fasiszta #2889 Olaszokkal milyen hajót fejlesszek? -
#2888 Hátha 6 anyahajód van, akkor nincs mitől félned !
Nekem 4 BB-m 2 SH BB-m volt 3 brit anyahajó ellen. Meg sem bírtam őket sebesíteni...épp, hogy kibírtam őket vonni veszteség nélkül.
Japánoknál, USAnál gyártani kell az Anyahajókat ! Persze Briteknél sem árt... -
juhaszvik #2887 erről már egyszer leírtam a véleményem: németekkel az usa-ban nem fogsz tudni partra szállni repülőkkel és tengeralattjárókkal. a britek még hagyján, de (legalább is nehezebb fokozaton) az usa rendesen keresztbe tehet az atlanti óceánon (főleg a nagy távolság miatt).
usa, japán csatahajók nélkül? ez olyan mint a németek tankok nélkül. mehet nélkülük, de hát légyszives... :)