6647
-
SilverWolf8 #5847 Hali! Multizni szeretnék lanban egy ismerősömmel. ugyanaz a játék van neki is átmásolva, tűzfal kikapcs, mégse látjuk egymás host-ját. tud vki rá megoldást? -
#5846 Lehet hogy tévedek, de a háború kitörése előtt úgy volt ahogy mondtam:) -
#5845 Konkrétan a páncélosokra gondoltam ez alatt, amik szanaszét voltak szórva egész franciaországban és a támadás után kezdték összehúzni őket. -
Akitlosz #5844 "Ismerni kell a francia hadsereg akkori doktrináját mi szerint az erőket egyenletesen kell elosztani a fronton."
Hogy te mekkorát tévedsz!
Messze messze nem egyenletesen osztották el a franciák a csapataikat.
A legjobb elit csapatokat Belgiumban vetették be. A Maginot vonalat csak tartalékosok védték.
Az Ardenneket pedig csak a lovasság.
A franciák ott voltak a legerősebbek, ahol a németek a leggyengébbek, és ahol a németek a fő csapást mérték, ott a franciák a leggyengébbek, mivel nem számítottak támadásra az Ardennekből.
A francia lovasok természetesen nem tudták megállítani az óriási túlerőben lévő német harckocsikat. -
blitzkrieg1 #5843 Ez azert csunya taktika. :)
A sima hagyomanyos (Mainstein) modszerrel is siman at lehet torni, csak hatekonyan kell hasznalni a legierot, foleg a taktikai bombazokat es lekotni a franciak szarnyait.
Am emberi jatekos ellen tenyleg nehez lehet a francia attores, foleg ha az angolok is segitenek. -
#5842 legtöbbször mi is akkor érünk rá -
#5841 Én kb. 19-22 óra között érnék rá a legtöbb nap. Hétvégén persze hamarabb is. -
#5840 semmi nem kell
csak belépsz és beugrasz a szobába -
Torisaru #5839 Napközben tud valaki játszani? -
hana1 #5838 rögtön, csak nem vágom még ezt a TS-t...vmi jelszó nem kell a belépéshez? -
#5837 gyertek TS -re most is fent vagyunk
gameop.hu:9966
1/3_Pordy-t keressétek -
hana1 #5836 Én is játszanék 1-et, és én tudom mi a QJAE :-) -
Torisaru #5835 Én lennék olyan bátor és merész, meg működik is a FTM csak mi az a QJAE.
Milyen idő alkalmas nektek? -
#5834 Nincs itt valaki aki eég bátornak érzi magát kiállni Kacy és ellenem?
FTM 4.01 QJAE
Azt hoztok amit akartok de mi is:) -
#5833 Az a probléma, hogy ez hogy Hitler leállította a páncélosokat, hogy elengedje az angolokat hogy ezért cserébe elfogadják a békét meg ilyesmi ez városi legenda...
A németek nem azért nem támadták meg az oda szorult angol és francia egységeket mert nem akarták szétverni teljesen...
Azért a németek győzelmeit sem kell túlértékelni.
Ismerni kell a francia hadsereg akkori doktrináját mi szerint az erőket egyenletesen kell elosztani a fronton. Erre a németek a legjobb és legerősebb egységeiket, gyakorlatilag hadászati felderítés nélkül egy 20-25km-es sávban vetették be és ezért nagyon taroltak a gyalogságnak meg csak meg kellett tartani az elfoglalt területet.
Mire a németek oda jutott hogy bekerítették az angol francia csapatok 1 résztét, két út volt előttük:
- Vagy megtámadják a bekerített csapatokat, akik ha azon a terepen elkeseredetten védekeznek súlyos veszteségeket okozhattak volna, és meg lett volna a lehetősége annak hogy a napokban újraszerveződött és "ütőképes" francia hadsereg több mint 200 ezer katonája bármikor támadhatott volna... akkor meg a német főerőket kerítik be és elveszik a háború.. (amúgy a németek ezzel a francia hadsereggel már nehezebben bírtak el... súlyosabb veszteségeket szenvedtek tőlük mint korábban az áttörés során)
- A másik lehetőség, hogy megóvni a német páncélosokat (Göring fűt fát ígért hogy majd ő a bombázóival megállítja az angolokat...) és feltölteni az egységeket üzemanyaggal stb. -
hana1 #5832 Most látom, hogy a Paradox következő játéka a hidegháború időszaka. 2013Q2-re tervezik kiadni. -
Torisaru #5831 Ha nekem írtad én csak a 3.062 linkjét adtam meg mert csak azt töltöttem fel.Mijki csomagja szerintem jó, de valahol nálam van a probléma mert betölti a játékot de nincs textúrázva a térkép, síkfehér.
Holnapra lejön a skidrow féle csomag.Addig szétnézek néhány külföldi oldalon válasz után. -
nor19 #5830 "Lényeg a lényeg, hogy amit feltöltöttél, letölthető, vagy még nincs teljesen feltöltve?
És miket változtattál a fájljaiban, hogy működik?"
Kérlek, válaszoljatok -
Torisaru #5829 A fegyverzete nagy részét, főleg a páncélosokat már visszavonulás közben elhagyták az antant csapatok, annélkül meg nem sokáig tartottak volna ki.
A páncélosokat kísérték a motorizált csapatok amik melléjük voltak rendelve a szárnyakra és ezért mertek mélyen betörni Rommelék bármilyen merészek is lettek volna egyedül.De csak annyi volt a motorizált egységek száma ami pont elég volt a kezdeti néhány páncélos hadosztály mellé:) -
hana1 #5828 Igen, a speckó egységek a szárazföldi haderőd (támogató egységek nélkül) bizonyos %-a lehet.
Azért állította meg őket, mert félt, hogy egy ellentámadás bekerítheti a páncélosokat és ezzel elveszhet a győzelem, meg kellett várniuk, amíg a gyalogság biztosít, ráadásul a páncélos nyílt terepre való, nem kikötőben csatázni...amúgy meg nem akart tovább háborúzni a britekkel, villámháború volt ez akkor neki, ahol ha elveszíti az ellenség a fegyverzetét visszavonuláskor az már kiesett a játékból. A gazdaságot sem állította át haditermelésre, az nagyobb hiba volt visszatekintve. -
Torisaru #5827 Én nem állítottam volna meg Hitler helyében a páncélosokat, hagytam volna Dietrichet, Rommelt vagy Guderiant belenyomni az angol-francia egységeket Dunkerque vizébe!
Később ezek a már tapasztalt, harcedzett egységek szálltak partra, Norvégiában, Tunéziában, Sziciliában, Normandiában stb.
A Waffen-SS egységek számát a haderő létszámának növekedésével arányosan lehet növelni?
Mert 36-ban még csak 3hadosztályt(6dandár) enged termelésbe rakni. -
hana1 #5826 alapegységeim:
3*inf+art(+at), 2*larm+mot.inf+eng(+spart/mot.aa), arm+2*mec.inf+spart(+eng/mot.aa)
áttörő egységek:
2*inf+art+eng(+at), 2*mec.inf+spart+td(+eng), harm+cav/mec.inf+rart+eng((+mot.aa))
speckók:
3*mar+eng, 3*mtn, 3*par, arm+2*WaffenSS+spart(+mot.aa/eng)
partizánvadász:
2*cav+rart/ac
hátország/partvédelem:
3*gar, 3*gar+aa/at(+art) -
breckinridge #5825 Nekem nem volt gond a francia. Simán áttörtem a Maginot-t a "csúcsnál", aztán ömlött be a három pcht. Közben belga-holland sétagalopp. Az angolok körömszakadtáig védték a belgákat, de a tengerrel a hátukban csak fürödni tudtak.
Nálam 1 gyho = 3 inf + 1 támogató (eng, art, AA, AT), egy gyht = 4 gyho (minden ht-ben van mind a négy támogatóból).
1 pcho = 1 pc + mot (később mech) inf, jöhet hozzá eng, SP art, stb.
1 pcht = 3 pcho -
Angyali Érint12 #5824 Folytattam a játékomat Japánnal. 1941-március 25-én hadat üzentem a szövetségeseknek.
Egyszerre támadtam, India gyarmatokat, Fülöp-szigeteket, Indonéziát, és Indokínát.
-
nor19 #5823 Lényeg a lényeg, hogy amit feltöltöttél, letölthető, vagy még nincs teljesen feltöltve?
És miket változtattál a fájljaiban, hogy működik? -
#5822 Sajnálom hogy nektek nem megy ami nálam igen. Nem tudom hogy miért van ez. -
nor19 #5821 Torisaru, ha letöltötted a mijkiét, akkor írd már meg, hogy nálad is megy e, mert engem még mindig kidobál exe leállt hibával, amint eltelek néhány nap a játékban:S -
Torisaru #5820 Pordycus légyszi nekem küld el azt a linket, én kipróbálok mindent amit lehet.
Mijki telepítését is feltettem de ugyanaz történt, a térkép tejfehér.
Nálam a gyalogság 3gyalogos dandár(1dandár=3ezred)+1 ezred tüzérség.
Később már csak fallschirmjaeger(ejtőernyős) meg gebirgsjaeger(hegyivadász) gyalogságot toborzok, utána meg csak gépesített gyalogságot ami 2panzergrenadier(páncélgránátos)dandár +1páncélvadász és +1 utászegységből áll.
A páncélos hadosztályok 1közepes páncélos zászlóalj +2 páncélgránátos dandár és +1önjáró tüzérség, később +1 utászból áll. -
#5819 a franciák ellen van egy nagyon ocsmány undorító taktika ha némettel vagy
Visszavonulsz szépen a maginot vonaltól egészen stuttgartig, és a tankjaiddal a közelben maradsz 1 3 ezredes ejtőernyős alakulatot bedobsz a maginot vonal kiürült erődjére miután a franciák előrenyomulnak stuttgartig. Azt senki meg nem támadja mert 10es erőd van rajta, és utána meg páncélosokkal legázolod a gyalogságát, és az egy provincián keresztül legyőzöd a franciákat:)
Szemét dolog, de beválik, tehetetlen az AI, és a hollandokkal meg a belgákkal sem kell harcolnod...
Amúgy pont emiatt, hogy az ai ezzel nem számol, meg amúgy is segghülye, még very hardon is azt csinálsz vele amit akarsz...
Sajnos nem kihívás a játék very hardon se:)
Ezért kell kérem multizni! mert aztán törheted a fejed hogy hogyan mész át az 500-550 francia ezreden amiből van 10 nehézpáncélos wazze! -
#5818 A hadosztályaitok összetételét?
Pl.: nekem
Inf, Inf, Anti-tank, Arty
Panz., Moto. Inf., Moto. Inf., Engi -
#5817 Akinek nem megy sehogy sem a játék, annak tudok adni egy működő verzót, privben elküldöm a dropboxos linkeket, 1400 MB kb
Ha valaki viszont nem akarja lehúzni megint akkor, próbálkozzon a MAP/CACHE mappák letörlésével (a főmappába lévőt, az FTM map-ban lévőt és a C:\Users\XXXX\Documents\Paradox Interactive\Hearts of Iron III\map\chache mappákat nekem így megoldotta) -
hana1 #5816 Jesszus! Mit kalandozol te?!
Szerintem megéri kivárni a "Danzig or War" eventet (39.szept.1), úgy Lengyelország egy része német core lesz. Balti államokat is hanyagolnám...de hát én szeretek történelemhűbben játszani, nem mindenkit lerohanva.
Néhány észrevétel:
-hegyivadász egy elit egység, de csak dombokon és főleg hegyen jobb, mint a sima gyalogság, páncélosok ellen meg kifejezetten rossz
-tüzérség önmagában nem tud harcolni, az csak támogatja a gyalogságot
-nehéztank teljesen felesleges, hacsak nem ellenséges tankokat kell legyőzni
-ha támadsz, a légifölényt vadászgépekkel az "air superiority" biztosítja
-bábállamot ritkán érdemes csinálni, max Etiópia az olaszoknál szerintem
-
Torisaru #5815 Nagyon sokban hasonlóan jártam el.
a Lengyelek elleni invázió után(kb I.-VI.hdts-eket és az I.phdts-et vetettem be, 1hadtest=3hadosztály) elfoglaltam Lengyelországot mert Warshaw, Krakow, Bresk Litovszk fejlett iparral rendelkeztek és általában jó infrastruktúrával az ország, nem kell mondanom hogy az orosz frontra gyorsan átdobhatóak voltak így a hadosztályaim.Később a kelet Porosz régióktól kelet Lengyelországon át érdemes védelmi vonalat építeni még a mocsaras területek előtt le a Román határig.
A Franciák ellen próbáltam átőrni a Maginotot de még 3hdts sem volt elég, a támogató bombázás és a túlerő is kevés, ha megnézed láthatod hogy maximálisan ki vannak építve az erődök.
Maradt Manstein mesteri de kockázatos terve,de a belgák keményen védekeztek,a páncélosaim rendezettsége szétesett mivel újabb és újabb friss egységekbe(Belga-Francia-Britt) ütköztek.Hollandiát nem támadtam meg mert szükségem volt az arany, gumi és egyéb nyersanyagaikra.
A hegyivadászok dombos-hegyes vidékeken előnyt élveznek, kiegészítve egy mérnöki zászlóaljal minden terepen erősebbek lesznek és még erősebbek dombos hegyi szakaszon. -
hana1 #5814 "Tendency to drift due internal factors" ezt tudja valaki, mit jelent és mit befolyásol? a +5%, vagy a -5% a jobb? -
Hucsek #5813 Kezdhetem előröl..... -.-'
Németországgal voltam. Lengyelország lerohanása után a Lengyel Divízió két részre szedtem. Az Északi Divíziót Litvánia elfoglalására küldtem, míg a Délit Varsóba egy kis feltöltésre, hadd pihenjenek a fiúk. Eközben Anglia hadat üzent 1940. Jan. 01.-én (ezeknek se volt jobb dolguk szilveszter másnap). Kaptam is a jelentéseket, hogy a Brit Királyi Légierő bevonult a területemre, de a vadászaim mindig leszedték őket. (úgy látszik, hogy működött a 3 vadász egy párban javaslat) Na akkor irány Nyugat. A Franciákat, már rutinosan Hollandia-Belgium-EgykicsiLuxembrug irányból kezdtem el nyüstölni, de persze hagytam egységeket a Maginot vonalnál is.... és innentől kezdve nyögve nyelő lett a dolog... és nem értettem. A légtér az enyém (megnéztem a külön kis légi-lefedettség térképet és láthatólag nem volt rés a pajzsomon. Az egységeim fejlettebbek, mégse haladok... nagy nehezen legyűrtem Hollandiát és Belgium is már a végét járta... egy Divízió benyomult Franciaországba és sorra foglalta a kikötőket. Eközben keleten elfoglaltam Litvániát és épp azon bosszankodtam, hogy miért csináltam Bábállamot a Lengyelekből, mert így nem tudok erődöket építeni a határon. Amikor is a Britek partra szálltak Hollandiába...
Hirtelen kerestem valakit, hogy tűzoltókét menjen és rúgja seggbe őket és ekkor találtam valamit.... Varsóba ott nyaral már 4 hónapja a komplett Dél-Lengyel Divízió. 4 egység nehéz tank, 6 egység közepes tank és 18 egység gyalogság....
Na ezt benéztem... újra kezdem... de most jobban figyelek....
Kérdések...
Partraszálláshoz mi kell?
A Hegyivadász egységek több bónuszt kapnak a sima egységeknél... akkor nem lenne jobb ha csak Hegyivadászaim lennének?
A tüzér ezred milyen összeállítású kell legyen? Kell bele gyalogság is, vagy elég csak tüzéreket tenni bele?
:)
-
Torisaru #5812 Semmi baj, szépen kúszik le, max 10perc van még.
A skidrowos verzióról tud valaki valamit? -
#5811 AZ én hibám, tegnap kikapcsoltam a gépet és elfelejtettem visszakapcsolni ma a torrent-et sry :) -
Torisaru #5810 Ez biztos hogy torrent mert egy perce elindult a letöltés:) -
wulwerin #5809 Köszi. Gondolatolvasó vagy. -
wulwerin #5808 Nem torrentet adott meg, hanem egy kliensszerűséget.
Ha valakinek megvan a 3.06.-os patch és valahova fel tudná tölteni, azt nagyon megköszönném.