6647
  • blitzkrieg1
    Nincs is kozos hatar a nemetekkel 36-ban. Meg meg hadat uzenni sem lehet. Vagy az uj modban mar lehet?
  • blitzkrieg1
    A mod nevet mar nem tudom.
  • csigott ezredes
    Meg megsemmisítés bekerítés nélkül:
    2 egység kell(erős és gyors-egy sima felderítő kocsi is elég engivel)

1. megtámadod az erőssel a másik egység vár
    2. visszavonul kinézed merre
    3. a gyorssal oda lépsz, hamarabb odaér és elfoglalja
    4. nincs hova visszavonulni és megsemmisül
  • nor19
    A mod nevét elárulhatod, ha gondolod:)
    Amugy arra gondoltam, hogy nem írja ki a létszámot, mint a hoi3
  • csigott ezredes
    - picit beengedem => jön előre ahol tud(ahol engedem bele a csapdába) => bekerítés ==> megsemmisül és ez megy folyton, tehát hiába erősebb meghal csak idő kérdése ebbe fogy el a manpower-em - lehet roszzul csinálom de ha van jobb ötlet hogy győzől le erősebb sereget...

-a seregem: 20db gyalogság + 5db hegyivadász és 5db tankhadosztály
    ennyi, ez nem olyan nagy
  • blitzkrieg1
    De kiszamitja a jatek gondolom. Egy hadosztaly kb. 10000 ember, csata idejen meghal mondjuk a hadosztaly fele, akkor veszitettel 5000 embert.
    Pancelos hadosztaly 300 pancelos, ha meghal fele, akkor 150 pancelost veszitettel es igy tovabb.
    Nagyon jo kis statisztika.
  • csigott ezredes
    Szerintem se rakj gyalogoshoz TD inkább csak AT- és átlő mindent csak fejlesztés kérdése, 38-as statisztikák

TD: fejlesztés nélkül 3armor és 5-6 piercing (nem emlékszem:/) tehát a 38-as gyalogsági fegyverek már átlövik(nekik 3 as) és csak a Harm páncéllal tudod húzni ami + fejlesztés és le is lassul - ha a páncél miatt tennéd akkor ahogy hana1 mondja inkább Arm meg az több CA bonusz 10% -al)

később csak a piercing attack miatt lesz jó(gyosabb lesz mint az Arm)

páncélban Larm('38 5) arm('38 7), szóval már a Larm is megveri

• nor19
    De a hoi2 nem is írja a hadosztályok létszámát, beszélek most az alap játékról.
  • blitzkrieg1
    Igen, pdf.

Ez egy kulon mod. Tablazatban irja orszagokra lebontva, hogy mennyi katonat, pancelost, vadaszrepulot, bombazot, agyut, teherautot, stb veszitettek.
  • nor19
    "A Magyar Királyi Haderő: http://www.mediafire.com/view/?d2serx3dgs9b40d"
    Ez egy pdf-formátumú olvasmány?

Valaki írta itt a hoi2 ben a halottak, tankok statisztikáját. Az egy külön mod hozzá, vagy egyszerűen a statistic alatt lehet megnézni?
  • blitzkrieg1
    A 3.062-est kozben mar megtalaltam.
  • blitzkrieg1
    Segitsetek legyszi. Honnan lehet leszedni a 3.062-es pachet es a Finest hours-t?
  • blitzkrieg1
    Magyarokkal honnan lett neked mar 36 nyaran akkora sereged, amivel legyozheto Nemetorszag?

• csigott ezredes
    36 -july Berlin
    37 - Italy
    37 - France

aztán olyan súlyos manpower mínuszom lett, hogy nem tudtam csak a kicsiket elfoglalni: Lengyel, Spanyol, Portugál, Balkán

38 - Itt kezdtem helyrejönni, Török, Afrika -Saudi térség, Skandinávia
    közben az AXIS teljes kiesése miatt(36) a szövetségesek beléptették az USA-t(nem monitoroztam a saját kémekkel), és ő húzza az Angolokat + folyamatosan partraszáll, meg van 37 leadershipje(a játék eleje óta)-nekem 39-re csak 32(túllőtt educationnal is)

Anglia kemény, hihetetlen módon tart véderőt, nyomja Afrikat, Sziciliát elfoglalta, csak bennrekedt, mert közben elfoglaltam Suezt és Gibraltárt. :D

Szóval most '39 készülök az Oroszokra,(csak nincs hadvezér:X szóval kb-30% eleve), aztán közben ŰAngliát muszáj elfoglalnom, mert Anglia+USA együtt sok lesz(azonkívül már Japánt fűzik-bár már kapcsoltam és próbálom megállítani)

Az Orosz frontot úgy tervezem: (valaki játszott Németország vs Világot és használt erődöket tőle az ötlet - mikre jó a fórum), hogy erődőkkel(jelenleg 3asak) védekezek egy darabon aztán bekerítem és win.

Flotta:
    Szintén valaki írta a Carrier groupos taktikát(CV + CL), hogy olcsón meg lehessen úszni, az egész flottát, eddig 4 CVL és 2 CV meg rengeteg light és heavy cruiserem van(melyek lebontásra kerülnek csak a practical meg a fejlesztések miatt építettem)- úgyhogy kell még 2 év valami rendesre(Amcsi Japán ellen valószínű)

És Unity:
    a stratégiai bombázóit kis gruppokal támadtam, és freepress(+20% NU changes), meg 1 miniszter(+10%), szóval elég jól sikerült a unitym most lett 80% fölötti, ami heavy industry emphasis lehetővé tette(+Supply+IC eff - tehát gyorsabban gyártasz ami jobban megéri mint a 5% IC elvesztése - mixed, vagy consumer)

Ha valakit érdekel feltöltök állásokat a választék:
    - Németország Berlin elfoglalása '36 july(itt még sok teendő van mert nem kapitulkált a főváros után
    - van egy jó Olasz után - teendők készülődés Franciaországra és a Balkánra
    - Francia ország elfoglalva

és ezután elfáradtam és nem ment túl jól szerintem lehetett volna gyorsabban...

- meg a most ahol tartok('40) teljes EU + Afrika teteje + Saudi Arabia
    teendők: készülődés Anglia(utána Canada vagy Mexico- hídfőállás Amcsi ellen) csak kell flotta talán 41.

- És az Orosz maci - na ŐŐŐ aztán kemény 6-7 fullos brigádja van minden határ menti sávon, szintén talán 41 az offenzíva.

• Torisaru
    Felraktam néhány számot az Osprey-Men at Arms hadtörténeti magazinból, íme:
    A 2. világháború Német tábornokai: http://www.mediafire.com/view/?76qsw8qkufhhco8
    A Waffen-SS 1.-5. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?g5qrx6dsek2npis
    A Waffen-SS 6.-10. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?01y4e0cwznmr1cp
    A Waffen-SS 11.-23. Hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?vkgt3md177enblm
    A Waffen-SS 24.-38. hadosztályok: http://www.mediafire.com/view/?vkgt3md177enblm
    A Magyar Királyi Haderő: http://www.mediafire.com/view/?d2serx3dgs9b40d
    Az 5. Wiking SS Páncélos hadosztály szerkezeti felépítése 1944ben, amiről tudni kell hogy az első volksdeutche azaz népi németekből, főleg Skandináviából, Dániából és Hollandiából toborzott SS hadosztály volt, érdekesség hogy a Germania elit SS ezredet a Das Reich SS hadosztályból irányították át a Wikingbe hogy az legyen az új SS hadosztály magja:
    9. SS Páncélgránátos ezred "Germania", 10. SS Páncélgránátos ezred "Westland", 5. SS Páncélos ezred, 5. SS Páncélvadász zászlóalj, 5. SS Rohamlövész(vagy Különleges alakulat) zászlóalj, 5. SS Tüzérezred, 5. SS Légelhárító zászlóalj, 5. SS Felderítő zászlóalj, 5. SS Utász zászlóalj és a háború során cserélve vagy ideiglenesen csatlakozva több egység is tagja volt a Wiking SS hadosztálynak mint pl. a Nordland, Narwa, Norge vagy a Danmark SS Páncélgránátos hadosztályok illetve pl. a Walloniai SS Rohamdandár.
    Azért is a Wikinget emeltem ki az SS hadosztályok közül mert 44ben kegyetlen, de sikeres védelmi harcokat folytattak Magyarország területén, amíg vissza nem vonták őket.Többek között nagyban kivették a részüket Budapest erőd ostromában a Florian Geyer Német és a Maria Terezia Magyar SS Lovashadosztályok mellett.
    Dicsőség nekik!:)
  • hana1
    Ha TFH-val játszol, akkor (már) nem éri meg TD-t tenni a gyalogsághoz, max. a motorizáltakhoz, de én inkább 1 ARM-ot teszek oda is, jobb a páncélzata. TD akkor érne valamit, ha át tudná lőni a HARM páncélzatát, jelenleg szerintem csak annak jó, aki nem engedheti meg magának az ARM-ot.
  • kozi001
    combined arms: HOI2-ben én keveset használtam, de itt olyan nagy bónuszok vannak combined arms-ra h nem lehet kihagyni.
    A gyalogsághoz is hozzácsapok TD-t ha tehetem!
  • blitzkrieg1
    En is csak kerdeztem, hogy esetleg van ilyen a 3-asban is. Jo volt nezegetni, ki hany ezer pancelost vagy millio katonat veszitett.
  • SilverWolf8
    Van ilyen? Vagy te is csak kérdezted? Én is kerestem a 2-ből ismert statisztikákat, de nem találtam. Az új kiegbe van olyan h strategic warfare... ott írja h mennyi ic-t meg manpover veszteséget koztak a bombázóid, tengeri, és szárazföldi egységek. Az ad egy irányszámot, de nem nevesíti pontosan a veszteségeket.
  • blitzkrieg1
    Van mar a HOI3 hoz olyan mod, ahol a statisztikakban megjelenik, orszagokra lebontva, hogy ki mennyi pancelost, repulogepet, katonat, stb veszitett. A Hoi2-ben volt ilyen mod, nagyon tetszett.
  • blitzkrieg1
    Magyarorszagnak meg ugyan sok hadvezere van.
    39-re elfoglaltad Europat? Nemetorszag es Szovjetunio is benne volt? Mert ha igen, akkor le a kalappal elotted.
  • csigott ezredes
    Pár benyomás a kiegről:

új combined arms bonus és armor
    ================================
    Nekem tetszik több színt visz a játékba, bár a tankokat nem nagyon lehet kihagyni(+15% CA bonus-fejlesztve), és a páncélzat miatt muszály, ezért SZERINTEM a tuti egységek:

normal gyalogos: 3 inf + AT(piercing attack miatt) + Arty
    védő gyalogos: 3 inf + AT + Engi

gyors gépesített: 1 LArm + 2Mech + TD(vagy SP arty vagy AC) + Engi
    itt több választás van vagy a TD sebességét húzod - vagy a light tank ágyúját és akkor kihagyható TD, vagy nem támadsz vele nehéz tankot :D

közepes páncélos: 2Arm + 1Mech + Sp arty + engi
    a sima közepes harckocsi rendelkezik megfelelő lyukasztóerővel ezért nem kell TD, helyette mehet más

nehéz tank is nagyobb szerephez jut, nincs tapasztalatom bennük(soha nem építek) - nem tudok nyilatkozni :/

Új inváziós rendszer:
    =====================
    Az Ai sokkal jobb(Magyarország vs világ 1939-re megvolt Europa és azóta folyamatosan partraszáll hol itt hol ott -nem kis erőkkel) tehát az AI ha lehet ilyet mondani ügyesen rakja

Viszont: van 2 új partraszálló egység, szerintem ez felesleges volt nem itt bővíteném a játékot, mire odaérsz ahol partraszáll már ugyis késő, - egyetlen hasznos dolog amit csinálnak hogy tengeri csatában először ők süllyednek, ezért kár volt..

Strategic redeployment:
    =======================
    most már nem lehet támadás alatt lévő provinciába szállítani -előtte leáll és manuál megy - ideje volt

Partizán rendszer(előző kieg asszem)
    ====================================
    probáltam Lengyelországgal, de semmi értelme: köszönjük a fejlesztésbe tett energiát...

Leader traits:
    ==============
    Jó tetszik bár lehetne több cucc(desert fox etc). Elsőként ha minden országhoz még írnának leadert, azt köszönném meg mert a fél Magyar hadseregre már nincs, és még csak '39 most kezdődne a gyártás)

Amúgy elég jó lett kieg, csak sok a felesleges dolog..
  • csigott ezredes
    szerintem automatic deployment-et kapcsold ki(production fül leg alul)
  • rovoo
    oké, az már eddig is megvolt. mivel anélkül nem lehet elkezdeni a kutatást sem :) a bevetésével voltak gondjaim, de már rájöttem :D esetleg abban tudnál segíteni, hogy-hogy tudom áthelyezni máshova ezeket a rakétás egységeimet? mert azt valahogy nem engedi... legalábbis úgymond az összefüggő országom területén kívül más általam elfoglalt területekre tuti nem. vagy azt hogy tudom megoldani, hogy ne minden új egység Budapestre kerüljön alapból?
  • Pordycus
    atombagyártáshoz erőművekl kellenek
    ha kifejlesztetted a civil nuclear research-t akkor építened kell pár atomreaktort és azok gyártanak neked, amit a productionbe látsz hogy hogy mennyi van éppen
  • rovoo
    hali! még csak nemrég kezdtem el játszani a játékkal, de kellene egy kis segítség... atombombát akarok csinálni és mindig kiírja, hogy 4... 3... 2... éven belül elérhető, de aztán átlépek egy másik évbe és kezdi elölről, hogy újra 4 év! ez miért van? már a 15-ös fejlesztési fázisban vagyok. vagy a fázisoknak muszáj végigmenni? ha igen, akkor az atomnál hány fejlesztési fázis van? előre is köszi.
  • Pordycus
    Tactical attackra ad, tulajdonképpen mindenre ad x% bónuszt
  • hana1
    Superior air tactician: ez szerintem rosszul van megadva a hoi3wiki-ben, mert a játékban azt írja rá: +10% offence, szerintem ez a vadászgépekhez való, de javítsatok ki, ha tévedek!
  • Hucsek
    http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Air_doctrine_technology

Talán ebből jobban ki lehet nézni, hogy melyik típusnak mit kell fejleszteni.
  • Hucsek
    http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Leader_traits

Superior air tactician: Gives a 10% combat modifier for ground attacks and interdiction

Superior air tactician: 10% harci módosító földi célok támadása és (interdiction) ?megakadályozás? ellen

Spotter: Increases the chance of spotting enemy fleets by 10%

Spotter: 10%-al növeli az ellenséges flották felfedezésének az esélyét (ezek szerint csak a tengeren hasznos)

A rosszul értelmezés a nyelvi hiányosságokból és a tapasztalatlanságból ered, elnézést érte. Pont ezért írom ide a pontos angol szöveget, hogy nehogy félremagyarázzak bármit is.
  • kozi001
    Én is így gondolom. A radar fejlesztés szintje adja a night bonus-t kiépített radartól függetlenül.

Ha már erről van szó megkérdezhetném h interceptor-nak/Multi-purpose fighter-nek mi a legjobb bonus?

Superior air tactician? - ez inkább bombázni azt hiszem(?)
    night flyer: OK
    spotter: elvileg interception mission-okhoz jó lehet(?)
  • hana1
    "-a repülőgép minden egyes légi felderítés pontja add bónusz 1%-ot (ezt a részt nem értem pontosan, de szerintem az, hogy a radar minden egyes szintje ad 1%-ot)"

szerintem rosszul értelmezed
    minden repülőgépnek alapból van légi észlelési képessége, ez ad bónuszt, amit a fedélzeti (és nem a földi) radar szintje is növel
    a földi radarnak ehhez semmi köze
  • Hucsek
    Night
    Night gives a -50% modifiers to attack. This modifier is modified by to factors:
    night flyer leader leader trait adds +10%.
    each point of plane air detection will add +1% (increased by Small/Medium/Large Air search radar technologies)
    For example Interceptors and Multi-role fighters (base air detection = 1) with Night Flyer leader and level 3 air radar (1943 tech) will have final night modifier = -36%. Rocket Interceptor have base air detection = 6 so with Night Flyer leader, modifier is -34%.

Azaz:

Az éjszakai repülés alapból -50%-ot add a hatékonyságra és ezt az értéket két tényező befolyásolhatja.
    - a "Night Flyer" skillel rendelkező vezető add +10%-ot
    -a repülőgép minden egyes légi felderítés pontja add bónusz 1%-ot (ezt a részt nem értem pontosan, de szerintem az, hogy a radar minden egyes szintje ad 1%-ot)

• kozi001
    Magasabb radar level növeli a "night flyer" bónuszát is mert nagyobb az air detection.
    Ez jó lehet interceptoroknak.
  • Hucsek
    És még valami amit fontosnak találtam (szintén a fenti honlapról)

aluminium air build speed -15%
    rubber mobile movement speed 15%
    heavy water nuke research 40%
    uranium nuke research 40%
    tungsten hard attack 15%
    fur winter effects -33%
    black soil global manpower modifier 10%
    cinchona jungle effects -33%
    helium rocket build speed -15%
    gold global money 33%
    horses supply throughput 10%
    antibiotics casualty trickleback 5%
    ballbearings unit repair 15%
    prefab ship facilities naval base efficiency 33%
    dockyard facilities naval build speed -15%
    oil refinery fuel conversion 50%
    automotive industry tank build speed -15%
  • Hucsek
    Ja és a forrás!

http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/Main_Page
  • Hucsek
    Nincs még magyarosítás és véleményem szerint hivatalosan nem is lesz soha.

Radar bónusz számokban:

RB = RL * 0,05 * (1+RCI/100) * 100%

Azaz:
    RB= Radar Bonus
    RL= Radar Level (a radar hatósugara: a tartomány ahova építetted és a szomszédos tartományok)
    RCI= "radar combat impact modifier in %" (ez pedig a kifejleszthető szakértelem százalékban)

Ez a bónusz

És itt egy kis táblázat, hogy mennyi is számokban.

Radar level +0% RCI +5% RCI +10% RCI +20% RCI
    1 5% 5.25% 5.5% 6%
    2 10% 10.5% 11% 12%
    3 15% 15.75% 16.5% 18%
    4 20% 21% 22% 24%
    5 25% 26.25% 27.5% 30%
    6 30% 31.5% 33% 36%
    7 35% 36.75% 38.5% 42%
    8 40% 42% 44% 48%
    9 45% 47.25% 49.5% 54%
    10 50% 52.5% 55% 60%

És végül:

"This is the bonus for the first wing in stack. Second wing will get RB/20, third wing will get RB/500. For other wings it is always zero, even when radar combat impact modifier is like 10^6.
    Radar give bonus in all neighbour provinces. Bonuses from many many radars are not cumulative only the highest level radar will give bonus.
    Radar will add bonus to all allied plains in its bonus range."

Azaz: (nem vagyok tökéletes angolos)
    Ez a bónusz csak az első "Wing"-nek jár. A második a RB/20-át kapja, mígy a harmadik az RB/500-dát. A többi "Wing"-nek automatikusan nulla. A radarok szintje nem adódik össze, mindig a legmagasabb számít. (tehát nincs értelme lefedni egymás hatósugarát.
    A radar minden szövetséges légi csapatnak add bónuszt.
  • koj
    Sziasztok! Van már magyarítás a játékhoz?
  • Hucsek
    Egy picit utána jártam. A radar bónuszt ad a légi harchoz. De csak abban a tartományban ahová építették és az azokat körülvevő tartományokon.
    A bónusz nagysága függ a radar szintjétől és az ehhez fűződő légi doktrína szinjétől.
  • nor19
    EZER HÁLA A 4.01 PATCHÉRT, MINDENT MEGOLDOTT!!!