Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem fog kapitulálni, mivel egy szövetség része. Emigrációba vonul a kormány ilyenkor, méghozzá a szövetség vezérének fõvárosába.
Srácok, valakinek sikerült játszható Their Finest Hours-t leszednie (virágboltit virágnyelven)?
Én már felraktam a Standalone-Aliast és a HiU2 verziót is.
Segítség, csak én tudom a Reichwehr-t végsõ gyõzelemre vezetni!
Legyõztem már. Csak nem volt hajlandó teljesen kapitulálni.
Hogyan lehetne ezt elérni?
Újra:

Bocs a kép nem ment.

Miért nem tudom annektálni Ausztráliát?

mijki
Tudtok arról valamit, hogy van-e kompatibilis flag mód TFH-hoz?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Jól írtad a taktikai bombázók a páncélozatlan(soft) egységek ellen jók és nagy a hatótávolságuk, viszont nem árt bevédeni õket vadászokkal a bevetési területük közelében.
A németekkel kezdettõl(36) gyártottam stukákat(szinte mindig volt a futószalagon😊), mert az FTM óta még jobb lett a hard és naval attackjük és vízi egységek ellen is õket vetem be ha kell(La Manche csatorna).
A stuka egyébként CAS-Close Air Support, közeli légi támogató egység, univerzális bombázó de vadászok ellen esélytelen.
mijki
Taktikai bombázó(He-111, Ju-87) a csapatokat támogatja, aktívan részt vesz a támadásban és védekezésben, bombázza az ellenséges csapatösszevonásokat, egységeket, hadoszlopokat, puhítja az ellenség védelmét, rombolja a morált(Stuka sziréna<#vigyor>) A hatótávolsága és bombaterhe jóval kisebb, mint a strat. bombereknek.

Ezzel szemben a stratégiai bombázókkal kihasználva a nagyobb bombaterhet, és hatótávolságot az ellenség hátországát támadja, az ipart és az infrastruktúrát, az ellenség városait bombázza. Bevett módszer, szõnyegbombázás.

Bár most lehet nagy hülyeséget mondtam, ha igen akkor majd valaki kijavít.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Az erõdöket érdemes tüzérséggel puhítani?
Illetve Taktikai vagy Stratégiai bombázók között itt mi a különbség? 😄
Adtam el supplyt.
A miniszterrõl viszont nem tudtam, szóval azt megköszönöm.
Általában a nyersanyagos részre megyek, de ezek általában városok.
Gondoltam a Szovjetuniót támadom meg a nyersanyag miatt, de ezt a tervet elvetettem.
Hadseregem 90-százaléka gyalogos+lovas, a harci jármûvek is vannak de kevés számmal, és inkább az anyaországomba.
Viszont így is meg vagyok.
Az mondjuk igaz hogy a hadseregem elképesztõen sokat fogyaszt, mert elég nagy.
-megszállási politika: Total exploitation
-van olyan miniszter, aki +5% nyersanyagot ad
-olyan területeket foglalj el minél elõbb, ahol van nyersanyag (van erre külön térképnézet)
-olyan földi egységeket képezz, amik nem fogyasztanak benzint
-hajókat tartsd a kikötõben amikor csak lehet
-az elején adj el amennyi supplyt csak tudsz: fõleg USA, ruszkik és Anglia felé, a pénzen meg halmozz nyersanyagot
Mit javasolnál nekem? Milyen megszállási politikát? Én sok mindent megpróbáltam hogy legyen elég nyersanyagom, de túl sokat fogyasztok, és nincs mit eladnom. Terjeszkednem pedig idõben kell különben lemaradok.
Japán nem azért állt rosszul, mert nem volt nyersanyagforrása, hanem azért, mert az amcsi tengeralattjárók lenullázták a kereskedelmi flottáját, (mivel egyesével és nem konvojban közlekedtek,) így nem tudta hazaszállítani. A hadiflotta nagy részét ezért nem is otthon állomásoztatták, hanem az olajlelõhelyek közelében délen.
Valamit nagyon elszúrtál, ha máris kifogytál mindenbõl...túl nagy fogyasztású egységek, rossz megszálláspolitika, gyenge kereskedelem, stb.
TFH-val még nem játszottam Japánt, de régebben sose fogytam ki nyersanyagból.
Rosszul álltak. (Bocs kihagytam) Japán elképesztõ nyersanyag hiányban szenved. Annyi benzint nem lehet termelni amennyi kellene.
Nem vagyok békében. Háborúban állok a szövetségesekkel. A nyersanyagokat a Szovjetunióból hoztam be. Mikor beléptem a háborúba a tengelyhatalmak rossz álltak. Csak késõbb derült ki hogy lesz jobb helyzet. Nem volt idõ raktározni. Lehet hogy kifogytam a nyersanyagokból,de mégis képes vagyok még így is hódítani.
És a benzined is el fog fogyni... RESTART
Nemtom miért írtad ezeket, de a kép alapján, mobilizálva vagy, békeidõben(egyáltalán hogy lehetsz békeidõben '42 ben, nagyon megsínyli a termelés és a manpower), aztán több kutatás lehetséges. A nyersanyagokra érdemes lett volna figyelni amikor még be tudsz vásárolni(játék eleje), most már csak fõváros elfoglalásával tudsz sokra szert tenni. Az utánpótlás raktározásának meg semmi értelme.
1942-ben Május-Június körül Honk-Kong szigetérõl indítottak erõteljes támadást az amerikaiak és az angolok. Mikor hadat üzentem egybõl támadtam Sziámot, késõbb Yunnan is belépett a háborúba. Egy ideig elõre is tudott haladni, de gyorsan visszaszorítottam õket. Most pedig hamarosan elfoglalom õket. Kifogytam a nyersanyagokból. Az ipar termelése elképesztõen csökkent. Viszont hatalmas ellátmányt tudtam elraktározni, Manpowerem is sok havi 65-körül. Így most a lényeg hogy az ellátmány fogyjon és a katonák mindig legyenek.

1936-ban kezdtem Japánnal. 1937-júliusában támadtam meg nacionalista Kínát,kommunista Kínát stb. Rá két és fél évre 1939 májusára mind elfoglaltam.
Elkezdtem újjáépíteni a japán sereget.
Megtámadtam a portugálokat, szereztem tõlük gyarmatot Afrikában.
Majd 1941-ben hadat üzentem a szövetségeseknek.
"mert gyönyörûen ki tudod váltani azzal, hogy sokkal jobban fejleszted a technológiát"
mármint úgy értem, hogy a gép hülye hozzá...de legalábbis nem olyan mint egy ember.

Ez nem baj, mert gyönyörûen ki tudod váltani azzal, hogy sokkal jobban fejleszted a technológiát, és már fel sem tûnik. Én mindig csak és kizárólag vh. játszom, és hidd el simán megy a dolog.

Ha a 3.05-ös FTM-re az ncore.cc-s Ther Finest Hour HI2U-t felrakom, akkor menni fog? Aki így próbálta az ncorossal, mi a vélemény? Ott azt írják kidobál néha:S
Pordycus
A játék mappáján belül a MAP/chache mappát és a TFH/MAP/Cache mappát töröld ki utána jó lesz

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

Pordy köszönöm megoldottad a porblémát 😄
Hali!
Air vagy Naval unit-ot be lehet theater alá vagy mindenképp kisebb egység alá kell azt is?
Köszi!
Pordycus
küldtem privát üzenetet

Hali!
nekem a virágboltival a következõ a hiba: feltelepítem a simát, rá a motherlandot, majd a végén az új kieget, el is indul, de olyan 5-10 nap után hibával kilép. 😞 tudtok rá megoldást? jah és a battle plan, az csak egy rajz magadnak? vagy tudsz a nyilakhoz, hadmozdulatokhoz egységeket rendelni? én nem jöttem rá hogy lehetne.
Pordycus
az install mappából kell felrakni a dolgokat a virágboltiban is

Sziasztok! Bocsi, hogy ide fordulok ezzel a kérdéssel, de jobb ötletem nem volt. A játék a Their Finest Hour-al runtime errort hoz ki. Úgy voltam vele, hogy akkor beérem csak a 2 kieggel, igy pedig a Map Properly initialized betöltési fázisnál a programm leáll.. Mivel lehetne orvosolni a problémát (virágbolti verzió)? Elõre is köszi!
Lenne egy kérdésem. Hard módon, és nehéz módon a csapataimnak kevesebb a harcértéke. Ez elképesztõen zavar engem. Hogy lehetne ezt kiiktatni?
Képtelen vagyok ezért normálón játszani, de ott a gép olyan hülye hogy nem bírom tovább.
Ezelõtt írták hogy a defines-nél kell keresne a megoldást, vagy static,modifers írtak nem tudom már. De megnéztem azokat és ott nem találok semmit.

Köszönöm.
Hali!
Letöltöttem a Finest Hourt. Elindítottam és olyan hibát jelzett hogy nem találja a virtualfilesystem.cpp-t majd hogyha ezt leokéztam akkor egy Visual C++ hibát hoz ki. Pls aki tud segíteni az írjon.
Lehetne regélni itt sokat, de inkább nézd meg magad.
Német állásom
Amit fejlessz: szárazföldi erõk (minden téren), légierõ (interceptor és tactical bomber fõként), és az U-bootok.
Diplomáciázni is lehet, bár nem muszáj. Az 1940-es választásig érdemes pár ország náci pártját megtámogatni, hogy nyerjenek és utána könnyebben belépjenek az Axisba.
Nem mindenütt van választás!! Mivel azt, hogy hol van választás én még sehol nem láttam leírva és sehol nem találtam meg így most leírom (saját magam nézegettem végig...)
Ahol van ott 1940 január 1-én áll fel az új vezetés:
Bolívia, Paraguay, Uruguay, Chile, Ecuador, Columbia, Venezuela, Siam, USA, Norway, Sweden, Finland, Romania, Greece, South Africa, Autralia, New Zealand, Ireland, Canada, Switzerland, Mexico, Guatemala, Hondudas, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Cuba, Liberia.

iSS!

Hypo
Hali paradox forumon AAR rész nagyon jó, illetve youtube-on sok lets play videó található.

mijki
Sziasztok!

Valaki tudna egy hosszabb hangvitelû leírást írni azzal kapcsolatban, hogy a Németekkel vagy a magyarokkal ha '36-ban kezd, mit fejleszt, épít? Vagy valamilyen oldalon ilyen leírást mutatni?

ELõre is köszönöm, akár PM-ben is. 😊

Helló!
Lenne egy kérdésem.Már kísérletezgetek egy ideje de megnyugtató módszert még nem találtam Angliával vagy akármelyik országgal az ellenséges tengeralattjárók kérdésére.
Én eddig ezt a módszer használtam Angliát véve alapul:
Az alap régi öreg rombolókat felfejlesztem ASW-vel meg radarral.Õket felesbe párokban intercept és patrol parancsokkal járõröztetem az érintett területeken.A régi könnyûcirkálókkal konvojokat kísérgetek.A part mentén tengeri és ha nincs más taktikai bombázókkal naval attackolok.
Míg a kísérõ hordozókkal járõrözök ebbõl 6 darabom van.(3régi 3 új)A rendes hordozós flottákkal is járõrözök.Közben természetesen a CAG-ok is járõröznek.

De így is csak nagyon kevés német tengeralattjárót sikerül elfognom.

Semmi gond...amúgy érdemes megnéznetek az új kiegben a 41+ kampánykezdéseket, mert végre kiszedték a 3-500-ra emelkedett kezdeti supply igényt. Amúgy gyakorlatilag(új kieg) nyomtam egy 39 induló kampányt vh. visszatöltés nélkül. Pontról pontra indítva az eredeti támadásokkal, szeptember végén(41)értem el Moszkvát. Szóval az ai nem lett okosabb, habár a franciáknál elég ügyes volt..de ott is megvoltak július végére. Viszont így, lehet érdemes kipróbálni a 41 + kampányokat is.

Hmmm.... ha jól sejtem ez egy World of Tank játék hozzászólás akart lenni.
Ez nem az a topik, bár én is játszom a játékot.

Ui: Közelrõl félelmetesen jól sebez és "cuki"!
Nektek mi a véleményetek az új pzIV rõl?
Nekem nagy csalódás annyira szar lett az ágyúja,igaz nagyon jól néz ki de azt b....tom. Nem tudja vki lesz javítva a közeljövõben mert ha nem sztem eladom.Az elõzõ verzióban nagyon ütõs kis ágyúja volt oldalról lazán sebzett 7 szintûeket is.
nem azért mondtam(én pont szívesen olvastam), csak mindenki be fog írni, hogy: "hogy csinálom?" ezt vagy azt, amit mindenki már leírt 1000X, csak annyit kell pörgetni, hogy nem veszik észre.
<#alien>

Na akkor a jatek. Tegnap folytattam a jatekomat, amiben a vilag ellen uzentem hadat a nemetekkel. 44-ben jarok, akiket meghoditottam: fel Lengyelorszag, Magyarorszag, Dania, Hollandia, Horvatorszag, Eszak-Afrika, Gibraltar, Szuez, Malta, Irorszag es Anglia.
20 repulogep hordozom van, USA-nak 17 CV, 10 BB, 40 CVL, Japannak 5 CV, 5 BB, 5 CVL, masnak nincs szamottevo flottaja.
A franciakat porig bombaztam, 30 volt a national unity-juk, de a frontot lehetetlen volt attorni, legalabb 10-szeres folenyben voltak. Ezert eleg erdekesen foglaltam el oket. Szetbombaztam az utakat a teljes fronton es partraszalltam Normandiaban. Mivel a fronton volt az osszes hadserege de ott nem volt uthalozat, nem tudta megvedeni Parizst es a nagyvarosokat. Gyorsan megadtak magukat. Viszont meg mindig vagy 1000 amerikai, japan, olasz, francia es belga ezred van Franciaorszagban, akiket allando bombazassal probalok addig bekeritesben tartani, amig elfogy az utanpotlasuk.
Úgy kellene, hogy nem írsz ennyit a törirõl és inkább a játék marad az elõtérbe...
Pordycus
van van😊 csak lassú....
mijki gyere már át Kõr ÁSz Tsre
gameop.hu:9966 adok torrentet

mijki
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
tört=virágbolti 😊

Pordycus
virágbolti?

mijki
Valakinek sikerült a virágbolti verziót megcsinálni az új kieg.gel? Ha igen hogy? A választ elõre is köszönöm. 😊

Akkor már berakom az idõjárási tényezõt is. Persze Kijev jóval késõbb lett volna meg, de Moszkva elesik...ez majdnem biztos.
"A kijevi vereség után a Vörös Hadsereg elvesztette számbeli fölényét a németekkel szemben, elfogytak a közvetlenül bevethetõ, kiképzett tartalék hadosztályok. Moszkva védelmére Sztálin 83 hadosztályban 800 000 fõt vont össze, azonban ebbõl csak 23 hadosztály volt harckész állapotban, amikor október 2-án megindult a német támadás Moszkva ellen – a „Tájfun” hadmûvelet.

A Közép Hadseregcsoporttal szemben a szovjetek mélyen tagolt védelmi rendszert építettek ki, az elsõ vonalat Vjazma, a másodikat Mozsajszk körül. Ennek ellenére a szovjeteket meglepte a délrõl visszatérõ 2. német páncéloshadsereg támadása, amely könnyedén elfoglalta Orjolt, a fõ védelmi vonaltól 75 kilométerre található várost. Három nappal késõbb a harckocsik Brjanszk felé folytatták a támadást, míg a 2. hadsereg nyugati irányból indított támadást, bekerítve a szovjet 3. és 13. hadseregeket. Északon a Leningrád alól visszatérõ 3. és 4. német páncéloshadseregek indítottak támadást Vjazma ellen, amelynek eredményeként bekerítették a szovjet 19., 20., 24. és 32. szovjet hadseregeket. Az elsõ moszkvai védelmi vonal elesett, a németek 673 000 hadifoglyot ejtettek pár nap alatt, míg Moszkva védelmére már csak mintegy 90 000 fõ és 150 harckocsi maradt.

Október 13-án a 3. páncélos hadsereg 140 kilométerre közelítette meg a szovjet fõvárost, ahol szükségállapotot hirdettek ki, és lényegében az egész polgári lakosságot kivezényelték a védelmi munkálatokra. Azonban az idõjárás a „Tájfun” hadmûvelet kezdetétõl egyre romlott, a jelentõs csapadék és az egyre alacsonyabb hõmérséklet hatására a kövezetlen utak járhatatlan sártengerré változtak. A harckocsik elõrenyomulása napi 2–3 kilométerre lassult, míg az utánpótlást szállító teherautók és lovas oszlopok helyzete még rosszabb volt. Október 31-én a német fõparancsnokság kénytelen volt elrendelni a támadás szüneteltetését, amíg a németek újjászervezték soraikat és feltöltötték egységeiket."