6647
-
Angyali Érint12 #5727 -
Angyali Érint12 #5726 1936-ban kezdtem Japánnal. 1937-júliusában támadtam meg nacionalista Kínát,kommunista Kínát stb. Rá két és fél évre 1939 májusára mind elfoglaltam.
Elkezdtem újjáépíteni a japán sereget.
Megtámadtam a portugálokat, szereztem tőlük gyarmatot Afrikában.
Majd 1941-ben hadat üzentem a szövetségeseknek.
-
sakkay #5725 "mert gyönyörűen ki tudod váltani azzal, hogy sokkal jobban fejleszted a technológiát"
mármint úgy értem, hogy a gép hülye hozzá...de legalábbis nem olyan mint egy ember. -
sakkay #5724 Ez nem baj, mert gyönyörűen ki tudod váltani azzal, hogy sokkal jobban fejleszted a technológiát, és már fel sem tűnik. Én mindig csak és kizárólag vh. játszom, és hidd el simán megy a dolog. -
nor19 #5723 Ha a 3.05-ös FTM-re az ncore.cc-s Ther Finest Hour HI2U-t felrakom, akkor menni fog? Aki így próbálta az ncorossal, mi a vélemény? Ott azt írják kidobál néha:S -
#5722 A játék mappáján belül a MAP/chache mappát és a TFH/MAP/Cache mappát töröld ki utána jó lesz -
henimen #5721 Pordy köszönöm megoldottad a porblémát :D -
kozi001 #5720 Hali!
Air vagy Naval unit-ot be lehet theater alá vagy mindenképp kisebb egység alá kell azt is?
Köszi! -
#5719 küldtem privát üzenetet -
SilverWolf8 #5718 Hali!
nekem a virágboltival a következő a hiba: feltelepítem a simát, rá a motherlandot, majd a végén az új kieget, el is indul, de olyan 5-10 nap után hibával kilép. :( tudtok rá megoldást? jah és a battle plan, az csak egy rajz magadnak? vagy tudsz a nyilakhoz, hadmozdulatokhoz egységeket rendelni? én nem jöttem rá hogy lehetne.
-
#5717 az install mappából kell felrakni a dolgokat a virágboltiban is -
klaci7 #5716 Sziasztok! Bocsi, hogy ide fordulok ezzel a kérdéssel, de jobb ötletem nem volt. A játék a Their Finest Hour-al runtime errort hoz ki. Úgy voltam vele, hogy akkor beérem csak a 2 kieggel, igy pedig a Map Properly initialized betöltési fázisnál a programm leáll.. Mivel lehetne orvosolni a problémát (virágbolti verzió)? Előre is köszi! -
Angyali Érint12 #5715 Lenne egy kérdésem. Hard módon, és nehéz módon a csapataimnak kevesebb a harcértéke. Ez elképesztően zavar engem. Hogy lehetne ezt kiiktatni?
Képtelen vagyok ezért normálón játszani, de ott a gép olyan hülye hogy nem bírom tovább.
Ezelőtt írták hogy a defines-nél kell keresne a megoldást, vagy static,modifers írtak nem tudom már. De megnéztem azokat és ott nem találok semmit.
Köszönöm. -
henimen #5714 Hali!
Letöltöttem a Finest Hourt. Elindítottam és olyan hibát jelzett hogy nem találja a virtualfilesystem.cpp-t majd hogyha ezt leokéztam akkor egy Visual C++ hibát hoz ki. Pls aki tud segíteni az írjon. -
Amergin #5713 Lehetne regélni itt sokat, de inkább nézd meg magad.
Német állásom
Amit fejlessz: szárazföldi erők (minden téren), légierő (interceptor és tactical bomber főként), és az U-bootok.
Diplomáciázni is lehet, bár nem muszáj. Az 1940-es választásig érdemes pár ország náci pártját megtámogatni, hogy nyerjenek és utána könnyebben belépjenek az Axisba.
Nem mindenütt van választás!! Mivel azt, hogy hol van választás én még sehol nem láttam leírva és sehol nem találtam meg így most leírom (saját magam nézegettem végig...)
Ahol van ott 1940 január 1-én áll fel az új vezetés:
Bolívia, Paraguay, Uruguay, Chile, Ecuador, Columbia, Venezuela, Siam, USA, Norway, Sweden, Finland, Romania, Greece, South Africa, Autralia, New Zealand, Ireland, Canada, Switzerland, Mexico, Guatemala, Hondudas, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Cuba, Liberia. -
#5712 Hali paradox forumon AAR rész nagyon jó, illetve youtube-on sok lets play videó található. -
#5711 Sziasztok!
Valaki tudna egy hosszabb hangvitelű leírást írni azzal kapcsolatban, hogy a Németekkel vagy a magyarokkal ha '36-ban kezd, mit fejleszt, épít? Vagy valamilyen oldalon ilyen leírást mutatni?
ELőre is köszönöm, akár PM-ben is. :) -
Kacyking #5710 Helló!
Lenne egy kérdésem.Már kísérletezgetek egy ideje de megnyugtató módszert még nem találtam Angliával vagy akármelyik országgal az ellenséges tengeralattjárók kérdésére.
Én eddig ezt a módszer használtam Angliát véve alapul:
Az alap régi öreg rombolókat felfejlesztem ASW-vel meg radarral.Őket felesbe párokban intercept és patrol parancsokkal járőröztetem az érintett területeken.A régi könnyűcirkálókkal konvojokat kísérgetek.A part mentén tengeri és ha nincs más taktikai bombázókkal naval attackolok.
Míg a kísérő hordozókkal járőrözök ebből 6 darabom van.(3régi 3 új)A rendes hordozós flottákkal is járőrözök.Közben természetesen a CAG-ok is járőröznek.
De így is csak nagyon kevés német tengeralattjárót sikerül elfognom.
-
sakkay #5709 Semmi gond...amúgy érdemes megnéznetek az új kiegben a 41+ kampánykezdéseket, mert végre kiszedték a 3-500-ra emelkedett kezdeti supply igényt. Amúgy gyakorlatilag(új kieg) nyomtam egy 39 induló kampányt vh. visszatöltés nélkül. Pontról pontra indítva az eredeti támadásokkal, szeptember végén(41)értem el Moszkvát. Szóval az ai nem lett okosabb, habár a franciáknál elég ügyes volt..de ott is megvoltak július végére. Viszont így, lehet érdemes kipróbálni a 41 + kampányokat is. -
Hucsek #5708 Hmmm.... ha jól sejtem ez egy World of Tank játék hozzászólás akart lenni.
Ez nem az a topik, bár én is játszom a játékot.
Ui: Közelről félelmetesen jól sebez és "cuki"! -
kopaszeger #5707 Nektek mi a véleményetek az új pzIV ről?
Nekem nagy csalódás annyira szar lett az ágyúja,igaz nagyon jól néz ki de azt b....tom. Nem tudja vki lesz javítva a közeljövőben mert ha nem sztem eladom.Az előző verzióban nagyon ütős kis ágyúja volt oldalról lazán sebzett 7 szintűeket is. -
csigott ezredes #5706 nem azért mondtam(én pont szívesen olvastam), csak mindenki be fog írni, hogy: "hogy csinálom?" ezt vagy azt, amit mindenki már leírt 1000X, csak annyit kell pörgetni, hogy nem veszik észre. -
sakkay #5705 -
blitzkrieg1 #5704 Na akkor a jatek. Tegnap folytattam a jatekomat, amiben a vilag ellen uzentem hadat a nemetekkel. 44-ben jarok, akiket meghoditottam: fel Lengyelorszag, Magyarorszag, Dania, Hollandia, Horvatorszag, Eszak-Afrika, Gibraltar, Szuez, Malta, Irorszag es Anglia.
20 repulogep hordozom van, USA-nak 17 CV, 10 BB, 40 CVL, Japannak 5 CV, 5 BB, 5 CVL, masnak nincs szamottevo flottaja.
A franciakat porig bombaztam, 30 volt a national unity-juk, de a frontot lehetetlen volt attorni, legalabb 10-szeres folenyben voltak. Ezert eleg erdekesen foglaltam el oket. Szetbombaztam az utakat a teljes fronton es partraszalltam Normandiaban. Mivel a fronton volt az osszes hadserege de ott nem volt uthalozat, nem tudta megvedeni Parizst es a nagyvarosokat. Gyorsan megadtak magukat. Viszont meg mindig vagy 1000 amerikai, japan, olasz, francia es belga ezred van Franciaorszagban, akiket allando bombazassal probalok addig bekeritesben tartani, amig elfogy az utanpotlasuk. -
csigott ezredes #5703 Úgy kellene, hogy nem írsz ennyit a töriről és inkább a játék marad az előtérbe... -
#5702 van van:) csak lassú....
mijki gyere már át Kőr ÁSz Tsre
gameop.hu:9966 adok torrentet -
#5701 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tört=virágbolti :) -
#5700 virágbolti? -
#5699 Valakinek sikerült a virágbolti verziót megcsinálni az új kieg.gel? Ha igen hogy? A választ előre is köszönöm. :) -
sakkay #5698 Akkor már berakom az időjárási tényezőt is. Persze Kijev jóval később lett volna meg, de Moszkva elesik...ez majdnem biztos.
"A kijevi vereség után a Vörös Hadsereg elvesztette számbeli fölényét a németekkel szemben, elfogytak a közvetlenül bevethető, kiképzett tartalék hadosztályok. Moszkva védelmére Sztálin 83 hadosztályban 800 000 főt vont össze, azonban ebből csak 23 hadosztály volt harckész állapotban, amikor október 2-án megindult a német támadás Moszkva ellen – a „Tájfun” hadművelet.
A Közép Hadseregcsoporttal szemben a szovjetek mélyen tagolt védelmi rendszert építettek ki, az első vonalat Vjazma, a másodikat Mozsajszk körül. Ennek ellenére a szovjeteket meglepte a délről visszatérő 2. német páncéloshadsereg támadása, amely könnyedén elfoglalta Orjolt, a fő védelmi vonaltól 75 kilométerre található várost. Három nappal később a harckocsik Brjanszk felé folytatták a támadást, míg a 2. hadsereg nyugati irányból indított támadást, bekerítve a szovjet 3. és 13. hadseregeket. Északon a Leningrád alól visszatérő 3. és 4. német páncéloshadseregek indítottak támadást Vjazma ellen, amelynek eredményeként bekerítették a szovjet 19., 20., 24. és 32. szovjet hadseregeket. Az első moszkvai védelmi vonal elesett, a németek 673 000 hadifoglyot ejtettek pár nap alatt, míg Moszkva védelmére már csak mintegy 90 000 fő és 150 harckocsi maradt.
Október 13-án a 3. páncélos hadsereg 140 kilométerre közelítette meg a szovjet fővárost, ahol szükségállapotot hirdettek ki, és lényegében az egész polgári lakosságot kivezényelték a védelmi munkálatokra. Azonban az időjárás a „Tájfun” hadművelet kezdetétől egyre romlott, a jelentős csapadék és az egyre alacsonyabb hőmérséklet hatására a kövezetlen utak járhatatlan sártengerré változtak. A harckocsik előrenyomulása napi 2–3 kilométerre lassult, míg az utánpótlást szállító teherautók és lovas oszlopok helyzete még rosszabb volt. Október 31-én a német főparancsnokság kénytelen volt elrendelni a támadás szüneteltetését, amíg a németek újjászervezték soraikat és feltöltötték egységeiket." -
sakkay #5697 Számold az egységek erejét a megállást Moszkva előtt majd mire meggondolja magát Hitler(egy személyben), megjön tél tábornok is.
"Időközben a Közép Hadseregcsoport, amelyet megfosztottak a harckocsijaitól, védelmi állásokat vett fel, és számos szovjet ellentámadással kellett szembenéznie. Az augusztus 30. és szeptember 9. között indított Jelnyai offenzíva során a németek elszenvedték első taktikai vereségüket a Barbarossa hadművelet megindítása óta. Hitler ekkor felfigyelt a Közép Hadseregcsoport helyzetére, és utasítást adott a 3. és 4. páncélos hadseregeknek, hogy hagyjanak fel Leningrád ostromával, és folytassák a Moszkva ellen irányuló támadást.
Ez előtt azonban be kellett fejezni a Kijev környéki hadműveleteket. A Közép Hadseregcsoport jelentős része délnek fordult, a Kijevet védő szovjet erők hátába, míg a Dél Hadseregcsoport a Dnyeper folyón létesített hídfőállásból észak felé támadt. A német erők szeptember 16-án fejezték be Kijev körbezárását, és megkezdték a szovjet állások elleni harckocsi, tüzérségi és légitámadásokat. A bekerítésben rekedt 43 szovjet hadosztályt tíz nap alatt számolták fel, a kezdeti német jelentések 600 000 hadifogolyról számoltak be. A tényleges veszteség adatai nem egyértelműek a forrásokban. Akad olyan forrás, amely szerint 452 000 fő esett fogságba és a németek 3867 tüzérségi eszközt zsákmányoltak,[135] más forrás szerint 665 000 hadifoglyot ejtettek.[27][136] A harcok végére a szovjet 5., 37., 26. és 21. hadseregeket teljesen felszámolták."
Felhívnám a figyelmet...nem páncélos hadosztályokról van szó, hanem pc hadseregről!!!Na ezért mondom, azt, hogy a moszkvai csata megnyerhető lett volna, és nem Moszkvánál bukták el. Csak nem kéne egy tiszthelyettesnek beleszólni a tábornoki munkába. -
sakkay #5696 A moszkvai csata azért jó példa, mert nem ott ment el. Hanem előtte, belinkelek egy nagyon általános esemény leírást, nézzétek át a végkifejlet tekintetében a manővereket.
Inkább kiragadom a semleges lényeget:
"A harcokban eddig az időpontig 30 szovjet hadosztály semmisült meg, ami körülbelül 2 milliós emberveszteséget, 3500 harckocsi és 6000 repülőgép elvesztését jelentette. Ez a szám a szmolenszki csata után újabb háromszázezer fővel és háromezer tankkal nőtt. A szovjet vezetés válasza a tisztek körében történő tisztogatás volt. Kivégezték Dmitrij Pavlovot, majd július 22-én a nyugati front négy parancsnokát is agyonlőtték. A Kremlbe olyan sok kivégzésre engedélyt kérő hívás érkezett, hogy a vonalakat utóbb blokkolták és azt az utasítást adták, hogy saját hatáskörben gondoskodjanak az „árulók” kivégzéséről. Sztálin július 3-i beszédében úgy nyilatkozott, hogy „a gyávákat, dezertőröket és pánikkeltőket könyörtelenül megsemmisítjük.”[133]
A hadművelet negyedik hetére világossá vált, hogy a németek jelentősen alábecsülték a várható szovjet ellenállást, illetve túlbecsülték a saját képességeiket. A német csapatok elhasználták a kezdeti készleteiket és előrenyomulásukat jelentősen lassította, hogy ki kellett építeniük az utánpótlási vonalakat, illetve meg kellett várni az üzemanyag-, lőszer- és élelmiszer-utánpótlást. További gondot okozott, hogy Hitler módosítani akarta a hadművelet stratégiáját: a bekerítő hadműveletek részleges sikertelensége miatt elsősorban gazdasági téren akarta térdre kényszeríteni a szovjeteket, ezért elsődleges célnak Harkovot, a Donyec-medencét, a kaukázusi olajmezőket, illetve északon a fontos hadiipari központnak számító Leningrád elfoglalását sürgette.
Fedor von Bock és a Barbarossa hadműveletben részt vevő szinte összes német tábornok azonban folytatni akarta a Moszkva elfoglalására irányuló hadműveleteket. Érvelésük szerint az ellenség fővárosának elfoglalása nemcsak pszichológiai csapást jelentett volna, hanem a kezükre kerültek volna a Moszkva környéki fontos hadiipari üzemek, illetve megbéníthatták volna a Moszkva központú szovjet kommunikációs és szállítási hálózatot is. A felderítő jelentések emellett világossá tették, hogy jelentős szovjet alakulatok állnak készen a főváros körül Szemjon Tyimosenko marsall parancsnoksága alatt.
Hitler azonban mindezt figyelmen kívül hagyta és von Bock megkerülésével közvetlenül utasította Guderiant, hogy páncélosait küldje a déli és az északi offenzíva megsegítésére, időlegesen megállítva ezzel a Moszkva elleni támadást." -
henimen #5695 Embererőt tudok valahogy szerezni? -
henimen #5694 Tehát akkor csak azzal tudok lenni kormányformával tudom vinni az országot amivel kezdtem(vagy rosszabbal). -
#5693 sehogy -
henimen #5692 Hogy tudok politikai pártot váltani? Mert Magyarországgal át akarok váltani totalitárius rendszerre és ahhoz nem jó az a párt amelyik alapból van(aminek Horty a vezetője). -
#5691 Hát igen AI ellen nem oszt nem szoroz, de humán ellen nincs tapasztalatom ilyen téren, aki esetlág támadná őket. Amúgy a fejletlen oroszország ellen nem igazán van rá szükség az tény, de ha olyan ellen játszol, ahol az 5 % bónusz is kell ott nem kihagyható:) -
wulwerin #5690 Hali. Nem tudja valaki, hogy honnan lehetne leszedni a hearts of iron 3 for the motherland patch 3.06 beta patchet? Csak ezzel kompatibilis elvileg a Blck ICE mod. Köszi. -
blitzkrieg1 #5689 Hat ezt nem nagyon tudom. Amig a lengyelek es franciak ellen harcolok hasznalom a HQ-kat, de utana mar feloszlatom oket. Oroszorszagban nagyok a teruletek es nem tudom oket az egysegeikkel osszetartani. Kezzel iranyitok mindent, nem hagyom az AI-ra.
Igazabol nem sok hasznat latom, hasznalja az emberanyagot, a tiszteket, sok baj van vele a szervezesben. Szerintem amennyi pluszt ad, annyi minuszt is. -
blitzkrieg1 #5688 Igazad van ebben. Valoban mindig Hitlerre fogjuk a haboru elveszteset, de Goring szinten sokban keresztbe tett.