Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Figyelem toborzás!

Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyûjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!

Fórum:

http://totalwar.hu/

Facebook:

http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
Hypo
HOI3+SF+FTM+Utolso Patch kiegek meg http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?592462-Hearts-of-Iron-3-The-DLC-thread-list-Dies-Irae-Weapons-of-WWII

Hypo
részletes magar leiras szerintem nem nagyon van en legalabb is nem lattam angolul rengeteg van a hivatalos forumrol elerheto a strategy guide...stb.
Modokat szinten le lehet a hivatalos forumrol tolteni mondjuk elosore max par graf modot raknek be es elobb a jatekot kene megtanulni mintsem szet moddolni.

Sziasztok!

Most telepítettem a játékot és szeretnék belevágni! Hol találok részletes magyar leírást? Honnét tudom letölteni a modokat?
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a telepítési sorrend a játékhoz, és a kiegészítõihez? Melyik patchet, kiegészítõt, kiegészítõ patchet mi után telepítsek?
Sziasztok,
Magyarosításról tud vki vmit?

Csak ha valaki hasonlóképp járna leírom a megoldást:
A Revo Uninstaller Pro kipucolt minden szemetet amivel a Window7 uninstallja nem boldogult.
Így már újra tudtam telepíteni a progit.
Szia!

Hát, ha windózban vmit el akarsz érni, akkor phd doktoridnak kell lenni rendszerprogramozói és rendszergazdai vonalon is - és úgy sem garantált a siker - , mert ez egy "egyszerû" és "felhasználóbarát" op.rendszer, amiben minden olyan könnyû... (két gépet 2-3 klikkel összekötni és azokat kommunikálni hagyni, na, azt se mostanában fogjuk megérni a windózban)

A gondom az, hogy én már leszedtem a játékot (uninstall + a telepítésének idejében történõ változások, keletkezett állományok alapján), így konkrét helyet nem tudok írni a törlendõk nevével. 😞
- a keresés részlegben (win, vagy Total Commander) a hoi3 és ennek variációra való rákeresés - kiadottak eltávolítása, ha A HoI3-z kapcsolhatók
- a telepítés napjának fájljait (*.*) listáztatni (nem egy helyre szemetelnek manapság már a programok...) és törölni a HoI3-féleségeket
- futtatás->regedit, majd a hoi3 bejegyzések keresése és törlése volna a megoldás

Figyelmesebben átolvasva az általad leírtakat: már törölted, amit tudtál, így az újratelepítés és crack-elés nem megoldás - most még - , de kitartás, és csak összejön ez.
(Mondjuk, utána 2x is meggondolnám a helyedben, hogy ilyen aljas programot feltelepítsek-e, vagy hogy távolítsam el legközelebb, ha le akarom szedni: az "egyszerû" törlés nem megoldás erre, semelyik programnál sem -> uninstall, majd a fenti "mély-takarítás" a célravezetõ, minden esetben.)

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Szia!
Sajna szerintem valahova eldugott pár file-t amit törölnöm kellene.
Próbáltam amit mondtál, de úgy sem indult el.
hibaüzenet: an installation support file C:/program files/sommon file/InstalShield/engine/6/Intel 32/iKernel.exe could not be installed.

Szóval meg vagyok lõve, pláne mivel nem vagyok valami nagy program mágus... 😞
A képfájlban lévõ setup.exe(?)-l sem? Rendszereszközök - programok telepítése\törlése - hoi3 bejegyzésénél sem - program újratelepítése\javítása?
Akkor regedit, és minden hearts of iron III bejegyzés törlése (egyszerre csak egyet ad ki a rengetegbõl), a Program Files\Paradox\hoi3(?) könyvtár törlése, ha van a dokumentumok valamely mappájában még HoI3-ra utaló könyvtár (a My Games-ben?), akkor azt is törölni.
Ezután már csak engedi a telepítést - + a gép újraindítása, ha nagyon kell.

Ha virágbolti példány, akkor a patch-hez való crack letöltése és telepítése a megfelelõ lépés. 😉

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

sziasztok!
Feltettem a HoI3-at, majd dobtam rá patch-et, de így már nem ment.
gondoltam törlöm és kezdem elölrõl az egészet.
Meg is tettem, viszont most amikor behívom a képfile-t és elindul az egész már nem választható az instal opció....😞((
Valakinek volna valami tippje, hogy mi kellene tennem, hogy újra tudjam telepíteni?
Bármi segítséget örömmel veszek...
Elõre is köszi.
Nálam is van ilyen, de nem csak HOI3-nál, hanem Victoria2-nél is néha pl a tech-eknél elkezd beremegni, és egy idõ után annyira szétesik, hogy ki is fagy...ezért ezek a játékok csak a régi gépemen vannak fent ahol xp van.
Boron Power
Helló!

Van valami ötletetek, hogy win7 x64 alatt mitõl fagy ki random a játék és vele együtt az egész gép? Gyakorlatilag szétesik a kép (szívárvány összes színe befigyel) és nem tudok mit csinálni, mint a kikapcsolás.

Kösz!

JimKirk
Eleg kellemetlen, hogy 40 juniusaban megtamadom romanian, mar feluton vagyok bukarest fele, erre belepnek mellem az axisba.<#zavart2>
Pordycus
fogd meg és szedd ki😊 az eventekbõl😊

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

Ha Magyarorszaggal vagy, kereskedj azzal azzal keves femmel amid van, plusz az olajat is eladhatod, ha Romaniat elfoglalod, ugyis lesz eleg. Ha meg mindig nincs eleg penzed, akkor ellatmanyt is eladhatsz.

Nemetekkel normalon erdemes gyarakat epiteni, de igy semmi elvezet nincs a jatekban, nagyon konnyen nyersz. Ha izgalomra vagysz, akkor nagyon nehez fokozaton jatsz, de ott nem lesz idod gyarakat huzni.
Köszönöm a pozitív hozzászólásokat😊
Nos ugye játék közben fedezi fel az ember a legizgalmasabb, általában a felszín alatt rejtett dolgokat.
A gazdaságszervezés mechanizmusának megfelelõ beállítása után már csak várni kell a csapatok legördülésére a futószalagról és várni az apokalipszis kirobbanására, mindezek közben pedig lehet diplomálni, tervezgetni következõ hódításainkat ami a németeknél kapja a legnagyobb szabadságot(szárazföldi hadviselésben fõképp, aki a tengeri hadviselést szereti annak ajánlom Japánt).
A kormányzó kabinetet a következõ hírhedt személyekbõl állítottam fel(egyedül Erich Höpner kinevezését befolyásolta személyes szimpátia):
-Külügyminiszter, kezdetben von Neurath, késõbb Ribbentrop(+15%szervezettség az NSDAP-nak!)
-Belügyminiszter, Goebbels(népszerû alak ezért +5%leadership-et ad!)
-Fegyverkezési miniszter:Hjalmar Schacht(+10%IC!)
-Hírszerzés:Willhelm Canaris(+10%szárazföldi és tengeri felderítésre) vagy inkább Willi Frink(õt a +5%kémelhárításért) és ahogy a HOI3 wikiben most olvasom Hitler is ad ráadást +10%kémelhárítást, kész kánaán ezért is érdemes a belsõ kémeinket a szervezettségre rakni kémelhárítás helyett.
-Vezérkari fõnök(összfegyvernem):kezdésnek Fritz, 37-tõl Höpner(+5% erõsítés érkezés esély) és 39-ben Jodl(+10% újraszervezõdés!).
-Szárazföldi erõk:alapból Blomberg(-10%ellátmány fogyasztás), de én Höpnert(páncélos fejlesztés) válsztottam a páncélos fejlesztési programom miatt.
-Légierõ:alapból Göring(taktikai bombázó fejlesztés), de miután 37-ben megbuktatta egy túlbuzgó firkász és lemondott(valójában soha nem tette volna ilyen helyzetben😊, Grauer(vadászgép és könnyûbombázó fejlesztés) került a helyére.
-Flotta:Raeder(csatahajók), 40-tõl Dönitz(tengeralattjárók).
Kicsit hosszúra eresztettem a mondandóm, de lényegében arra törekedtem hogy minden székbe NSDAP vagy minimum Fasiszta beállítottságú személy kerüljön erõsítve a szervezettséget és elkerülve a széthúzás lehetõségét mert az kellemetlen híreket szokott eredményezni(negatív módosítókat kapunk).
Talán a legfontosabbnak tartom a vezetést(leadership), fontossági sorrendben elõrébb helyezném a termelésnél.
Goebbels pozícióba helyezése, a Német-Olasz paktum(pact of steel) és az oktatás(education) folyamatos fejlesztése fogja növelni a vezetés pontokat amelyeket eloszthatunk fejlesztésre(research), kémek képzésére, diplomácia pontok termelésére és tiszt képzésre.
Természetesen a fejlesztés kapja a legnagyobb prioritást.
Egy újonc diktátor csak nézne tanácstalanul amint meglátná a technológiai paneleket, pedig szükséges minél jobban tájékozódni köztük.
A Német birodalmi K+F esetében kézenfekvõ számos technológiai irány.
Az elsõ panelen a gyalogsági fegyvernemhez tartozó fejlesztések közül a gyalogság négy, utána pedig az ezekbõl kiinduló különleges egységek(ejtõernyõs, tengerész,gépesített!) fejlesztését indítottam.
Másik legfontosabb a páncélos fegyvernem felfejlesztése mielõbb.
A könnyû, közepes, majd nehéz páncélosok egyértelmûen, az ezekbõl mellékágon fejleszthetõ támogató, önjáró lövegek és rakétavetõk szintén fontosak hogy legyen olyan kiegészítõ fegyverzet ami tartja velük a lépést.Itt még érdemes a tüzér , antitank és rakéta fejlesztéseket is a listába helyezni.
Célszerûen gyalogsági, páncélos és az azokat támogató fegyverzetre és azokra vonatkozó doktrinákra fejlesztettem.
Most 39-ben ott tartok hogy 23 fejlesztés fut, köztük végre 3 könnyû repülõgép fejlesztéssel😊
JimKirk
<#eljen>
Hypo
köszike😊 amúgy örök vita német oldallal játszók közt, hogy akkor gyárak vagy más. Illetve navy-t már az elejétõl izzítani kell szóval nem egyszerü
Paradox foruman az AAR-ok közt van egy nagyon jó GERMAN TAKE 2 tutorial szerüen magyaráz mindent lépésrõl lépésre nagyon jól összerakott cucc.

Sziasztok.
Úgy a 4. kísérletre ugrottam neki megint a németekkel 36-tól, fent van minden kieg és patch + az összes létezõ sprite(német,usa,orosz,japán).
Olvasgattam a szövegeket és talán tudok valami újat is mondani hogy ti is HOI3 kockák legyetek mint én😊
Nos tapasztalataim szerint(olvastam a manualt), illetve saját stratégiám szerint, mivel a német gazdaság(IC=Industrial Capacity) a legerõsebb Európában, erõforrásaik(resources) is vannak(fõleg energia/szén) én gyárakat építettem kezdetben, azaz Ipari Kapacitást növeltem, hogy a késõbbiekben legyen hely fegyverkezni.
Nagyjából minden meglévõ IC-t felhasználtam iparosításra a termelésben(productions).
Hagytam eleget a nép szükségleteire(consumer goods) amit érdemes szinten tartani hogy ne nõjön a megosztottság, elégedetlenség(dissent).
Továbbá hagytam az ellátmányra(supplies) a csapatoknak, ezt érdemes növelni hogy többet termeljünk mert pl. az amcsik meg a szovjetek(amíg nem keveredsz háborúba velük) nagy mennyiségben vásároltak fel tõlem így növelve a pénzmagot.
Maradt még a feljavítás(upgrades) amit új fejlesztések(researches) után érdemes növelni hogy ne avuljanak el a fegyverzetek, illetve korszerûsítésre hogy nekem legyenek a technikailag is legfejlettebb csapataim Európában😊
Az erõsítés(reinforcements) pedig harcok alatt, valamint után nagyon fontos hiszen csapatainkat innen töltjük fel újra!
Amíg csapatokat, fegyverzetet, eszközöket stb. termeltem, mellette diplomáciával foglalkoztam.
Elõször tárgyalásokkal megpróbáltam úgy kereskedni, hogy a meglévõ vagy esetemben ellátmány és energia eladásából nyert pénzbõl nyersanyagot vásároljak mert egy idõ után(az IC megduplázódása után) a növekvõ termelés többet és többet igényel.
Eközben a szükséges, elõnyös és a szimpatikus országokkal a viszonyt(relation) növeltem, aminek jelentõsége a frakciókhoz való közeledésben látszik meg.
Érdemes minden olyan országgal növelni a viszonyt amely rendelkezik extra erõforrásokkal mint pl. gold(+30% money), oil refinery(+50% finomítás), automotive factory(+15%repair), tungsten(+15% hard attack) stb., mert kb elég közel érve a piramis csúcsához biztosítják ezeket az elõnyöket adó nyersanyagokat a frakció vezetõ(i?)nek.
A politikát befolyásolhatja a hírszerzés, nálam legjobban a sorozatos puccsok kirobbantásakor csúcsosodott ki ez.Ehhez szükséges volt magas számú kém jelenléte az adott országban illetve maximális relation.
A lényege hogy rokon ideológiájú kormány kerül az élre és a politikai térképen nagyot ugranak a frakciónk felé, ha nem volt maximumon a relation-unk az országgal az maximalizálódik.
Ma már elég késõ van, de folytatom tovább nemsokára, remélem érdekes volt amit írtam és talán segített is😊
JimKirk
Hat ez igy eleg kellemetlen Geo...

A HOI 2-ben siman betudtam szerezni minden szukseges nyersanyagod ellatmanyert, vagy femert cserebe, az utobbibol amugy is eleg sok volt magyarorszagnak. Ha jol latom, itt semmibol semmibol sincs tobbletem! :/

Akkor azoktol az uraktol kerdeznem, akiknek van tapaszatalata magyarorszaggal, ti hogyan oldottatok meg?
próbálj meg pénzt csinálni azokból a dolgokból amibõl lényeges többleted van, így talán lesz elég pénzed azon dolgok megvételére amibõl hiányod van.
jól vetted észre, csak pénzért kereskedhetsz, már nincs barter kereskedelem, csak a komcsi országoknál. egyebet segíteni sajnos nem igen tudok, mivel nem fut a gépemen rendesen, így nem játszom a játékkal, csak kipróbáltam anno... :/
JimKirk
Sziasztok!

Kezdtem 36-ban egy jatekot a Magyarokkal, es a gondom az lenne, hogy veszesen fogynak az alapanyagok. A HOI 2-ben siman ossze tudtam kereskedni a szukseges dolgokat, de itt baromi neheznek tunk, mert ahogy en latom minden allam csak penzt fogad el cserebe.

Mit nem veszek eszre?😊
Magyarokkal sikerult befoglalni Nemetorszagot 1945 vegere, meghozza ugy, hogy a Szovjetunion kivul az egesz vilaggal haboruzok. 😊
ozimak
H.P.P. mod... (Historical Plausibility Project)
Néhány "eleve elrendeltetett" dolgot(event-k) kivehetnének már a játékból, mert így, szinte mindig a történelem "újrajátszására" kényszerítik az embert, a kreativitásnak elég kevés szerep jut.

Eleg nagy hibat fedeztem fel a jatekban.
Magyarokkal voltam, nem kotottem szovetseget senkivel, de a szovetsegeseknek hadat uzentem 39-ben. A nemetekkel 43-ig bekeben voltam, mignem meg nem tamadtak engem, ami eleg abszurd, hisz en is a szovik ellen harcoltam, mint ok, csak nem alltam be a tengelyhez. Az oroszoknak egyebkent nem uzent hadat.
A hiba pedig ott van, hogy amint a nemetek hadat uzentek, en automatikusan bekerultem a szovikhez. Viszont veluk tovabbra is haboruban alltam es nem tudok kibekulni (persze nem is akarok).
Latom mibol mennyi egyseguk van, latom, az egsegeik mozgasat, sot, meg expedicios seregeket is tudok kuldeni. 😄
Ki kellett lepjek es ujrakezdeni a mentestol, de a nemetek mindenkepp hadat uzentek, ezert, hogy megoldjam ezt a paradox helyzetet, en uzentem hadat a nemeteknek es igy mar nem kerultem be a szovikhez.
Nem csinaltam meg ilyet, csak Vic1-bol HOI2-be.
De ott nagyon szarul mukodott, mivel csak a gyarakat konvertalja, a nyersanyagokat nem. Hiaba volt az enyem egesz Afrika, nyersanyagot semmit nem termelt. Mig Victoriaban sokat er.
Szóval senki? Hát remek.<#pardon1>
Mondjuk kérdéses, Guderian stratégiája mûködött volna-e, hiszen az oroszok hírszerzése (Rote Kapelle, avagy Vörös Zenekar, és társai, beépülve a német vezetõ körökbe) Kurszktól kezdve szinte mindig tudta, mit terveznek a németek.

De a játékost semmi nem akadályozza meg abban, hogy hülyét csináljon a mesterséges intelligenciából <#eplus2>
Guderian ugyanezt akarta megcsinálni az oroszokkal kb. '43. áprilisától, a harkovi csata után, amikoris ugyanez történt: Sztálingrád után a Harkovig elõrenyomuló csapatokat a németek szanaszét verték. A harkovi gyõzelmet nagyobb méretben ismételte volna meg: beengedte volna az oroszokat Ukrajnába, hogy utána az utánpótlási vonalaik megnyúlását követõen megint bekerítse és megsemmisítse õket a tankokkal és gépesített csapatokkal. Hitler viszont nem volt hajlandó feláldozni a területet ideiglenesen sem, támadni akart, ebbõl lett a kurszki csata és onnantól már nem álltak fel a németek.

Az AI-vel szemben ezt a taktikát simán el lehet játszani 😊
Plusz csak igy tudsz gyengebb hadseregekkel megverni erosebb orszagokat.
Magyarokkal igy irtom a nemet hadsereget. Olaszorszagot elfoglaltam, beengedem a nemeteket, aztan Eszak-Olaszorszagban partraszallok, bekeritem a seregeiket, megsemmisitem oket, aztan megint hagyom, hogy betorjenek es megint kezdem elorol.
Persze, hogy megeri bekeriteni. Ugy nem tud elmenekulni, es ha egyszer megvered, mar nem szervezi magat ujra, nem kell ismet megutkozz vele kesobb.
köszönöm a kimerítõ válaszod
Van. Egyrészt van olyan, hogy supply (hacsak nem kapcsoltad ki az elején az "arcade" vagy milyen opcióval). Minden egységnek 30 napos készlete van alapból, akkor is, ha elszakadt a vonalaitól, ha ez elfogy, az baj rá nézve. Azt mondjuk nem tudom, hogy harcban milyen gyorsan csökken ez a készlet, de elvileg csökkennie kellene.

Másrészt ha egyszerre több oldalról támadsz egy csapatot, hosszabb lesz a front, így egyszerre több egységed ütheti. Meg asszem még ezen kívül is kap máluszokat a legújabb verzió(k)ban.

Lehetséges csapatokat korlátozott mértékben a levegõbõl is ellátni, ha van légifölény és adottak a körülmények. A németeknek Sztálingrádnál speciel nem sikerült 😛
Skacok ebben a részben van értelme a bekerítésnek?
Arra gondolok hogy hiába kerítem be és várok pár napot az ellenség szervezettsége nem megy lejjebb egy cseppet sem.
Hypo
hat ha kijelolod a tamadni kivant tartomanyt es a modot hogyan akkor eleg szepen megoldja de nem tokeletes

Es az ai megcsinal olyan manovereket, mint te? Bekerit egesz ellenseges hadsereget is akar?
ozimak
Így van! Minden mást magam csinálok,csak a nagyobb támadásokat szoktam átadni az AI-nak! Isten õrizz! 😊 Egyszer rábíztam a termelést... eszeveszett mennyiségû vadászrepülõ gyártásba kezdett bele 😄 Gyorsan visszaállítottam,törölgethettem egy ideig 😊
Hypo
😊) igaz de army szinten eleg jól müxik ha az AI ra hagyod, kijelölöd a támadási célt és szépen megoldja. Trade nél diplomáciánál, fejlesztésnél jobb a kézi

Ozimak:

Ha mindenre beallitod az ai-t, akkor te mit csinalsz a jatekban? En nem hagyom ra semminek az iranyitasat.
Nekem a Semper Fi van meg, ott az ellenseges ai surun partra szall, es az ejtoernyosoket is hasznalja sokat.
Pordycus
nincs mod FTM hez még egyet sem újítottak, amúgy a modok nagyrésze el van rontva eléggé, az alapjáték a lehetõségekhez képest a legrealisztikusabb valami ami létezik. Persze van egy két dolgog amibe énis belekötnék, de hát szerintem ígyis a legjáchatóbb verzió a 3.05

DLC-k jók, csak single-re van...
Sajnos az AI nem nagyon okos, ezért multiban van értelme a játéknak szerintem.

Pordycus
A skillpontok úgy múködnek hogy a trait mondjuk ad 5% pluszt ez 3as skillpontnál már 15% skillpont*trait bonusz

Hypo
A DIES IRAE: GÖTTERDÄMMERUNG- csak nemetek jatszhatoak.
DIES IRAE: STARS AND STRIPES - csak USA jatszhato

ozimak
Ok, ezt a Black ICE modot kipróbálom! A két pénzes DLC alatt ezeket a sprite és infantry pack-okat érted? Mert a steam-en ezeket találtam:
Katt
Hypo
Black ICE talan FTM es, de a ket penzes dlc az mind megy ftm alatt is.

Hypo
Hat szerintem ARMY LEVEL szinten erdemes az AI ra bizni a dolgokat, ha nem szeretsz bajlodni.

ozimak
Ja és még valami,lehet butaságot kérdezek,nézzétek el nekem! 😊
Én általában úgy háborúzok,hogy beállítom az AI-t automatikusra és ha kell akkor támadóra teszem,beállítok neki fõbb(VP által meghatározott) városokat és go. Mindezt a fõhadiszállásnál teszem,így az összes egységet õ irányítja. De észrevettem pár dolgot:
- Az AI nem támad repülõkkel,nem bombáz(vagy ha véletlenül igen akkor is csak vadászokkal légifölény kialakitása miatt)
- Nem dob le ejtõernyõsöket
- Nagyon ritkán száll partra egységekkel
- Nem fejleszt egyáltalán(bár nem vagyok biztos benne,hogy automatikusan fejlesztenie kellene)
- Ha nem a fõhadiszállást állítom be automatikusra hanem mondjuk külön-külön frontvonalanként állítok be egyet-egyet,akkor nem támad hanem védekezik,hiába állítom be támadásra,visszateszi a védekezést és nem csinál semmit.Pedig a wiki-ben is azt olvastam,hogy lehet így csinálni,direkt azért lenne jó,hogy mindkét oldalon külön lehessen kezelni a dolgokat. Mert sajnos ha a fõhadiszállást állítom be akkor mindent összekever.
Lenne még biztos egy pár dolog de most hirtelen ennyi jutott eszembe 😊

Köszönöm a segítséget!
ozimak
Üdv mindenkinek! A FTM kiegészítõhöz nincs egyetlen mod sem? Mert ahogy olvasgatok mindenhol azt látom,hogy a SF 2.04-hez jó...
Érdemes "visszabutítani" a játékot? És ha igen melyik modot ajánljátok?
Én az I.C.E. és a H.P.P. modokat látom nagyon népszerûnek,de igazából nekem az lenne a legfontosabb,hogy egy okosabb AI ellen és egy okosabb AI-val játszhassak. Tehát ne teljesen kiszámítható legyen amit tesz,még ha az esetleg nem is teljesen a történelem szerint történik.
Köszönöm a választ!